Προς το περιεχόμενο

Αιγαίο: αίμα, χρήμα και πολύ ψέμμα

g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ ακόμα δεν κατάλαβα τι στο καλό διεκδικούν κάτι βράχια. Και να τα πάρουν τι θα τα κάνουν?

Θα επεκτείνουν τα κυριαρχικα τους δικαιώματα γύρω από αυτα τα βράχια... Βλεπε υφαλοκρηπιδα.

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
άρα ο αγών κι αυτός δεν είναι έγκυρη πηγή για κάποιον μελετητή ιστορίας? Το ότι η εφημερίδα λέει μπουρδες με αποκορύφωμα "μοναστήρι, γευγελή γη ελληνική" δε σημαίνει ότι δεν έχει άκρες σε στρατόκαυλους. Δλδ εσύ αν ήθελες να ενημερωθείς για τα τεκταινόμενα στη γαδα, το σπίνο δε θα άκουγες? χαφιές, ότι άλλο θες πες τον αλλά έχει πάρε-δωσε με πολλους απο κει μέσα

Εγώ ακόμα δεν κατάλαβα τι στο καλό διεκδικούν κάτι βράχια. Και να τα πάρουν τι θα τα κάνουν?

Κάνεις πάλι την ίδια μαλακία: συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

Και θεωρώ περιττό το να σου εξηγήσω γιατί δεν ενημερώνομαι από ακροδεξιές φυλλάδες για εθνικά θέματα.

Δημοσ.

Εννοείς ότι θα προτιμούσες να διαβάσεις μια αχρωμάτιστη (όσο γίνεται) εφημερίδα σχετικά με αυτό το θέμα ή μια αντίθετα χρωματισμένη;

Δημοσ.
Εννοείς ότι θα προτιμούσες να διαβάσεις μια αχρωμάτιστη (όσο γίνεται) εφημερίδα σχετικά με αυτό το θέμα ή μια αντίθετα χρωματισμένη;

Αχρωμάτιστη (όσο το δυνατόν) εννοώ. Ειδάλλως πολλές, σε διάφορες αποχρώσεις.

Δημοσ.

Σε περιπτωση συρραξης μεταξυ 2 μελων του ΝΑΤΟ ξερει κανεις ποια ειναι η προβλεπομενη αντιδραση των υπολοιπων μελων? Υπαρχει κατι στο καταστατικο? Υποθετω κανενας δε θα κανει τιποτα εκτος και αν καποιος απο τους 2 εμπλεκομενους εχει κατατροπωσει τον αλλο?

Δημοσ.

Πρόσφατα διάβασα το βιβλίο: Άσπονδοι Γείτονες, Ελλάδα -Τουρκία: Η διένεξη του Αιγαίου (Αλέξης Ηρακλείδης, εκδ. Σιδέρης, 2007).

Άσχετα με το αν θα διαφωνήσει ή θα συμφωνήσει κάποιος με τις τοποθετήσεις του συγγραφέα, βρίσκω ότι κάνει πολύ καλή δουλειά στην καταγραφή και ανάλυση των γεγονότων: τις κατά καιρούς διεκδικήσεις/θέσεις/επιχειρήματα/ισχυρισμούς και των δύο πλευρών, το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο και κάποιες δύσκολες ιδιαιτερότητες.

Δημοσ.
Θα επεκτείνουν τα κυριαρχικα τους δικαιώματα γύρω από αυτα τα βράχια... Βλεπε υφαλοκρηπιδα.

α οκ. Πάντως αφού και οι δυο πρωθυπουργοί είναι ρωσσόφιλοι (για μένα ρωσσόδουλοι) δε νομίζω να υπάρχει για τώρα και μέχρι το θάνατο του ερντογάν κανένα πρόβλημα.

@garnele, δλδ το βήμα, η καθημερινή η ο ετ είναι αχρωμάτιστες εφημερίδες.

Δημοσ.
Σε περιπτωση συρραξης μεταξυ 2 μελων του ΝΑΤΟ ξερει κανεις ποια ειναι η προβλεπομενη αντιδραση των υπολοιπων μελων? Υπαρχει κατι στο καταστατικο? Υποθετω κανενας δε θα κανει τιποτα εκτος και αν καποιος απο τους 2 εμπλεκομενους εχει κατατροπωσει τον αλλο?

Θα κανουν την παπια...

Δημοσ.

4) Από τη στιγμή που ένα τούρκικο αεροσκάφος μπαίνει στο FIR Αθηνών, εντοπίζεται αμέσως από τα ελληνικά ραντάρ και στο πιλοτήριο του χειριστή του

εμφανίζεται η ένδειξη "ΑΑΑ" που σημαίνει ότι πάνω του έχουν "κλειδώσει" (lock) τα ελληνικά αντιεροπορικά πυραυλικά συστήματα, οι συστοιχίες των πυραύλων

S-300 στη Κρήτη και οι TOR M1 στα νησιά. Οι συστοιχίες των S-300 μπορούν να

καταρρίψουν 12 αεροπλάνα ταυτόχρονα!

4) Η "αναγνώριση", από F-16 δεν έχει κανένα νόημα από τη στιγμή που οι τούρκοι πιλότοι γνώριζαν πως η αντιπυραυλική ασπίδα της Ελλάδας είχε κάνει "lock" πάνω τους και μπορούσε να τους καταρίψει με μια συστοιχιακή βολή όλους.

η διαπιστωση αυτη δεν εχει κανενα νοημα...

5) "Αναγνώριση" είναι μια αποστολή στο χώρο του FIR Αθηνών, σε διεθνή εναέριο χώρο. Όταν τα τουρκικά μαχητικά φτάνουν στα δέκα μίλια, τότε η λέξη αλλάζει και γίνεται "αναχαίτιση". Και στις δυο περιπτώσεις πρόκειται για μια κανονική αερομαχία που απλά δε χρησιμοποιούνται πυρά.

το μονο που κανουμε ειναι να παιζουμε με τις λεξεις

Στην υποχώρησή τους τα ελληνικά στρατά κάψανε, σκοτώσανε, βιάσανε και θάψανε ομαδικά τους άμαχους τουρκοκύπριους σε ομαδικούς τάφους.

βιασανε ! υποχωρηση και βιασμοι; κατι δεν κολαει;

σκοτωσανε ! δεν πηγαν εκδομη στην eurodisney. αν δεν σκοτωνανε σε πολεμο, ποτε επρεπε να σκοτωσουνε;

τα ελληνικά στρατά ! νομιζω σε καθε μαχη και οι δυο πλευρες δεν δινουν στον εχθρο τριανταφυλλα...

πεστευεις οτι οταν εδιωξαv τους τουρκους απο την πελοποννησο τους κουναγαν και ενα μαντηλι;

( δεν ειμαι σε θεση 100% να πω οτι ειναι αλληθεια ή ψεματα για τις πληροφοριες που πιο πανω επιχειρηματος, αλλα που κολλαει η ΚΥΠΡΟΣ με το ΑΙΓΑΙΟ;;; )

Ωστόσο: Το τουρκικό φωτογραφικό αεροπλάνο με τη συνοδεία του δεν παραβίαζαν τονελληνικό εναέριο χώρο. Η σύγκρουση έγινε 35 μίλια μακριά από την Κάρπαθο, πολύμακρύτερα δηλαδή από τα 10 μίλια που (πάλι εσφαλμένα) διεκδικεί ως εναέριο χώρο η Ελλάδα.

3) H πτήση του τουρκικού φωτογραφικου, δεν ήταν κάτι καινούργιο και

πρωτόγνωρο. Αλλά αυτή τη συγκεκριμένη φορά, η ελληνική πλευρά αποφάσισε να σηκώσει δυο F-16 από το Καστέλι της Κρήτης για να «αναγνωρίσουν» τα τούρκικα. Ήταν οι μέρες που έγινε η πρώτη μεγάλη πορεία στην Ελλάδα και το ενδαφέρον του κόσμο έπρεπε να προσανατολιστεί αλλού.

οπως ειπε "ο LL_NEO" αλλα και ο "ODT" ( "Αυτό είναι σχετικό...Την απόσταση αυτή ένα αεροσκάφος την καλύπτει σε λιγότερο από 1,5 λεπτό πετώντας μόνο με 1 Μach (μαχ, 1Μach = 1223km/h)" )

αλλο το που επεσε, αλλο το που εγινε η συγκρουση, αλλο το που ηταν ( αν ηταν ) ....

θες να μας πεις οτι το φωτογραφικο εκανε απλη ασκηση και τιποτα αλλο... αν θελαν να μαθουν και να συμπληρωσουν ωρες πτησης υπαχρουν και αλλες περιοχες... οπως εντος τουρκιας και οχι στα συνορα... δεν νομιζω να ηθελαν να φωτογραφισουν τις παραλιες τους; μηπως θελουν καποιοι τεχνητες εντασεις... και αν καποτε δεν ημαστε θεση να αμυνθουμε, γιατι αντι για οπλακια περναμε μονο βιβλια περασουν και στο επομενο επιπεδο...

6) Η ευθύνη της Ελλάδας πήγε να κουκουλωθεί ψέμματα για τον Τούρκο πιλότο "που απείλησε με το πιστόλι του τον Έλληνα λιμενικό". Η κατάθεση όμως του Φιλιππινέζου πλοιάρχου του "Gaz Century" -του υπό παναμαϊκή σημαία πλοίου που βρέθηκε στη περιοχή και διέσωσε τον Τούρκο πιλότο- ήταν διαψεύδει όλες αυτές τις πληροφορίες με τις οποίες μας σφυροκοπούσαν τα κανάλια επί δυο μέρες.

μιλαμε τωρα σοβαρα; ειναι επιχειρημα, την στιγμη που ψαχνουμε καποια "χ" αληθεια να λες τι δηλωσε στο δικαστηριο; και για ποιο λογο να λεει 100% την αληθεια... ( μπορεις βεβαια να πεις και το αντιθετο ) μπορει και να ηταν "μιλημενος" ( ποτε δεν ξερεις, και δεν μπορεις να εισαι διγουρος μην το αναφερεις καθολου )

Γνώμη μου είναι πως αν θέλουμε να τελειώνει η ιστορία με τους νεκρούς πιλότους, η οικονομική αιμορραγία του ελληνικού λαού (για να πουλήσουμε καναν πύραυλο να πάρουμε βιβλία - οι TOR M1 κοστίσανε 850 εκατομμύρια δολάρια) πρέπει πρώτα από όλα να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, και να αποκαλύψει τον βρώμικο ρόλο του δικού του κράτους.

ονειροπόλος...

( και εγω μαζι σου ειμαι για το συγκεκριμενο.... ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΧΩΡΑ (και καθε χωρα) κοστιζει λιγο παραπανω... απο 850 εκατομμυρια... σκεψου μονο οτι αν δεν εισαι σε θεση να προβαλεις μια "χ" αντισταση γιατι να μην μπει ο "χ" μεσα και να σε κατακτησει...

καλυτερα σκεψου τα τοσα χρονια ζωης της ανθρωποτητας και τα διαστηματα που δεν γινονταν πολεμοι... τι σε κανει να πιστευεις οτι χωρις οπλα ωστε να εχεις αμυνα θα υπαρχεις αυτη η χωρα... πες μου ενα λογο για να μην μπει ο αλλος μεσα , δεν μιλαω για τους τουρκους μονο...,αν σε ενα πολεμο μαζι σου δεν χισει αιμα. αλλο ουτοπια και αλλο ΓΗ ! και κατι αλλο για να μπορεις να διαβαζεις ενα βιβλιο πρεπει ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ !)

(εχω κανει 10 φορες επεξεργασια για να διορθωσω τα ορθογραφικα λαθη που βλεπω)

δες και το αρθρο ->

...
Δημοσ.

Χρωματισμένες μεχρι τα μπούνια ειναι, αλλα δεν θα πάρεις την χρυση αυγη για να ενημερωθείς για τα εξωτερικά ή και εσωτερικά τεκταινόμενα. Οπως δεν θα πάρεις τις διαδρομές ελευθερίας για τον ιδιο ακριβώς λογο. Σίγουρα θα έχουν κάποιες αλήθειες κριμένες μεσα σε ατέλειωτες υπερβολές

Δημοσ.

Αυτό εσύ το λες, εγώ δεν ονομάτισα αμιγώς αχρωμάτιστες εφημερίδες, απάντησα στον λλ από πού θα προτιμούσα να ενημερώνομαι.

Τώρα αν απλά ψήνεσαι για φλεημ, ξέρεις ότι πάντα είμαι πρόθυμη να σου ρίξω μερικά μπινελίκια. =)

Κατά τ' άλλα, ωραία το θέτει ο ανήλικος.

Δημοσ.

Ναι, το καταστατικο λεει οτι οταν δυο κρατη μελη εμπλακουν τα

υπολοιπα μελη ΔΕΝ οφειλουν να παρεμβουν.

Μαντεψε για ποια κρατη εγινε αυτη η παραγραφος.

Δημοσ.
Χρωματισμένες μεχρι τα μπούνια ειναι, αλλα δεν θα πάρεις την χρυση αυγη για να ενημερωθείς για τα εξωτερικά ή και εσωτερικά τεκταινόμενα. Οπως δεν θα πάρεις τις διαδρομές ελευθερίας για τον ιδιο ακριβώς λογο. Σίγουρα θα έχουν κάποιες αλήθειες κριμένες μεσα σε ατέλειωτες υπερβολές

Η διαφωνία μου με τη γκαρνέλ εγκειται στο ότι ο στόχος λέει ψέμματα επειδή είναι εθνικιστική (!= ακροδεξιά) εφημερίδα. Τι σόι αξιωματική παραδοχή είναι αυτη? Αν εσύ γουστάρεις την κολλητή μου από μενα δε θα πάρεις πληροφορίες?

Οι συστοιχίες των S-300 μπορούν να

καταρρίψουν 12 αεροπλάνα ταυτόχρονα!

Ουάου. Δεν το ξερα πραγματικά. Οι τούρκοι τι έχουν αντίστοιχα? και επειδή κάποιοι είναι γνώστες ισχύει πλέον το σενάριο θα τους περιμένουμε στον έβρο? Κυρίωε γιατί πλέον το πεζικό περνάει σε δεύτερη μοίρα

@gf στα ίμια όμως επενέβησαν οι αμερικάνοι. Τώρα θα επέμβει ο Πούτιν

Δημοσ.
Η διαφωνία μου με τη γκαρνέλ εγκειται στο ότι ο στόχος λέει ψέμματα επειδή είναι εθνικιστική (!= ακροδεξιά) εφημερίδα. Τι σόι αξιωματική παραδοχή είναι αυτη? Αν εσύ γουστάρεις την κολλητή μου από μενα δε θα πάρεις πληροφορίες?

Αν εγω γουσταρω την κολλητη σου, απο σένα θα παρω πληροφορίες. Ελα ομως που σε αυτην την περίπτωση γουστάρεις και συ την κολλητή σου... Με αποτέλεσμα να μου λες μ@λ@κιες και διάφορες υπερβολές και ψέματα.

Δεν τα παω καλα με τα παραδείγματα, γι' αυτο δεν ξερω αν έγινα κατανοητός.:-)

Δημοσ.

Ουάου. Δεν το ξερα πραγματικά.

1)Οι τούρκοι τι έχουν αντίστοιχα?

2)και επειδή κάποιοι είναι γνώστες ισχύει πλέον το σενάριο θα τους περιμένουμε στον έβρο? Κυρίωε γιατί πλέον το πεζικό περνάει σε δεύτερη μοίρα

3)@gf στα ίμια όμως επενέβησαν οι αμερικάνοι. Τώρα θα επέμβει ο Πούτιν

1)Δεν έχει σημασία τι έχουν γιατί δεν πρόκειται να επιτεθούμε εμείς.

2)Τα νησιά θέλουν όχι τον Έβρο

3)Μη φας θα φτιάξω γλάρο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...