Boban Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Θελω να κάνω τα εξής: 1) σε ένα κελί να μπορώ να έχω την ώρα απο το ρολοι του συστήματος αλλα να τρεχει κανονικα και να ανανεωνεται. Στο excell 2003 νομιζω γινεται να εχεις δεδομενα που ανανεωνονται γιατι βρηκα μια σελιδα που λεει πως να το κανεις μεσω web. Υποθετω καπως με μακροεντολες να γινεται αλλα πως; 2) σε ενα κελι υπολογιζω καποιες τιμες αφου του περναω συνεχως δεδομενα και αυτο υπολογιζει ενα τυπο. Θελω οι τιμες που παιρνει αυτο το κελι να καταγραφονται καθε φορα που αλλαζει καπου ωστε να μπορω μετα να κανω στατιστική. Ευχαριστω εκ των προτερων Καθε βοηθεια θα ειναι χρησιμη.
flik Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Για την ώρα δεν ξέρω αν και πώς μπορείς να την έχεις. Edit: λάθος κατάλαβα για τύπο. Άχρηστο post. Συγνώμη παίδες.
question mark Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 όσο αφορά το πρώτο ερώτημα η συνάρτηση now εμφανίζει την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα. Κάθε φορά που θα ανοίγεις το excel θα σου εμφανίσει την τρέχουσα ώρα. Για το δεύτερο ερώτημα θα κοιτάξω και θα σου πω.
Boban Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Την εντολη αυτη την ξερω, εγω θελω μονο την ωρα και να ειναι ενα ρολοι που τρεχει, ευχαριστω παντως
koYkoY_koYkoY Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Για την ώρα αντί της συνάρτησης Now() μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συνάρτηση Time() που σου επιστρέφει μόνο την τρέχουσα ώρα του συστήματος.
savabk Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 An den katalaves kati, rota me. An den katalava kati, eksigise kalitera. LOG.zip
Boban Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Sorry gia to kathisterimeno reply alla eimoun ektos athinon. koykoy euxaristo alla se auti ti sinartisi bazeis esi tin ora kai sou vgazei tin ora me tin morfi tou excell. savabk tha to tsekaro mesa sti mera kai tha epaneltho
Boban Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Νομίζω οτι ειναι πολύ κοντά σε αυτο που θέλω και οτι μπορώ να δουλέψω και με αυτό. Ευχαριστω πολύ ολους για το χρόνο που διαθέσατε και ιδιαίτερα τον savabk
Bakxos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Παιδια για να μην ανοιγω καινουριο θεμα. Εχω καποιες τιμες στα κελια και τα εχω κανει ολα με ενα δεκαδικο ψηφιο. μετα παω να κανω την αφαιρεση ενος τυχαιου απο ενα αλλο και μου βγαζει λαθος αποτελεσμα. τι εννοω πχ. C16=C15-C13 (C16=142,3-143,3) και αντι να γραφει -1 μου γραφει -0.9 και μου το κανει σε πολλα κελια. γιατι? μηπως μπορει να μου εξηγησει κανεις?
gerontas Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 @Bakxos: Οταν γράφεις "τα εχω κανει ολα με ενα δεκαδικο ψηφιο" τί ακριβώς εννοείς; Είναι φυσιολογικό, άν έχεις ακολουθήσει τη διαδικασία > Μορφή -> Αριθμός -> Πλήθος δεκ.Ψηφίων -> 1 Στην περίπτωση αυτή, βλέπεις ένα δεκαδικό, αλλά οι τιμές παραμένουν καταχωρημένες και συμμετέχουν στους υπολογισμούς με το σύνολο των ψηφίων που έχουν καταχωρηθεί ή υπολογισθεί. Ετσι ο υπολογισμός που εσύ βλέπεις στο παράδειγμα σαν 142,3-143,3, είναι πιθανότατα κάτι σαν 142,34-143,26->0,92. Αυτό το 0,92 μορφοποιημένο ξανά με ένα δεκαδικό το βλέπεις σαν 0,9. Το πρόβλημα λύνεται με τη χρήση της συνάρτησης round. Στην περίπτωση που αναφέρεις, μπορείς να καταχωρήσεις >C16=round(C15;1)-round(C13;1) Hope it helps.
Bakxos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 @Bakxos:Οταν γράφεις "τα εχω κανει ολα με ενα δεκαδικο ψηφιο" τί ακριβώς εννοείς; Είναι φυσιολογικό' date=' άν έχεις ακολουθήσει τη διαδικασία > Μορφή -> Αριθμός -> Πλήθος δεκ.Ψηφίων -> 1 Στην περίπτωση αυτή, [b']βλέπεις[/b] ένα δεκαδικό, αλλά οι τιμές παραμένουν καταχωρημένες και συμμετέχουν στους υπολογισμούς με το σύνολο των ψηφίων που έχουν καταχωρηθεί ή υπολογισθεί. Ετσι ο υπολογισμός που εσύ βλέπεις στο παράδειγμα σαν 142,3-143,3, είναι πιθανότατα κάτι σαν 142,34-143,26->0,92. Αυτό το 0,92 μορφοποιημένο ξανά με ένα δεκαδικό το βλέπεις σαν 0,9. Το πρόβλημα λύνεται με τη χρήση της συνάρτησης round. Στην περίπτωση που αναφέρεις, μπορείς να καταχωρήσεις >C16=round(C15;1)-round(C13;1) Hope it helps. Φιλε σε ευχαριστω παρα πολυ. Ωστοσο θελω να σου πω το εξης. Καταχωρω ολες τις τιμες με 1 δεκαδικο ψηφιο. δηλαδη γραφω 134,2 μετα υπολογιζω το μεσο ορο και κανω αφαιρεση του μεσου ορου απο καθε κελι. και μαλλον εκει πρεπει να γινεται το λαθος(στρογγυλοποιηση του μεσου ορου) . θα χρησημοποιησω την εντολη. ευχαριστω και παλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.