Προς το περιεχόμενο

Διαχωρισμός μαλακών και σκληρών ναρκωτικών

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως είναι καιρός να αρχίσουμε να μιλάμε για διαχωρισμό των ναρκωτικών ανάλογα με το πόσα "βαριά" είναι και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στον οργανισμό;

Στην Ευρώπη αυτή την στιγμή είναι εκατομύρια τα άτομα που έχουν κάνει χρήση κυρίως μαλακών ναρκωτικών. Από την στιγμή που δεν σου προκαλούν το θάνατο (ή κάποια άλλη μόνιμη πάθηση) για πιο λόγο υπάρχει αυτη η αντιμετώπιση από το νόμο; Εντάξει, υπάρχει ο εθισμός, αλλά εθισμό προκαλεί και το τσιγάρο και η κοκα-κόλα.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι με την νομιμοποίσηση των μαλακών ναρκωτικών θα μειωθεί η χρήση των επικύνδινων ουσιών, αλλά δεν πιστεύω πως είναι σωστό να πηγαίνει κάποιος σε δίκη για κατοχή ενός "τσιγάρου".

• Απαντ. 296
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ανοίγεις μεγάλο θέμα . Ετοιμάσου για πολύ ξυλίκι :D. Μία φορά πρότεινε ο Παπανδρέου junior να νομιμοποιήσουν τα μαλακά ναρκωτικά και παραλίγο να τον λιθοβολήσουν. Είναι πολύ συντηριτική χώρα η Ελλάδα για τέτοια πράγματα. Ακόμα υπάρχει κόσμος ο οποίος είναι "της εκκλησίας" και προσκυνάει τον Χ-δουλο. Στην Ελλάδα κανείς δεν κοιτάει την δουλειά του και όλοι είναι καρακουτσομπόληδες. Σε μια χώρα που κατακρίνει το διαφορετικό ακόμα και αν είναι καλό λόγω έλλειψης παιδείας και έλλειψη μόρφωσης ότι και να πείς ακόμα και επιστήμονες να φέρεις με αποδείξεις αυτοί όλοι θα πούνε τυφλά όχι άμα τους προστάξει ο X-δουλος και ο κάθε X-δουλος.

Δημοσ.

Κατ΄αρχάς και τα μαλακά ναρκωτικά σου προκαλούν μόνιμες βλάβες. Η μακροχρόνια και συστηματική χρήση κάνναβης, για παράδειγμα, προκαλεί νέκρωση εγκεφαλικών ιστών.

Παρ όλα αυτα είμαι υπέρ της αποποινικοποίησής της καθώς θα γίνεται καλύτερος έλεγχος διακίνησης από το κράτος και ελπίζω να πέσει η τιμή της! :-)

Δημοσ.
Κατ΄αρχάς και τα μαλακά ναρκωτικά σου προκαλούν μόνιμες βλάβες. Η μακροχρόνια και συστηματική χρήση κάνναβης' date=' για παράδειγμα, προκαλεί νέκρωση εγκεφαλικών ιστών.

Παρ όλα αυτα είμαι υπέρ της αποποινικοποίησής της καθώς θα γίνεται καλύτερος έλεγχος διακίνησης από το κράτος και ελπίζω να πέσει η τιμή της! :-)[/quote']

έχω δει άτομα πανέξυπνα να γίνονται πολύ αργόστροφα μετά από μακροχρόνια εντύπωση κάνναβης. Μου έκανε πολύ εντύπωση. Κάποια στιγμή ξέκοψα τελείως καθώς τα άτομα ξεφύγανε για τα καλά.

Δημοσ.

Τεραστιο θεμα.Προσωπικα,επειδη πιστευω οτι καθηκον της πολιτειας ειναι να προστατευει τον πολιτη (μην ακουσω τωρα οτι δεν προκαλουν βλαβες τα ελαφρια ναρκωτικα),αλλα και επειδη αν αποποινικοποιηθουν τα ελαφρα,ανοιγει ο δρομος για να εχουν προσβαση σε αυτα μεγαλυτερες μαζες ανθρωπων(οι οποιοι αν ηταν παρανομο δε θα το εκαναν),και αρα ανοιγει ο δρομος για περισσοτερη χρηση ναρκωτικων ελαφρων,και που ξερεις αν θα οδηγησει στην μεγαλυτερη χρηση των σκληρων...ειμαι κατα της αποποινικοποιησης...

Τα ελαφρα ναρκωτικα ειναι ενα βημα πριν τα σκληρα,οπως και η περιστασιακη χρηση ειναι 2 βηματα πριν τον εθισμο,και πριν τη διακινηση...(ουσιαστικα ειναι μια αλυσιδα θανατου ή σοβαρων ψυχοσωματικων βλαβων)Με αυτη τη λογικη λοιπον,πιστευω οτι δε θα πρεπει να αποποινικοποιηθουν...

Δημοσ.
Ανοίγεις μεγάλο θέμα . Ετοιμάσου για πολύ ξυλίκι :D. Μία φορά πρότεινε ο Παπανδρέου junior να νομιμοποιήσουν τα μαλακά ναρκωτικά και παραλίγο να τον λιθοβολήσουν. Είναι πολύ συντηριτική χώρα η Ελλάδα για τέτοια πράγματα. Ακόμα υπάρχει κόσμος ο οποίος είναι "της εκκλησίας" και προσκυνάει τον Χ-δουλο. Στην Ελλάδα κανείς δεν κοιτάει την δουλειά του και όλοι είναι καρακουτσομπόληδες. Σε μια χώρα που κατακρίνει το διαφορετικό ακόμα και αν είναι καλό λόγω έλλειψης παιδείας και έλλειψη μόρφωσης ότι και να πείς ακόμα και επιστήμονες να φέρεις με αποδείξεις αυτοί όλοι θα πούνε τυφλά όχι άμα τους προστάξει ο X-δουλος και ο κάθε X-δουλος.

για να καταλάβω θα γίνουμε "in" και κάργα προοδευτικάριοι αν είμαστε 16 ώρες το 24ωρο "φτιαγμένοι" ????

Εγώ πάλι που δεν προσκυνάω κανένα κερατά γιατί άραγε είμαι αντίθετος ?

τώρα για τον junior .....άστο

μάλλον θα κάνει την αποποινικοποίηση όταν θα βάλει και τα PC στα ΚΑΠΗ

Δημοσ.
για να καταλάβω θα γίνουμε "in" και κάργα προοδευτικάριοι αν είμαστε 16 ώρες το 24ωρο "φτιαγμένοι" ????

Εγώ πάλι που δεν προσκυνάω κανένα κερατά γιατί άραγε είμαι αντίθετος ?

τώρα για τον junior .....άστο

μάλλον θα κάνει την αποποινικοποίηση όταν θα βάλει και τα PC στα ΚΑΠΗ

γενικά μιλούσα για το οτί η Ελλάδα είναι μια συντηριτική χώρα που δεν τραβάει προοδευτικά updates :) Η αποποινικοποίηση θα μπορούσε να είναι είτε μία καλή είτε μια κακή κίνηση αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς οι Έλληνες που κατά μεγάλο ποσοστό είναι ΜΑΖΑ και είναι βλάχοι και αμόρφωτοι θα πουνε όχι. Είμαι και εγώ κατά της αποποινικοποίησης αλλά μπορεί να είμαι και λάθος.

Δημοσ.

Έρευνες όμως που έγιναν σε χώρες όπου μικροποσότητες "μαλακών" ναρκωτικών επιτρέπονται (ολανδία), έδειξαν οτι ο αριθμός των χρηστών σκληρών ναρκωτικών παρέμεινε σταθερός. Δεν αυξήθηκε δηλαδή από την αποποινικοποίηση.

Το συμπέρασμα είναι πως δεν σε οδηγούν τα "μαλακά" ναρκωτικά στα πο "σκληρά", αλλά το όλο κύκλωμα που δε σ αφήνει να ξεμπλέξεις λόγω κέρδους. (Στατιστικά πάντα)

Δημοσ.
γενικά μιλούσα για το οτί η Ελλάδα είναι μια συντηριτική χώρα που δεν τραβάει προοδευτικά updates :) Η αποποινικοποίηση θα μπορούσε να είναι είτε μία καλή είτε μια κακή κίνηση αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς οι Έλληνες που κατά μεγάλο ποσοστό είναι ΜΑΖΑ και είναι βλάχοι και αμόρφωτοι θα πουνε όχι. Είμαι και εγώ κατά της αποποινικοποίησης αλλά μπορεί να είμαι και λάθος.

Να υποθέσω ότι εμείς οι 2 είμαστε στο απυρόβλητο και δεν είμαστε

ΜΑΖΑ, βλάχοι, και αμόρφωτοι

την στιγμή που έχουμε τις ίδιες απόψεις με τους βλάχους

η μήπως είμαστε ??????

Αχ ρε παιδιά πόσο εύκολα βάζουμε τίτλους και χαρακτηρισμούς

Δημοσ.

Κοιταξε να δεις φιλαράκι...θα σου μιλήσψ πολύ σοβαρά!

έχωντας χάσει δύο φιλους απο ναρκωτικά , και ένας ξάδερφός μου

είναι ακόμα στο νοσοκομείο απο εγκαύματα, αφού αυτοπυρπολύθηκε με οινόπνευμα επειδή δεν του έδινε ο θείος μου λεφτά να πάρει την πρέζα θα σου πώ τα εξής....:

1) Ξεκινάς με χασισάκι....περνάς καλά...το αίσθημα που σου δημιουργεί είναι

φοβερό....περνάς καλά με την παρέα....μόλις επιστρέψεις στην πραγματικότητα , ο εγκέφαλος ξενερώνει....και όταν λέω ξενερώνει...πραγματικά δεν του αρέσει.....διοτι η ευφορία ήτανε πολύ ευχαριστη

για αυτόν......Έτσι , το πρώτο σύμπτωμα απο την χρήση κάναβης είναι η κατάθλιψη....και αυτό επειδή ο εγκέφαλος προτιμά την ηδονή (ευφορία) , και άν την συνηθίσει θα την αναζητά συνεχώς , αδυνατώντας να αντιμετωπίσει την "real life" ......Έτσι στην καλύτερη περίπτωση γίνεσαι χαμένο κορμί και καμμένο άτομο και στην χειρότερη πας στο στάδιο 2

2) Εκεί λοιπόν ένας απλώς μπαφος δεν σε φτίαχνει...και πίνεις 2....3...4...5..

6.....ήξερα άτομο που έπινε 11 την ημέρα....(Amsterdam skunk)

Και εκεί σίγουρα το πρόβλημα θα ενταθεί , θέλωντας ο εγκέφαλος απελπισμένα την ηδονή ( ευφορία) , όμως πλέον παθαίνει ανοσία.....Και φυσικά, στο σημείο αυτό....επειδή η κατάθλιψη έχει κυριεύσει πλέον το άτομο....έχουμε επιθετικότητες κλπ κλπ ( βλέπε κατάθλιψη)...το άτομο αισθάνεται πολύ πόνο μέσα του....και πρέπει οπωσδήποτε να ξεφύγει......έτσι αρχίζει να χαπακώνεται.....για να μπορει να ηρεμεί το συναίσθημα του ψυχικού

πόνου , που προέρχεται απλά απο την "επαναπρογραμμάτιση" του εγκεφάλου,

ότι μοναδική ηδονή έχει η μαστούρα....και όταν πλέον πάθει ανοσία και στα χάπια.....πάει στο στάδιο 3

3) εδώ τα πράγματα είναι αρκετά ζορικα και πολύ δύσκολα αναστρέψιμα...

Εδώ αρχίζει ηρωίνη.....και εδώ ο εγέφαλος, πέρνει ισχυρό μύνημα "μαστούρας" , ουτως ώστε όταν ξενερώνει απο την μία να ζητάει απελπισμενα την άλλη.....εδώ το άτομο παρακάζει τελείως.....στέκαται στα φανάρια και ζητάει λεφτά....κλέβει.....πουλάει ότι έχει και δεν έχει....στήνει κώλο......

και γενικά.....πρέπει οπωσδήποτε να φτιαχτεί.....αλλιώς αισθάνεται οτι θα τρελαθεί...ο εγκέφαλος , έχει πλέον προγραμματιστεί να θέλει συνεχώς ηρωίνη , και άν δεν την έχει τρελένεται.........και καταλαβένεται τι γίνεται μετά....

Και ρωτάω......αξίζει? Οκ , και εγώ το έχω "σκάσει" μερικές φορές.....αλλά τν επόμενη μέρα είδα μια μικρή αλλαγή στην συμπεριφορά μου....και κατάλαβα....

Αυτά που σας έγραψα αποτελούνε επιστημονικές μελέτες , αλλά και προσωπικές εμπειρίες ( εννοώ απο δικούς μου ανθρώπους)

Όλα τα πρεζάκια , από απλό χασισάκι ξεκινήσανε ......και μην ακούσω αυτοί ήτανε μαλάκες ενώ εγώ δεν είμαι.... γιατί θα τα πάρω....

σε αυτόν που άνοιξε το τόπικ...μα και στους υπόλοιπους....έχω να τους πώ :

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ

Δημοσ.

Πολύ σωστός ο zazik και συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λέει.

Τι σκληρά τι μαλακά όλα σε βάζουν στον ίδιο δρόμο. Δε λέω ότι αμα κάνεις ένα "τσιγάρο" μια φορά θα γίνεις καθαρμα κι απόβρασμα της κοινωνίας αλλά η συστηματική και πολυετής χρήση έστω και αν κάνεις αποκλειστικά χασίς σου καίει τον εγκέφαλο ανεπανόρθωτα...

Δημοσ.

Εγώ πάντος δεν πιστεύω οτι η μαριχουάνα είναι χειρότερη απο το κανονικό τσιγάρο..που είναι νόμιμο..

Δημοσ.

οκ,δεκτο οτι ταλεγομενα "μαλακα ναρκωτικα"δεν προκαλουν τα ιδια που προκαλουν τα αλλα,ομως ξεκινοντας απο κατι μαλακο ειναι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑΟ οτι θα καταληξεις σε κατι βαρυ...δεν νομιζω οτι πρεπει να γινει αποποινικοποιση...γιατι αργοτερα απο τους διαφορους καλοθελητες ποιος μπορει να διαφυλαξει με ποια κριτηρια θα χαρακτηριστει καποιο σκληρο η μαλακο ναρκωτικο?εγω πιστευω οτι οχι μονο δεν θα επρεπε να γινει αποποινικοποιηση αλλα θα επρεπε να υπαρχει η ιδια τιμωρια σε εμπορω και χρηστη

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Αυτά που σας έγραψα αποτελούνε επιστημονικές μελέτες

[...]

Κάποια πηγή μήπως έχεις; Θα ήθελα πολύ να δω επιστημονικές μελέτες που υποστηρίζουν όσα λες για τα συμπτώματα της ινδικής κάνναβης.

[...] [b']ξεκινοντας απο κατι μαλακο ειναι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑΟ οτι θα καταληξεις σε κατι βαρυ [/b]

Μπορείς να μας δείξεις κάποια επιστημονική έρευνα που υποστηρίζει τη θέση σου αυτή;

[...'] εγω πιστευω οτι οχι μονο δεν θα επρεπε να γινει αποποινικοποιηση αλλα θα επρεπε να υπαρχει η ιδια τιμωρια σε εμπορω και χρηστη

Μήπως θα μπορούσες να αιτιολογήσεις την άποψή σου λίγο αναλυτικότερα;

Δημοσ.

Η φουντα δεν εχει αποδειχθει ΠΟΤΕ οτι προκαλει ΚΑΤΙ ουτε νεκρωση εγκεφαλικων κυταρων ουτε τιποτα.αν γινει legal απλα το κρατος θα παιρνει νομιμα λιγοτερα λεφτα απο οτι παιρνει τωρα οι χρηστες θα ψωνιζουν ποιο ακριβα αλλα τουλαχιστον θα ειναι νομιμοι.Για οσους δεν με πιστευουν κοιταχτε το στην wikipedia (Μεγαλη η Χαρη της) ολα ειναι μυθος και αναλογος το υπαρχον κεφαλι που την χρησιμοποιει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...