Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια με τις σχολές.. please..!!!!

necronio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απο καρλοβασι να ξερεις οτι μπορεις να παρεις μεταγραφη για πατρα ....αλλα απο οσες σχολες αναφερθηκαν εδω αυτη ειναι μακραν πιο καλη

Δημοσ.

Εγω θα σου πρότεινα , αν οι δικοί σου έχουν την οικονομική δυνατότητα να σε στείλουν Σάμο , να πας εκεί. Σπουδάζει ένας φίλος μου εκεί και είναι πολύ ευχαριστημένος απο τις υπάρχουσες συνθήκες. Αν τώρα , θες να είσαι κοντά στο σπίτι σου , να έχεις το αμαξάκι σου και τις παρέες σου γενικότερα. Πήγαινε Πειραιά , μη το σκέφτεσαι... Πάντως για τις τελικές σου αποφάσεις , να δεις τους οδηγούς σπουδών της κάθε σχολής. Είναι πάρα πολύ σημαντικό πρωτού διαλέξεις να γνωρίζεις τι θα βρεις... και να ρωτάς συνέχεια μήπως βρεις κανένα απο τις σχολές που θές και ξεζούμισέ τον (με όποια έννοια θες...) . Καλή συνέχεια...!

Δημοσ.

Εγώ είμαι στην Τρίπολη στο τμήμα Οικονομικών επιστημών. Οπότε για το τμήμα Τηλεπικοινωνιών δεν μπορώ να ξέρω λεπτομέρειες του τύπου μαθήματα καθηγητές κτλ.

Κατα τα άλλα το τμήμα πάει φέτος για το 5ο έτος και τα περισσότερα προβλήματα έχουν σχέση με αυτό, την μικρή του ηλικία δηλαδή. Ο συντριπτικός αριθμός των καθηγητών είναι συμβασιούχοι με το διαταγμα 407.

Από μόνιμους έχουμε έλλειψη...

Οι πιο πολλοί είναι νέοι με τα καλά και τα στραβά που έχει αυτό.

θυμίζει λίγο σχολείο με την έννοια πως στις τάξεις υπάρχουν 30-40-50 παιδια, καμία σχέση δηλαδή με αμφιθέατρα 300 ατόμων. (Ολη η πόλη έχει 400 φοιτητές χοντρικά με τους περισσότερους άντρες οπότε οι κοπέλες καλοδεχούμενες:-D )

Από όργάνωση γραμματείας, βιβλία κτλ καλα πάμε. Στο τμήμα μου τουλάχιστον η γραμματεία δουλεύει 5 ώρες την ημέρα και τα βιβλία τα παίρνουμε νωρίς δηλαδή..

Εργαστήρια κτλ είναι καινούργια όσα υπάρχουν..

Τώρα δεν μου έρχεται τπτ άλλο, αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν και 1-2 άλλοι insomniacs από τρίπολη οπότε ρωτάτε και βλέπουμε.

Α, το site του uop είναι http://www.uop.gr οπότε κοίτα και εκεί για περισσότερα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θα μπορούσε κάποιος να μου αναφέρει όλες τις σχολές πληροφορικής στην Ελλάδα (ΑΕΙ και ΤΕΙ) και τις βάσεις τους ?:confused:

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Εγώ πάντως έχοντας βγάλει το τμήμα των Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, είμαι πραγματικά πολύ ευχαριστημένος. Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τα άλλα τμήματα πληροφορικής. Ο οδηγός σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα από όλους τους κλάδους της πληροφορικής (Δίκτυα, Ασφάλεια ΠΣ, Διοίκηση ΠΣ, Πολυμέσα κλπ). Επίσης, θα πρέπει να ξέρετε ότι το τμήμα είναι 5ετές!!!

Επιπλέον, επειδή είναι σχετικά λίγα τα εισαχθέντα άτομα οι συνθήκες διδασκαλίας τόσο στις αίθουσες αλλά και στα εργαστήρια είναι ασυγκρίτως καλύτερη από τα μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Εγώ αν βρισκόμουν πάλι στη θέση να επιλέξω τμήμα, ειλικρινά θα ξαναπήγαινα εκεί.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον προαναφερθέντα στο θέμα. Από τις τρεις σχολές που ανέφερες είναι η καλύτερη και από ερευνητική δραστηριότητα και από άποψη δουλειάς που γίνεται. Αν θες να ασχοληθείς με αυτά που ανέφερες πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιλογή. Το μόνο κακό είναι το καράβι...

Δημοσ.

Για Σάμο πάντως να ξέρεις ότι το χειμώνα παίζει πολύ ερημιά. Επίσης το καράβι είναι 11 με 14 ώρες για Καρλόβασι. Το αεροπλάνο κοστίζει κάτι λιγότερο από 100 ευρώ (εκτός και αν κλείσεις πολύ νωρίτερα με Aegean) + το ταξί για Καρλόβασι καμιά 30αρα.

Το καλοκαίρι βέβαια θα περάσεις πολύ όμορφα.

Δημοσ.
ρε συ , στο υπουργείο πήγαινε , υπάρχουν όλες οι βάσεις των σχολών.. εκεί.. τι ρωτάς εδώ τέτοια... :) ... http://www.ypepth.gr

μπορεί να σου ακούγεται ηλίθιο αλλά έχω χαθεί σε αυτό το site!!:evil: :mrgreen:

Δημοσ.

Κατ'αρχήν αυτό που συστήνω σε οποιοδήποτε δηλώνει μηχανογραφικό είναι να πάει σε κάποια σχολή μακρυά από το σπίτι του και εκτός Αθηνών για λόγους καλύτερης φοιτητικής ζωής.

Τώρα εκτός απ'αυτό και συγκρίνοντας καθ'αυτού τα 3 τμήματα να σημειώσω τα εξής:

Δε συστήνω με τίποτα στο ΠαΠει γιατί οι ίδιοι οι φοιτητές από εκεί δε λένε και τα καλύτερα λόγια και δεν έχει και πολύ καλό όνομα στην αγορά εργασίας.

Για το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων:

-Είναι πολυτεχνικό τμήμα

-Οι απόφοιτοι έχουν κατωχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα αφού, αν το επιθυμούν, μπορούν να πάνε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

-Η οργάνωση είναι εξαιρετική

-Έχει αξιοσημείωτη ερευνητική δραστηριότητα κι αυτό φαίνεται από τα projects και τις δημοσιεύσεις

-Μικρό πλήθος φοιτητών ανά έτος με αποτέλεσμα να γίνεται καλή και σοβαρή δουλειά και να υπάρχει άμεση επαφή με τους καθηγητές

-Μειονέκτημα είναι η απόσταση από την Αθήνα και τα ταξίδια με το πλοίο

-Επίσης δε διδάσκεται πολύ hardware

Tέλος, για την Τρίπολη δεν έχω προσωπική άποψη αλλα πιστεύω ότι είναι ένα νέο και δυναμικά ανερχόμενο τμήμα. Καλύτερα όμως να μας πουν τα παιδιά από εκεί.

Ανεξάρτητα από τη σύγκριση μεταξύ των τριών τμημάτων - δε θα ήθελα άλλωστε να μπω στο τρυπάκι για το ποιο είναι καλύτερο - γενικότερα, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα το τμήμα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...