Προς το περιεχόμενο

υποχρονισμος cpu ??!!

makakklka

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αγαπητοι φιλοι εχω το εξης προβλημα :

εφτιαξα το παλιο μου p.c. με athlon xp 1700 + για να το χρησιμοποιω ως κατεβαστηρι ..

και ξαφνικα διαπιστωσα οτι ο επεξεργαστης δουλευει στα 1098 mghz αντι στα 1456 που ειναι η κανονικη του συχνοτητα ..

το τσεκαρα με santra , tune up tools , everest k.t.l.

μπηκα στο bios και μου δινει την ιδια τιμη.. εν τω μεταξυ και προφανως λογω υποχρονισμου εχω εξωπραγματικα χαμηλες θερμοκρασιες για athlon τετοια εποχη και με μαμα ψυκτρα (44 - 50 )

η μητρικη μου ειναι asrock k7 upgrade 600 ,( δεχεται και σεμπρον ) και σηκωνει cpu ως 3 ghz

τι να κανω ?

επιπλεον , εχοντας συνδεσει το συγκεκριμενο p.c. με ενα ακομη

( το << καλο >> ) μεσω switch d. link (DKVM - 2K) συμβαινει το εξης :

οταν ειναι και τα δυο ανοιχτα εχω προβληματα παραμορφωσης της εικονας στο ενα .οταν κλεισει το αλλο ( με τον athlon ) εξαφανιζεται και το προβλημα ....

η καρτα γραφικων που εχω ειναι παλια nvidia geforce 2 mxmx 400 στο p.c. που παρουσιαζει το προβλημα . λετε να φταιει αυτο ??

στο μεταξυ απομακρυνα μεταξυ τους τα p.c. πανω απο ενα μετρο , πηρα ρευμα απο διαφορετικες μπριζες , απο διαφορετικα δωματια , αλλα τιποτε...

περιμενω την απαντηση σας και ευχαριστω προκαταβολικα !!

Δημοσ.

tora den eimai kai poli sigouros gia ton 1700 alla psakse sto bios kapou pou na leei kapia sixnotita se MHz tha eiani , afto ama einai 100 tha to allakseis se 133!

oson afora to alo sou provlima afto simvenei stis crt othones otan exoun kapoia ilektromagnitiki pigi dipla tous (kapoio radio , kinito , trofodotiko i akoma kai pc).

Δημοσ.

o.k. ευχαριστω , θα το ψαξω , παντως ως προς το θεμα των ηλεκτρομαγνητικων παρεμβολων μου φαινεται λιγο περιεργο γιατι υπαρχει ικανη αποσταση απο την οθονη τοσο των p.c οσο και ολων των αλλων περιφερειακων , συμπεριλαμβανομενου και του switch ( 1 metro kai parapano ) ....

Δημοσ.

Χμμ κάτι μου θυμίζει αυτό έιχα τον Palomino κ δούλευε ακριβώς στo fsb που λες εσύ (100) ενώ έπρεπε να δουλεύει στα 133, δες το manual της μητρικής σου κ άλλαξε το jumper κ σκέψου στην περίπτωσή μου μου το έφεραν καινούριο έτσι από μαγαζί στην Στουρνάρη.

Δημοσ.

οντως και σε μενα ετσι ακριβως συνεβη , το διαπιστωσα ψαχνοντας το bios αλλα τωρα ειναι ο.κ. ανεβασα το f.s.b στα 133 και παιζοντας λιγο με υπερχρονισμους ειδα οτι παει ανετα μεχρι 143 ( με συνεχη λειτουργια 100 % cpu για 1 ωρα και με μαμα ψυκτρα , αλλα με αφαιρεμενο καλυμμα κουτιου , φτανει ως 55 - 56 βαθμους θερμοκρασια..

ευχαριστω παντως για τις συμβουλες σας ,

οσο για το kvm switch μαλλον επεσα σε μια ακομη κινεζια του e- shop ...!!

το εστειλα για σερβις .. και ευχηθειτε μου .. καλα ξεμπερδεματα!!!

Δημοσ.
οντως και σε μενα ετσι ακριβως συνεβη ' date=' το διαπιστωσα ψαχνοντας το bios αλλα τωρα ειναι ο.κ. ανεβασα το f.s.b στα 133 και παιζοντας λιγο με υπερχρονισμους ειδα οτι παει ανετα μεχρι 143 ( με συνεχη λειτουργια 100 % cpu για 1 ωρα και με μαμα ψυκτρα , αλλα με αφαιρεμενο καλυμμα κουτιου , φτανει ως 55 - 56 βαθμους θερμοκρασια..

ευχαριστω παντως για τις συμβουλες σας ,

οσο για το kvm switch μαλλον επεσα σε μια ακομη κινεζια του e- shop ...!!

το εστειλα για σερβις .. και ευχηθειτε μου .. καλα ξεμπερδεματα!!![/quote']

( ειμαι ο ιδιος με το παραξενο nick makkakl...... απλως ειπα να το αλλαξω με το ονομα μου !! ευχαριστω και παλι !!)

Δημοσ.

Na rotisw kai egw kati me tin sira mou. Se periptosi pou katevasoume to FSB gia ipoxronismo kai ta clocks tis AGP kai twn PCI rithmizontai aftomata.Ti allo prepei na allaktei gia na ginei olokliromeno downclock?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...