g1annis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Μου κολλάει αραιά και που καμια εφαρμογή (αραιότατα). Συνήθως με το που πατάω το Χ κλείνει χωρίς πολλά πολλά. Σήμερα όμως μου κόλλησε το MPlayer και δεν ανταπικρινόταν ούτε καν στο Χ. Το εγχειρίδιο linux από το οποίο έμαθα ότι έμαθα το παράτησα μέχρι να τελειώσω τη διπλωματική μου. Κάπου εκεί είχα διαβάσει ότι με την εντολή kill ή killall μπορείς να σταματήσεις να τρέχει κάποια εφαρμογή. Αυτό ισχύει και για εφαρμογές που δεν ανταποκρίνονται? Κάθισα να ξαναδιαβάσω για το kill και killall αλλά περδεύτικα. Είδα το man killall και το man kill αλλά δεν κατάλαβα και πολλά: κάτι έλεγε για όνομα signal και αριθμό signal. Τι είναι όλα αυτά? Με λίγα λόγια θέλω να μου πείτε τη σύνταξη της εντολής στο τερματικό για να κλείσω μια εφαρμογή που μου κόλλησε. πχ την MPlayer Ευχαριστώ.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 grapse %ps -elf to ps shmainei process status-ta ypoloipa einai parametroi.. sth synexeia entopise to pid(proccess id) ths diergasias poy theleis na skotwseis kai pata %kill -1 "to pid ths diergasias pros termatismo" gia perissotera rikse mia matia edw.. http://www.cs.siu.edu/computing/unix/kill.html
g1annis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Μπα... Δεν το κάνει. g1annis@ubuntu:~$ %ps -elf bash: fg: %ps: no such job και χωρίς το -elf τα ίδια λέει
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 to % de prepei na to grapseis.. pantws se cygwin doyleyei.. to idio kai se solaris..
g1annis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Σωστός. Ευχαριστώ πολύ. Το τι σημαίνει κάθε αριθμός, δηλαδή ποιό signal συμβολίζει που μπορώ να το βρω?
xaxa1982 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Πάντως εγώ χρησιμοποιώ το "ps -A" για να δω το ID, γιατί βγάζει πιο λίγα στοιχεία και είναι ευκολότερο να βρεις μια διεργασία έτσι. Επίσης σκοτώνω την διεργασία με "kill -9 <όνομα διεργασίας>" , γιατί αυτό είχα δει κάπου, χωρίς να θυμάμαι ακριβώς τι σημαίνει το 9...Αυτά!Ελπίζω να βοήθησα! Υ.Γ.: Πάντως δοκίμασε και το "ps -A", βγάζει λίγα πράγματα και είναι πιο ευκολοδιάβαστο...
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 koita sto link poy soy dinw parapanw... sthn enothta "Signal Numbers" gia perissotera signals, google it...
screwman Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Μπορείς να δοκιμάσεις και xkill σε γραφικό περιβάλλον και να σκοτώσεις τον mplayer επιλέγοντας με τον κέρσορα που σχηματίζεται το αντίστοιχο παράθυρο...
trizoni Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Στο KDE επίσης με Alt+Ctrl+Esc ενεργοποιείται το XKill και τοποθετόντας τον κερσορα στο παραθυρο που θες να "σκοτωσεις" με κλικ το τελειωσες!
Dionisos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Με το killall μπορείς να δώσεις το όνομα του προγράμματος, όπως πχ > killall mplayer
xaxa1982 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Με το killall μπορείς να δώσεις το όνομα του προγράμματος' date=' όπως πχ > killall mplayer [/quote'] Καλή μαγκιά, δεν το'ξερα! Πολύ εξυπηρετικό αυτό!
g1annis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 @ screwman σοβαρή μαγκιά φίλε μου. Δεν το ήξερα. @ trizoni δεν έχω KDE @ Dionisos αυτό νομίζω δοκίμαζα αλλά το έγραφα kill MPlayer μιας και είναι case sensitive. Άσε που με df -A βλέπω ότι λέγεται gmplayer. ΠΧ το Goobox κλείνει με killall goobox και το MPlayer με killall gmplayer. Α ρε linux. Ωραία πράγαματα. Στα win θα πάταγα 10 φορές alt+ctrl+del θα ανταποκρινόταν μετά από 2 λεπτά και μέχρι τότε θα ήταν ΟΛΑ κολλημένα. Γαμώ τη registy.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.