Προς το περιεχόμενο

Ανεμιστήρας 12 cm

pusher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ωραίος. Πόσο κάνει όμως είναι το θέμα...

Έκανα μια αναζήτηση στο Google, αλλά δε βρήκα τιμή για το συγκεκριμένο μοντέλο.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στο πίσω μέρος καλό είναι να βάζουμε 12 cm πάντως? Και για καλύτερα ακόμα ένα μικρό 6cm?

Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος του ανεμ. τόσο περισσότερες είναι οι στροφές που χρειάζεται να λειτουργεί προκειμένου να «μετακινήσει» ικανοποιητική ποσότητα αέρα.

Περισσότερες στροφές ==> περισσότερος θόρυβος... ;)

Δημοσ.

Εγώ πήρα δύο τέτοιους για να τους δοκιμασω σε κάτι που φτιάχνω και κουφάθηκα....με την αθόρυβη λειτουργία τους...(είναι και οι δύο μαζί πιο αθόρυβοι από έναν 7άρη στις 4000, ο οποίος βέβαια είναι από τις πιο φωνακλαδικες συσκευές με πτερύγια που ξέρω...)τόσο που τελικά μάλλον θα χρησιμοποιήσω αυτούς στο τελικό "πρότζεκτ" Νομίζω πως τα db-A με τα οποία μετριέται και καλά ο θόρυβος που κάνουν οι ανεμιστήρες δεν είναι ενδεικτική μονάδα μέτρησης μιας και κανονικά ένας ήχος 3db πιο δυνατός από τον άλλο έχει τη διπλάσια ένταση, άρα ο silentX θα έπρεπε να είναι καμια 10αριά φορές πιο αθόρυβος (δεν είναι με τίποτα) από αυτόν που παραθέτω εγώ. Άσε που ο άερας που βγάζουν είναι μακράν ικανοποιητικός...

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.
Μέχρι πόσα dB πρέπει να είναι ένας ανεμιστήρας για να θεωρείται αθόρυβος;

sta 0 db = athoryvos.

sta 15~20 db poli anektos.

gia 12arides pou rotas.. kala eine stis 1000 strofes.

Δημοσ.

Γειά χαρά. Νά ρωτήσω ;;

Έχω 2-3 12άριδες αλλα δέν ξέρω πώς να τους στηρίξω-βιδωσω στο κουτί.

Θα χρειαστώ και παξιμάδια για να πιάσω της βίδες απ' την άλλη μεριά ;;

Δημοσ.

οχι βιδωνουν στις βολτες που εχει πανω ο ανεμιστηρος.

υποχην πως τα db ειναι αλγοριθμικη μοναδα οπου συμαινει πως με αυξηση 3db εχεις διπλασια ενταση! εγω προτηtv εναν sharkoon που πηρα απο τo e-shop πριν κατι βγομαδες που δουλεβει στις 1000στροφες. αθοριβος.αλλα τωρα που κοιταξα δεν τον εχει. καλος μου φανηκε αυτος: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650103

στο ελαχιστο δλδ 400 στοφες μονο εχει 56 cfm! με ΜΟΝΟ 10db....

Δημοσ.
[...] καλος μου φανηκε αυτος: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650103

στο ελαχιστο δλδ 400 στοφες μονο εχει 56 cfm! με ΜΟΝΟ 10db....

Ήμουν έτοιμος να πάω να πάρω 2-3 αλλά (πέραν του ότι δεν τους βρήκα πουθενά αλλού εκτός από e-shop) κοιτώντας προσεκτικότερα δεν λέει 10db@56cfm, αλλά 24db@56cfm = 94.7m3/h. Και στο site της Arctic cooling δε βρήκα κάποια αναφορά για την «ήσυχη» λειτουργία.

Οπότε μάλλον θα επιμείνω σε SilenX...

Δημοσ.
...υποχην πως τα db ειναι αλγοριθμικη μοναδα οπου συμαινει πως με αυξηση 3db εχεις διπλασια ενταση!...

Λογαριθμική, βρε Τόλη! Τί αλγοριθμική; :-D Είσαι και συνάδελφος...

Δημοσ.

Θα επιμήνω στο ερώτημά μου, γιατί απ' ότι είδα οι τρύπες των ανεμηστήρων για της βίδες, είναι λίες και δέν έχουν που να πιάσουν οι βίδες.

Πώς μπορω να τους στηρίξω ;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...