christos_0b Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Λοιπον να ειμαι σχετικα συντομος. Οθονη Samsung Syncmaster172v(17" tft/lcd) Καρτα γραφικων GeForceFX5700LE Πριν μερικες μερες λοιπον ενω καθησα στο PC παρατηρησα μια "ασπρη" γραμμη οχι ευθεια στο κατω μερος της οθονης.Φαινεται κυριως οταν στην οθονη βλεπω η κανω κατι που εχει μονοχρωμες σχετικα σκουρες η απλα παρομοιων σχετικα σκουρων χρωματων(δηλαδη οταν "παιζουν" "ανοιχτα" χρωματα δεν φαινεται,λογικα γιατι ειναι ασπρη).Κοιταζοντας ποιο προσεκτικα παρατηρησα οτι με καποιον τροπο εχει αποτυπωθει στην οθονη σε ασπρο χρωμαενα "κομματι" απο την οθονη του WOW με τισ μπαρες με τα skills!Ρωτησα τον μικρο αδερφο μου κ μαλλον εγινε ενω "επαιζε" με τις αναλησεις και τις λεπτομερεις των γραφικων στο παιχνιδι.Η "γραμμη" λοιπον αφτη ειναι πισω απο τους κρυσταλους της οθονης καθως οταν ακουμπαω τα σημεια δεν επιρεαζεται. Σκεφτηκα οτι μαλλον ειναι προβλημα της καρτας.Δεν ξερω πως δημιουργηθηκε και ουτε πως να το λυσω.Αν εχει κανεις καποια ιδεα ας βοηθησει.Θα δοκιμασω Drivers,Diagnostic tools κλπ αλλα εκανα προσφατα Format και θελω να δω αν γνωριζει κανεις τπτ πριν ξανακανω σαν τελευται λυση,ισως να δοκιμασω και αλλη καρτα απλα αν καποιος ειχε παρομοια εμπειρια.... Η γραμμη ειναι αρκετα "αχνη" αλλα μου σπαει τα νευρα γιατι ειναι κατι που δεν εχω ξαναδει και δεν ξερω πως να το λυσω(αν και δεν εκανα προσπαθεια ακομα). Υ.Γ : Ειναι δυνατον να "αποτυπωθει" καποια εικονα στην οθονη μονιμα?(Δεν νομιζω αλλα λεμε τωρα...) Υ.Γ2 : Αυτο που με ενδιαφερει να δω ειναι αν ειναι Software η Hardware το προβλημα κυριως.
keeper Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 mpes sto bios na deis an sto kanei kai ekei an den to kanei pekse me en linux boot cd kai des an sto emfanizei kai apo ekei tote prepei na einai problima tis othonis i tis gfx an oxi tote ksanaperase drivers sta windows
christos_0b Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Πλακα πλακα το ποιο ευκολο με τα bios δεν το σκεφτηκα κατσε να δουμε... Διστυχως ναι φενεται και στην "οθονη" των bios οποτε τωρα πρεπει να δω(μακαρι να φταιει η vga ειναι καιρος για αλλαγη αλλωστε )
Marcos_Aurilius Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Σε καταστήματα, που αφήνουν οθόνες για πολλές ώρες ανοιχτές να δείχνουν την ίδια εικόνα, παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα με σένα. Ουσιαστικά αποτυπώνεται ένα είδωλο της εικόνας πάνω στην οθόνη (οπότε, hardware πρόβλημα της όθόνης), στην περίπτωσή σου της μπάρας του WoW το οποίο πιθανώς να έμεινε ανοικτό (και πιθανώς ακίνητο) για πολλές ώρες. Ομολογώ πάντως ότι είχα τόσον καιρό να ακούσω κάτι τέτοιο, που νόμιζα ότι δεν συμβαίνει πλέον με τις νεότερες οθόνες...
sret Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 απο οσα εχω διαβασει το προβλημα μπορει να λυ8ει αν αφησεις εκτος ρευματος την ο8ονη για μια δυο μερες.
christos_0b Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Τι να πω θα δοκιμασω καθε πιθανη λυση αλλα το να μεινει εκτοσ ρευματος 1-2 μερες ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο γιατι το PC χρησιμοποιειται απο 3 ατομα...
FELIX Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 to idio mou ekane mia samsung sm 570b (tft 15") paliotera. meta apo 2-3 wres me ton i-explorer anoixto emeinan oi panw kai katw mpares twn xp apwtypwmenes kai fainotan entona.thn epomenh mera estrwse kai den to ekane pote xana,akoma doulevei mia xara
ANEMOS-V Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Η "γραμμη" λοιπον αφτη ειναι πισω απο τους κρυσταλους της οθονης καθως οταν ακουμπαω τα σημεια δεν επιρεαζεται. Kala..den yparxei periptosi na eine piso ap tous kristalous kai me to agkigma pou les..an itan na eftiaxne etsi tote tha eixame lisei , to provlima me ta kamena pixel. nomizo oti tha ftiaksei apo moni tis siga-siga i othoni , min anisixis, omos ama mporeis pare til tin eteria i stile kana email na rotisis ti prepei na kaneis,isos yparxei kapia rithmisi sti menu pou tin epanaferei.
S2Katana Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Aυτο που λες ειναι το κατ'εξοχην προβλημα που εχουν τα lan cafes με τα σηματα του μαγαζιου που σχεδον ''χαραζονται'' πανω στην οθονη!
christos_0b Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Kala..den yparxei periptosi na eine piso ap tous kristalous kai me to agkigma pou les..an itan na eftiaxne etsi tote tha eixame lisei ' date=' to provlima me ta kamena pixel. nomizo oti tha ftiaksei apo moni tis siga-siga i othoni , min anisixis, omos ama mporeis pare til tin eteria i stile kana email na rotisis ti prepei na kaneis,isos yparxei kapia rithmisi sti menu pou tin epanaferei.[/quote'] Χμμμμ! Δεν κταλαβες.Αν αγκιξεις την οθονη οτι εικονα και να υπαρχει θα την δεις λιγο να παραμορφονεται εστω και λιγο.Αυτο τιποτα!Δεν περιμενα να διορθωθει ετσι απλα να δω γιατι παιζει και το ενδεχομενο Software προβληματος η και της vga. Ετσι και αλλιως μου φενεται οτι δεν υπαρχει αμεσος τροπος αντιμετωπισης αλλα ψαχνομαι ακομα.
christos_0b Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Aυτο που λες ειναι το κατ'εξοχην προβλημα που εχουν τα lan cafes με τα σηματα του μαγαζιου που σχεδον ''χαραζονται'' πανω στην οθονη! Σε crt οθονες το εχω ξαναδει αλλα οχι σε lcd..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.