Προς το περιεχόμενο

Ds Lite Or Psp ?? Please Help !!

kratistos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

gherudo, κάνεις ένα βασικό σφάλμα εδώ πέρα.

Δεν είναι δυνατόν να μου συγκρίνεις το κλασσικό Metroid με το Metroid Prime Hunters του DS. Απλώς δεν συγκρίνονται. Είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια, αν και προτιμώ το 2D Metroid.

Το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους τίτλους του DS. Η touchscreen και οι δύο οθόνες κάνουν όλη τη διαφορά.

Αν μπορούσε το PSP να παίξει τους DS τίτλους, θα πήγαινα πάσο. Αλλά δεν γίνεται.

Το gameplay που σου παρέχεται από τις 2 οθόνες και την touchscreen δεν σου προσφέρεται πουθενά αλλού.

Και animal Crossing ελεος???? Γιατί??? Είναι απίστευτο παιχνίδι και με κρατά καθηλωμένο μαζί με το Advance wars από τότε που πήρα το Lite.

Δηλαδή τί δεν σου αρέσει σε αυτό το παιχνίδι, ώστε να σου φαίνεται τόσο ελεεινό???

Όπως και να το κάνεις, από όπου και να το πάς, το γεγονός είναι ότι το DS σου προσφέρει κάτι το μοναδικό, ενώ το PSP όχι. Όσον αφορά θέμα gameplay, έτσι?

Γιατί τα photoplay έγιναν τόσο διάσημα? Μήπως λόγω του interface? Πιστεύεις ότι αν τα photoplay ήταν με μοχλούς θα είχαν την ίδια απείχηση?

Είναι καθαρά θέμα interaction.

Όσον αφορά τον Άνεμο, το πρόβλημα δεν είναι με τι προτίμησή του, αλλά με το πώς την εκφράζει. Πάνε λίγες σελίδες πίσω να δείς πώς ξεκίνησε η διαμάχη. Όταν ο άλλος είναι ειριστικός, είναι επόμενο να τυγχάνει αρνητικής αντίδρασης.

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχω PSP v1.50 και DS κανονικό... από τη στιγμή που μιλάμε μόνο για τίτλους παιχνιδιών, σε ορισμένα σημεία υπερτερεί το PSP και σε άλλα το DS. Π.χ. γουστάρω New Super Mario Bros., Metroid Prime: Hunters και Advance Wars Dual Strike στο DS, αλλά για παιχνίδια όπως το Ridge Racers, Ape Academy, Need For Speed: Most Wanted προτιμώ το PSP (για το Daxter σόρρυ κιόλας, τέτοια games είχα στο PS2 από το 2003).

Και οι δύο κονσόλες έχουν τους καλούς και τους κακούς τους τίτλους, το να λέει κάποιος πως η μία ή η άλλη κονσόλα είναι καλύτερη επειδή έχει καλύτερα games είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου. Άλλοι θέλουν Mario και touchscreen, άλλοι θέλουν μεγάλη οθόνη και τους τίτλους που είχαν και στο PS2 τους (ένα Gran Turismo δεν θα με χάλαγε).

Τώρα για multimedia δυνατότητες ΙΜΗΟ έχουν και οι δύο υπεραρκετές, προτιμώ πάντως να βλέπω ταινίες στην οθόνη του PSP (το οποίο παίζει μόνο MPEG-4 σε φορμά .mv4, και φυσικά ό,τι ταινία έχετε πρέπει να τη μετατρέψετε σ' αυτό το φορμά πρώτα, προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου).

Δεν καταλαβαίνω πάντως από που κι ως που η γνώμη κάποιου εδώ μέσα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από των άλλων, ειδικά όταν δεν συνοδεύεται από τα αντίστοιχα επιχειρήματα. Από τη στιγμή που το μεγαλύτερο επιχείρημα κάποιου είναι ένα "είστε ανώριμοι" και εν συνεχεία δηλώνει πως αποχωρεί από τη συζήτηση, για να επανέλθει μετά από 5 ποστ, τότε σόρρυ κιόλας αλλά ο ίδιος δείχνει πως είναι ανώριμος και πως δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μία σοβαρή συζήτηση.

Δημοσ.
grafo gia ta paidia ..pou tha mpoun edo na doun gia na apofasisoun telika

ti tha paroun,kai na exoun kai mia deyteri apopsi kai OXI mono gia DS.

de tha egrafa na kano antiparathesi ,ean DEN eblepa apo tin arxi anafores MONO sto DS!

diladi ti thelete na krypso tin alitheia? to post elege.. PSP i DS ? help..

to paidi pou to grapse peire telika DS afou ton plakosate oloi ..

to DS kanei ayto to DS kanei to allo ..ouaou !!

ok to peire tora kai teliose gia ayton..

omos oi USERs pou mpenoun gia proti fora.. prepei na exoun kai tin alli apopsi!

giayto kathome kai grafo edo.. kai xano kai ap ton politimo xrono mou.

apla i adikia me peirazei poli, esto pano kai se apsixa pragmata..

kai gia na telionoume.. paidia..protino gia na epileksete ti konsola sta metra sas..

symbouli mou eine : na vreite kapion gnostous - filous sas me oso dynaton megali gnosi pano stis dyo konsoles na tis deite na tis epeksergastite kai meta na apofasisete.

Αγαπητέ Άνεμε,θέλω να σου πω πως έχω την ηλικία και την κρίση να παίρνω αποφάσεις μόνος μου χωρίς να επηρεάζομαι τόσο εύκολα από ένα forum.Θα πεις τώρα τότε γιατί άνοιξες ένα τέτοιο θέμα αφού είχες προαποφασίσει;; Και θα σου απαντήσω πως ήμουν 50-50 και έτσι αποφάσισα να ρωτήσω τα παιδιά εδώ ώστε να μου απαντήσουν από προσωπική εμπειρία και έτσι να βγάλω και εγώ ένα καλύτερο συμπέρασμα.Τους λόγους που τελικά επέλεξα το ds τους αναφέρω στην τρίτη σελίδα του θέματος.

Νομίζω πως οι περισσότεροι που στηρίζουμε και αγαπάμε αυτό το site έχουμε το μυαλό να παίρνουμε αποφάσεις από μόνοι μας χωρίς να επηρεαζόμαστε τόοσο εύκολα..

Επίσης πριν ανοίξω αυτό το θέμα είχα ανακαλύψει το site σου το οποίο πραγματικά με είχε κατατοπίσει απίστευτα ως προς το psp και πιστεύω πως είναι αν όχι το καλύτερο ένα από τα καλύτερα πάνω στο θέμα psp.

Δημοσ.
Αγαπητέ Άνεμε' date='θέλω να σου πω πως έχω την ηλικία και την κρίση να παίρνω αποφάσεις μόνος μου χωρίς να επηρεάζομαι τόσο εύκολα από ένα forum.Θα πεις τώρα τότε γιατί άνοιξες ένα τέτοιο θέμα αφού είχες προαποφασίσει;; Και θα σου απαντήσω πως ήμουν 50-50 και έτσι αποφάσισα να ρωτήσω τα παιδιά εδώ ώστε να μου απαντήσουν από προσωπική εμπειρία και έτσι να βγάλω και εγώ ένα καλύτερο συμπέρασμα.Τους λόγους που τελικά επέλεξα το ds τους αναφέρω στην τρίτη σελίδα του θέματος.

Νομίζω πως οι περισσότεροι που στηρίζουμε και αγαπάμε αυτό το site έχουμε το μυαλό να παίρνουμε αποφάσεις από μόνοι μας χωρίς να επηρεαζόμαστε τόοσο εύκολα..

Επίσης πριν ανοίξω αυτό το θέμα είχα ανακαλύψει το site σου το οποίο πραγματικά με είχε κατατοπίσει απίστευτα ως προς το psp και πιστεύω πως είναι αν όχι το καλύτερο ένα από τα καλύτερα πάνω στο θέμα psp.[/quote']

ok den antilego.. alla prepei na akoustei kai i apopsi tou PSP ayto leo tosi ora..

thanks

Δημοσ.

Πω πω, βια στο topic αυτο... Τελος παντων, να πω και εγω την αποψη μου μπας και ηρεμησουν λιγακι τα πραγματα...

Ειμαι κατοχος και του DS , καθως και του PSP απο την ημερα που κυκλοφορησαν οι 2 κονσολες, δηλαδη καλοκαιρι 2005 το DS και Σεπτεμβρη 2005 το PSP. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι αυτες οι 2 κονσολες αντιπαρατεθονται μεταξυ τους σε τετοιο βαθμο, η διαφορετικοτητα τους ειναι αδιαμφισβητητη και οι 2 εταιριες εχουν ξεκαθαρισει την θεση τους πανω σε αυτο.

-Το DS απευθυνεται σε ενα πιο ευρυ ηλικιακα και επιμοτφωτικα κοινο, καθως εχει την δυνατοτητα λογω της ευχρηστιας του να προσεγγιζει και ανθρωπους οι οποιοι μεχρι προτεινως δεν ασχολουνταν με βιντεοπαιχνιδια. Εστιαζει στη ευχρηστια, χαμηλη τιμη και απλο διασκεδαστικο gameplay. Δινει την δυνατοτητα δημιουργιας παιχνιδιων που μπορει να εχουν εκπαιδευτικους σκοπους ( Elektroplankton, Brain Age κτλ) αλλα και σε πιο ''συμβατικους'' τιτλους με τους οποιυς ειναι ποιο οικειοι οι gamers (Metroid Prime Hunters, Advance Wars κτλ).

-Το PSP απευθυνεται σε ενα κοινο ηλικιακα μεταξυ 19-30 χρονων, το οποιο ειναι fan των gadget, των συσκευω ''ολα σε ενα'' που τους ενδιαφερει να εχουν την τελευταια λεξη της τεχνολογιας στην τσεπη τους, σε ενα εντυπωσιακο πακετο. Μπορει να παιζει παιχνιδια, να αναπαραγει μουσικη, να σερφαρει στο Internet χωρις 3D Party Software, να αναπαραγει βιντεο, να παιζει παιχνιδια flash και πολλα αλλα. Για την ποιοτητα των γραφικων δεν χρειαζεται να πουμε και πολλα, το chipset του PSP πλησιαζει σε δυνατοτητες το Emotion Engine του PS2.

Οι κονσολες αυτες ειναι τοσο διαφορετικες, προσφερουν ενναλακτικους τροπους διασκεδασης, και για αυτο δεν μπορει να τυχουν ισης συγρισεως. Οπως το Wii δεν μπορει να συγκριθει με το PS3 και το Xbox360 γιατι πολυ απλα επειδη εχει διαφορετικη νοοτροπια και δεν προσπαθει να ανταγωνιστει καμμια απο τις 2 κονσολες. Για αυτο αλλωστε υπαρχουν ''συμμαχιες'' κονσολων, το http://WWW.WII60.COM και το http://WWW.PSWII.COM.

Προσωπικα προτιμω το DS, αλλα αυτο ισχυει επειδη ΕΓΩ προτιμω τον συγκεκριμενο τροπο διασκεδασης. Αν καποιος προτιμα να εχει ενα PS2 στην τσεπη του (ουσιαστικα αυτο ειναι το PSP) δεν σημαινει οτι ειναι ουτε ανωριμος, ουτε αφελης ουτε τιποτα αλλο.

Δημοσ.

πολύ σωστά μιλάς enigmak και όντως είναι το πρώτο post που διαβάζω και αξίζει συγχαρητήρια.Έτσι θα έπρεπε να μιλάμε όλοι.

Όσο για τον Narayan:

Αγαπητέ φίλε επέστρεψα στη συζήτηση γιατί αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό,εντάξει ο άνεμος μπορεί να μιλάει κι αυτός λίγο επιθετικά αλλά πέσατε όλοι με τα μούτρα να τον φάτε.Ηρεμήστε λιγάκι ο άνεμος σωστά αντέδρασε από τη στιγμή που προσπαθείτε να θάψετε μια κονσόλα χωρίς καν να την έχετε,ο άνεμος είχε και τις 2 κονσόλες και ασχολήθηκε πολλές ώρες και με τις 2 κονσόλες και μπορεί να εκφέρει τη γνώμη του αφού έχει περισσότερη εμπειρία επί του θέματος.Εγώ απάντησα γιατί με τσάτισαν προηγούμενα posts που διάβασα σχετικά με το "ξαναζεσταμένο φαγητό" κι αναφέρομαι στην απάντηση που έδωσαν κάποιοι οι οποίοι είπαν ότι στο PSP παίζουμε ακριβώς τα ίδια παιχνίδια με το ίδιο gameplay.Φυσικά και δεν συμφωνώ με αυτό γι αυτό και απάντησα και να συνεχίσω δίνοντας σας περισσότερους τίτλους που βγαίνουν τόσα χρόνια και δεν έχουν κάτι πρωτότυπο να μας δώσουν:

Mario Kart <-SNES,GBA,N64,NGC

Yoshis Island <-SNES

Metroid <-NES,SNES,GBA,GB,GBC,NGC

Advance Wars<-GBA

Mario Tenis<-SNES,GBA,GBC,NGC,N64

Tetris<-Απλά έχει κυκλοφορήσει για κάθε κονσόλα

animal crossing<-Ν64,NGC

Point Blank<-PSX

Bust-a-Move Pocket<-NGAGE,PSP,SNES,PSX,NGC,PS2,N64

Star Fox Command<- SNES,N64

The Legend of Zelda Phantom Hourglass<-GB,GBC,GBA,NES,SNES,N64,CD-i,NGC

Harvest Moon<-PSX,PSP,N64,NGC

Bomberman DS<-Κυκλοφορεί σε κάθε κονσόλα

Viewtiful Joe Double Trouble<-PS2,NGC

Resident Evil Deadly Silence<-PSX

Guilty Gear Dust Strikers <-PS2,PSP

Pokemon Trozei!<-Έλεος

Castlevania Portrait of Ruin<-PSX,PS2,N64,GB,GBC,GBA

Dynasty Warriors DS<-PS2,PSP

Mario Basket 3 on 3<-Έλεος

Pokemon Ranger<-Έλεος

Pocket Monsters Diamond <-Έλεος

Bomberman Story <-Απλά έχει κυκλοφορήσει για κάθε κονσόλα

Μια σημείωση,μπορεί οι παραπάνω τίτλοι να μην έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα με το αντίστοιχο παιχνίδι σε κάποια άλλη κονσόλα αλλά το παιχνίδι είναι το ίδιο με διαφορετικούς χαρακτήρες και ίσως καλύτερα γραφικά.

Προς θεού δεν κατακρίνω τα παραπάνω παιχνίδια(τουλάχιστον όχι όλα από αυτά).Είμαι μεγάλος fan των παιχνιδιών:

Mario Kart

Yoshis Island

Metroid<-Tα παλαιότερα παιχνίδια μέχρι το GBA μου άρεσαν καλύτερα

The Legend of Zelda Phantom Hourglass<-Ίσως αγοράσω DS για να παίξω αυτό το παιχνίδι

Resident Evil Deadly Silence<-Resident Evil Fan 100%

Castlevania Portrait of Ruin<-Ίσως αγοράσω DS για να παίξω αυτό το παιχνίδι

Δημοσ.

ίσως λίγο off topic αλλά επειδή σκέφτομαι να αγοράσω κι εγώ ένα DS επειδή το Zelda κυκλοφορεί σε λίγες εβδομάδες πρέπει να προσέξω κάτι πριν αγοράσω το DS.Να πάρω μια συγκεκριμένη έκδοση ας πούμε;Για homebrew κτλπ,δεν με πολυενδιαφέρει να παίζω ROMS καθώς τα παιχνίδια που θέλω να παίξω θα τα αγοράσω,1 ακόμα Zelda στη συλλογή :)

Δημοσ.

Την απάντηση στο πόστ που κάνεις gheroudo, στην έδωσα πιό πάνω, αλλά βλέπω δεν πρόσεξες το πόστ μου.

Όσο για τον Άνεμο, σε παρακαλώ γύρνα στη δεύτερη σελίδα του τόπικ και θα καταλάβεις ποιός είναι αυτός που ξεκίνησε την όλη ίντριγκα.

Για να λέμε τα πράγματα ως έχουν.

ίσως λίγο off topic αλλά επειδή σκέφτομαι να αγοράσω κι εγώ ένα DS επειδή το Zelda κυκλοφορεί σε λίγες εβδομάδες πρέπει να προσέξω κάτι πριν αγοράσω το DS.Να πάρω μια συγκεκριμένη έκδοση ας πούμε;Για homebrew κτλπ,δεν με πολυενδιαφέρει να παίζω ROMS καθώς τα παιχνίδια που θέλω να παίξω θα τα αγοράσω,1 ακόμα Zelda στη συλλογή :)

Όχι, εν χρειάζεται να προσέξεις τίποτα. Το μόνο που να προσέξεις στο Lite σου είναι να μήν έχει κανένα καμένο πίξελ. Αν έχει, αντικατάσταση ASAP.

Από κεί και πέρα, για την mod σκηνή του DS πάνε στον "Οδηγό DS/DS Lite για αρχαρίους". Θα ενημερωθείς για όλα τα βασικά.

Ύστερα φεύγεις στο DS Lite topic για εξειδικευμένες ερωτήσεις.

Δημοσ.
Προσωπικα προτιμω το DS, αλλα αυτο ισχυει επειδη ΕΓΩ προτιμω τον συγκεκριμενο τροπο διασκεδασης. Αν καποιος προτιμα να εχει ενα PS2 στην τσεπη του (ουσιαστικα αυτο ειναι το PSP) δεν σημαινει οτι ειναι ουτε ανωριμος, ουτε αφελης ουτε τιποτα αλλο.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μια σωστή φράση σε αυτό το αναθεματισμένο το thread!!! (και δεν το λέω φυσικά επειδή ο enigmak είπε ότι προτιμά το DS, τα ίδια θα έλεγα κι αν έλεγε ότι προτιμούσε το PSP, όπως επίσης τo ίδιo θα κατηγρούσα κάποιον κι αν έβγαινε με το ύφος του ANEMOS-V να "υπερασπιστεί" το DS...)

Το πρόβλημά μας όμως είναι ότι ο φίλος ANEMOS-V, κάθε άλλο παρά αυτο που γράφει ο ίδιος έκανε:

ok den antilego.. alla prepei na akoustei kai i apopsi tou PSP ayto leo tosi ora..

Στο ξαναλέω φίλε μου, κανείς δεν είπε να μην "akoustei kai i apopsi tou PSP", αλλά εσύ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!!! Απλώς πετάς κάποιες ανούσιες και ασύνδετες ατάκες χωρίς νόημα που δεν έχουν καν σχέση με το PSP και ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι το υπερασπίζεσαι, ενώ στην ουσία κάνεις το αντίθετο...

Και ακόμα περιμένω να απαντήσεις στις ερωτήσεις και τα σχόλια που σου έχω κάνει...

Υ.Γ: Δεν σου κάνει εντύπωση που κι άλλοι πήραν θέση υπέρ του PSP, αλλά κανείς δεν εξερράγη εναντίον τους παρά μόνο με εσένα???

Δημοσ.

gherudos δεν μίλησα εγώ κατά του PSP, συμφωνώ απόλυτα πως πρέπει να ακούγονται και οι δύο απόψεις. Όταν κάποιος καταθέτει την άποψή του όμως πιστεύω οφείλει να παραθέτει και κάποια επιχειρήματα, καθότι το να λέει "έχω παίξει και με τις δύο και μου άρεσε καλύτερα το PSP άρα είναι καλύτερο σε όλα" δεν αποτελεί τεκμηριωμένο γεγονός αλλά προσωπική γνώμη. Η σωστή προσέγγιση είναι η εξής:

α) Παραθέτουμε τα προτερήματα/μειονεκτήματα της μίας κονσόλας.

β) Παραθέτουμε τα προτερήματα/μειονεκτήματα της άλλης κονσόλας.

γ) Αποφασίζουμε ποιά είναι καλύτερη για μας.

Κάποιοι χρήστες δεν το έκαναν αυτό και μίλησαν απαξιωτικά μονομερώς. Κακό του κεφαλιού τους, δεν ξέρουν τι χάνουν ;)

Όπως είπα παραπάνω, μου αρέσουν και οι δύο κι ως εκ τούτου δεν έκρινα σκόπιμο να επιλέξω μόνο μία (από τη στιγμή που είναι πλέον "χώμα" οι τιμές τους - btw το Carrefour έχει προσφορά σήμερα το PSP Value Pack στα €165 :) ). Δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε για κάτι τόσο φθηνό όπως μία φορητή κονσόλα, από τη στιγμή μάλιστα που και οι δύο έχουν αξιόλογους τίτλους για όλα τα γούστα.

Δημοσ.
gherudos δεν μίλησα εγώ κατά του PSP' date=' συμφωνώ απόλυτα πως πρέπει να ακούγονται και οι δύο απόψεις. Όταν κάποιος καταθέτει την άποψή του όμως πιστεύω οφείλει να παραθέτει και κάποια επιχειρήματα, καθότι το να λέει "έχω παίξει και με τις δύο και μου άρεσε καλύτερα το PSP άρα είναι καλύτερο σε όλα" δεν αποτελεί τεκμηριωμένο γεγονός αλλά προσωπική γνώμη. Η σωστή προσέγγιση είναι η εξής:

α) Παραθέτουμε τα προτερήματα/μειονεκτήματα της μίας κονσόλας.

β) Παραθέτουμε τα προτερήματα/μειονεκτήματα της άλλης κονσόλας.

γ) Αποφασίζουμε ποιά είναι καλύτερη για μας.

Κάποιοι χρήστες [b']δεν[/b] το έκαναν αυτό και μίλησαν απαξιωτικά μονομερώς. Κακό του κεφαλιού τους, δεν ξέρουν τι χάνουν ;)

Όπως είπα παραπάνω, μου αρέσουν και οι δύο κι ως εκ τούτου δεν έκρινα σκόπιμο να επιλέξω μόνο μία (από τη στιγμή που είναι πλέον "χώμα" οι τιμές τους - btw το Carrefour έχει προσφορά σήμερα το PSP Value Pack στα ?165 :) ). Δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε για κάτι τόσο φθηνό όπως μία φορητή κονσόλα, από τη στιγμή μάλιστα που και οι δύο έχουν αξιόλογους τίτλους για όλα τα γούστα.

Γεια σου ρε Narayan,τελικά σε πάω ;)

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπες,και χαίρομαι επιτέλους που το τοπίο αρχίζει και ηρεμεί...Δεν χρειάζεται να μαλώνουμε για βλακείες.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγος να μαλώνετε άλλο,ο λόγος εξάλλου που άνοιξα το θέμα ήταν για να μου πείτε την αποψή σας από προσωπική εμπειρία ώστε να βοηθηθώ στην απόφασή μου όπως και έγινε και όχι ποιά είναι η καλύτερη κονσόλα.Εξάλλου αυτό είναι υποκειμενικό αναλόγως τι ζητάει ο καθένας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...