Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια με τις σχολές.. please..!!!!

necronio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.. ας μπώ κατευθείαν στο θέμα.

Την Πέμπτη πρέπει να παραδώσω μηχανογραφικό.. και είμαι ανάμεσα σε 3 σχολές!

Για Πληροφορική ήθελα αλλα δεν έβγαλα τα ανάλογια μόρια.. οπότε πάμε σε κάτι σχετικό με αυτήν:

1) Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων (Πειραιάς)

2) Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών Πελοποννήσου (Τρίπολη)

3) Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου (Σάμος)

Για την Σάμο εχω ακούσει τα καλύτερα λόγια, όμως είναι μακριά.

Για την Τρίπολη δεν έχω ακούσει τπτ φοβερό αλλα είναι κοντά στην Αθήνα.

Για τον Πειραιά δεν έχω ακούσει απολύτως τίποτα...

Ξέρετε λοιπόν τίποτα για την σχολή αυτή του Πειραιά; είναι καλή; έχει μέλλον;

Σε σχέση με την Τρίπολη έχει μεγάλη διαφορά; με της Σάμου;

Όλα πάνω κάτω κυμαίνονται στις Τηλεπικοινωνίες... Ποιά όμως είναι καλύτερη;;;;;;;;

Σας παρακαλώ βοηθήστε.. βρίσκομαι σε σύγχυση!!!

Ευχαριστώ προκαταβολικά....

Δημοσ.

η ψήφος μου πάει στο

1) Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων (Πειραιάς)

έχω ένα συνάδελφο ο οποίος έχει αποφοιτήσει από εκεί και εκτός του ότι είναι καλός μου έχει πει καλά λόγια. Είναι καλή σχολή. Τώρα αν θες φοιτητική ζωή πήγαινε τρίπολη κατά την γνώμη μου γιατί η Σάμος είναι πίκρα.

btw τι βάση έχει ο Πειραιάς?

Δημοσ.

Τι ακριβώς μπορώ να κάνω αφού αποφοιτήσω απο την σχολή αυτή του Πειραιά; αυτό το καταραμένο "Διδακτικής.." με χαλάει γιατί δεν ήθελα ποτέ μου να γίνω καθηγήτρια... :P

ή δεν έχει και τόση σημασία, αλλα είναι πιο πολύ σαν "extra" το διδακτικής;

Τέσπα.. το 2005 είχε η σχολή 15110.

Δημοσ.

φίλε αυτό το διδακτική έχει να κάνει από ότι μου είπε ο συνάδελφος με κατεύθυνση που μπορείς να διαλέξεις στο μέλλον (e-learning) Μην σε επηρεάζει καθόλου στην επίλογή σου. Καλύτερα να έβλεπες το πρόγραμμα σπουδών της κάθε σχολής αν θέλεις να βγάλεις μια εικόνα για το τι θα δεις εκεί. Πάντως αν ήθελες να σπουδάσεις πληροφορική και αυτό Πληροφορική θεωρείται και ο φίλος μου που είναι μαζί μου κάνε μεταπτυχιακό σε πληροφορική και έχει όλες τις προαπαιτούμενες γνώσεις.

Δημοσ.

Το έχω δει το πρόγραμμα σπουδών.. πάνω κάτω είναι ίδιο με τα άλλα απλα στην σχολή του Πειραιά έχει κάποια μαθήματα του στυλ "εκπαίδευση μπλα μπλα" και τέτοια.. Κάτι που δεν με ενδιαφέρει καθόλου, αλλα τι να πω. Άλλο Πειραιάς και άλλο επαρχία.

Δημοσ.
Το έχω δει το πρόγραμμα σπουδών.. πάνω κάτω είναι ίδιο με τα άλλα απλα στην σχολή του Πειραιά έχει κάποια μαθήματα του στυλ "εκπαίδευση μπλα μπλα" και τέτοια.. Κάτι που δεν με ενδιαφέρει καθόλου, αλλα τι να πω. Άλλο Πειραιάς και άλλο επαρχία.

άμα βρεις σχολή που να σε ενδιαφέρουν όλα τα μαθήματα να έρθεις να μου το πεις :D

ακόμα και να σε ενδιαφέρουν μπορεί να τα σιχαθείς άμα ο καθηγητής είναι μ@λ@κ@ς.

Δημοσ.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά με την σχολή της Τρίπολης; Γιατί αν η Τρίπολη σαν σχολή δεν έχει μεγάλη διαφορά κύρους/η γενικότερα με του Πειραιά τότε γιατι να τρέχω εκεί;

Δημοσ.

Κι εγώ εκεί είμαι (Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων (Πειραιάς))!!!! Καταπληκτική σχολή... Ούτε καν ήξερα ότι μπήκα εκεί... :D

Έχω πάει μια φορά για να γραφτώ... Τρελό μπουρδέλο μου φάνηκε... Όλοι οι τοίχοι γεμάτοι αφίσες, σκουπίδια παντού κάτω, έπαιζε μουσική από 2-3 πλευρές όταν μπήκα.... Βέβαια μπορεί αυτό να είναι το κανονικό...δεν έχω πάει σε άλλο "πανεπιστήμιο" :)

Σοβαρά τώρα...έχω 2 φίλους μου μπήκαν εκεί μαζί με μένα πριν ένα χρόνο αλλά αντίθετα με μένα, που είχα άλλα σχέδια για τη ζωή μου, είναι ακόμα εκεί και σπουδάζουν κανονικά... Ίσως να μπορέσουν αυτοί να σε βοηθήσουν περισσότερο από μένα (σίγοουρα δλδ...) πες μου άμα είναι...

Την πρώτη άποψη μου στην είπα, όπως επίσης ξέχασα να σου πω το δραματικό γεγονός ότι χρειάστηκα 1.5 ώρα από το σπιτι μου για να φτάσω εκεί κάτω με ΜΜM... ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να το έκανα κάθε μέρα πέρα δώθε αυτό... Βριλήσσια μένω...

Υ.Γ. Φίλη είναι ρε παιδιά... Το είπε καθαρά η κοπέλα...

...καθηγήτρια...
Δημοσ.

δυστυχως δεν εχω ακουσει κατι για (2 απο 3)αυτες τις σχολες.. και εγω ηθελα Πληροφορικη αλλα δν καταφερα να την πιασω.. και ι μονη που σκεφτομαι ειναι αυτη της Τριπολης που εχω ακουσει πολυ καλα λογια.. αλλα δν την πιανω αν δεν πεσει τουλαχιστον 350 μορια πραγμα αρκετα χλωμο.. οποτε εχω καταληξει στο να βαλω πρωτο το ΤΕΙ Αθηνας Πληροφορικη..ποθ ειμαι 700 μορια πανω.. αλλα δν ξερω για αυτο και πολλα..μηπως μπορειτε αν γνωριζετε κατι να μου το διαβιβασετε?

ευχαριστω...

Δημοσ.

Σαν νυν φοιτητής του ΤΕΙ Αθήνας και πιο συγκεκριμένα του τμήματος πληροφορικής , σου μεταλαμπαδεύω τη σοφία μου... (Ψψψψ ατσα!)

Οπου κι αν πας μη περιμένεις να οτι απλως πέρνωντας ένα πτυχίο π.χ τεχνολογίας τηλεποικινωνιών θα είσαι κι αυτόματα ειδήμονας του τομέα... Οπου κι αν μπεις , όπου κι αν περάσεις αν δε κάτσεις να ασχοληθείς μόνος/η σου να λίωσεις δε θα καταφέρεις και πολλά.

Και δε θα καταφέρεις πολλά , σημαίνει οτι απλώς θα βρίσκεσαι στο ίδιο επίπεδο με τους περισσότερους συμφοιτητές σου , θα βρεις καμιά θεσούλα να χείς ένα στάνταρ μισθό κάθε μήνα - που δεν είναι καθόλου κακό - αλλά αν θες κάτι παραπάνω πρέπει να ασχοληθείς με πάθος μόνος/η σου

Στη σχολή θα πάρεις κάποιες βάσεις , αλλα πολύ περισσότερο θα χεις πολλά ερεθίσματα γύρω απο τον τομέα που θα ακολουθήσεις...

Επίσης αν νομίζεις οτι οι δικοί σου έχουν την οικονομική δυνατότητα τράβα εκτος αθηνών.Οπουδήποτε... Αν μείνεις αθήνα ενω ήξερες οτι θα μπορούσες να περάσεις αλλού κατα 99.99% θα το μετανίωσεις.Πλήρης φοιτητική ζωή και γονείς δε συμβαδίζουν.<type mismatch>

Δημοσ.

Φίλε Mystirios, απο μικρή ήθελα να σπουδάσω πληροφορική.. μπορώ να πω δλδ οτι έχω αυτό το πάθος να ασχοληθώ μόνη μου που λες.

Τώρα, όσον αφορά το θέμα των ΤΕΙ, τι λέτε; είναι καλά;

Αξίζει περισσότερο το ΤΕΙ Πληροφορικής Αθήνας ή Υπολογιστικών Συστημάτων Πειραιά;

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας btw :)

Δημοσ.

να σας ρωτησω,εχει παρει το αυτι σας[ξερω γω απο φροντιστηρια,τηλεοραση ραδιοφωνο]ποσο υπολογιζεται να ανεβουν οι βασεις στο 3 επιστημονικο πεδιο?

Δημοσ.

Επειδή είσαι κοπέλα, σου προτείνω να πας Καρλόβασι. Μπορεί να σου φανεί λίγο φυλακή στην αρχή, αλλά θα περάσεις πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε σχολή στην Αθήνα και αν πραγματικά σε ενδιαφέρει θα έχεις αρκετές ευκαιρίες για να συνεχίσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...