Προς το περιεχόμενο

Maxtor vs WD (120GB/ ΑΤΑ133vsSATA1)

kogos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είδα πως έχει γίνει ένα ποστ για Maxtor vs WD αλλά για καινούργιους δίσκους. Οι δίσκοι όμως που θέλω να σχολιάσω είναι σχετικά παλιοί...

Λοιπόν, έχω 2 MAXTOR 120GB (122GB ακριβώς!) DiamondMax Plus 9 (ATA133). Μου έχει κάτσει τώρα μία περίπτωση και μπορώ να τους αλλάξω και τους 2 με 2 Western Digital WD1200JB SATA1 (120GB)... Να επισημάνω πως και οι 4 δίσκοι δουλεύουν μια χαρά ΑΛΛΑ θέλω να βγάλω από την μύγα ξύγκι... ακόμα και 1MB/sec πιο γρήγορος να είναι κάποιος από τους 2, τον προτυμώ...

Ερώτηση: Ποιο από τα 2 ζευγάρια να πάρω;;; Μήπως ο WD SATA είναι πιο αργός από τον ΑΤΑ133 ή δεν παίζει και τόσο ρόλο σε πραγματική χρήση;;;

Να σημειώσω πως ο WD1200JB είναι ΑΤΑ100 με SATA convertor (έτσι το πουλάει η WD). Όλοι οι δίσκοι έχουν 8MB cache, και το motherboard μου δεν έχει κανένα κόλημμα με boot SATA (100% δοκιμασμένο)

Μην μου προτύνετε κάποιον άλλο δίσκο, μόνο μεταξύ των δύο μπορώ να παίξω... και αν είναι εύκολο, απαντήστε το συντομότερο γιατί μάλλον έχω διορία μόνο μέχρι αύριο αν είναι να κάνω την αλλαγή...

Προκαταβολικά, ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καθαρα για λογους καλωδιωσης, δηλαδη οτι ο καθε δισκος θα δουλευει στο δικο του καλωδιο, θα σου προτεινα να βαλεις τους SATA. Σιγουρα θα εχεις καλυτερη αποδοση ετσι...

Τι εγγυηση θα εχουν οι νεοι δισκοι?

Δημοσ.

όλοι οι δίσκοι (και οι 4) έχουν εγγύηση 3 χρόνια από το 10/2005... (νομίζω 12/2005 είναι οι WD, αλλά 2 μήνες δεν κάνουν την διαφορά)

Για motherboard, έχω το ASUS A8N-SLI Premium, και πιθανόν να αλλάξει και αυτό σε λίγες μέρες σε Α8Ν32... SATA έχω δοκιμάσει με το τελευταί8ο BIOS και δουλεύει μια χαρά...

RAID δεν έχω σκοπό να "χώσω" γιατί αν "χαθεί" ο ένας δίσκος θα "χαθώ" κι εγώ... και άντε να με βρω μετά ¨-)

ΕΡΩΤΗΣΗ: τώρα έχω εδώ τον 1 SATA, και σε speedtest των winxp (device manager) τον βγάζει πιο αργό από τον Maxtor... να το λάβω υπ'όψιν μου, ή να σκεφτώ: Windows είναι, ότι θέλουν λένε;;; (boot disk: ATA133 Maxtor, Primary SATA: WD1200JD).

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: όταν με το καλό έρθει αύριο και ο δεύτερος SATA, αν κάνω ένα copy ΟΛΑ τα αρχεία από το BOOT DISK (Maxtor) που έχω τώρα, και στη συνέχεια βγάλω τον Μαχτορ και βάλω τον WD SATA σαν boot device, θα παίξουν τα Windows, ή θέλω fresh install τα windows??? (οτί θα παίξουν, θα παίξουν... αλλά υπάρχει περίπτωση να αρχίσουν οι μπλέ οθόνες;;;)

Ξαναευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Για την ερωτηση σου την δευτερη δε θα παιξει τοσο απλα, μαλλον το καλυτερο ειναι με το ghost να κλωνοποιησεις τον ενα δισκο στον αλλο και θα σου παιξει κανονικα. Αυτο αν θες να κρατησεις την εγκατασταση σου, αν δε σε πειραζει μια φρεσκια εγκατασταση, φτιαξε τα απο την αρχη...

Οσον αφορα το πρωτο, τι αποτελεσματα σου βγηκαν δηλαδη? Ποση η διαφορα?

Δημοσ.

Να τι αποτελέσματα πήρα:

Να σημειώσω πως η πρώτη εικόνα είναι ο MAXTOR ATA133, δεύτερη ο WD SATA, και στην τρίτη (από το Nero7) o C είναι ο MAXTOR και ο D είναι ο WD... Το Nero δεν έβγαλε μεγάλη διαφορά, αλλά από τον device manager των XP, η διαφορά δεν είναι μικρή... Τι να πιστέψω;;;

post-17331-129062934823_thumb.jpg

post-17331-129062934825_thumb.jpg

Δημοσ.

Συγνωμη να σε ρωτησω κατι? Απο ποια διαδικασια των ΧΡ πηρες αυτα τα αποτελεσματα? Μηπως ειναι απο εξωτερικο προγραμμα?

Το Nero παντως θα το εμπιστευομουν, ειναι πολυ μικρη η διαφορα και ειδικα οταν θα θες να χρησιμοποιεις και τους δυο δισκους μαζι θα βλεπεις πολυ καλυτερη αποδοση με τους SATA...

Δημοσ.

Τα αποτελέσματα τα πήρα από το device manager, αφού φυσικά έχω βάλει τους IDE/SATA drivers της ASUS για nForce4 Α8Ν-SLI Premium...

Με το HDTach που πήγα να τους δοκιμάσω, βγαίνουν εντελώς παράξενα αποτελέσματα (ο Maxtor 255MB/sec!!! και ο WD 2ΜΒ/sec, και σε δεύτερο τεστ, ο WD 169MB/sec και ο Maxtor 21ΜΒ/sec)... αλλά είναι γνωστό πως το HDTach δεν είναι και τόσο αξιόπιστο σε nForce motherboard... :-(

post-17331-129062934826_thumb.jpg

Δημοσ.

Koita egw me nforce2 ide drivers ekana ta test kai evgala paremferh apotelesmata me to sisoftsandra opote den exw logo na min upologisw to test twn nvidia drivers.Pantws to apotelesma tou maxtor deixnei normal.Perimena ligo pio grigoro ton sata.Kane ena update ta ide drivers tou sata kai ksanakane ena test.Official mporeis na vreis sto site tis nvidia.

Δημοσ.

ξέρω πως δεν είναι οι τελευταίοι τις nVidia αλλά είναι οι τελευταίοι της Asus για το συγκεκριμένο motherboard... Οπότε, εμπιστεύομαι αυτούς της Asus από τους generic!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...