g-e-o Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 γεια χαρα...ξερω οτι ισως εδω δεν ειναι το καταληλοτερο μερος για την ερωτηση μου προκαταβολικα συγνωμη παντως αν κανω λαθος...εδω και καμια δεκαρια μερες το pc ρχισε να κλεινει μονο του..δεν υπηρχε στανταρ χρονος μπορει επειτα απο 10 λεπτα μπορει και επειτα απο 8 ωρες...κατεβασα ενα προγραμματακι για την θερμοκρασια (speedfan) και μου ξεκιναει με fan 2 γυρω στους 63 βαθμους και ανεβαινει συνεχεια μεχρι που αν αφησω να φτασει στους 90 σβηνει!!! αν δεν κανω εργασιες κι ανοιγω παραθυρα η θερμοκρασια παραμενει σταθερη αν ανοιγω παραθυρα και πολλες εργασιες ταυτοχρονα !!!ανεβαινει κατακορυφα!! καμια ιδεα ρε παιδια??? ευχαριστω πολυ γεια χαρα!!!
giannisk1 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Το πρόβλημα δημιουργείτε λόγω θερμοκρασίας σύμφωνα με τις θερμοκρασίες που αναφέρεις.Τι επεξεργαστή έχεις;Θα πρέπει να ελέγξεις αν λειτουργεί σωστά το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή.Καλό θα ήταν να αγοράσεις κάποια ποιοτική ψύκτρα στον επεξεργαστή,αλλά και κάποιο ανεμιστηράκι στο εσωτερικό του κουτιού ώστε να ρίξεις την θερμοκρασία.
PavelX Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 99% έχεις AMD επεξεργαστή. Είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Βέβαια δεν έσβηνε, αλλά έκανε "μπιπ-μπιπ" μόλις ανέβαινε πάνω από 90 βαθμούς, και τον έκλεινα εγώ. Με την καλημέρα, ο επεξεργαστής ήταν στους 70+. Μέχρι που μια μέρα με το που τον άνοιξα, χτύπησε τους 100 και έκανε σαν ασθενοφόρο (τίιιιιιρου-ρίιιιιιιου ) και έσβησε. Την επόμενη πήρα μια ψύκτρα της Gigabyte και αυτή τη στιγμή έχω γονατήσει το μηχάνημα και είναι στουσ 53 βαθμούς. Η μανίσια ψύκτρα δεν κάνει.. πάρε άλλη πριν κάψεις τίποτα.. :/
mohic4n Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 @ PavelX: Τα τελευταια 2 χρονια (μαλλον) οι επεξεργαστες της Intel εχουν προβλημα και οχι της AMD. Οποτε φρασεις του τυπου: 99% έχεις AMD επεξεργαστή, ΔΕΝ ευσταθουν... @ g-e-o: Ποσο καιρο εχεις το μηχανημα? αν αρχισε να στο κανει ξαφνικα οπως νομιζεις μπορει να αρχισε πολυ νωριτερα. Ισως η θερμαγωγικη παστα να εχει φυγει και να μην κανει τη δουλεια της. Αν και εγω με AMD και χωρις παστα δεν ειδα να εχω προβλημα το τελυταιο ενα χρονο. Δοκιμασε να ξαναβαλεις παστα για την ωρα και αν συνεχιζει να στο κανει τοτε αγορασε ενα νεο fan για τον επεξεργαστη σου.
S2Katana Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 @ PavelX: Τα τελευταια 2 χρονια (μαλλον) οι επεξεργαστες της Intel εχουν προβλημα και οχι της AMD. Οποτε φρασεις του τυπου: 99% έχεις AMD επεξεργαστή' date=' ΔΕΝ ευσταθουν... [/quote'] Καλα σου λεει.Μην ακουω τωρα κακεντρεχη σχολια για τους AMD...Οι επεξεργαστες σκιζουν σε επιδοσεις και θερμοαπαγωγικη ικανοτητα, ακομη και με τις μαμισιες ψυκτρες...
Sirios Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Παιδια εγω πριν 10 μερες μολις τον ανοιγα πηγαινε στους 65 και εβγαζε γαλαζια οθονη (οχι αυτην των WINDOWS ), Ανοιγω το κουτι και το φιλτρο που εχει μπροστα ηταν γεματο σκονη και χνουδι το φυσαω τον βαζω μπροστα και ανοιγει στους 60, τον δουλευω με πλαινο καπακι ανοιχτο ηταν στους 50 εκλεινα το καπακι ανεβαζε παλι θερμοκρασια και κολαγε . Πηρα μια νεα ψυκτρα ZALMAN 9500 την αλλαξα και τωρα ανοιγει στους 45 και δουλευοντασ παει 55 το πολυ ,ο επεξαργαστης ειναι INTEL D820 στα 2,8
ItsToasted Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Exoume hasi to balaki AMD INTEL funs mou fenete. Diladi an parw AMD mborw na ton douleuw kai xoris psiktra? :evil: To endexomeno kakis eisagogis tis psiktras den iparxei giati exei, i den exei AMD? Ama mas pei o g-e-o oti pragmati exei AMD na ton stiloume spiti tou kai se kanena giatro giati apla AMA EXEI AMD DEN EXEI PROVLIMA THERMOKRASIAS! @Ellinas:Na me sigxoris alla oute oi INtel exoun provlima thermokrasia. Douleuoun mia hara kai stous 80.To an den aresei ston user auto einai mallon diko tou provlima. Filika
sfar7 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Τι κ αν εχει INTEL 'H AMD? Το πιο πιθανο προβλημα ειναι η ψυκτρα του επεξεργαστη.Geo δες τι επεξεργαστη κ' motherboard εχεις ωστε να παρεις κ την σωστη ψυκτρα. Εγω εχω P4 socket 478 Prescott κ οταν το ειχα πρωτοπαρει ψηνοταν στην κυριολεξια μεχρι που αλλαξα ψυκτρα κ ηρθε στα ισια του.
VerteX Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 g-e-o, είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα το περασμένο καλοκαίρι. Με το που μπήκαν οι ζέστες το PC άρχισε να ανεβάζει θερμοκρασία και αφού έφτανε στο όριο που ήταν ρυθμισμένο στο BIOS έσβηνε. Διαπίστωσα ότι ο κυριότερος παράγοντας για τις υψηλές θερμοκρασίες ήταν το mini-ATX κουτί που είχα και η έλλειψη ανεμηστήρων. Το τροφοδοτικό ήταν ακριβώς πάνω από τον επεξεργαστή(Intel P4 3 GHz) με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται πολύ περισσότερο απ'όσο θα 'πρεπε. Οπότε άλλαξα κουτί και πήρα ένα μεγαλύτερο, στο οποίο έβαλα και 2 ανεμηστήρες για την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα. Από τότε όλα δουλεύουν ρολόι..
VerteX Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 g-e-o, είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα το περασμένο καλοκαίρι. Με το που μπήκαν οι ζέστες το PC άρχισε να ανεβάζει θερμοκρασία και αφού έφτανε στο όριο που ήταν ρυθμισμένο στο BIOS έσβηνε. Διαπίστωσα ότι ο κυριότερος παράγοντας για τις υψηλές θερμοκρασίες ήταν το mini-ATX κουτί που είχα και η έλλειψη ανεμηστήρων. Το τροφοδοτικό ήταν ακριβώς πάνω από τον επεξεργαστή(Intel P4 3 GHz) με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται πολύ περισσότερο απ'όσο θα 'πρεπε. Οπότε άλλαξα κουτί και πήρα ένα μεγαλύτερο, στο οποίο έβαλα και 2 ανεμηστήρες για την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα. Από τότε όλα δουλεύουν ρολόι.. --Κατα λάθος έκανα 2 φορές post, ξέρει κανείς πώς σβήνουν???--
S2Katana Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Douleuoun mia hara kai stous 80.To an den aresei ston user auto einai mallon diko tou provlima. Filika Φυσικα και δουλευουν μια χαρα στους 80C, αλλα ο μεσος μη εμπειρος pc user βλεποντας τετοιες θερμοκρασιες τρομαζει.
mohic4n Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Exoume hasi to balaki AMD INTEL funs mou fenete. Diladi an parw AMD mborw na ton douleuw kai xoris psiktra? :evil: To endexomeno kakis eisagogis tis psiktras den iparxei giati exei' date=' i den exei AMD? Ama mas pei o g-e-o oti pragmati exei AMD na ton stiloume spiti tou kai se kanena giatro giati apla AMA EXEI AMD DEN EXEI PROVLIMA THERMOKRASIAS! @Ellinas:Na me sigxoris alla oute oi INtel exoun provlima thermokrasia. Douleuoun mia hara kai stous 80.To an den aresei ston user auto einai mallon diko tou provlima. Filika[/quote'] Hmm. Epi seira etwn h Inter htan h etaireia gia thn opoia elegan oti exei pio psuxres CPU. Bebaia, den antilegw, ontws leitourgoun kai stous 80 ba8mous, alla se sugkrish me tis CPU ths AMD exoun (i eixan) ena mikro problhma diaforas. Pantws, san katanalwths kai xrhsths arketwn xronwn sto xwro twn upologistwn mou rxetai kapws asxhmo na douleuw me CPU pou anebazei 80 ba8mous 3erontas oti kapou stous 93-95 8a arxisei na baraei kokkino. Anyway, ligo off-topic eimaste, elpizw na brhke th lush tou o filos mas.
g-e-o Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 καταρχας, ευχαριστω ολους σας για την βοηθεια σας...επειδη ομως δεν ξερω και πολλα απο υπολογιστες το μονο που εκανα ηταν να φυσηξω το εσωτερικο του pc με σπραυ αερα..αφου και ετσι δεν εγινε τιποτα το πηγα πλαισιο οπου το πηρα σημερα και μαντεψτε!!! δεν ειχε απολυτως τιποτα (τσαμπα τα 30 ευρω) αλλα χαλαλι...κανανε μονο καθαρισμο στην ψυκτρα του επεξεργαστη και απο εκεινη την ωρα ολα ρολοι!!!! ετσι μου ειπαν τουλαχιστον παντως το μηχανημα πλεον ειναι μια χαρα...και παλι ευχαριστω ολους σας παιδια!!!!
giorgos th. Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 na tsekareis pou kai pou gia skoni genika sto pc gia na min skas 30ares apo`do ki apo`kei..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.