Προς το περιεχόμενο

Aμιγως ελληνικοι hosting providers(servers στην ελλαδα)

mjmj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η δικη μου εμπειρια αφορα την forthnet, και ειναι αριστη.

Καλο helpdesk, πολυ καλη εξυπηρετηση πελατων. Αμεση επικοινωνια στα προβληματα, μιλας με τεχνικους που εχουν γνωσεις, και γενικα η συνεργασια μου μαζι τους ειναι πολυ καλη. Και φυσικα, οι servers τους βρισκονται στην Ελλαδα.

Το μονο παραπονο που εχω ειναι ο λιγος χωρος που δινει, σχεδον σε ολα τα πακετα της. Αν καποιος ομως δεν τον χρειαζεται, νομιζω οτι ειναι καλη επιλογη.

Θα ηθελα τις δικες σας εμπειριες απο ελληνικους Hosting providers, με servers στην ελλαδα, και οχι καπου στο εξωτερικο.

Δημοσ.

Filaraki to na exeis elliniko server exei kala kai kaka

Xaraktiristika enas ellinikos server (p.x: h adplus, pano kato oloi to idio prosferoun kai stixeizoun) gia 2gb apothikeutiko xoro kai 20gb traffic stixizei dio(2) fores parapano apo enan amerikaniko me 20gb apothikeutiko xoro kai unlimited traffic (p.x. godaddy, asteio onoma, sovari etairia), kai o amerikanikos sou prosferei parapano ip addresses, parapano to ena, parapano to allo, kai paei legontas.

To mono thetiko me ton elliniko server einai, pos se tixon provlima exeis astiki xreosi sto tilefono kai den xreiazesai ptyxio gia amerikanika vlaxoagglika:-?

Δημοσ.

Όντως , έμεινα κάγκελο μόλις είδα τις τιμές του godaddy. Μιλάμε για υπερφυσική διαφορά. Βέβαια καταλαβαίνω ότι τις τιμές δεν τις καθορίζουν οι επαγγελματίες του χώρου, αλλά οι εταιρίες των Datacenter στην Ελλάδα,αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Από όλα αυτά μου έμεινε μια απορία, μιας και αυτό το διάστημα χρειάζομαι ένα πακέτο φιλοξενείας, ίσως και 2.

Η πρώτη μου σκέψη ήταν : Θα προτιμήσω Ελληνική εταιρία , γιατί με τον Έλληνα που κάνει σοβαρά τη δουλειά του, συννενοείσαι καλύτερα, ξέρεις δεν ξέρεις αγγλικά , όπως και να'χει.

Τι μπορεί να κάνει όμως ένας Έλληνας με μια Ελληνική εταιρία webhosting , η οποία έχει ένα πακέτο reseller από μια αμερικάνικη εταιρία για παράδειγμα αν παρουσιαστεί πρόβλημα ; Στην ουσία αυτό που θα γίνει είναι η συννενόηση του υπεύθυνου Έλληνα μεταπωλητή με τον αμερικάνο πωλητή , ένας πονοκέφαλος λιγότερος δηλαδή για μένα, και στην συνέχεια ακολουθεί η συννενόηση μαζί μου.

Ενώ μια εταιρία που έχει τους servers της στα Ελληνικά datacenter θα με εξυπηρετήσει καλύτερα(γρηγορότερα στην Ουσία) γιατί το πρόβλημα θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα, που η κατάσταση ελέγχεται ευκολότερα όσο νά'ναι.

Μέχρι εδώ σωστά ; Αν όχι παρακαλώ κάποιον υπέυθυνο και έμπειρο να με διορθώσει.

Ύστερα, υπάρχει κάποιο άλλο πλεονέκτημα ; Πχ η ταχύτητα πρόσβασης στο website με την λογική του ότι αν ένα website φιλοξενείται σε Ελληνικό datacenter, η ταχύτητα πρόσβασης θα είναι μικρότερη από την Ελλάδα, παρά αν φιλοξενείται σε έναν server στις US. Έχει βάση ή λέω μπαρούφες ;

Anyway, καλό θα ήταν να ρυθμιστούν τα πράγματα έτσι ώστε να έχουμε φιλοξενεία στην Ελλάδα με τιμές του εξωτερικού. Γιατί μια ζωή να είμαστε ακριβότεροι σε όλα...;

Δημοσ.

Πιστευω οτι και η γνωστοι μεγαλοι παροχεις, otenet, acn, hol κλπ εχουν τους servers τους στην Ελλαδα.

Δημοσ.

Logo diaforon katastaseon (ean theleis stous exigo) oi ellinikoi server einai 2 fores pio grigoroi apo tous amerikanikous kai se http kai se ftp kai se mail server, oso gia tous parapano server (otenet, acn, hol) exoun ena mionektima , den exoun selida diaxeirisis (PLESK), vasiko simeio, skepsou na thes na dimiourgiseis ena mail kai na perimeneis misi ora stin anamoni h na thes 15 nees db kai na milas alli misi ora me to prosopiko gia to spelling kai gia parametrous glossas kai alla tetoia (ola ta parapano sta leo apo empeiria), ean theleis elliniko server proteino Adplus (tin exo dokimasei), tsimpimenes timoules, alla apsogi se olous tous allous tomeis, oso gia times panta sto euro einai oi diafores ton ellinikon server

Edit ==> Ksexasa na po, pos i taxitita ton amerikanikon server fainetai argi apo tin ellada, apo tin ameriki oi server skizoune

Edit ==> Sorry again, alla logo peiras niotho ipoxreomenos na se enimeroso pos oti kai na dialexeis zita filoxenia se perivallon linux-redhat, exei 2 fores ligotera provlimata apo ton antistoixo windows (pali logo peiras sta leo :-p )

Δημοσ.

66 ευρώ πάντως το χρόνο για το βασικό πακέτο με 100mb 2gb traffic κτλ δεν είναι πολλά για Ελληνικό server. Το μόνο κακό είναι που δίνει 1 mysql Database.

Δημοσ.
Logo diaforon katastaseon (ean theleis stous exigo) oi ellinikoi server einai 2 fores pio grigoroi apo tous amerikanikous kai se http kai se ftp kai se mail server' date=' oso gia tous parapano server (otenet, acn, hol) exoun ena mionektima , den exoun selida diaxeirisis (PLESK), [b']vasiko simeio[/b], skepsou na thes na dimiourgiseis ena mail kai na perimeneis misi ora stin anamoni h na thes 15 nees db kai na milas alli misi ora me to prosopiko gia to spelling kai gia parametrous glossas kai alla tetoia (ola ta parapano sta leo apo empeiria), ean theleis elliniko server proteino Adplus (tin exo dokimasei), tsimpimenes timoules, alla apsogi se olous tous allous tomeis, oso gia times panta sto euro einai oi diafores ton ellinikon server

Edit ==> Ksexasa na po, pos i taxitita ton amerikanikon server fainetai argi apo tin ellada, apo tin ameriki oi server skizoune

Edit ==> Sorry again, alla logo peiras niotho ipoxreomenos na se enimeroso pos oti kai na dialexeis zita filoxenia se perivallon linux-redhat, exei 2 fores ligotera provlimata apo ton antistoixo windows (pali logo peiras sta leo :-p )

Δεν εχω τη δικη σου εμπειρια, αλλα απο οσα ξερω, νομιζω οτι οσα λες ειναι σωστα.

Εκει που θα διαφωνησω, και νομιζω ειναι υποκειμενικο, ειναι τα περι σελιδας διαχειρισης. Καλο ειναι να υπαρχει, αλλα οχι να πρεπει ο χρηστης να βασιζεται μονο σε αυτην, κοινως η εταιρια να μην παρεχει αλλο τροπο διαχειρισης.

Γιατι μου ειχε τυχει κι αυτο, και βλαστημησα την ωρα και τη στιγμη που τους επελεξα.

Δεν ηξερα πολλα, δεν τα καταφερνα με controlpanel, και να μιλησω με καποιον δεν μπορουσα(ενας τυπας σε μια κονσολα απαντουσε σε κατι φορμες)-φεξε μου και γλυστρισα καταστασεις δηλαδη...

Ενας λογος που μου αρεσει η forthnet, είναι οτι μπορεις να μιλησεις με ανθρωπο. Του λεω τι θελω να κανω, και μου το κανει.

Οχι φτηνοκαταστασεις, καντο μονο σου, και αν ξερεις καλως, αν δεν ξερεις πνιξου!

Πληρωνεις κατι παραπανω, αλλα εχεις υποστηριξη.

Δημοσ.
Η πρώτη μου σκέψη ήταν : Θα προτιμήσω Ελληνική εταιρία ' date=' γιατί με τον Έλληνα που κάνει σοβαρά τη δουλειά του, συννενοείσαι καλύτερα, ξέρεις δεν ξέρεις αγγλικά , όπως και να'χει.

Τι μπορεί να κάνει όμως ένας Έλληνας με μια Ελληνική εταιρία webhosting , η οποία έχει ένα πακέτο reseller από μια αμερικάνικη εταιρία για παράδειγμα αν παρουσιαστεί πρόβλημα ; Στην ουσία αυτό που θα γίνει είναι η συννενόηση του υπεύθυνου Έλληνα μεταπωλητή με τον αμερικάνο πωλητή , ένας πονοκέφαλος λιγότερος δηλαδή για μένα, και στην συνέχεια ακολουθεί η συννενόηση μαζί μου.

Ενώ μια εταιρία που έχει τους servers της στα Ελληνικά datacenter θα με εξυπηρετήσει καλύτερα(γρηγορότερα στην Ουσία) γιατί το πρόβλημα θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα, που η κατάσταση ελέγχεται ευκολότερα όσο νά'ναι.

[/quote']

Δεν είναι απόλυτο αυτό. Γιατί υπάρχουν εταιρείες ελληνικές, που έχουν δικούς τους servers (dedicated) οι οποίοι βρίσκονται σε αμερικάνικο ή σε αγγλικό data center.

Εκεί δεν περιμένεις συνεννόηση με τον αμερικάνο πωλητή αλλα η ελληνική εταιρεία έχει access στον server και κάνει ότι ρύθμιση θέλεις, όπως και η ελληνική εταιρεία έχει access στον server που φιλοξενείται στο ελληνικό data center.

Σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα hardware, στις σοβαρές συνεργασίες, υπάρχει συμβόλαιο, που καλύπτει σε πόσο χρόνο θα γίνει η αντικατάσταση.

Οπότε το θέμα της πιο αργής υποστήριξης δεν ευσταθεί, εκτός αν πέσεις σε reseller που μπορεί ο άνθρωπος να θέλει αλλά να μην μπορεί γιατί η διαχείριση του server δεν μπορεί να γίνει από αυτόν.

Μειονεκτήματα σαφώς είναι : η πιο αργή απόκριση (ένα send/receive των e-mails, ή ένα upload/download αρχείου μέσω FTP, δείχνει την διαφορά), το χειρότερο Search Engine Optimization (είναι καλύτερα το domain .gr, με ελληνική γλώσσα στο site, να φιλοξενείται σε server που βρίσκεται εντός Ελλάδας)

Πλεονεκτήματα είναι : το φθηνότερο κόστος, τα καλύτερα χαρακτηριστικά του server στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, η τεχνογνωσία που έχουν τα αμερικάνικα ή τα αγγλικά data centers σε θέματα hosting σε σχέση με τα ελληνικά στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Διαλέγεις και παίρνεις ...

Δημοσ.

Δεν ευσταθεί αυτό. Αν δεν βαριέσαι, εξήγησε για να το συζητήσουμε. Πάντως έτσι χωρίς επιχειρήματα, είναι λάθος να βαφτίζουμε τους Windows servers προβληματικούς. Κι εγώ εκ πείρας στο λέω :-p

Δημοσ.

exeis dikio file lavelle, o server ton windows apo monos tou den exei provlimata, oi texnikoi pou ton sintiroun ftaine, apla se opoion server kai an pigaina panta parousiaze provlimata p.x mia me tis portes, mia me virus, alles fores den ton gemizane me tis telaiteues vivliothikes tis php, perl kai alla, apla epeidi einai koino fainomeno oi etairies na ton parameloune logo xamilis zitisis, etsi kai ego tous apofeugo, outos i allos emena to idio mou einai eite windows eita linux.

Δημοσ.
exeis dikio file lavelle, o server ton windows apo monos tou den exei provlimata, oi texnikoi pou ton sintiroun ftaine, apla se opoion server kai an pigaina panta parousiaze provlimata p.x mia me tis portes, mia me virus, alles fores den ton gemizane me tis telaiteues vivliothikes tis php, perl kai alla, apla epeidi einai koino fainomeno oi etairies na ton parameloune logo xamilis zitisis, etsi kai ego tous apofeugo, outos i allos emena to idio mou einai eite windows eita linux.

Συμφωνώ απολύτως!

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Υπάρχει πάντα και η λύση hosting σε Ευρωπαϊκές χώρες πχ Αγγλία όπου τα pings είναι πάρα πολύ καλά και σχεδόν κανείς δεν θα καταλάβει διαφορά σε ταχύτητα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...