pusher Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Έχω ADSL 384D. Μπορεί ταυτόχρονα οι ταχύτητες Download/Upload να είναι μέγιστες; Ή αν η ταχύτητα upload πιάσει 128 Kb/s η ταχύτητα download δε μπορεί να φτάσει τα 384 Kb/s;
deathlok Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 einai to legomeno boukoma tis grammis (einai pio entono edo stin ellada logo ton ligo paketon tou ote) otan pianeis to megisto tou upoload psiloboukonei i grammi kai to download sou periorizete sinithos sta 128 (gia afto oi perisoteroi bazoun ta torrent upload limit 9 i 10)
pusher Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 einai to legomeno boukoma tis grammis (einai pio entono edo stin ellada logo ton ligo paketon tou ote) otan pianeis to megisto tou upoload psiloboukonei i grammi kai to download sou periorizete sinithos sta 128 (gia afto oi perisoteroi bazoun ta torrent upload limit 9 i 10) Έχω ακούσει ότι υπάρχουν προγράμματα με τα οποία μπορείς να περιορίσεις το ρυθμό του upload. Ξέρει κανείς κανένα καλό; Και στα πόσα Kb/s πρέπει να περιορίσω το upload; Θυμίζω ότι έχω ADSL 384D/128U.
ANEMOS-V Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 ta idia ta torrent programata exoun rithmisis gia to poso upload tha doseis.. gia ti syndesi sou ena kalo na doseis eine 5 eos 6 kb upload ,parapano an doseis tha sou mpoukosei . edit: san synolo oxi! de mporei na dineis synexeia 12kb kai na katevazeis me 38kb , to pio stathero eine na dineis 7kb max kai na perneis 28~32, gia na apofeugeis ta (mpoukomata).
asmilon Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Χρησιμοποιησε το Netlimiter για global ελεγχο της ταχυτητας στο συστημα σου... Πολυ ευχρηστο και δυνατο, με πολλες δυνατοτητες οπως πληρη στατιστικα upload/download ανα προγραμμα και συνολικα...
pusher Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Χρησιμοποιησε το Netlimiter[/url'] για global ελεγχο της ταχυτητας στο συστημα σου... Πολυ ευχρηστο και δυνατο, με πολλες δυνατοτητες οπως πληρη στατιστικα upload/download ανα προγραμμα και συνολικα... Ευχαριστώ! Καλή πρόταση!
Eusebius Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Έχω ακούσει ότι υπάρχουν προγράμματα με τα οποία μπορείς να περιορίσεις το ρυθμό του upload. [...] Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζονται αυτά τα προγράμματα, εκτός άμα θέλεις να κλέβεις στα p2p. Φορτώνεις τσάμπα το σύστημά σου με άλλη μία πιθανή πηγή προβλημάτων και τί κερδίζεις; Να βλέπεις πόσο κατέβασε και ανέβασε το κάθε πρόγραμμα; Μπες στο πρόγραμμα και δες τα στατιστικά του! Για το όριο, βάλε το στα 10 ή 9 kB/s μέσα από το πρόγραμμά σου (νομίζω το wizard του μT βάζει 9 για 128 kbps) και κατέβασε τίποτα που το έχει πολύς κόσμος. Αν μετά από ώρα στην 384 δεν περνάς τα 35 kB/s και δεν είσαι κοντά στα 40, τότε κατέβασε τον κόφτη μία μονάδα και δες. (Για να είσαι σίγουρος ότι έχεις καλά αρχεία που κατεβαίνουν τέρμα γκάζι, πήγαινε στο σάιτ του OpenOffice και κατέβασε την τελευταία έκδοση έκδοση με torrent.) Το 5 ή 6 στον κόφτη μου φαίνεται υπερβολή -- δεν έχω δει τόσο κακή σύνδεση xxx/128 που να θέλει 5 ή 6. Συνήθως το πραγματικό ανέβασμα στις xxx/128 είναι κάπου γύρω στα 100 kbps, δηλ. 12-13 kB/s, οπότε με 9-10 kB/s αφήνεις αρκετό αέρα στα προγράμματα για να μιλάνε.
pusher Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Όταν ανοίγομε μια σελίδα με οποιονδήποτε browser από τι εξαρτάται περισσότερο ο χρόνος που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η εμφάνιση της σελίδας; Από την ταχύτητα download ή από την ταχύτητα upload;
asmilon Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Πιο πολυ απο την ταχυτητα download μας και την ταχυτητα rendering των δεδομενων του browser μας. Βεβαια αν κανεις φουλ upload πχ σε torrents και δε μενει καθολου upload bandwith για αλλες εφαρμογες τοτε θα σου αργησει αρκετα να στην εμφανισει και μπορει να κανει και timeout... Αλλα σε κανονικες συνθηκες πιστευω ειναι αυτοι οι 2 παραγοντες. πιο πολυ..
pusher Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Πιο πολυ απο την ταχυτητα download μας και την ταχυτητα rendering των δεδομενων του browser μας. Βεβαια αν κανεις φουλ upload πχ σε torrents και δε μενει καθολου upload bandwith για αλλες εφαρμογες τοτε θα σου αργησει αρκετα να στην εμφανισει και μπορει να κανει και timeout... Αλλα σε κανονικες συνθηκες πιστευω ειναι αυτοι οι 2 παραγοντες. πιο πολυ.. Δεν κατάλαβα την πρώτη σου πρόταση!
asmilon Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δηλαδη, εξαρταται πρωταρχικα απο την ταχυτητα download που εχουμε και μετα απο την ταχυτητα του browser μας να μετατρεψει τα δεδομενα αυτα στην σελιδα που θελουμε να δουμε...
pusher Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Λοιπόν ακούστε ένα πρόβλημα! Όταν έχω το μtorrent ανοιχτό και ανοίγω για παράδειγμα τον Firefox ή το DC++ ενώ το μtorrent χρησιμοποιεί μικρό ποσοστό από το bandwidth (η σύνδεσή μου είναι 786D - 192U) η ταχύτητα επικοινωνίας των αλλών προγραμμάτων με το Internet θυμίζει σύνδεση PSTN. Καμιά ιδέα για το τι φταίει;
asmilon Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Ειναι λογικο φιλε μου να συμβαινει αυτο, επειδη ανοιγονται πολλες ταυτοχρονες συνδεσεις απο το utorrent και "μπουκωνει" η συνδεση σου. Δοκιμασε να ελλατωσεις λιγο το upload σου και να μειωσεις τις ταυτοχρονες συνδεσεις, απο τις επιλογες του προγραμματος...
Panosst Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δοκίμασε το cfosspeed, ειναι προγραμμα που κάνει traffic shaping, μπορεί δηλαδή να δώσει προτεραιότητα στα πακέτα http έναντι των p2p και έτσι να μπορείς να σερφάρεις χωρίς να μπουκώνει τόσο ενώ κατεβάζεις ταυτόχρονα από p2p/torrents... Αλλά σε όχι σταθερή γραμμή δεν είναι σίγουρα τα αποτελέσματά του. Δοκίμασέ το για να δεις αν κανει δουλειά στην περίπτωσή σου.
pusher Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Ειναι λογικο φιλε μου να συμβαινει αυτο, επειδη ανοιγονται πολλες ταυτοχρονες συνδεσεις απο το utorrent και "μπουκωνει" η συνδεση σου. Δοκιμασε να ελλατωσεις λιγο το upload σου και να μειωσεις τις ταυτοχρονες συνδεσεις, απο τις επιλογες του προγραμματος... Δηλαδή ακόμη κι αν κατεβάζω μόνο με 20KB/s το άνοιγμα πολλαπλών συνδέσεων θα μειώσει την ταχύτητα σερφαρίσματος με κάποιον browser; Μειώνοντας τις ταυτόχρονες συνδέσεις που θα κάνει το μtorrent και αφήνοντας την ίδια download speed (στις ρυθμίσεις του μtorrent) δε θα μειωθεί τελικά η ταχύτητα κατεβάσματος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.