MasterX Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Θα αγοράσω αυριο το πρωι... Οπότε θα δοκιμάσω μετά την δουλειά. Πάντως asmilon τελικά την ώρα την κρατάει το BIOS... Μόνο την ώρα και ημερομηνία... Όλες τις άλλες ρυθμίσεις δεν τις κρατάει...
MasterX Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Τελικά η μπαταρία ήταν.. Έβαλα καινούργια και είμαι ΟΚ! Τα'φτυσε νωρίς, αλλά συμβαίνουν και αυτά... Ευχαριστώ όσους βοήθησαν..... :-D
asmilon Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Τιποτα φιλε MasterX, για να σου πω την αληθεια θα με παραξενευε πολυ αν ηταν κατι αλλο, χαιρομαι που τελειωσαν ολα καλα
sfar7 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Αλλαξε μπαταρια, δεν εχει σημασια αν ειναι 1 χρονου η μπαταρια, μπορει να τα εφτυσε πριν την ωρα της. Το να μην σου κραταει τις ρυθμισεις το ΒΙΟS μπαταρια "μυριζει".
MasterX Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2006 Ανοίγω ξανά το θέμα, καθώς χτες μου ξαναπαρουσίασε το ίδιο πρόβλημα, σε λιγότερο από 2 μήνες που άλλαξα μπαταρία! Με την διαφορά ότι αν μπω στο BIOS και αλλάξω τις ρυθμίσεις μου τις κρατάει στις αμέσως επόμενες επανεκινήσεις.. (1 φορά δοκίμασα χτες βράδυ και 1 τώρα) Αν μείνει κάποιες ώρες σβηστός, τότε χάνει τις ρυθμίοσεις, απ' ότι κατάλαβα. Την ώρα δεν την χάνει πάντως.. Δεν είναι περίεργο???
MasterX Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Τελικά μετά από 2 μέρες και αφού το άνοιξα μόνο 3 φορές, έφτασε πάλι στο σημείο να μην κρατάει τις ρυθμίσεις ούτε στην επόμενη επανεκίνηση... Πήγα και πήρα άλλη μια μπαταρία για να δοκιμάσω... Είπα να δοκιμάσω πρινβάλω την καινούργια, να βγάλω και να ξαναβάλω την παλιά και κατάφερα να μπω (επανηλθε στην κατάσταση προ 2 ημερών που μπορούσε να κρατήσει τις κρατήσεις μόνο σε διαδοχικες επανεκινήσεις).. Φαντάζομαι όμως ότι έχει απλώς ελάχιστο ρεύμα και το βράδυ θα είναι πάλι off... Οπότε θα βάλω την καινούργια... Μήπως να είναι κανένα bug του firmware της μητρικής? Δεν το έχω αναβαθμίσει.. θα το ψάξω αύριο... Πάντως είχα την εντυπωση ότι η μπαταρία κρατάει τις ρυθμίσεις όταν το PC είναι εκτός ρεύματος, δηλαδή όταν είναι σβηστό αλλά στην πρίζα, παίρνει ένα ελάχιστο ρεύμα από το τροφοδοτικό γι΄αυτές τις δουλειές... Υπόψην ότι το είχα εντελώς εκτός ρεύματος για 8 ημέρες, πριν 4 εβδομαδες που έλειπα διακοπές...
capthookb Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Όταν κλείνεις τον υπολογιστή, τον βγάζεις και από το ρεύμα; Υπόψην ότι το είχα εντελώς εκτός ρεύματος για 8 ημέρες, πριν 4 εβδομαδες που έλειπα διακοπές... Αυτό πρέπει να συμβαίνει.
MasterX Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Όχι είναι συνεχώς στο ρεύμα, αλλά είναι και πάνω σε UPS... Απλά μου φαίνεται περιέργο νομίζω ότι η μπαταρία κρατάει τις ρυθμίσεις όταν το PC είναι εκτός ρεύματος, δηλαδή όταν είναι σβηστό αλλά στην πρίζα, παίρνει ένα ελάχιστο ρεύμα από το τροφοδοτικό γι΄αυτές τις δουλειές... Οπότε και 8 μέρες δεν πιστεύω ότι αδειάζουν την μπαταρία... Πολύς κοσμος βγάζει το PC του από το ρεύμα όταν είναι κλειστό.. θα έπρεπε να αδειάζουν συνέχεια οι μπαταρίες..
capthookb Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Μετά από κάποιο σημείο αδειάζουν. Βέβαια πρέπει να παίζει ρόλο και το φορτίο που καλείται να αντέξει η μπαταρία καθως και η χωρητικότητά της. Τώρα να υπάρχει κανένα βραχυκύκλωμα ή κάτι τέτοιο δε γνωρίζω.
kostg Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2006 Είναι περίεργο, δε θα έπρεπε να συμβαίνει, μιλάμε ότι υπάρχουν pc (έχω pII) 6+ ετών που δεν του έχω αλλάξει ποτέ μπαταρία... Μήπως έχει πρόβλημα η μητρική, πχ. κάποια διαρροή στα κυκλώματά της και γι΄αυτό σου αδειάζει τη μπαταρία; Δοκίμασε να ξαν' αλλάξεις μπαταρία με καινούρια και παρακολούθησέ το...
MasterX Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2006 Λοιπόν, χτες άλλαξα πάλι μπαταρία.. Οι μπαταρίες αυτές είναι 3V.. Πριν βγάλω την παλιά, κοίταξα στο BIOS και μου την έδειχνε στα 1.36V. Κοιτάω μετά με την καινούρια μπαταρία και μου την δείχνει 2V!!! Στην επόμενη επανεκκίνηση έδειχνε 1.98V. Σήμερα που ξαναάνοιξα το PC μου δείχνει 1.71V!!! Καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται? Μου αδειάζει συνεχώς την μπαταρία? Γιατί η καινούργια ξεκίνησε από 2V?
MasterX Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Σήμερα που το ξανακοίταξα, παραμένει η τάση της μπαταρίας στα 1.71V...
capthookb Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Έχεις κανένα πολύμετρο να τη μετρήσεις εκτός μητρικής και εντός μητρικής;
dbDRAG Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Bios update grigora gia na eksalipseis afto to endexomeno.Meta koitas min exei ginei kana periergo me to jumperaki tou clear cmos data.Meta koitas gia vraxukuklwma...
MasterX Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Ακριβώς ένα μήνα μετά επανέρχομαι, καθώς χτες τα 'παιξε παλι η μπαταρία (η τρίτη κατα σειρα!). Το BIOS την έδειχνε 1.45V. Σήμερα έβαλα την τέταρτη και την πρώτη φορά που μπήκα στο BIOS την έδειχνε 1.78V, ενώ μετά από 5 λεπτά που ξαναμπήκα την εδειχνε 2.01V. Δεν ξέρω αν κάνει σωστή μέτρηση της τασης της μπαταρία το BIOS... Το σίγουρο είναι οτι δεν φταίνε οι μπαταρίες πλεον. Η μητρική ευθύνεται... Οπότε θα μετρήσω τις μπαταρίες να δω τι ταση δείχνουν σε πολύμετρο, θα κάνω ένα BIOS Update που δεν έκανα μέχρι τώρα και θα στείλω ένα e-mail στην MSI μπας και ξέρουν κάτι, ή έχουν ξαναδεί το πρόβλημα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.