Προς το περιεχόμενο

Data recovery

Αbominable

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε Suse 10.1, reiserfs

Μέσω yast διέγραψα ένα χρήστη μαζί με το home folder του..Δυστηχώς διεγράφησαν και αρχεία μαζί.. Γνωρίζεται κανένα τρόπο να κάνω data recovery;;;

Δημοσ.

Ναι, με το debug tool του reiserfs.

>reiserfsck --rebuild-tree --scan-whole-partition /dev/hda1

Θα σου βγάλει τα αρχεία στο /lost+found του partition. Τα filenames θα χαθούν.

Το partition που ελέγχεις δεν πρέπει να είναι mounted, εν ανάγκη ξεκίνα με κάποιο live cd.

Δημοσ.

Έχω πρόβλημα.. Το έκανα (πρωτού διαβάσω το post σου) μέσω console από installation cd. Όλα πήγαν μια χαρά μόνο που τώρα δεν μου βρίσκει τους χρήστες για να ανοίξει το σύστημα ούτε root ούτε τον χρήστη μου.

Συγκεκριμένα μου πετάει μηνύματα:

> chown `root:root` unknown user
root is nowhere to be found
haldaemon is nowhere to be found

Μου ανοίγει ο X server έχει το username μου, βάζω κωδικό να συνδεθω και δεν με συνδέει.

Δοκιμάζω μέσω τερματικού να συνδεθώ είτε σαν χρήστης είτε σαν root και αν θυμάμαι καλά μου πετάει :: no login module

Δημοσ.

Κάτι πολύ κακό φαίνεται να συμβαίνει.

1) Τα παιξε το reiserfs και δε μπορούν να διαβαστούν κάποια βασικά αρχεία (μου χει τύχει 1-2 φορές, το διόρθωσα με επαναλαμβανόμενα reiserfsck)

2) Κάτι άλλο. Τι ακριβώς έκανες ανάμεσα στην τελευταία σωστή εκκίνηση και την ώρα 0; :|

Δημοσ.

Δυστηχώς σε ένα τερματικό έτρεχα: apt-get update.. Το οποίο δεν θυμάμαι να έλεγξα ότι είχε τελειώσει επιτυχώς.. (πρέπει να έκανα reboot ενώ έτρεχε)

Πάντως άνοιξα κονσόλα μέσω installation cd και παρατήρησα ότι στον /etc δεν υπάρχει passwd, αλλά βρήκα τα passwd.old & passwd.YaSTsave (κάπως έτσι) τα οποία, το 1ο είχε 2 γραμμές, δεν θυμάμαι ακριβώς τι γραφανε, (αλλά θα τα βρω και θα τα γράψω) είχανε κάτι με την βιβλιοθήκη pam_unix2.so και το 2ο είχε χρήστες σαν το κανονικό passwd.

Δοκίμασα να ανιγράψω και τα 2 αλλα δεν μου ανοίξε.

Πρέπει να υπάρχει πρόβλημα στο authentication..

>>>>>>EDIT<<<<<<<<

Ok το μόνταρα.. Μου έλειπε το αρχείο shadow..

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...