@_zerocool Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Που βρίσκετε η Registry στα win2k; Είναι ένα αρχείο; Μπορείς να την κάνεις owerwrite ενω είναι ανοιχτά τα Windows? Παιχνίδια και εφαρμογές σε ποιο δέντρο της Registry γράφει κλειδιά;
flik Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Στα Windows XP(και νομίζω και στα 2000) πας Έναρξη-->Εκτέλεση και γράφεις regedit. Τότε θα σου βγάλει το δέντρο με τα κλειδιά του μητρώου(registry keys). Τις εφαρμογές τις βρίσκω στο HKEY CURRENT USER->Software και στο HKEY LOCAL MACHINE->Software. Όλα αυτά για τα XP. Πάντως αν μπείς στο registry των 2000, πάνε Επεξεργασία->εύρεση και βάλε το όνομα του τίτλου που ψάχνεις.
@_zerocool Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Στα Windows XP(και νομίζω και στα 2000) πας Έναρξη-->Εκτέλεση και γράφεις regedit. Τότε θα σου βγάλει το δέντρο με τα κλειδιά του μητρώου(registry keys). Θέλω να μάθω που είναι τα αρχεία της registry πχ. είναι στο C:\winnt\registry.txt
flik Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δεν νομίζω να βρίσκονται σε κάποιν φάκελο οι καταχωρήσεις μητρώου. Απλά καταχωρούνται με την εγκατάσταση ενός προγράμματος ή παιχνιδιού. Είναι κάτι διαφορετικό απο τα αρχεία. Δεν είναι τόσο ''απτό'' ώστε να βρίσκονται σε φάκελο. Αποψη μου βέβαια.
Eusebius Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Τα αρχεία από τα οποία αποτελείται το μητρώο στα NT/2000/XP/2003/Vista είναι κλειδωμένα όσο τρέχει το λειτουργικό και δεν είναι εύκολο να πάρεις αντίγραφο. Ένα καλό δωρεάν πρόγραμμα για αντίγραφα + επαναφορά είναι το ERUNT: http://larshederer.homepage.t-online.de/erunt/ Στη σελίδα έχει και μια εκτεταμένη περιγραφή του μητρώου στα NT/2000/XP/2003/Vista. Για μια πρώτη ματιά, δες κι εδώ (λέει και ποιες είναι οι θέσεις των αρχείων): http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_registry
asmilon Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Για τα NT, 2000, ΧΡ και 2003 τα ολα τα αρχεια της Registry, εκτος απο ενα, βρισκονται στο φακελο Windows\System32\Config και τα ονοματα τους ειναι Software, System, SAM, Security, Default και UserDiff. Υπαρχει και το αρχειο NTuser.dat το οποιο (εκτος απο τα ΝΤ που αποθηκευεται στον πιο πανω φακελο) αποθηκευεται στον φακελο Documents and Settings\<ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ> και αφορα τις ρυθμισεις καθε χρηστη, οποτε ο καθε χρηστης εχει το δικο του NTuser.dat. Θα δεις στον φακελο Windows\System32\Config τα ιδια αρχεια με καταληξη .sav. Aυτα δημιουργουνται κατα την εγκατασταση των Windows στον υπολογιστη σου πριν κανουν την πρωτη τους εκκινηση στο γραφικο περιβαλλον, ως αρχικο backup ασφαλειας... Μετα απο εκει και περα με τα restore points αποθηκευεται και ενα τρεχον αντιγραφο των πιο πανω... Δε γινεται να τροποποιησεις τα αρχεια αυτα με το χερι οσο τρεχουν τα Windows, επειδη προστατευονται απο το Kernel32.dll, το οποιο δε επιτρεπει αλλαγες αν δε κληθει πρωτα αυτο... Τωρα που γραφει καθε προγραμμα τι στην Registry ειναι λιγο χαωδες. Υπαρχει δομη, αλλα ο καθενας προτιμα να τα γραφει οπου θελει και σε πολλαπλες τοποθεσιες, οποτε μονο με αναζητηση με καπιο εργαλειο μπορεις να βρεις κατι... Eνσωματωμενο στα Windows ειναι το regedit, υπαρχιυν ομως αρκετα και δυνατα εργαλεια για αυτη την δουλεια... Ελπιζω να σε βοηθησα ;-)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.