pusher Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Ενώ χρησιμοποιούσα το BSplayer Pro (v 2.00.937) άρχισα να ακούω θορύβους στα ηχεία μου (5.1). Ο θόρυβος ήταν συνεχόμενος και αρκετά ισχυρός - ίσως το 50 % της εξόδου των ηχείων. Ο θόρυβος εξακολούθησε και μετά το κλείσιμο του BSplayer. Εξακολούθησε και μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή. Και τώρα κάθε φορά που ανοίγω το PC μετά από λίγα λεπτά (και όχι απαραίτητα όταν χρησιμοποιώ το BSplayer) ξεκινάει ο ίδιος θόρυβος. Έκανα update στους drivers της κάρτας ήχου μου, αλλά και σε όλα τα προγράμματα της για τα οποία υπήρχαν διαθέσιμες ενημερώσεις (χρησιμοποιώντας το autoupdate της Creative). Δυστυχώς, δεν παρατηρήθηκε ούτε η παραμικρή βελτίωση. Τώρα χρησιμοποιώ την κάρτα ήχου της μητρικής μου η oποία λειτουργεί μια χαρά. Ελπίζω στη βοήθειά σας για να χρησιμοποιήσω και πάλι τη Sound Blaster! Υ.Γ. Το λειτουργικό μου είναι Windows XP Professional SP2.
pusher Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Ας περιγράψω και λίγο το θόρυβο που ακούω. Είναι ακριβώς σαν και αυτόν που ακούμε από την τηλέορασή μας όταν πιάνουμε ένα κανάλι με χιόνια ή όταν δεν έχουμε συντονίσει το δέκτη μας στη συχνότητα ενός τηλεοπτικού σταθμού, αλλά σε κάποια άλλη τυχαία.
pusher Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Δύσκολο πρόβλημα έτσι; Δε νομίζω όμως ότι είναι πρόβλημα hardware. Αν ήταν ο θόρυβος θα ξεκινούσε αμέσως με την εκκίνηση των Windows, σωστά; Τώρα περιμένει κάποια λεπτά για να ξεκινήσει. Να αναφέρω ότι στη Sound Blaster Audigy είχα συνδεμένα εκτός από τα ηχεία (τα οποία είναι Altec Lansing 251, 5.1) ένα ραδιόφωνο της AVerMedia, και ένα headset (μικρόφωνο και ακουστικά) . Συγκεκριμένα το headset είναι το AHS-502 iE της Altec Lansing. Ξεσύνδεσα το ραδιόφωνο αλλά το πρόβλημα εξακολουθούσε, επομένως δε νομίζω ότι το δημιουργεί αυτό. Ακόμη πρέπει να αναφέρω ότι ο θόρυβος ακούγεται και από τα ακουστικά (ένδειξη ότι το πρόβλημα προέρχεται από την κάρτα ήχου και όχι από τα ηχεία). Η είσοδος του μικροφώνου είναι απενεργοποιημένη από το διακόπτη του εξωτερικού panel της Aydigy, άρα το αποκλείω και αυτό από τη λίστα των πιθανών πηγών του προβλήματος. Όποιος έχει την παραμικρή υπόνοια για το τι μπορεί να φταίει ας απαντήσει. Ίσως τελικά να βοηθήσει.
spirosta Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Είχα παρόμοιο πρόβλημα με μία Live 5.1 player. Δεν βρήκα λύση.. Άλλαξα κάρτα με μία M-audio και ηρέμησαν τα αυτάκια μου... Απλά εμένα το έκανε μόνο στα παιχνίδια.. Ψάξε στο forum και θα βρείς 2-3 ακόμη με το ίδιο πρόβλημα....
pusher Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Καμία ιδέα για το τι φταίει, ε; Ευτυχώς ισχύει ακόμα η εγγύηση.
asmilon Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Mορει να ειναι απο στατικο ηλεκτρισμο ελεγξε στο κουτι σου μεσα αν υπαρχει τιποτα περιεργο και αλλαξε θεση PCI στην καρτα σου βαλε την κατω κατω στην τελευταια αν δε την εχεις ηδη ή στην προτελευταια...
pusher Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Mορει να ειναι απο στατικο ηλεκτρισμο ελεγξε στο κουτι σου μεσα αν υπαρχει τιποτα περιεργο και αλλαξε θεση PCI στην καρτα σου βαλε την κατω κατω στην τελευταια αν δε την εχεις ηδη ή στην προτελευταια... Γιατί; για καλύτερη γείωση; Έχω καιρό να την χρησιμοποιήσω. θα τη δοκιμάσω και αν εξακολουθεί να έχει πρόβλημα θα εφαρμόσω τη συμβουλή σου.
pusher Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Δυστυχώς είναι στην πιο κάτω PCI. Το κουτί του υπολογιστή είναι σε ένα έπιπλο για υπολογιστές, μάλλον από μελαμίνη?, (ξύλο δεν είναι σίγουρα - για την επένδυση του γραφείου μιλάω) το οποίο περιβάλλει τον υπολογιστή από όλες της μεριές και τον αφήνει ακάλυπτο μόνο μπρος και πίσω. Υ.Γ. Την κάρτα δεν την έλεγξα ακόμη.
Fotis_Greece Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Λοιπον ειχα και εγω το ιδιο προβλημα. Δες τι εκανα Οταν κανει αυτο το θορυβο σαν χιονια αποσυνδεσε το adlink cable στην πισω μερια του εξωτερικου κουτιου και ξανασυνδεσε το. Εμενα ετσι σταματησε ο θορυβος. Το ειχα κανει δυο τρεις φορες και εκτοτε δεν μου το ξαναπαρουσιασε. Τσεκαρε να εχεις mute το μικροφωνο και κατι αλλα line in και πες μας αποτελεσματα
pusher Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Από χτες το βράδυ που ξανασύνδεσα τα μεγάφωνα στην Audigy δεν είχα πρόβλημα. Βέβαια δε χρησιμοποίησα ακόμη το BSplayer Pro (όταν το χρησιμοποιούσα πρωτοακούστηκε ο θόρυβος), αλλά δε νομίζω ότι έφταιγε το BSplayer γι' αυτό.
pusher Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Mορει να ειναι απο στατικο ηλεκτρισμο ελεγξε στο κουτι σου μεσα αν υπαρχει τιποτα περιεργο και αλλαξε θεση PCI στην καρτα σου βαλε την κατω κατω στην τελευταια αν δε την εχεις ηδη ή στην προτελευταια... Το ξανάκανε πάλι σήμερα, λίγες ώρες πριν τη δημοσίευση αυτού του μηνύματος. Έκανα επανεκκίνηση και μέχρι τώρα δεν εμφανίστηκε ξανά κανένας θόρυβος. Υπάρχει περίπτωση να 'ναι στατικός ηλεκτρισμός; Αν ναι, πώς το αντιμετωπίζω; Αν όχι, καμιά ιδέα για το τι φταίει και για το πώς ξεπερνιέται το πρόβλημα;
pusher Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Ακούστε και αυτό το πρόβλημα. Είναι σε software που συνόδευε την κάρτα. Ρώτησα ακόμη και τεχνικό αλλά δε βρήκε άκρη. το πρόγραμμα Creative Diagnostics ενω στην αρχή δούλευε μια χαρά μετά από λίγο καιρό σταμάτησε να λειτουργεί και αν και από τότε μεσολάβησαν δύο format δε ξαναλειτούργησε ποτέ! Στην καρτέλα Welcome μου λέει να πατήσω το κουμπί Next για να με περάσει στην καρτέλα Diagnose. Το κουμπί όμως έχει εξαφανιστεί! Υπάρχει όμως και το κουμπί Diagnose το οποίο λειτουργει και με περνάει στην εν λόγω καρτέλα. Αλλά από την καρτέλα Diagnose λείπει το κουμπί Start Tests και έτσι τελειώνει η ιστορία. Όποιος έχει την παραμικρή ιδέα ας την πει όχι τόσο γιατί μου δημιουργείται κάποιο πρόβλημα όσο γιατί όταν δε μπορείς να βρεις μερικές λύσεις σε βασανίζει η απορία.
asmilon Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Aλλαξε θεση στη PCI αν δε το εχεις κανει ηδη βαλε την μια θεση πιο πανω...
pusher Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Aλλαξε θεση στη PCI αν δε το εχεις κανει ηδη βαλε την μια θεση πιο πανω... Αυτό γιατί; Για το πρόγραμμα ή για το θόρυβο; Α, και σχετικά με το θόρυβο τώρα έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Αν το κάνει είναι για κανά δύο δευτερόλεπτα και σταματάει μόνος του. Και αυτό ...όποτε το κάνει. Ποτέ όμως δεν έχει ξανακάνει θόρυβο όταν αναπαράγω κάτι.
pusher Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Ο θόρυβος ξανάρχισε πριν λίγο για τα καλά. Έκανα όμως μία ακόμα παρατήρηση την οποία και θα αναφέρω. Ακόμα και αν η Audigy είναι απενεργοποιημένη και έχω επιλέξει ο ήχος να αναπαράγεται από τη μητρική όσο τα μεγάφωνα είναι συνδμένα στην Audigy ο θόρυβος συνεχίζεται αναλλοίωτος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.