MasterX Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Έχω το παρακατω μηχάνημα... - AMD ATHLON 64 3000+ VENICE SOCKET 939 BOX - MSI K8N Neo4 Platinum - GEIL GE1GB3200BHDC VALUE RAM 1024MB PC3200 400MHz DUAL CHANNEL KIT - LEADTEK WINFAST PX6600 GT TDH Extreme - 2x SEAGATE BARRACUDA ST3200826AS 200GB 8MB 7200rpm SATA (σε RAID 0 stripping) - 1x SEAGATE BARRACUDA 250GB 7200rpm SATA - PLEXTOR DVD PX-130A 16X50 ATAPI BULK BLACK - NEC DVD+/-R/RW ND-3540Α 16X BLACK - HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 BLACK - ENERMAX EG495AX-VE(W) 485W NOISE TAKER - MICROCOM INPORT HOME /M PCI V.92 56K BULK - CREATIVE SOUNDBLASTER AUDIGY - SONY TRINITRON G220 17'' CRT Από το απόγευμα δεν μου ανοίγει, αλλά κολλάει στο POST, με το μήνυμα εκει που ελέγχει τους δίσκους (και αφού τους έχει δει όλους..): Floppy disk(s) fail (40) CMOS Checksum Error - Defaults Loaded Μπαίνω BIOS και όντως βλέπω ότι όλα γύρισαν στις Default ρυθμίσεις. Το θέμα είναι ότι και να αλλάξω κάτι και βγω μετα την restart του BIOS πάλι δεν τα έχει κρατήσει και πάλι γυρνάμε στο ίδιο μήνυμα.... Επειδή δεν έχω Floppy στο PC μου, το Floppy disk(s) fail είναι δικαιολογημένο. Επίσης αν μετα το μήνυμα πατήσω F1 προχωράει λίγο και παρακάτω μου βγάζει A disk read error occured, προφανώς λόγω του ότι δεν βλέπει την RAID συστοιχία, αφου δεν είναι ενεργοποιημένη από το BIOS. Λογικά κάτι γίνεται με τη μνήμη του BIOS.. Απ'ότι διάβασα σε σχετικά τόπικ, πολλοί λένε ότι είναι θέμα μπαταρίας, αλλά η μπαταρία απ'όσο ξέρω "σηκώνει" το BIOS, μόνο όταν δεν υπάρχει ρεύμα.. Το PC το έχω 1 χρόνο....
Melissa_virus Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Basika to eixa kai egw auto to problhma πριν κανά χρόνο αλλά δεν θυμάμαι τι έκανα και το έφτιαξα! Δοκίμασες να βρεις το floppy και να το κάνεις disable στο ΒΙΟS. Και απο τα boot να μην υπάρχει πουθενά δες, σε περίπτωση που το έχεις βάλει καταλάθος.
asmilon Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Προσωπικα οποτε εχω δει αυτο το μηνυμα εφταιγε η μπαταρια του BIOS και ηθελε αλλαγη, αν και στον χρονο πανω μου φαινεται περιεργο... Η μπαταρια σηκωνει το pc οταν ειναι κλειστο μου φαινεται ακομα και αν ειναι στο ρευμα, αλλα μπορει να κανω και λαθος :-? Θα σου προτεινα να δοκιμασεις μια αλλη εστω και απο αλλο μηχανημα που δουλευει για να εισαι σιγουρος...
Melissa_virus Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Βασικά βρες και στο Bios kai kane disable ton FDD controller Άμα το κάνεις αποκλύετε να συνεχίσει να σου λέει για floppy. Αλλά αν χάσει πάλι τα settings...
MasterX Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Έκανα στο ΒΙΟS και disable το floppy αλλά και το έβγαλα από τη boot sequence.. Το πρόβλημα είναι ότι με το που βγαίνω από το ΒΙΟS κάνοντας αποθήκευση ρυθμίσεων ουσιαστικά δεν τα κρατάει αφου αμέσως μετά βγαζει πάλι CMOS Checksum Error - Defaults Loaded, δηλαδή τα γυρνάει πάλι στα Default.....
asmilon Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Σου κραταει την ωρα και ημερομηνια? Αν δε κρατα ουτε αυτα ειναι θεμα μπαταριας...
MasterX Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Μμμ, δεν το κοίταξα αυτό... Τώρα τα αποσύνδεσα όλα για να καθαρίσω στο δωμάτιο, οπότε θα το κανακοιτάξω αύριο... Παίζει και καμιά φάση να κάνω reset στο BIOS μπας και έχει κολλήσει..?
ItsToasted Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Allakse apo to Bios to "Halt on all errors" se "Disable" na deis ama tha ftaseis sta windows.
Αλέξης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 MasterX,to idio akribvws problhma eixa kai egw prin liges hmeres.Allaksa mpataria,kai ola OK.Pisteyw na einai h idia aitia kai sto pc sou,opote me mia kainourgia mpataria,ka8arises.
StavrosD Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δοκίμασε να κάνεις Load BIOS Defaults. Αν συνεχίσει το ίδιο πρόβλημα, κάνε το update με την τελευταία έκδοση από το site της εταιρίας (ακόμα και με την ίδια έκδοση αν δεν έχει βγει πιο καινούργια).
MasterX Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Load BIOS Defaults νομίζω ότι έκανα.. Ισως και "Halt on all errors" se "Disable", δεν θυμαμαι... Αλλά αφου δεν τα κρατάει.. Έτσι κι αλλιώς όταν φτάνω στο Floppy disk(s) fail (40) CMOS Checksum Error - Defaults Loaded πατάω F1, προχωράει λίγο και παρακάτω μου βγάζει A disk read error occured, προφανώς λόγω του ότι δεν βλέπει την RAID συστοιχία, αφου δεν είναι ενεργοποιημένη από το BIOS. Οπότε αν δεν κρατήσει τις ρυθμίσεις του το BIOS δεν βλέπω προκοπή.. Αλήθεια, μπαταρίες που αγοράζουμε? Στα κομπουτεράδικα, ή και σε Γερμανό? Είναι ένα στανταρ είδος φαντάζομαι...
MasterX Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 asmilon τελικά την ώρα την κρατάει... BIOS updates υπάρχουν αρκετά, καθώς το δικό μου είναι 14 μηνών... Λέτε να βάλω το τελευταίο? Αλλά δεν έχω Floppy. Γίνεται από CD? Έχω την εντύπωση ότι γίνεται και από φορητούς δίσκους (πχ flash disks).. ??? A, η μπαταρία είναι 3V, μέσα στο BIOS την εδειχνε 1.6 περίπου νομίζω, αλλά είχε από κάτω αλλη μία τιμή με κάποιο κωδικό, δεν ξέρω αν έχει σχέση.. Πρέπει να μου δείχνει 3V για να είναι ΟΚ η μπαταρία? Υπάρχει κάποιο όριο?
asmilon Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Ενημερωσε το μεσα απο Windows με το MSI LiveUpdate... Απλα και γρηγορα, το μονο να προσεξεις να μην τρεχεις προγραμματα οπως antivirus, system tuning, firewall κλπ...
MasterX Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Ναι αλλά δεν μπορώ να μπω στα Windows... Πάντως έβγαλα και ξαναβαλα την μπαταρία, έκανα και reset στο BIOS αλλά δεν έγινε τίποτα...
asmilon Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 :-? You have a point there... Δε δοκιμασες φανταζομαι ακομα με αλλη μπαταρια ε? Πιστευω αυτο ειναι το προβλημα σου, δε καταλαβαινω να ειναι κατι αλλο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.