DJJordan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 36 ba8moi htan, alla twra exasa ta xp! apo tis polles epanekkiniseis ths 1G
silencer51 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Κι εγώ τον τελευταίο καιρό ψάχνω για P3 Slot 1. Έφτιαξα ενα δεύτερο μηχάνημα με parts που είχα και κάθονταν, το οποίο θα τελεί χρέη downloader 24/7. Βρήκα μια QDI BrillianX 1S με το επικό 440BX chipset, 512 SDRAM 133Mhz, ένα Hitachi GD-2500 (το τελευταίο μαμά RPC-1 drive της Hitachi, σκυλί) εναν PII 450Mhz Slot 1, μια Diamond Viper 550 16MB PCI και μια SoundBlaster 16 PnP. Ψάχνοντας λίγο στο κέντρο βρήκα εναν P3 450άρη τσάμπα και με άλλα 20 ευρώ πήρα μια 15άρα οθόνη, μια κάρτα δικτύου και μια GeForce 4 MX 440 64MB AGP. Not bad... Με λίγο ψάξιμο στο internet βρήκα και P3 μετάχειρους (η μητρική μου δέχεται αυτούς με το 100άρη FSB, δηλ. το πολύ μέχρι 600-733MHz) αλλα και Slot A Athlon K7 που ειναι και πιο γρήγοροι και φθηνότεροι. Με 20 ευρώ παίρνεις Athlon K7 1GHz Slot A και με άλλα 15 μια μητρική και είσαι κομπλέ. Για να μη ρίξω και την ιδέα για server motherboard με dual slot a... ;-) Legacy hardware rules!
DJJordan Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 6ajr4130.exe twra brika ti einai, k efxaristw. 8a to flasharw, k blepoume..
marios007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 silencer51 αυτή την εποχή ετοιμάζω έναν 2*PIII 1000 Μhz και 1,5GB RAM. Έχω ήδη μαζέψει τα απαιτούμενα κομμάτια (την μητρική περιμένω πλεον μόνο καθότι ήταν πολύ δύσκολο να βρω μια σε λογική τιμή). Το σαβ/κο μάλιστα θα ασχοληθώ με το κουτί του (έχει να πέσει πολύ modding).
DJJordan Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 flashαρα τη bios που βρήκα εδώ, μπήκα επιτέλους στα xp με P3!, αλλά στην επόμενη επανεκκίνηση δεν bootαρε! Αναγκάστηκα να κάνω bios reset για να ανοίξει το pc. το μόνο που πείραξα στη bios πριν το πρόβλημα, ήταν αλαγή ημερομηνίας και ώρας. Τι πήγε στραβά;
VRaCh Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Μετά από την αλλαγή BIOS, καλό είναι να κάνουμε Load Defaults και μετά να πειράξουμε ότι ρυθμίσεις θέλουμε.
DJJordan Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 τελικά θέλει reset σε κάθε εκκίνηση! ή όταν κλείνω το pc να βγάζω την πρίζα και να αφαιρέσω την μπαταρία της μητρηκής. Ξέρετε που μπορώ να βρώ τη σωστή bios; η σελίδα της chaintech έχει μόνο για καινούριες μητρικές.
DJJordan Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Defaults είχα και πριν, και μετα το update. Με Load Defaults δε bootάρει, θέλει και reset για να λειτουργείσει. και όποτε δεν bootάρει, μου γράφει ότι να ναι ΜΒ μνήμης. μια 512, μια 128, κλπ. σε κάθε επαναλαμβανόμενη επανεκκίνηση (πριν windows).
VRaCh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Δεν έχεις κάποιον φίλο ή γνωστό που να ξέρει από υπολογιστές; Όλα τα προβλήματα που έχεις είναι απλά θέμα update και ρυθμίσεων. Κάποιος πιο έμπειρος χρήστης θα τα έλυνε σε μερικές ώρες το πολύ ή στην χειρότερη θα έβρισκε αν υπάρχει κάποιο ελαττωματικό κομμάτι. Τη σελίδα της chaintech όπου μπορείς να κατεβάσεις drivers, manuals και bios για παλιά προϊόντα την έχω δώσει πιο πάνω, αλλά ορίστε ξανά http://www.chaintech.com.tw:8008/Downloads/index.htm Το κακό είναι ότι δουλεύει όποτε θέλει. Το bios που σου έδωσα παραπάνω είναι το κατάλληλο και τελευταίο για την μητρική σου. Σε τελική ανάλυση αρχίζω και χαίρομαι που δεν πήρες την cpu από εμένα. EDIT Τώρα είδα το επόμενο ποστ σου. Άλλη μνημη έχεις δοκιμάσει;
DJJordan Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Δεν ξέρω κάποιον που να ξέρει απο bios update, όσο για το 6AJR4130, πιθανόν να μην εγκαταστάθηκε πλήρως (το εγκατέστησα κιόλας, και μετα απο CMOS Clear για πιο σίγουρα). θα βρώ και θα δοκιμάσω το 6AJR4323 που προτείνει ο κατασκευαστής μήπως γίνει κάτι. Δα νομίζω να φταίει η μνήμη γιατί το πρόβλημα είναι μόνο με τη συγκεκριμένη cpu(σε άλλο pc δουλεύει), και ούτε είναι εύκολο να δοκιμάσω άλλη μνήμη. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να βρώ άμεσα λύση γιατί κυνδινεύω να ξαναχάσω τα xp με τόσες αποτυχίες εκκίνησης, και άμα είναι να πληρώνω τεχνικό για να μου το φτιάξει, ξανακουμπώνω τη celeron και ξεχνώ την αλαγή cpu για πάντα, και πάω για καινούριο pc.
DJJordan Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Έβαλα άλλη bios πιό συμβατή για p3. Αυτή τη φορά δεν κολάει η bios, τα xp λειτουργούν κανονικά, αλλά η εκκίνηση εξακολουθεί να γίνεται μόνο με Clear CMOS. διαφορετικά γίνεται κανονικά η εκκίνηση και μετά επανεκκινεί. Ρυθμίσεις δεν έχω αλάξει σε καμία περίπτωση, επιλέγω μόνο Load Defaults. Παρατήρησα όμως ότι κάνοντας bios update, όταν σχεδόν τελιειώνει, αλάζει χρωματισμό το τελευταίο κοματάκι της μπάρας, σε χρώμα που αντιστοιχεί σε no update, με όλα τα αρχεία bios που έχω δοκιμάσει.
DJJordan Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Το θέμα μου έληξε. Τελικά θέλω καινούρια μνήμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.