accipio Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Εγκαθιστώ ένα πρόγραμμα σε XP Pro και αυτό εμφανίζεται μόνο στον λογαριασμό admin απ' όπου κάνω την εγκατάσταση. Θέλω να εμφανίζεται (και να λειτουργεί) και σε έναν άλλο λογαριασμό που υπάρχει (με δικαιώματα διαχειριστή). Στην εγκατάσταση το πρόγραμμα δε μου δίνει ανάλογη επιλογή. Μπορεί να γίνει αυτό που ζητώ με κάποιον τρόπο;
alkisg Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Ανάλογα το πρόγραμμα. Συνήθως αρκεί να κάνεις δεξί κλικ στο έναρξη->Εξερεύνηση όλων των χρηστών, και να επικολλήσεις εκεί τις συντομεύσεις που δημιούργησε το πρόγραμμα. Επίσης αν το setup είναι σε μορφή .msi, υπάρχει επιλογή με την οποία γίνεται εγκατάσταση για όλους τους χρήστες.
accipio Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δοκίμασα να φτιάξω συντομεύσεις στο χρήστη που με ενδιαφέρει, αλλά δεν δούλεψε, δεν τρέχει το πρόγραμμα (βγάζει μήνυμα σφάλματος). Το αρχείο εγκατάστασης είναι της μορφής setup.exe. Υπάρχει στον ίδιο φάκελο και ένα msi από το οποίο επίσης γίνεται εγκατάσταση, αλλά δε μου δίνει την επιλογή install for all users.
alkisg Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δες στο http://support.microsoft.com/Default.aspx?kbid=227091 τα switches των msi, υπάρχει π.χ. επιλογή για advertise for all users που ίσως σου κάνει δουλειά.
accipio Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 alkisg, σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. Πράγματι δούλεψε το advertise for all users και κατάφερα να δω το πρόγραμμα και στον άλλο λογαριασμό. Δε δουλεύει ωστόσο 100% σωστά, αλλά πάλι καλά...
alkisg Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Αν πρόκειται για μεμονωμένο πρόγραμμα και για μεμονωμένους 2 χρήστες, μπορείς να δοκιμάσεις και το εξής: 1) Το κάνεις install σε έναν λογαρισμό, 2) Πας στον άλλο λογαριασμό, δοκιμάζεις για install, λογικά δεν θα το πάρει γιατί υπάρχει ήδη, οπότε του λες να κάνει repair. Αν δεν έχει επιλογή για repair (είτε τρέχοντας το setup είτε από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων), δοκιμάζεις την επιλογή για repair με τα switches των msi. Έτσι πιθανώς θα δημιουργήσει τα απαραίτητα registry entries & shortcuts και για τον δεύτερο χρήστη. Πάντως το πρόγραμμα δεν μου ακούγεται και πολύ της προκοπής!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.