asmilon Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Mειωνεις στην ουσια την πθανοτητα να πιασεις το μεγιστο της συνδεσης σου. Θεωρητικα μπορεις και απο μια συνδεση αν ειναι καλη να πιασεις πχ 100kb/sec αν αυτο ειναι το full της συνδεσης σου, αλλα στη πραξη δε γινεται αυτο, οποτε συνδυαζοντας την ταχυτητα απο διαφορους peers πιανουμε υψηλοτερες ταχυτητες. Οι ταυτοχρονες συνδεσεις ειναι με ποσους peers θα συνδεεσαι καθε φορα. Παντως με 20Kb/s δε μπουκωνει η συνδεση σου αν εχεις 768dsl, αλλα θα μουκωσει αν βαζεις το full του upload που μπορεις να δωσεις, καλυτερα ειναι να δινεις το 70-80% του upload Που δινει πρακτικα η γραμμη σου...
pusher Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Mειωνεις στην ουσια την πθανοτητα να πιασεις το μεγιστο της συνδεσης σου. Θεωρητικα μπορεις και απο μια συνδεση αν ειναι καλη να πιασεις πχ 100kb/sec αν αυτο ειναι το full της συνδεσης σου, αλλα στη πραξη δε γινεται αυτο, οποτε συνδυαζοντας την ταχυτητα απο διαφορους peers πιανουμε υψηλοτερες ταχυτητες. Οι ταυτοχρονες συνδεσεις ειναι με ποσους peers θα συνδεεσαι καθε φορα. Παντως με 20Kb/s δε μπουκωνει η συνδεση σου αν εχεις 768dsl, αλλα θα μουκωσει αν βαζεις το full του upload που μπορεις να δωσεις, καλυτερα ειναι να δινεις το 70-80% του upload Που δινει πρακτικα η γραμμη σου... Γι' αυτό και αμφιβάλω αν φταίνε οι πολλαπλές ταυτόχρονες συνδέσεις. Αντιμετωπίζω το πρόβλημα αυτό ακομή και αν κατεβάζω με το μtorrent με 20KB/s.
Eusebius Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Λοιπόν ακούστε ένα πρόβλημα! Όταν έχω το μtorrent ανοιχτό και ανοίγω για παράδειγμα τον Firefox ή το DC++ ενώ το μtorrent χρησιμοποιεί μικρό ποσοστό από το bandwidth (η σύνδεσή μου είναι 786D - 192U) η ταχύτητα επικοινωνίας των αλλών προγραμμάτων με το Internet θυμίζει σύνδεση PSTN. Καμιά ιδέα για το τι φταίει; Είτε έχεις παραλείψει βασικά πράγματα στο στήσιμο του μΤ Είτε έχει σοβαρό πρόβλημα το σύστημά σου Αυτά για την περίπτωση που Fx και μT μαζί κάνουν το σύστημα να σέρνεται. Τώρα, αν θες να τρέχουν μαζι μT και DC++ (ή όποιο άλλο ζευγάρι προτιμάς) και να δίνουν π.χ. από 10kB/s το καθένα, όταν η σύνδεση σου έχει ονομαστικό up 24kB/s και πραγματικό κάπου ανάμεσα στα 15 και 20, δεν γίνεται. Για να κάνεις δουλειά, και εφόσον τα προγράμματα δουλεύουν καλά και αναφέρουν ακριβείς τιμές, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δίνεις πάνω από 15kB/s συνολικά. (Και πολύ σου λέω!) Δες την υπογραφή μου. Έχω μαζέψει πολλές απορίες και απαντήσεις εκεί.
pusher Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Είτε έχεις παραλείψει βασικά πράγματα στο στήσιμο του μΤ Είτε έχει σοβαρό πρόβλημα το σύστημά σου Αν μπορείς να γίνεις πιο σαφής θα το εκτιμούσα! Αυτά για την περίπτωση που Fx και μT μαζί κάνουν το σύστημα να σέρνεται. Δε λέω ακριβώς ότι σέρνεται το σύστημά μου. Στην ποιότητα του browsing αναφέρομαι. Τώρα, αν θες να τρέχουν μαζι μT και DC++ (ή όποιο άλλο ζευγάρι προτιμάς) και να δίνουν π.χ. από 10kB/s το καθένα, όταν η σύνδεση σου έχει ονομαστικό up 24kB/s και πραγματικό κάπου ανάμεσα στα 15 και 20, δεν γίνεται. Για να κάνεις δουλειά, και εφόσον τα προγράμματα δουλεύουν καλά και αναφέρουν ακριβείς τιμές, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δίνεις πάνω από 15kB/s συνολικά. (Και πολύ σου λέω!) Δες την υπογραφή μου. Έχω μαζέψει πολλές απορίες και απαντήσεις εκεί. Μείωση της ταχύτητας "upload" του μtorrent επηρεάζει την ταχύτητα download του ίδιου προγράμματος;
Eusebius Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Αν μπορείς να γίνεις πιο σαφής θα το εκτιμούσα! Πόσο πιο σαφής να γίνω, ρε συ pusher; Ολόκληρο μυθιστόρημα έχω φτιάξει! -- Δεν λέω ότι είναι καλό, αλλά ρίξε μια ματιά και, αν δεν καταλαβαίνεις, πες το μήπως τα φτιάξω πιο καλά, να μη λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια... Δε λέω ακριβώς ότι σέρνεται το σύστημά μου. Στην ποιότητα του browsing αναφέρομαι. Συγγνώμη. Αυτό ήθελα να πω κι εγώ. Μείωση της ταχύτητας "upload" του μtorrent επηρεάζει την ταχύτητα download του ίδιου προγράμματος; Ναι. Γενικά, πάει έτσι: Άμα ο κόφτης είναι παραπάνω απ' όσο πρέπει, μπουκώνει όλο το upload και καθυστερεί καί το πρόγραμμα τόρρεντ καί τα άλλα προγράμματα που μιλάνε με τον έξω κόσμο. Άμα ο κόφτης ειναι παρακάτω απ' όσο πρέπει (απ' όσο αντέχει το σύστημά σου, δηλ.), τότε δίνεις λιγότερο απ' όσο θα μπορούσες να δώσεις και, εφόσον το πρωτόκολλο βασίζεται στην αμοιβαιότητα, παίρνεις και λιγότερο απ' όσο θα μπορούσες να πάρεις.
pusher Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Πόσο πιο σαφής να γίνω, ρε συ pusher; Ολόκληρο μυθιστόρημα έχω φτιάξει! -- Δεν λέω ότι είναι καλό, αλλά ρίξε μια ματιά και, αν δεν καταλαβαίνεις, πες το μήπως τα φτιάξω πιο καλά, να μη λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια... Μα ανέφερα σε ποιες ταχύτητες download αντιμετωπίζω το πρόβλημα. Το upload το έχω στο 10. Το πρόβλημα ξεκινάει με το που ανοίγω το μtorrent πριν καλά - καλά προλάβουν να ανέβουν οι τχύτητες download και upload!
Panosst Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Μα ανέφερα σε ποιες ταχύτητες download αντιμετωπίζω το πρόβλημα. Το upload το έχω στο 10. Το πρόβλημα ξεκινάει με το που ανοίγω το μtorrent πριν καλά - καλά προλάβουν να ανέβουν οι τχύτητες download και upload! Πιστεύω αυτό οφείλεται στα πολλά connections, μπουκώνουν το routter/modem που έχεις (ειδικά αν έχεις κανένα ψευτο usb modem, όπως για παράδειγμα το sagem 800). Βάλε τα προγράμματα να ανοίγουν λιγότερα. Και όπως ξαναείπα σε προηγούμενο post κατέβασε το trial του cfosspeed και δοκίμασέ το. Αν δουλέψει θα βοηθήσει πάρα πολύ στο να μπορείς να σερφάρεις ενώ έχεις ανοικτούς p2p/torrent clients. Περισσότερα εδώ: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=18320
pusher Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Πιστεύω αυτό οφείλεται στα πολλά connections, μπουκώνουν το routter/modem που έχεις (ειδικά αν έχεις κανένα ψευτο usb modem, όπως για παράδειγμα το sagem 800). Βάλε τα προγράμματα να ανοίγουν λιγότερα. Και όπως ξαναείπα σε προηγούμενο post κατέβασε το trial του cfosspeed και δοκίμασέ το. Αν δουλέψει θα βοηθήσει πάρα πολύ στο να μπορείς να σερφάρεις ενώ έχεις ανοικτούς p2p/torrent clients. Περισσότερα εδώ: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=18320 Η αλήθεια είναι ότι το μοντέλο του modem το πέτυχες !!! Πιθανότατα έχεις δίκιο. Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.