zoranb Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Πρόσφατα κατέβηκα Στουρνάρη για να αγοράσω ένα κουτί για έναν 2.5" σκληρό που έχω, ώστε να τον κάνω εξωτερικό. Αυτό που με ενδιέφερε να πάρω είναι ένα κουτί που να συνδέεται με μόνο ένα καλώδιο USB ώστε μέσα από αυτό να εξυπηρετώνται και data και ρεύμα. Πολλοί πωλητές από άγνοια μου έλεγαν πως ακόμα και 2 καλώδια USB να έχει μπορεί να δουλέψει και με ένα. Θέλω να ρωτήσω υπάρχει κανείς με κανά τέτοιο κουτάκι, εγγυημένα, που να μην έχει πρόβλημα και να είναι ευχαριστημένος γιατί με έχουν μπερδέψει όλοι αυτοί οι πωλητές και δεν ξέρω τι ισχύει τελικά?
kogos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Τα περισσότερα κουτάκια έχουν στη συσκευασία 2 καλώδια... ένα για μεταφορά δεδομένων (USB) και ταυτόχρονα ρεύματος, και ένα για ρεύμα (πάλι USB). Στα περισσότερα συστήματα, μόνο το ένα καλώδιο θα χρειαστείς... το δεύτερο καλώδιο το έχει σε περίπτωση που πας σε κάποιο παλιό σύστημα, ή κάποιο λαπτοπ που δουλεύει με μπαταρία και δεν μπορεί η USB να δώσει το απαιτούμενο ρεύμα... πρακτικά, μπορεί να μην το χρησιμοποιήσεις και ποτέ, αλλά καλό είναι να το έχει στη συσκευασία... Πριν από μια εβδομάδα αγόρασα 2 τέτοια κουτάκια της Transcend για ένα φίλο από το Πλαίσιο (19,90ευρώ το ένα) και δουλεύουν άψογα με 2 δίσκους που τα δοκίμασα... και το δεύτερο καλώδιο δεν το χρειάστηκα... Για τις επιδόσεις, περισσότερο ρόλο παίζει ο σκληρός που θα βάλεις μέσα παρά το κουτάκι.
zoranb Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 1. Ο σκληρός παίζει ρόλο στο εάν μπορεί το κουτί να αποδώσει με ένα USB καλώδιο μόνο? 2. Έχω ήδη ένα κουτί 2.5" της VPOWER το οποίο δεν παίζει με ένα USB, το έχει κανείς αυτό το κουτί και να παίζειμε ένα? 3. πόσο παλιό σύστημα πρέπει να είναι ώστε να μην δουλεύει?
dpolal Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 1. Ο σκληρός παίζει ρόλο στο εάν μπορεί το κουτί να αποδώσει με ένα USB καλώδιο μόνο? 2. Έχω ήδη ένα κουτί 2.5" της VPOWER το οποίο δεν παίζει με ένα USB' date=' το έχει κανείς αυτό το κουτί και να παίζειμε ένα? 3. πόσο παλιό σύστημα πρέπει να είναι ώστε να μην δουλεύει?[/quote'] 1- OXI.. O σκληρός παίζει ρόλο στην απόδοση του γενικά σαν σύστημα και όχι αν έχει 1 ή 2 usb καλώδια. 2- Δοκίμασες το ίδιο κουτί/δίσκο και σε άλλα πισί ή όχι???? 3- Πολύ παλιό.
madsc Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 dpolal πέρα από την πλακέτα μετατροπής του Usb σήματος στο interface του hd, τα usb παίζουν επίσης το ρόλο της επαρκούς τροφοδοσίας του hd (0,5A each). Οπότε ναι παίζει ρόλο ο hd αυτούσιος, για το πόσα καλώδια usb θα χρειαστεί να συνδέσεις στο pc, για το πόσο ρεύμα ζητάει. /sc
overclocker Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Εγώ πάντως με αυτήν την θήκη δουλεύω έναν Toshiba 60GB στις 4.200rpm με ένα καλώδιο USB χωρίς εξωτερική τροφοδοσία.
zoranb Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Ο δικός μου ο δίσκος είναι ένας Toshiba 30GB 5.400rpm λέτε επειδή είναι στις 5.400 γιαυτό να έχει πρόβλημα?
LEFteriz Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 κι εγώ εχω 60άρι wd στις 5.400rpm με μια θήκη της trust και δουλεύει κανονικά με 1 καλώδιο usb μια φορά χρειάστηκε να βαλω και το 2ο καλωδιο usb σε ενα παλιο λαπτοπ με θύρες USB 1.1
nick_csd Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 loipon, kapoies usb 8ures dinoun 0.5Ah alles 1Ah, auta ta koutia sunh8ws xreiazontai 1Ah, opote ta 2 usb kalwdia ta dinoun gia thn periptwsh pou exeis usb 8ura me 0,5Ah, dhl 2*0.5Ah=1Ah
zoranb Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Kai apo pou vlepeis posa Ah einai i USB thyra sou oste na xereis oti ftaiei afto?
sot78 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 η καθε usb θυρα βγαζει MAX 500ma εξερουνται μερικες pci card με ενισχητη ρευματος (max 1A se 2 εξοδους απο της 4 που εχει η καρτα) γενικα οι δισκοι που μπαινουν θελουν 0.5Α - 1Α παντως καλο ειναι να βαζεις και τα 2 καλωδια ωστε να εισαι σιγουρος οτι δεν θα καψεις καμια εξοδο USB
zoranb Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2006 να κάψω? ποιά έξοδο usb του δίσκου ή του desktop?
megamak Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Του desktop, του δίσκου είναι είσοδος! Οι θήκες των 2,5 ιντσών δουλεύουν κανονικά και με το ένα καλώδιο, το δεύτερο είναι προαιρετικό. Των 3,5 ιντσων συνήθως θέλουν και τα δύο. Εγώ έχω αυτό το σκληρό και τον δουλεύω πότε με ένα καλώδιο, πότε με δύο, δεν υπάρχει πρόβλημα! Πάντως όταν έχω ανάγκη για μεγάλες ταχύτητες, συνήθως βάζω και τα δύο καλώδια, για να μη ζορίζεται να βρει ρεύμα...
myle Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Συμφωνώ. Και εγώ που έχω αυτόν τον σκληρο 2,5 ιντσών συνήθως δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα ακόμα και αν συνδέω μόνο το ένα καλώδιο. Ωστώσο μερικές φορές επειδή τα καλώδια έχουν και αυτά αντίσταση όταν βάζω τον σκληρό στις μπροστά usb θύρες πρέπει να συνδέω και τα δύο λόγω απόλειων ισχύος.
zoranb Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Στο desktop έχω προσθέσει μια κάρτα pci για εξόδους USB2 (3) & Firewire (2) και δουλέυει μόνο και με τα δύο καλώδια και σε συγκεκριμένες θύρες USB2. Απ την άλλη στο φίλο μου που έχει MAC G5 δουλέυει άψογα στη μονή USB2 θύρα που έχει ο MAC μπροστά. Α και στο laptop (Compac EVO N1020V) δεν δουλεύει ούτε με ένα καλώδιο ούτε με δύο παρά το ότι το έχω στη μπρίζα το laptop..... άντε βγάλε άκρη τώρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.