haHa Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Ενα νορμαλ προς δυνατο pc σπανια καει κατα μεσο ορο πανω απο 250 watt. Μονο οταν παιζουμε κανα παιχνιδι καιει παραπανω, για αυτο και αγοραζουμε δυνατα τροφοδοτικα. Οταν σερφαρουμε στο internet και ακουμε και μουσικη ταυτοχρονα, λιγα pc ξεπερνουν τα 200 watt καταναλωση, ασχετως αν εχουμε 450αρι τροφοδοτικο.
k_w_t Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Παντως 1 μερα καταναλωση για PC ειναι σαν 10 λεπτα πιστολακι για τα μαλλια αν το καλοσκεφτεις! Τα περισσοτερα ειναι 1200 με 2000 watt
parisb Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Ti na pw paidia, egw exw to pc anoixto 24/7, peripou 12-14 wres thn hmera einai kai to monitor anoixto . Exw ton teleytaio logariasmo mprosta mou pou exei 644 KWH me 0,06987 h kathe KWH (se ayto paizoun rolo ta tetragwnika tou spitiou an den kanw lathos) = 45 evrw. Mesa se ayta ta 45 einai kai oi ypoloipes syskeves tou spitiou (einai kai h roufhxtra to thermosyfwno dld ) Deite ki ayto: http://michaelbluejay.com/electricity/computers.html
ItsToasted Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Mipos afinete ta pc sas "idle" to vradi me kana Seti@home sto backround? Thelw na pw oti se idle to pc kaiei apiroelaxista.Oute i karta grafikwn oute to CPU travane reuma perisotero tou ameliteou giati apla arazoun. Tora, an exete to monitor standby kai 15 usb siskeues na travane isws einai auto to provlima. I dikia mou gnomi einai na vgalete ta ups kai na valete statheropoiites tasis, na klinete teliws ta monitor,vgalte kai mmouse keyboard an den piasete to pc arketes meres, kliste to set ton ixiwn 10.1 giati kai na min paizei mousiki o metasximatistis vgazei foties kai pisteuw oti mazi me to router tha exete katanalwsi giro sta 140-180 watt. Kai an den iparxoun l7? Petakste tous thermosifones kai me sapounaki paralia!!
dterzakis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 CRT 19" καίει 110+ watt, οι TFT 19" καίνε 45 watt. Περιφεριακά σε stand by 10-20 watt και router άλλα 10 watt. Ένα σύστημα full load με ένα κατεβαστήρι (δουλεύουν η cpu, κάρτα δικτύου και οι σκληροί ) να έχει πάνω από 100-150 watt! Ακόμα τα τροφοδοτικά έχουν 70%-85% efficiency (φτηνιάρικα κάτω από 70%!!), αυτό σημαίνει ότι αν καίει Χ watt το pc σου, τραβάει ρεύμα Χ + 32%-16%. Αν υποθέσουμε full load 320 watt. (το pc μου) download 200 watt + 22 % = 244 watt (τροφοδοτικό 80% efficiency) 244 watt + 26 watt (router + λοιπες μλκς) =260 watt 260*24*120= 748800 = 57 ευρώ... (χωρίς οθόνη και μουσική) Με download 100 watt (λέμε τώρα!!) = .... = 34 ευρώ (χωρίς οθόνη και μουσική) Ακόμα έχω να πω ότι ένα μούφα τροφοδοτικό (70%- efficiency) καίει 5+ ευρώ το τετράμηνο από ένα καλό (80%+ efficiency) Βέβαια δεν έλαβα υπόψην την όποια μειωμένη τιμολόγηση τις βραδινές ώρες... Ακόμα όσο πιο πολύ ρεύμα καις ανεβαίνει κλάση, εγώ είχα τα μισά με 0,07.... ευρώ/KW και τα άλλα με 0,09... ευρώ/KW. Εδώ έβαλα 0,08 ευρώ/KW Αυτά για να έχουμε μία τάξη μεγέθους....
christos_0b Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Εγω ετσι οπως τα εχω υπολογισει μου βγαινουν γυρω στα 85-95e το 4μηνο ρευμα μονο για το pc(μετριο προς το καλο),με το ups πανω που αμα δεν υπαρχει διακοπη δεν χαλαει πολυ ρευμα απλα και μονο για την συντηρηση του φορτιου των μπαταριων με 22 ωρες μ/ο την ημερα χρηση(τις περισοτερες "δυνατη").
Melissa_virus Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 ItsToasted δεν λέει όποιος έχει ups να το βγάλει... Αν είναι και σε δίκτυο με συχνές διακοπές τώρα το καλοκαίρι πως να το βγάλει! Εδω - Μυτιλήνη, την προιγούμενη εβδομάδα που είχε ζέστη, στην περιοχή μου είχαμε 1 τουλάχιστων 2ωρη διακοπή ρεύματος την ημέρα, και πολλές ολιγόλεπτες (Και όταν επανέρχετε το ρεύμα, όλα τρεμοσβήνουν!)... Και επειδή δεν έχω ακόμα ups, δεν άνοιγα καν το pc! Δεν τρελάθηκα... Και αν αγοράσω, δεν πρόκειτε να το βγάλω απο την μπρίζα! μόνο άμα καει
The_Mentor Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 εγώ έχω UPS 600VA και βλέπω πως με τον υπολογιστή σε λειτουργική κατάσταση νορμάλ τραβάει περίπου 40-45% που σημαίνει 240VA άρα x0.6 = 144 watt. Το σύστημα είναι περίπου 10-12 ώρες τη μέρα ανοικτό και στο ρεύμα ποτέ δεν είδα κάτι το ανησυχητικό. Η αύξηση που βλέπω τώρα το καλοκαίρι ωφείλεται μάλλον στη χρήση του κλιματιστικού παρά στον υπολογιστή. Επίσης το ups άν είναι line interactive μη το υπολογίζεται στην κατανάλωση διότι πολύ απλά η λειτουργία του είναι τέτοια. Δηλαδή τραβάει ρεύμα από την πρίζα και το εξομαλύνει στην τάση που πρέπει και μετά στο δίνει. Η απώλεια από αυτή την λειτουργία πρέπει να είναι μάλλον πολύ μικρή. ΜΟΝΟ σε περίπτωση απώλειας ρεύματος γυρνάει το ρελεδάκι του στην μπαταρία και παίρνεις από εκεί μέχρι την αποκατάσταση η εξάντλησή του. ΜΟΝΟ τότε τραβάει ρεύμα (φόρτιση) από την πηγή άρα τότε υπολογίζεται το κόστος.
DrLo Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Πάτε εδώ, και διαβάζεται το post του ngia για τον υπολογισμό της κατανάλωσης του κόμβου του. Το μηχανηματάκι της φωτογραφίας είναι πολύ χρήσιμο.
passaris91 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 re seis akouste ligo otan ena pc leitourgei 0% h katanalwsh einai para polly mikrh!gt otan ena pc exei trofodotiko 400w den shmenei oti kaiei 400w synexeis mono se pexnidia ktl!an den kanei tpt to pc tote h katanalwsh prepei na einai gyrw sta 150-180w
passaris91 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 ennoeite!gt re sy akoma kai sto game den paei toso poly
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.