Προς το περιεχόμενο

The Official Lost Season 3 Topic

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γεια σε όλους,

Θα σας πω μια σκέψη που έκανα βλέποντας το S03E20

Δες είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ο jacob.

Σκέπτομαι ότι ο Jacob είναι ένα παραμύθι που έχει πει ο Ben στους δικούς του για να μπορεί να δικαιολογεί πράξεις που πιθανό να είναι παράλογες και δυσάρεστες στους others (πως λεμε, θέλημα θεού?). Έτσι μπορεί να κάνει ότι του αρέσει χωρίς να έχει αυτός την ευθύνη.

Πήγε τον Locke στην καλύβα, για να του αποδείξει ότι ο Jacob υπάρχει, μιας και το υποσχέθηκε γιατί ο Locke πλέον έχοντας φαινομενικά εκπληρώσει τις προϋπόθεσης (θάνατος του πατέρα του) γύρισε με τσαμπουκά και απαιτεί απαντήσεις.

Το πρόβλημα για τον Ben είναι ότι ο Locke έχει αρχίσει και τον αμφισβητεί μπροστά σε όλους.

Έτσι επιλέγει να παει στην καλύβα αντί να πανε να βρούνε την πιλότο του ελικόπτερου που όλοι οι υπόλοιποι κρίνους ως επείγον.

Φθάνοντας στην καλύβα δίνει μια παράσταση Τηλεκινητικής (πράγματα που σπάνε) και τηλεπαθητικής (φωνή που είπε help me) στον Locke και αφού τελειώνει αυτό, τον βλέπουμε να βγαίνει πολύ εξαντλημένος από εκεί μέσα.

Τι τον κούρασε τόσο πολύ?

Τέλος πιστεύω ότι ο Ben διαπιστώνοντας ότι ο Locke δεν πείσθηκε για την ύπαρξη του Jacob και μετά τις απειλές του Locke ότι θα πει σε όλους ότι είναι απατεώνας, τον παει στο λάκκο με τα πτώματα, του λεει πως πέθαναν για να τον εξοργίσει, να τον αναγκάσει να του επιτεθεί και έτσι να έχει μια δικαιολογία στον να τον πυροβολήσει.

Υ.Γ. Ο πίνακας μέσα στην καλυβα δείχνει μια αρκούδα?

Δημοσ.
Βαλτο σε spoiler tags αυτο που εγραψες. Ολοι αυτη την σκεψη καναμε παντως νομιζω...

Πως το κάνω αυτό και γιατί?

• Moderators
Δημοσ.
Γεια σε όλους,

Θα σας πω μια σκέψη που έκανα βλέποντας το S03E20

Δες είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ο jacob.

Σκέπτομαι ότι ο Jacob είναι ένα παραμύθι που έχει πει ο Ben στους δικούς του για να μπορεί να δικαιολογεί πράξεις που πιθανό να είναι παράλογες και δυσάρεστες στους others (πως λεμε, θέλημα θεού?).

To θέμα είναι γιατί να έχουν τέτοιο χαμηλό IQ οι others ωστε να χάφτουν αυτό το παραμύθι για χρόνια και να κάνουν ό,τι λέει ο.. Μπεν.

O Jacob πρέπει να είναι ή να ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Και ίσως να εμφανίαστηκε/μίλησε στο Μπεν (για μια περίοδο) όπως έκανε και η μάνα του Μπεν (κάτι που ο Richard θεώρησε πολύ ενδιαφέρον...).

(....)

γιατί ο Locke πλέον έχοντας φαινομενικά εκπληρώσει τις προϋπόθεσης (θάνατος του πατέρα του) γύρισε με τσαμπουκά και απαιτεί απαντήσεις.

Το πρόβλημα για τον Ben είναι ότι ο Locke έχει αρχίσει και τον αμφισβητεί μπροστά σε όλους.(...)

Το πρόβλημα του

Ben δεν είναι ακριβώς ότι τον αμφισβητεί ο Locke. Αλλά ότι οι hostiles που ελέγχει είναι έτοιμοι να πιστεψουν τον Locke (νομίζουν ότι είναι κάποιος που περιμένανε κλπ κλπ)

Φθάνοντας

στην καλύβα δίνει μια παράσταση Τηλεκινητικής (πράγματα που σπάνε) και τηλεπαθητικής (φωνή που είπε help me) στον Locke και αφού τελειώνει αυτό, τον βλέπουμε να βγαίνει πολύ εξαντλημένος από εκεί μέσα.

Τι τον κούρασε τόσο πολύ?

Αν και είναι απόλυτα πιθανό αυτό που λές (όχι με τη νορμάλ λογική, αλλά με μια sci-fi λογική όπου

ένας με δυνατότητες τηλεκίνησης μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο σε ένα σπίτι), εγώ νομίζω ότι ο Jacob εξακολουθεί να είναι υπαρκτή οντότητα. Το αν είναι άνθρωπος, καπνός ή αν είναι ζωντανός είναι άλλη ιστορία.

Αυτό που "κουρασε" τον Μπεν πρέπει να ήταν ότι τον σφυροκόπησαν στους τοίχους του σπιτιού...

Δημοσ.

Παντως παιδια, η απιστευτη συμπτωση ειναι οτι σε ενα απο τα τελευταια επεισοδια των x-files, guest star ηταν ο Michael Emerson(Ben) και ηταν

το παιδι με την ικανοτητα να προκαλει παραισθησεις

... :D:D:D

Δημοσ.
ρε σεις αφού τον είδαμε όμως.. έστω και για μερικά καρέ..

Harkon τον είδαμε όντως στο 31:54, αλλά δεν λεει και πολλά αυτό.

Μας έχει δείξει τόσους πεθαμένους να κάνουν βόλτες στο νησί που δεν μου κάνει εντύπωση πια ότι μας δείχνει την φιγούρα ενός άντρα για ένα δευτερόλεπτο μέσα στην καλύβα.

Μας δείχνει επίσης τον Ben να έχει ένα διάλογο με τον Ιακώβ αλλά ο Locke άκουει μόνο το “help me” αφού έχει γυρίσει την πλάτη του και δεν βλέπει τον Ben.

Και κάτι ακόμα, γιατί ο Ben ηγείται αυτής της ομάδας αντί για τον Christopher?

Περίεργο?

Αναρωτιέμαι εάν οι μοναδικές ιδιότητες του νησιού θα μπορούσαν να δώσουν στον Ben μια τέτοια ιδιαιτερότητα που τον έκανε να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους και να γίνει αρχηγός τους.

Δημοσ.

Καλημερα.Να ρωτησω κατι και εγω.

Στην τρυπα που πεφτει ο Lock ενας σκελετος ενα κρανιο μαλλον ειναι πυροβολημενο.Το προσεξε κανεις;Η ειναι κατι που εχω χασει γενικως;

Δημοσ.

Το s03e20 ηταν για μενα το καλυτερο της σαιζον. Πυρ ομαδον απο τους σεναριογραφους! Παμε για πολυ δυνατο κλεισιμο φετος συναρρωστοι!!

Γουσταρα πολυ την φαση με το ξεπαστρεμα των Dharma και το οτι ο τυπακος ο μελαχρινος δεν εχει γερασει τοσα χρονια μετα. Τα ρουχα που φοραει, οταν τον συνανταει ο μικρος Ben στην ζουγκλα, ειναι σαφες μυνημα οτι οι hostiles εχουν φτασει στο νησι με το Black Rock.

To γεγονος οτι μαθαμε πως βρεθηκε το VW Camper στην μεση του πουθενα γεματο μπυρες και ποιος ηταν ο σκελετος μεσα, δειχνει οτι το σεναριο δεν γραφεται στο ποδι και οτι everything is shown for a reason ακομα και αν χρειαζονται δεκα επεισοδια για να το αντιληφθουμε

Περι Jacob δεν εχω ιδεα ή μαλλον εχω τοσες θεωριες που καμμια δεν εχει ιδιαιτερη αξια. Το μονο που ξερω ειναι οτι εχω να ανατριχιασω ετσι, βλεποντας μια τηλεοπτικη σειρα, απο τοτε που εβλεπα το Friday the 13th στον Ant1 οταν ημουν πιτσιρικος. Μου ειχε λειψει η αισθηση του "φοβου" απο το Lost που ειχαμε οταν ακουγαμε το "τερας" στην αρχη ή τους ψιθυρους μεσ' την ζουγκλα, χαιρομαι που επανηλθε αυτη η αισθηση του τρομακτικου αγνωστου στοιχειου ακομα και αν ο Jacob αποδειχθει αερας

Δημοσ.

To γεγονος οτι μαθαμε πως βρεθηκε το VW Camper στην μεση του πουθενα γεματο μπυρες και ποιος ηταν ο σκελετος μεσα, δειχνει οτι το σεναριο δεν γραφεται στο ποδι και οτι everything is shown for a reason ακομα και αν χρειαζονται δεκα επεισοδια για να το αντιληφθουμε

+1 σε αυτό. Πολύ μ'άρεσε που το πέρασαν έτσι το τι δουλειά είχε εκεί το φορτηγάκι. Και μια μικρή ανατριχίλα με διαπέρασε όταν είπα ''Κοίτα να δεις, που να ξέραμε ότι εκείνος ο σκελετός ήταν ο πατέρας του Μπέν.''

Κάτι άλλο. Εκείνοι οι σκελετοί στην αρχή του Lost που είχαν βρει κάποιοι και τους ονόμασα Αδαμ και Εύα τελικά αποκαλύφθηκε τίνος ήταν? Λέτε να είναι και αυτοί τίποτα Dharma???

Δημοσ.

Sellers

οι Αδαμ & Ευα δεν μαθαμε ακομα ποιοι ηταν,αν και θα μπορουσαν να ειναι οποιοιδηποτε πλεον,ειτε Νταρματιανοι,ειτε Ιθαγενεις κλπ οποτε για μενα δε θεωρειται "ερωτημα".Απλα σε μια συνεντευξη ειπαν οι παραγωγοι οτι οι Αδαμ & Ευα ειναι ΠΟΛΥ σημαντικοι για αυτους,γιατι στο τελος της σειρας θα ειναι οι 2 τους η αποδειξη οτι το τελος και το γενικο σεναριο το ειχαν σχεδιασμενο απο τα πρωτα κιολας επεισοδια.Ειμαι περιεργος λοιπον να δω τι ρολο παιζουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...