Solmyr Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Μερικα δικα μου, συμπερασματα/ διευκρινισεις σε ερωτησεις: 1.Ολοι που μενουν στον νησι ειναι μαλλον hostiles, επειδη η Dharma καθαριστηκε απο τα καπνογονα. 2.Ο μικρος Ben δεν γεννηθηκε στο νησι, αλλα κοντα στο Portland (αν θυμαμαι καλα την πινακιδα). Πηγε στο νησι σε μικρη ηλικια, μεσω του υποβρυχιου, με τον μπαμπα του να δουλεψει. 3.Ο πατερας του Ben, ηταν ο επιστατης με του οποιου το κρανιο επαιζε ο Soyer στο επεισοδιο filler με το VW. 4.Ο Mr.Mittelos, Richard, δεν γερασε καθολου 30 χρονια τωρα. Αυτο δεν εχει να κανει σιγουρα με τον χρονο στο νησι. Οι υπολοιποι μεγαλωνουν κανονικοτατα. Potion of life βρωμαει η ιστορια...
antreas18 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Re paidia kalitera na mi vgazete senaria..olo eksw peftete... sto proigoumeno episodeio eixate piasei to thema tis klonopoiisis..axxaax..twra to pate sto potion of life...afiste to na kulisei..mi viazeste.....
tzinos Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 @ manuel eimai 100% sigouros oti tha to latrepseis. Fenese artistic typos, apo oti exo katalabei diabzeis arketa, ara goustareis ligo mysthrio, fantasia, kalo storytelling. H seira exei great acting, einai arketa character based kai troei poly xrono sto na ekeseliksei tous main characters kai to plot (se shmeio pou tha to leges argosyrto) all auto einai sta yper ths. Thelei ypomonh, thelei na deis toulaxiston 3 epeisodia, alla meta there is no turning back! den blepo pos den tha se magepsei to carnivale. Exo katanthsei na kano proshlhtismo san na aniko se kan cult religion, me tosa kala logia pou leo opou statho kai opoy bretho gia to carnivale. Alla h alitheia einai oti oi perisoteroi pou to dane, automata perase sto top 5 tous of greatest series ever lol Praise brother justin AAaaaa o brother justin (clancy brown)BTW main character sto carnivale, epekse kai sto lost ton sygkatoiko tou desmond sto hatch, auton pou skotose o des kai tou phre th barka. Epishs pezei o nanos apo to twin peaks, H gkomena pou epeze stis arxes sto heroes thn mpatsina kai o nick stahl pou epeze sto thin red line kai terminator 3. Poly goustara kai ton proefessor lodz, poly kalos ithopoios, exei kanei guset star kai se house, 24 kai alias EDIT - an skopeueis na to arxiseis, mhn diabaseis sth prohgoumenh selida pou leo oti to lost arxizei kai mimhte to carnivale. dioti leo dyo shmantikotata gia thn seira stoixeia. Pantos to lost den xalaei to viewing tou carinvale, einai entelos aneksarthta, apla tora teleutaia daneizete idees.
Moderators Praetorian Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Παιδιά, είχα σκοπό να δω το Carnivale και συνεχώς το αναβάλλω. Μήπως να το δω όπως είμαι προτού δω ΚΑΝΕΝΑ άλλο επεισόδιο lost; Μήπως ήδη έχω spoiler και την έχω κάνει τη χαζομάρα μου που δεν το είδα τόσον καιρό; Απαντήστε διακριτικά (χωρίς πολλές εξηγήσεις γιατί μπορεί να καταλάβω). Γνώμη μου είναι ότι το καταπληκτικό Carnivale, εχει διαχρονική αξία. Είναι κάτι που το καταλαβαίνεις από το πρώτο επεισόδιο μέχρι τα (δυστυχώς) τελευταία στη 2η season... Βέβαια έχει ένα περίεργο δικό του στυλ, σίγουρα δεν έχει πολλές αναστολές και η ιστορία του ξεδιπλώνεται αργά αλλά και αριστοτεχνικά. That said, δε νομίζω ότι οποιαδήποτε τροπή πραγμάτων στο LOST μπορεί να αφαιρέσει κάτι απο τη μαγεία του Carnivale. Αν το δεις, μη το δεις βιαστικά πάντως. Του αξίζει προσεχτική ματιά ΚΑΙ θα γλιτώσεις το απότομο σύνδρομο στέρησης (μάλλον) στο τέλος. Edit: Βλέπω με πρόλαβε ο tzinos και τα είπε καλύτερα απο μένα
Members gsarig Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Members Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Θα συμφωνήσω για το Carnivale - μόνο με το Twin Peaks μπορώ να το συγκρίνω... (ε, δεν μπορεί, θα τον έχουμε πείσει μέχρι τώρα τον Manuel) Και για να μην είμαστε τελείως offtopic: είναι η φάση που λεει το "help me" - Νομίζω πως είναι ο Λοκ, έτσι όπως τον βλέπω στο screenshot, αλλά έχω και την αμφιβολία μου - γιατί με την πρώτη ματιά μου φάνηκε σαν να ήταν κάποιος τρίτος
Harkon Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 jacob gentlemen. σωστόοοος! ούτε εγώ τον είχα προσέξει την πρώτη φορά!
tzinos Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 gsarig sto spoiler sou ypotithete oti einai pic tou jacob? Pou opos eikazete einai o locke apo allo time space? Se poio shmeio fenete? Ego mono eida mia skia me ene typo me malia, pou omos sto metopo kai sto kaloupi ths fatsas emiaze poly me ton locke. basika to pic pou dinei o luci
Members gsarig Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Members Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 @tzinos είναι ο τύπος που δείχνει όταν ακούγεται το "help me". Μοιάζει να είναι ο Λοκ, έχει ακόμα και την ουλή στο δεξί μάγουλο, αλλά είναι έτσι σκηνοθετημένο που μου φαίνεται σαν να πρόκειται για διαφορετικά άτομα - εκείνη τη στιγμή ο Λοκ ετοιμάζεται να βγει από την πόρτα - ακόμη και τώρα που το ξανακοιτάω, μου φαίνεται περίεργο να είναι αυτός. Το σημείο είναι 00:31:13
Sellers Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Τι είναι το Carnivale ρε παιδιά? Πείτε και σε μας τους άσχετους...
Members gsarig Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Members Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 @Sellers: Μια πολύ καλή σειρά: http://www.imdb.com/title/tt0319969/ Όσο για την φωτο: Τώρα που την ξανακοιτάω, και παρατηρώντας την επιφάνεια στο φόντο, νομίζω πως είναι τα ξύλα της πόρτας, οπότε ίσως απλώς να είναι ο Λοκ υπό διαφορετική γωνία και να μην τρέχει τίποτα ύποπτο... Και σχετικά με τον Μπεν: Επέμενε πάρα πολύ στο προηγούμενο επεισόδιο, να κάνει τον Λοκ να σκοτώσει τον πατέρα του. Η πατροκτονία είναι κάτι που και ο ίδιος έκανε, οπότε αναρωτιέμαι ποια μπορεί να είναι η σχέση. Η απορία μου είναι: ο Μπεν σκότωσε τον πατέρα του με τη θέλησή του ή του το ζήτησαν οι άλλοι προκειμένου για κάποιον λόγο να τον εντάξουν έτσι στην ομάδα τους; (και ζήτησε μετά κάτι παρόμοιο και ο ίδιος από τον Λοκ; - ο οποίος από την άλλη, ποτέ δεν το έκανε, αφού ο φονιάς ήταν τελικά ο Σόγιερ)
Harkon Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 παιζω συνεχώς τη σκηνή στο σπίτι.. τα άχυρα (τέτοια δεν είναι; ) στην καρέκλα του Jacob τί ρόλο βαράνε; από την προφορά του σας έρχεται κάποιος στο μυαλό; λέτε να είναι σίγουρα κάποιος που έχουμε ήδη δεί; και μάλιστα από το παρελθον/μέλλον; σίγουρα ο Richard αν δεν κλωνοποιήθηκε τότε έχουμε κάτι σε time travel ή elixir of youth. και γιατί αυτός; και γιατί αν είναι ο ίδιος που είδε ο μικρός Μπεν, δεν είναι εκείνος ο αρχηγός και είναι ο Μπεν που δεν ήταν και native. νομίζω πως ο Τομ έχει βασικότατο ρόλο στην ιστορία ο οποίος δε μας έχει αποκαλυφθεί ακόμα. η Άλεξ γιατί έδωσε πιστόλι στον Λοκ; τί ήξερε; ή μήπως αυτό κάνει ο Μπεν προκειμένου να ξεπαστρέψει κάποιον; βασικά τώρα που το σκέφτομαι ο μόνος που θα μπορούσε να είναι στην καρέκλα είναι ο Hugo! με τόση γκαντεμιά παγιδεύτηκε και στο χρόνο και του επέβαλαν και δίαιτα! ediT: σωστός ο gsarid σχετικά με την πατροκτονία! σίγουρα υπάρχει κάποια σχέση! πάντως και ο μιστερ "Αόρατος" έχει Εβραϊκό όνομα.. όπως θα έλεγε κ ο Μποράτ... " I am in a nest of Jews!"
Members gsarig Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Members Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Πάντως το όνομα του Μπεν έχει σχέση με την ιστορία του (τονίζω αυτά που μου έκαναν εντύπωση): Benjamin, was the twelfth and youngest son of Jacob. His mother was Rachel, Jacob's wife. Benjamin was born during the journey that Jacob and his family took from Padan Aram to Canaan. His mother Rachel named him "Ben-oni," meaning "Son of my sorrow," before she died during the childbirth, but Jacob called him Benjamin. Joseph, Benjamin's brother was sold into slavery by his other brothers. Joseph later became prime minister of Egypt, and when Joseph's brothers refused to abandon Benjamin, after Joseph put them to a test, Joseph realized his brothers had a change of heart and were willing to risk their lives for their youngest brother. Through this test, the whole family of Jacob was joyously reunited. After the division of the Kingdom, the land of Benjamin served as a buffer zone between Israel and Judah. The name Benjamin means "Son of my right hand." (http://www.aboutbibleprophecy.com/p129.htm)
tzinos Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 to da. H fatsa pou deixnei kanei mia gkrimatsa san na antidra sto help me, fantazomai otan to protoda ypothesa oti htan o locke pou akouse to help me kai gyrise na koitaksei. Apla h kamera allazei se ena plano apo mprosta apo ton locke. Bebaia to exoun trabhksei eksephthdes etsi, oste na mperdeutoume, an telika einai o locke sto plano, o jacob, h to idio prama. Pantos meta o jacob exei malia eno to plano pou les fenete san ton karaflo locke Anyway mia skepsh pou kano, einai oti o jacob htan mia prosorinh metensarkosh tou locke (isos apo ton kapno) epeidh hksere oti o locke se 5 leptakia tha zhtouse bohthia, logo tou pyrobolismou. Ara htan o near future locke pyroblismenos fonazontas help me. Kai oxi oti yparxei enas sygkekrimenos jacob pou thelei boithia. Den ksero an makes sense. Apo thn allh ama isxyei auto, ti prosferei sto story pera apo syghxish? Kai kati allo, to ash gyro apo to spith mipos egklobizei ton "jacob" mesa? kati san kyklos apo theiafi gai na mhn plhsiazoun fidia. Omos pezei to ash na einai apo to smoke monster. Auto tha shmenei oti o jacob den einai to smoke monster. H oti einai to smoke monster kai otan bgenei bolta afhnei ash trygyro. focus pocus ante bres akropus
Harkon Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 θυμάται κανείς αν στο επεισόδειο που βρήκαν το βανάκι, όταν βρήκαν τον σκελετό μέσα αν έγραφε όνομα στη στολή του; είμαστε σίγουροι δηλαδή πως ήταν ο πατέρας του και δεν τον έσωσε με κάποιο τρόπο για κάποιο λόγο; επίσης, τί απέγινε το κοριτσάκι και τί η κούκλα που κράτησε αυτό; επίσης, γιατί..Namaste? τί τόση σχέση έχει με την Ινδία; αν είναι όντως ινδικά αυτά που ακούμε. κι επίσης, ακόμα δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον τύπο (Ινδός; ) που εμφανίζεται στα βιντεάκια της Ντάρμα! λέτε αυτός να ζει ακόμα ή και να είναι ο Jacob? αυτό με τον καπνό πάντως καλό ακούγεται.. αν κ έφτιαξαν τον φράκτη για να μην τους πειράζει. τώρα "εργάζεται" γι αυτούς;
Members gsarig Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Members Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Σχετικά με τη στάχτη, κι εγώ με το που την είδα, τη λέξη "θειάφι" σκέφτηκα Επίσης, κάτι άλλο που θεωρώ σημαντικό: Ο Jacob, από ότι λεει ο Μπεν - και σε αυτό τον πιστεύω - δεν είχε μιλήσει ποτέ στον ίδιο. Από τη μια φάνηκε να εκπλήσσεται όταν έμαθε ότι μίλησε στον Λοκ, αλλά από την άλλη ήταν σαν να το περίμενε ή να το φοβόταν ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, ίσως μάλιστα και να ζήλεψε λίγο. Δεν είναι συμπεράσματα όλα αυτά - απλές παρατηρήσεις και απορίες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.