Hlapatsas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Το πρόβλημα έχει ώς εξής: Όταν κάνω δεξί κλικ στον σκληρό properties μου γράφει ότι χρησιμοποιούνται 5,30 γίγα.Όταν όμως μπώ μέσα στον C: και επιλέξω όλους τους φακέλους που συμπεριλαμβάνει τότε το σύνολο του κατελειμένου χώρου είναι 3,7 γίγα!!Έχει ξανασυμβει και στο παρελθόν.Ο δίσκος δεν έχει πρόβλημα και έψαξα μήπως τυχόν και ήταν κάποιος κρυφός φάκελος που έφταιγε αλλά όχι.Καμία ιδέα πως θα απελευθερώσω αυτόν τον χώρο??
asmilon Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δοκιμασε το SpaceMonger. Σου δειχνει γραφικα που παει ολος ο χωρος σου και θα καταλαβαεις τι εχει γινει... Screenshot:
GT1807 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Ειναι κ το Pagefile στην μεση.Εμενα μου τρωει 1 Gigabyte κ βαλε.Κανε ctrl+alt+delete κ δες ποσο ειναι η memory σου K αφαιρεσε απο αυτο την ram για να δεις ποσο χωρο τρωει στον σκληρο σου. Τα σέβη μου
Hlapatsas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Καλό το SpaceMonger αλλά και αυτό δεν βλέπει το 1Γιγα τι έχει γίνει.Το άλλο 1 Γιγα όντος το τρώει το pagefile.
asmilon Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Τρεξε Scandisk τοτε στον δισκο σου, κατι αναφερεται λαθος κατα πασα πιθανοντητα στον ελευθερο χωρο σου και θα λυθει με αυτο πιστευω...
TASOS60 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Eixa paromoio problhma kana 2-3 fores kai den anagnorize perisotera apo 2G to ekana ena format kai estrose!
^DiMioN^ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Λοιπόν η απάντηση είναι πολύ απλή. Εσύ με δεξί κλικ στο δίσκο πολύ λογικά να βλέπεις "Δεσμευμένο χώρο", δηλαδή το μέγεθος του χώρου που καταλαμβάνουν τα αρχεία + το χώρο της Virtual memory + χωρητικότητα temp των αρχείων που χρησιμοποιούνται τη κάθε στιγμή απο το συστήμα + χωρητικότητα Recovery (αρχείων για την επαναφορά συστημάτος). Αυτά όλα δεν προκειτέ να φανούν οτάν επιλέξεις όλα τα αρχεία και δεις το μεγεθός τους. Π.Χ. Πόλλες φορές τυχαίνει ένα αρχείο word να δεσμευει 6ΜΒ ενώ δεν είναι ούτε 1ΜΒ πραγματικά, αλλα το συνολο των αλλάγων που έχουν γίνει να είναι όντως 6ΜΒ.
asmilon Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Αυτα τα αρχεια που λες ^DiMioN^ φαινονται που ειναι αποθηκευμενα και ποσο χωρο πιανουν.Τα προσωρινα αρχεια συνηθως αποθηκευονται στον %temp% του καθε συστηματος, το pagefile.sys ειναι το αρχειο της Virtual memory και τα recovery points σωζονται στον φακελο System Volume Information στο root καθε δισκου... Ολα υπαρχουν καπου με λιγο ψαξιμο τα βρισκεις αν και δε σε αφηνει το συστημα να τα πειραζεις πολυ! Με εργαλεια οπως το SpaceMonger τα βλεπεις ολα απλα και γρηγορα και καταλαβαινεις που παει ο χωρος σου. Στην περιπτωση του φιλου μας πιστευω πως ο ελεγχος δισκου θα του λυσει αυτο το προβλημα δε ειναι κατι σοβαρο...
georapt Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 apenergopoiise tin epanafora systimatos. mporei na deis fos sto tounel.... ;-)
dimitris2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 simfwnw kai gw i epanafora sistimatos ftaei!
wert Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Νομίζω ξεχάσατε τον κάδο ανακύκλωσης ο οποίος έχει δεν έχει πράγμα μέσα τον χώρο του τον κρατά. Επειδή και εγώ μερικές φορές αναρωτιέμαι που πάνε τα γίγα μου χρησιμοποιώ κάνα δύο προγραμματάκια (έτσι για επαλήθευση) FolderSizes TreeSize Professional Πάντως αν είναι γύρω στο ένα γίγα τότε μάλλον είναι στον κάδο ανακύκλωσης έστω και αν είναι άδειος
laantonios Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 αφου το είπε ο άνθρωπος φταίει το pagefile τελικά..τι του λέτε; άν έχεις πάνω απο 1 Gb Ram μπορείς να το καταργήσεις.
asmilon Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δεν πρεπει να καταργησεις το pagefile στα Windows XP δε λειτουργει ετσι αυτο το πραγμα... Ειναι κατι απαραιτητο για την λειτουργια των Windows ειναι μερος της αρχιτεκτονικης τους και πολλα προγραμματα θα εχουν προβλημμα αν καταργηθει... Οσον αφορα τον καδο ανακυκλωσης κατι τετοιο μπορει να ισχυει αν εχεις καποιο προγραμμα οπως το Norton Undelete που τα κραταει, κρυφα, ακομα και αν εχουν σβηστει. Ομως φαινονται αν δεις τις ιδιοτητες του καδου ανακυκλωσης απο καποιο προγραμμα. Αν δε εχεις καποιο προγραμμα σαν αυτο που ειπα, οταν τα σβηνεις απο τον καδο, σβηνονται και ελευθερωνεται ο χωρος...
laantonios Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 λάθος διατύπωση οκ. Μπορεί να το αντικαταστήσει φορτώνοντάς το στη μνήμη (εφόσον 1Gb>) κάτι που σε εμένα απογείωσε το μηχάνημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.