Προς το περιεχόμενο

Χωριτικότητα dvd!

MariaTs.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω τα φώτα σας! Πρώτη φορά το αντιμετωπίζω' dvd δισκάκι ενώ γράφει επάνω ότι η χωριτικότητα του είναι 4,7 giga τελικά να χωρά μόλις και μετά βίας 4,5 giga (αυτό γράφει στο Nero Express). Πως γίνεται βρε παιδιά;

Θέλω να κάνω back-up τα επισόδεια μιας σειράς που είναι σε μορφή avi μαζί με τους υπότιτλους σε ξεχωριστούς φακέλους ανά επισόδειο και δυστυχώς ενώ φαινομενικά ένα dvd φτάνει και περισεύει για να τα γράψω, δεν τα χωρά όπως εξηγώ στην αρχή!

Πείτε μου μια καλή λύση για να τα γράψω αυτά τα αρχεία! :???:

Στην εικόνα βλέπετε τι φαίνεται στις ιδιότητες όλων μαζί των αρχείων:

maria8rg.jpg

Δημοσ.

MariaTs ap'oso ksero ola ta dvd to parousiazoun auto. den einai mono se sena. Einai to idio akrivos pragma pou symvainei k stous sklhrous diskous: allh h onomastikh xoritikothta k allo h pragmatikh;) Einai ligo spasimo nevron alla ti na kanoume...

H 1h lysh pou mou erxete sto myalo einai na ta sympieseis ola auta ta arxeia (winzip,winrar...). Vevaia den einai k h poio euxristh...

Δημοσ.

Μα κανένα δισκάκι δεν χωράει 4,7GBytes παρά μόνο ονομαστηκά.Το πολύ 4,38GBytes φίλε μου,αλλά συνήθως 4,35.Ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.

Όπως τα λένε τα παιδιά Maria.

Γνώμη μου είναι να μην μπλέξεις με overburn,

παρά μόνο με παραπάνω blank dvds.

/sc

Δημοσ.

Για την ακρίβεια, και σύμφωνα με το Nero, τα άδεια dvd+r χωράνε 4.483MB ενώ τα dvd-r 4.489ΜΒ σε iso (data) mode. Φαίνεται στο compilation propeties.

Δημοσ.
Μέχρι και στα dvd την φτάνουν την απάτη! :(

έτσι γίνετε το παιχνίδι με τα "ΒΙΤΙΑ" όπως και με τους δίσκους... Και μην μπέξεις με overburn όπως σου λέει και ο κυρ Moderator. :)

Δημοσ.

Overburn από όσο ξέρω είναι να γράφει μέχρι τέλος το CD-DVD με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει το NERO πότε τελειώνει το δισκάκι και να αφήνει κάποια αρχεία άγραφα ή μισογραμμένα. Αν γράφεις ένα DivX μπορεί να σου κόψει κανα 5-λεπτο από τους τίτλους τέλους αλλά αν γράφεις data τα αχρηστεύεις!! Τώρα όσο για την χωριτηκότητα πρέπει να ξέρεις ότι 1GB=1024*1024*1024 byte (ή αλλιώς 2^30). Οπότε 4.700.000.000 byte = 4.42 GByte. Αυτό το τέχνασμα το χρησιμοποιούν και στους σκληρού δίσκους....

Δημοσ.
Μέχρι και στα dvd την φτάνουν την απάτη! :(

Μαρία συμβαίνει το ίδιο πράγμα όπως και με τους σκληρούς δίσκους. Οι εταιρείες υπολογίζουν την χωρητικότητα επί χίλια και όχι επί χίλια είκοσι τέσσερα. 4,7 * 1000 * 1000 = 4.700.000 άρα δεν υπάρχει απάτη... Μάλιστα σύμφωνα με το screenshot έχεις γράψει 47 mb παραπάνω... :-P

Δημοσ.

Καταρχην, η πραγματικη χωρητικοτητα στους σκληρους ειναι μικροτερη απο την ονομαστικη λογω του συστηματος αρχειων. Δηλαδη ενας σκληρος οταν του κανεις φορματ για πρωτη φορα, χωριζει ολη την επιφανεια του σε κομματια (by default για τα win xp) των 4kb. Τωρα, καθενα κομματι εχει εναν αυξοντα αριθμο με το οποιο καλειται το κομματι αυτο οταν χρειαστει. Για να μπορει λοιπον ο σκληρος (η το λειτουργικο για να ειμαστε ακριβεστεροι) να χειριστει τα δεδομενα που ειναι αποθηκευμενα σ'αυτον φτιαχνει εναν πινακα περιεχομενων, οποιος καταλαμβανει αρκετο χωρο (ειδικα αν λαβουμε υποψιν οτι οσα ειναι τα κομματια τοσες ειναι και οι διευθυνσεις που αντιστοιχιζονται σ'αυτα). Αυτη ειναι μια πολυ σημαντικη αιτια απωλειας χωρου και αν δεν απατωμαι κατι παρεμφερες γινεται σε καθε μεσο, απο δισκετα μεχρι dvd.

Τωρα 4.7GB δεν ειναι 4.42GB οπως ειπωθηκε. Αυτο που εννοουσε οποιος το εγραψε ειναι οτι 4.700.000.000 bytes δεν ειναι 4.7GB. Γενικα ισχυει οτι 1024 bytes ειναι 1ΚΒ, ομοιως 1024ΚΒ ειναι ενα ΜΒ και ουτω καθ'εξης. Αρα 4.7GB ειναι 4.7*1024*1024*1024 δηλ ~5.000.000.000 bytes.

Ελπιζω να βοηθησα.

Δημοσ.

Eγώ αυτό που θέλω είναι να βρει κάποιος την όρεξη και να μηνύσει τις κατασκευάστριες εταιρίες DVD γιατί πράγματι αυτό που αναγράφεται πάνω στα δισκάκια και τους σκληρούς απλά δεν στέκει από την στιγμή που γνωρίζουμε ότι το 1GByte είναι 1024 και ΟΧΙ 1000MBytes.Όπως έγινε και στην Αγγλία όπου ένα ζευγάρι χωρίς καν να πληςώσει δικηγόρο έκλεισε πάνω από το 50% της γνωστής αλυσίδας McDonalds!!!!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...