Προς το περιεχόμενο

Poso kaiei to pc?

tsialiam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα σου πω στο περίπου από προσωπική εμπειρία. κανα 15euro για ενα μήνα. εξαρτάτε και τι οθόνη έχεις, γιατι δεν νομίζω να την έχεις συνέχεια κλειστή... Επίσης και τι ηχεία. Γιατί όλο και κανά τραγουδάκι θα παίζει :D

Δημοσ.
θα σου πω στο περίπου από προσωπική εμπειρία. κανα 15euro για ενα μήνα. εξαρτάτε και τι οθόνη έχεις, γιατι δεν νομίζω να την έχεις συνέχεια κλειστή... Επίσης και τι ηχεία. Γιατί όλο και κανά τραγουδάκι θα παίζει :D

Δεν υπαρχει περιπτωση να καιει τοσο... Για παραδειγμα κοιταζω τον τελευταιο λογαριασμο της Δεη που εχω και βλεπω: Για τη Δεη πληρωνετε:25 ευρω. Αυτα ειναι για τετραμηνο και φυσικα στο σπιτι υπαρχει το ψυγειο που δουλευει 24/7, θερμοσυφωνο που αναβει καθε μερα, φωτα, κτλ... Α, και ο υπολογιστης δουλευει 24 ωρες το 24ωρο και η οθονη τις μισες ωρες ... οποτε μιλαμε για αμελητεα καταναλωση.

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά από όταν έβαλα dsl όταν έμενα Λαμία, εκεί που πλήρωνα ρεύμα 35euro, το ποσο εκτινάχτικε στα 70. οπότε... Και μένα περίεργο μου φαίνετε να καίει τόσο πολύ... Αλλά στο ρολόι επάνω οι kw ήταν πολλές πολλές :(

Kαι χωρίς αν έχω αλλάξει συνήθιες...

Δημοσ.
Εγώ προσωπικά από όταν έβαλα dsl όταν έμενα Λαμία' date=' εκεί που πλήρωνα ρεύμα 35euro, το ποσο εκτινάχτικε στα 70. οπότε... Και μένα περίεργο μου φαίνετε να καίει τόσο πολύ... Αλλά στο ρολόι επάνω οι kw ήταν πολλές πολλές :(

Kαι χωρίς αν έχω αλλάξει συνήθιες...[/quote']

Idia periptosi kai me mena, kai to pc to kleino to vrady. Pistevo oti tin megali katanalosi tin exei to UPS (MGE 1200) to opoio einai anoikto synexeia kai to agorasa otan evala tin dsl.

Επισκέπτης
Δημοσ.

egw apo tote poy ebala adsl kai exw to pc 24/7 on, o logariasmos exei sxedon diplasiastei...ara mallon den einai amelhtea h katanalwsh toy pc..

Δημοσ.

Den kserw paidia, ayta pou sas lew einai ayta pou exw dei se mena alla kai se filous. Einai opws akrivws ta eipa. Eimai foithths, se garsoniera, opote einai eykolo na vrw ti kaiei kai poso. O kathe logariasmos mou einai idios. Kai prin pou den eixa dsl to idio htan peripou. Milame gia th DEH plhrwnw 25 evrw me pshgeio, fwta, thermosyfwno kathimerina kai ayta gia 4 mhnes...

Δημοσ.

einai ameliteo to poso ana mina, vevea otan exeis ena aplo katevastiri kai oxi kana ktinos pc me 500+ watt (used) 24/7 giati tote...!

to pc pou menei anameno, me ena 1 mikro se katanalosi cpu, 2x dimms, 1 ftdf vga mono na dixnei,ena skliro, 250w psu, lan card,2 x8cm fans,1 optical kai kais mia pita souvlaki to mina!

Δημοσ.

thn erwtish thn ekana epeidh ekei pou h DEH pou erxotan entani 60 kai ekatharistikos 60 . Twra eida enan ekatharistiko 180 !!! Kai den mou fenete katholou logiko.

Isws paizei rolo oti htan xeimonas opote olo kai kanena aerothermo ekaige.Alla megalh h diafora.

Δημοσ.

gia na ta valoume kato kai na kanoume tis praxeis kai na min milame me logariasmous dei , ena pc me kala kommatia (dynato cpu karta grafikon klp) poso watt katanalonei se idle katastasi?? 100? 150? ligotera ? perisotera? an xerei kaneis sto peripou as pei .

an xeroume ayto sto peripou meta o kathenas analoga poses ores to douleyei mporei na ypologisei .

Δημοσ.

Κοιτα μπορεις να το υπολογισεις.Σκεψου οτι ολες οι συσκευες σου λενε ενεργειακη καταναλωση σε watt.Εγω σου βαζω μια μεση καταναλωση 400 Watt την ωρα μαζι με ηχεια,οθονες,modem router κτλ.Αρα αν καιει κατα μεσω ορο 18 ωρες την ημερα εχουμε 400*18*120(μερες γιατι ειναι τετραμηνιαιο το εκκαθαριστικο) = 864KW στους 4 μηνες.Επι 0,11655 euro την κιλοβατορα μας κανει περιπου 100 ευρω(χωρις να υπολογισω κ το νυχτερινο που ειναι μειωμενο).Για 4 μηνες(δηλαδη το εκκαθαριστικο κ το εναντι μαζι).Αν το καιγαμε 10 ωρες την ημερα(που ειναι πιο λογικη ποσοτητα) θα καιγαμε 56 euro στους 4 μηνες.44 euro διαφορα.22 ευρω το διμηνο.Κ εγω θα ελεγα οτι το pc ειναι αμελητεα ποσοτητα.Ισως το UPS να καιει αρκετα παραπανω απο το pc γιατι εχει τεραστια θερμικη καταναλωση.Εμενα εχει μια ψυχτρα μεσα ΝΑΑΑΑΑΑ.Αρα για καποιο λογο πρεπει να ειναι εκει.Εγω παντως κ πριν βαλω DSL κ αφου εβαλα κ πηρα καινουριο pc που οσο να ειναι θα καιει πολυ παραπανω, ο ιδιος λογαριασμος μου φαινεται οτι ερχεται.Επισης ισως να πρεπει να συγκρινεται κ τους εναντι λογαριασμους μεταξυ τους.Ισως εκει να κρυβεται η "οφθαλμαπατη".

Τα σέβη μου

Δημοσ.

Εγώ δεν έχω Ups...

Δεν ξέρω πόσα καταναλώνει το Pc σε idle κατάσταση. Αλλά και τόσα λίγα που ανέφερε κάποιος πάνω με τίποτα.

Βασικά δεν νομίζω το ups να κάνει την διαφορά. Πιστεύω παίρνει μια μικρή ποσότητα ρεύματος, για να κρατάει τις μπαταρίες του φορτησμένες.

Για τα έναντι πλήρωνα τα ίδια πάντα. Στον εκαθαριστικό έπεφτε το γδύσιμο...

Το Pc ήταν ανοιχτό 24/7. Δεν έκλεινε καθόλου.

Έχω ετοιμάσει τώρα Downloader απλό pc, για να μην καίει πολλά :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...