Προς το περιεχόμενο

ATI & nVIDIA

pusher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
@Ailuros:

Όχι. Όχι ακόμα. Τώρα όμως θα μιλήσω εγώ. Είναι κρίμα να χρησιμοποιείται το forum για διαφορετικούς σκοπούς από αυτούς της δημιουργίας του. Όποιος θέλει και μπορεί ας το καταλάβει!

Αν η πλειοψηφία των συμμετοχών μου ήταν μόνο αστεισμοί και σαρκασμός ίσως να είχες και δίκιο. Αυτό που είναι πραγματικά κρίμα είναι να μην μπορεί κανείς να χαλαρώνει ποτέ και να κάνει ένα αθώο αστείο.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά αν παίζω ένα παιχνίδι που υποστηρίζει ATI με κάρτα nVIDIA ή το αντίστροφο' date=' ένα παιχνίδι που υποστηρίζει nVIDIA με κάρτα ATI;

Και τι πρέπει να ελέγξω για να καταλήξω ποια κάρτα είναι συμβατή με το PC μου;[/quote']

Δεν υπάρχουν παιχνίδια που υποστηρίζουν την μία ή την άλλη εταιρία γιατί απλά δεν θα κατέληγαν ποτέ εκεί οι ίδιοι οι δημιουργοί παιχνιδιών για λόγους καθαρά δεοντολογικούς και επαγγελματισμού. Τώρα αν το παιχνίδι Χ ανταποκρίνεται καλύτερα στην κάρτα Α και χειρότερα στην κάρτα Β έχει απλά σαν πηγή ότι ο κωδικός του παιχνιδιού εκμεταλλεύεται καλύτερα τα προτερήματα στην Α και χωλαίνει λόγω αδυναμιών στην Β.

΄Ισως και ένας από τους λόγους που αν πάρεις 50 παιχνίδια θα δεις να υπερτερεί την μία η Α και την άλλη η Β. Τι κάνεις σαν καταναλωτής; Βλέπεις ποιά παιχνίδια προτιμάς περισσότερο από τα άλλα και αποφασίζεις.

Τόσο απλή και ανάλαφρη είναι η ζωή ;)

Δημοσ.
Αν η πλειοψηφία των συμμετοχών μου ήταν μόνο αστεισμοί και σαρκασμός ίσως να είχες και δίκιο. Αυτό που είναι πραγματικά κρίμα είναι να μην μπορεί κανείς να χαλαρώνει ποτέ και να κάνει ένα αθώο αστείο.

Αν πραγματικά είχες πρόθεση να κάνεις ένα αθώο αστείο τότε πάω πάσο. Εν τέλει δεν υπάρχει λόγος για διαπληκτισμούς.

Δημοσ.

Πριν αρχισει καποιος και αναζητει συμβουλες καλο θα ειναι :

1. Να κανει μια μικρη ερευνα μονος του

2. Να αναφερει σε ποια αγορα αποσκοπει low end/mainstream/high end

3. Να πατησει το κουμπι του search και να γραψει τις μαγικες λεξουλες που τον ενδιαφερουν. Ειναι απιστευτο το ποσα πραγματα μπορεις να βρεις μονος σου ψαχνοντας.

Καλο ειναι επισης οταν δημιουργει ενα thread να ειναι πιο συγκεκριμενος στις αποριες/σχολια του. Γενικοτητες του τυπου ΑΤΙ ή Nvidia ειναι ευλογο να προκαλουν ακομα και αστεισμους για ευνοητους λογους. Πολλες φορες ακομα και απο τα πιο αστεια σχολια παντως βγαζεις χρησιμα συμπερασματα μιας και θετωντας μια τετοια ερωτηση φιλολογικου περιεχομενου προφανως οι γνωσεις σου στην συγκεκριμενη αγορα δεν πρεπει να ειναι και μεγαλη. ;)

Με φιλικη διαθεση παντα και οχι ειρωνικη..

Δημοσ.
Πριν αρχισει καποιος και αναζητει συμβουλες καλο θα ειναι :

1. Να κανει μια μικρη ερευνα μονος του

2. Να αναφερει σε ποια αγορα αποσκοπει low end/mainstream/high end

3. Να πατησει το κουμπι του search και να γραψει τις μαγικες λεξουλες που τον ενδιαφερουν. Ειναι απιστευτο το ποσα πραγματα μπορεις να βρεις μονος σου ψαχνοντας.

Καλο ειναι επισης οταν δημιουργει ενα thread να ειναι πιο συγκεκριμενος στις αποριες/σχολια του. Γενικοτητες του τυπου ΑΤΙ ή Nvidia ειναι ευλογο να προκαλουν ακομα και αστεισμους για ευνοητους λογους. Πολλες φορες ακομα και απο τα πιο αστεια σχολια παντως βγαζεις χρησιμα συμπερασματα μιας και θετωντας μια τετοια ερωτηση φιλολογικου περιεχομενου προφανως οι γνωσεις σου στην συγκεκριμενη αγορα δεν πρεπει να ειναι και μεγαλη. ;)

Με φιλικη διαθεση παντα και οχι ειρωνικη..

Λυπάμαι για τη γενικότητα της ερώτησης, αλλά αυτή ακριβώς ήταν η απορία που ήθελα να εκφράσω. Έχω ακούσει "χίλιες" διαφορετικές γνώμες πάνω στο ζήτημα αυτό ( ΑΤΙ ή nVIDIA; ) από ανθρώπους όχι άσχετους πάνω στους υπολογιστές. Δημοσίευσα αυτό το θέμα για να ακούσω τις γνώμες και τις προτιμήσεις μελών του Insomnia για τις κάρτες γραφικών των δύο εταιριών.

Δημοσ.

Ποιο σωστό θα ήταν να έχεις θέσει ένα budget και τα παιχνίδια που παίζεις και να δούμε τι είναι καλύτερο για σένα.

Δημοσ.
Ποιο σωστό θα ήταν να έχεις θέσει ένα budget και τα παιχνίδια που παίζεις και να δούμε τι είναι καλύτερο για σένα.

Η ερώτησή μου ήταν θεωρητικού περιεχομένου και όχι πρακτικού χαρακτήρα. Ήθελα αν ήταν δυνατόν μία απάντηση πάνω στο συγκεκριμένο ερώτημα, για το οποίο όπως είπα είχα ακούσει "χίλιες" διαφορετικές γνώμες.

Αν όμως είναι αδύνατον να απαντηθεί και το ερώτημα είναι άλυτο εκ φύσεως, ίσως να μπορείτε να μου πείτε ποια από τις δύο αυτές κάρτες είναι καλύτερη:

EAX1900CROSSFIRE/2DH/512M

EN7900GT TOP/2DHT/256M

Δημοσ.
Αναλογως με την περιοδο - Περι ορεξεως ....

Δεν Spamm-αρω' date='απλα αυτη ειναι η μονη σωστη απαντηση που μπορω να δοσω...[/quote']

Η απάντησή σου είναι στην ερώτηση ATI ή nVIDIA; Πάντως δε νομίζω να αναφέρεται στα δύο συγκεκριμένα μοντέλα του προηγούμενου post.

Δημοσ.
Η ερώτησή μου ήταν θεωρητικού περιεχομένου και όχι πρακτικού χαρακτήρα. Ήθελα αν ήταν δυνατόν μία απάντηση πάνω στο συγκεκριμένο ερώτημα' date=' για το οποίο όπως είπα είχα ακούσει "χίλιες" διαφορετικές γνώμες.

Αν όμως είναι αδύνατον να απαντηθεί και το ερώτημα είναι άλυτο εκ φύσεως, ίσως να μπορείτε να μου πείτε ποια από τις δύο αυτές κάρτες είναι καλύτερη:

EAX1900CROSSFIRE/2DH/512M

EN7900GT TOP/2DHT/256M

Και οι δύο κάρτες έχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα όπως και μειονεκτήματα. Ανάλογα λοιπόν με το τι ενοχλεί τον καθένα περισσότερο ή τι προτιμάει γενικά, θα πάρει την απόφασή του.

Με καμία από τις δύο λύσεις δεν θα πετάξεις τα λεφτά σου ή θα μείνεις δυσαρεστημένος. Διάβασε μερικά reviews και δες που υπερτερεί η μία ή η άλλη και αποφάσισε τι από τα δύο ταιριάζει καλύτερα στα δεδομένα σου. Η μόνη μου παρατήρηση θα ήταν ότι αν δεν έχεις σκοπό να βάλεις στο μέλλον δεύτερη κάρτα στο σύστημα ίσως και να μην χρειάζεται το επιπλέον κόστος για την Crossfire έκδοση της Radeon, αν και εφόσον η ζυγαριά πέσει πως την πλευρά της.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...