Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS PRO 7.1

pusher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Α και τι γίνεται με αυτό το πρόβλημα;

problembt6.jpg

Μου το πετάει σε κάθε εκκίνηση. Μήπως πρέπει να το αντιμετωπίσουμε πριν συνεχίσουμε με την κάρτα ήχου; (Εννοώ μήπως είναι απαραίτητο γι' αυτή;)

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν αφού έκανα όλα όσα είπαμε το αποτέλεσμα είναι να μη μπορώ να ανοίξω τις ρυθμίσεις της κάρτας (δεν ανοίγουν καθόλου) ούτε και το MediaSource. Στο τελευταίο λαμβάνω διαδοχικά τα παρακάτω μηνύματα:

neptl7.jpg

npff7.jpg

Τι κάνω για να επαναφέρω τη registry (που την έχω εξάγει στο desktop) στην προηγούμενή της κατάσταση; Αφήνω τα προγράμματα και τους οδηγούς της Creative όπως είναι ή πρώτα τα απεγκαθιστώ και μετά επιχειρώ διόρθωση της registry;

Δημοσ.

Την registry την καθαρισες αφου ειχες κανει απεγκατασταση τους οδηγους και τα προγραμματα? Περιεργο που σου πεταξε αυτα τα μηνυματα :-?

Για να επαναφερεις την registry απλα κανε διπλο κλικ στο αρχειο που ειχες κρατησει backup και θα επαναφερει τις προηγουμενες ρυθμισεις.Δοκιμασε και την επαναφορα συστηματος αν σου κανει καποιο αλλο προβλημα... Αλλα περιεργο δε θα επρεπε να σε παιδευει τοσο...

Δημοσ.

Αν και παίρνω μήνυμα ότι δεν έγινε με επιτυχία η εισαγωγή της registry επειδή κάποια πράγματα χρησιμοποιούνται (δοκίμασα και σε ασφαλή λειτουργία και πάλι τα ίδια) οι τιμές που είχα διαγράψει έχουν επανέλθει. Αύριο το πρωί θα δοκιμάσω απεγκατάσταση και πάλι εγκατάσταση μήπως δω κάποια βελτίωση!

Δημοσ.
Α και τι γίνεται με αυτό το πρόβλημα;

problembt6.jpg

Μου το πετάει σε κάθε εκκίνηση. Μήπως πρέπει να το αντιμετωπίσουμε πριν συνεχίσουμε με την κάρτα ήχου; (Εννοώ μήπως είναι απαραίτητο γι' αυτή;)

Γι' αυτό το μήνυμα είχες δίκιο. Των drivers της on board είναι. Ιδού και η απόδειξη!

Αν και παίρνω μήνυμα ότι δεν έγινε με επιτυχία η εισαγωγή της registry επειδή κάποια πράγματα χρησιμοποιούνται (δοκίμασα και σε ασφαλή λειτουργία και πάλι τα ίδια) οι τιμές που είχα διαγράψει έχουν επανέλθει. Αύριο το πρωί θα δοκιμάσω απεγκατάσταση και πάλι εγκατάσταση μήπως δω κάποια βελτίωση!

Όσο θα δοκιμάζω ότι λέω στην παραπάνω παράθεση όποιος έχει όρεξη ας ρίξει μία ματιά στο επίσημο forum της Creative για τις Soundblaster. Ίσως βρει κάτι σχετικό. Σε λίγο θα ξεκινήσω το ψάξιμο και εγώ.

Δημοσ.

Δυστυχώς το MediaSource δεν περιέχεται στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων για να το απεγκαταστήσω και ακόμη χειρότερα έχει αρκετά προβλήματα. Για παράδειγμα αντί για τη μπάρα γρήγορης πρόσβασης στα προγράμματα, που υπήρχε στο Desktop, βγάζει γκρίζο τετράγωνο στην οθόνη! Μερικά άλλα προβλήματα έχω αναφέρει στο post #48 Μήπως υπάρχει κάπου περιγραφή για χειροκίνητη απεγκατάσταση του MediaSource;

Δημοσ.
Δυστυχώς το MediaSource δεν περιέχεται στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων για να το απεγκαταστήσω και ακόμη χειρότερα έχει αρκετά προβλήματα. Για παράδειγμα αντί για τη μπάρα γρήγορης πρόσβασης στα προγράμματα, που υπήρχε στο Desktop, βγάζει γκρίζο τετράγωνο στην οθόνη! Μερικά άλλα προβλήματα έχω αναφέρει στο post #48 Μήπως υπάρχει κάπου περιγραφή για χειροκίνητη απεγκατάσταση του MediaSource;

Λοιπόν βρήκα αυτά:

I'm also having Media Source problems (have recently posted in the Soundblaster section 07/07/2005), and have the exact same question.

If only Media Source is to be reinstalled, why would you suggest to delete then entire C:\Program Files\Creative folder and not just the Media Source Folder (once uninstalled through Add/Remove programs)?

Also regarding the registy entries, are there any specific to Media Source only? If I'm only going to uninstall and reinstall Media Source, I don't want to be deleting other Creative stuff.

Thanks.

Edit: Found this link in another thread http://us.creative.com/support/kb/article.asp?l=2&sid=2528 Also deleted the file "cddb.db" under the directory "C:\Documents and Settings\YourName\Application Data\Creative\NetContent\MediaSource as per another thread.

Message Edited by johnston21 on 07-07-2005 07:12 PM

Message Edited by johnston21 on 07-07-2005 07:29 PM

Delete the following registry nodes:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Creative Tech\Software Installed\MediaSource

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\5CDDF96A-BC34-4D72-9ABA-E1FFF0C39977

Delete the following folder:

C:\Program Files\Creative\MediaSource

στο forum της Creative (link).

Αρκεί η διαγραφή του φακέλου εγκατάστασης του MediaSource και των παραπάνω εγγραφών στη registry για την πλήρη χειροκίνητη απεγκατάσταση;

Δημοσ.

Δε ξερω να σου πω κατι σιγουρο φιλε pusher, δοκιμασε το, backup παντα τα κλειδια που θελεις να σβησεις και κανε το... Τα σχολια μετα απο αυτο ποστ στο forum της Creative τι ελεγαν?

Δημοσ.
Δε ξερω να σου πω κατι σιγουρο φιλε pusher, δοκιμασε το, backup παντα τα κλειδια που θελεις να σβησεις και κανε το... Τα σχολια μετα απο αυτο ποστ στο forum της Creative τι ελεγαν?

Έχω δώσει link ρίξε μια ματιά. Ακόμη βρήκα οδηγίες για χειροκίνητη απεγκατάσταση των οδηγών εδώ. Αν βρεις κάτι αντίστοιχο για το MediaSource πόσταρέ το το συντομότερο δυνατόν!

edit: Άκυρο! Απ' ότι βλέπω κάνει και για applications. Λίγη βοήθεια με το clean boot θέλω και θα κάνω μια προσπάθεια! Ορίστε!

Δημοσ.

Άφού έλαβα αυτό το μήνυμα

hotproblemed3.jpg

έκανα ένα search στο Google και βρήκα αυτό.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο χρήστης Rilen (διαβάστε στην πρώτη σελίδα το πρώτο post). Θα ακολουθήσω τις συμβουλές και θα δω. Θα ανακοινώσω τα αποτελέσματα εδώ!

Δημοσ.

Από το δεύτερο post της πρώτης σελίδας (link):

I suggest you re-install the software of your sound card by:

1. Delete the files from "\Creative".

2. Delete the following registry node from the registry

(a) HKLM\Software\Creative Tech\Software Installed

(B) HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\5CDDF96A-BC34-4D72-9ABA-E1FFF0C39977

3. Re-install the software of your sound card.

1. Αν κατάλαβα καλά το 1. αναφέρεται στο φακελό εγκατάστασης. Για να τον διαγράψω χωρίς πρόβλημα μπαίνω σε ασφαλή λειτουργία, σωστά;

2. Από τη registry διαγράφω τους φακέλους (δε ξέρω αν χρησιμοποιώ το σωστό όρο) Software Installed και 5CDDF96A-BC34-4D72-9ABA-E1FFF0C39977 με όλα τα περιεχόμενά τους. Έτσι;

Μπορούν και τα δύο βήματα να εκτελεστούν σε ασφαλή λειτουργία χωρίς επανεκκίνηση μεταξύ τους ή όχι;

Δημοσ.

1.Και εγω αυτο πιστευω στον φακελο εγκαταστασης αναφεται...

2. Οι φακελοι που λες στην registry ειναι τα κλειδια (registry keys) οποτε διαγραφεις τα 2 κλειδια και τα περιεχομενα τους και ησυχαζεις...

Τα 2 βηματα μπορουν να γινουν σε Safe Mode και με την επομενη επανεκκινηση να εισαι ετοιμος να βαλεις τους οδηγους απο την αρχη...

Δημοσ.
1.Και εγω αυτο πιστευω στον φακελο εγκαταστασης αναφεται...

2. Οι φακελοι που λες στην registry ειναι τα κλειδια (registry keys) οποτε διαγραφεις τα 2 κλειδια και τα περιεχομενα τους και ησυχαζεις...

Τα 2 βηματα μπορουν να γινουν σε Safe Mode και με την επομενη επανεκκινηση να εισαι ετοιμος να βαλεις τους οδηγους απο την αρχη...

Σ' ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σου και για τη βοήθειά σου! Ξεκινώ την επιχείρηση και ενημερώνω!

Δημοσ.

Ευτυχώς έχω ευχάριστα νέα! Ακολούθησα τις οδηγίες και όλα λειτουργούν (προς το παρόν και ελπίζω για πάντα) μια χαρά! Έκανα την εγκατάσταση των οδηγών (συγκεκριμένα στους οδηγούς έκανα repair) και του MediaSource μαζί και μου ζήτησε επανεκκίνηση στο τέλος. Αν επιλέξεις να κάνεις την εγκατάσταση του ενός μόνο (οδηγών ή MediaSource κάθε φορά) σου ζητά επανεκκίνηση στο τέλος της εγκατάστασης και μετά πάλι τα ίδια για το άλο στοιχείο. Δε νομίζω όμως ότι η εγκατάσταση και των δύο μαζί δημιουργεί προβλήματα. Tο MediaSource δεν εμφανίζεται στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων αλλά ελπίζω να βρω κάτι και γι' αυτό στα forum της Creative. (Αν κάποιος βρει κάτι σχετικό ας με ενημερώσει).

Όσον αφορά την on board κάρτα για να απεγκαταστήσω πλήρως τους οδηγούς της, λόγω του παρακάτω προβλήματος

problembt6.jpg

πρέπει να τους εγκαταστήσω πρώτα πάνω στους παλιούς; Μήπως το ότι η on board είναι απενεργοποιμένη από το BIOS επηρρεάζει τη διαδικασία εγκατάστασης - απεγκατάστασης (δε νομίζω να υπάρχει καμία σχέση αλλά ας εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα);

Και τέλος ένα ευχαριστώ στον asmilon. asmilom σ΄ευχαριστώ θερμά. Xωρίς τη βοήθειά σου δε θα είχα καταφέρει να ξεπεράσω το πρόβλημα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...