Προς το περιεχόμενο

prescott 3 Ghz temp prob question

Vasilius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

gia xara paides...

epeidh einai fadaros k eimai me adeia, tha to pw fast.

Exw enan p4e 3 ghz prescott pou varaei 90c + idle foremenos me mia DFI PS82-BC/BL / PS83-BC/BL mobo.

Thymiste mou , yparxei apodeiksh - timologio apo magazi me eggyhsh.

Yparxei dybatothta adikatastashs ths cpu me neoterh ? logo temp prob ?

An thymamai kala eixe aposyrei H intel mia fournia... perimenw apanthsh

dioti eimai me eksodo k den exw easy access sto net k free time.

Ekana ena rollback se topics alla de vrhka tpta , monaxa temp problems.

thx proeraitika.

Δημοσ.

Εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με το ίδιο CPU.

Τη λύση έδωσε ένα Thermaltake Silent Tower (35 euro περίπου κόστος).

Έριξε τη θερμοκρασία περίπου 25-30 βαθμούς.

Αν δε θες να πάρεις άλλη ψύκτρα, δοκίμασε να βγάλεις τη δικιά σου.

Καθάρισέ την και βάλ' της νέα θερμοαγώγιμη και ξαναδοκίμασε.

Όσον αφορά την εγγύηση για πρόβλημα θερμοκρασίας πιστεύω ότι στέκει.

Αν και το πιο πιθανό είναι να σου πουν πως δεν έχει κάτσει κάτι καλά (είτε η ψύκτρα στη CPU είτε ότι κουνήθηκε ο αισθητήρας της θερμοκρασίας).

Δημοσ.

th kseskonisa kai me pedepse ligo to ksekoumpwma ths :) k egine ligo stable

me 70-80c , toulaxiston de kola , dystixws aloifes k cooler sth next eksodo an exw to savvato :S thx anyway...

Δημοσ.

Χαχα welcome to the club...Αυτος ο -συγχωρεσε με- αχρηστος cpu με οδηγησε να πινω νερο στο ονομα της AMD!!!Λοιπον με ''μαμα'' ψυκτρα ειχα 80C in game.Μετα δοκιμασα τη Rocket 3D της Gigabyte και μου εριξε τη θερμοκρασια στους 60C.Εκανα και κατι μετατροπες στο κουτι και επεσε στους 57C.

Βασικα,τραβηξα απο το ανεμιστηρακι του side panel που εβαζε κρυο αερα, ενα σακουλακι που τον οδηγουσε ακριβως πανω στην ψυκτρα.Με αυτο πετυχα να μην επηρεαζεται απο τη θερμοκρασια του κουτιου.

Φυσικα μετα πηγα στους 64bit της AMD και ησυχασα--> 40C in game!!!

Δημοσ.

Εγώ με pres"ΗΟΤ" 3,2 είχα δει temp μέχρι 78 :D .Αλλά κανένα κόλημα μέχρι εκεί.. Άμα το ζόριζα κι' άλλο το 80 θα τα έπιανε. για 90 με τιποτα! καλά πηγε 90 και δεν κάηκε? Τον καθάριζα και συχνά γιατί η χαζοψύκτρα που έχει πιάνει εύκολα σκόνη. Βάλε πάστα στην επόμενη έξοδο οπωσδήποτε.

Δυστυχώς η πρώτη φουρνιά prescott είναι ψησταριές.

Αγόρασα πρόσφατα την thermalright xp90 μια τεράστια χάλκινη ψύκτρα, και με ένα καλό fan, πάει πολύ καλα. στα χαλαρά τώρα το καλοκαίρι ενώ πριν είχα 59+ τώρα έχω 48. και στα full mode ενώ είχα 78 τώρα έχω το πολύ 58-62 περίπου.

Δημοσ.

Ρε παιδιά ο δικός μου ο prescott 3GHzμε την μαμά ψύκτρα σε full load δεν έχει δει πάνω απο 70 βαθμούς...είναι πάνω σε μία Abit IC7-G και μαζί με μια 9800PRO και 4 SATA σκληρούς....Είναι περίπτωση?? Μήπως φταίει κάτι άλλο???

Δημοσ.

Μάλλον έχω πέσει σε καλό κομμάτι γιάτι έχει φτάσει, χωρίς πρόβλημα, αρκετά ψηλά. Δεν ήταν σταθερό το PC γιατί crash-αραν μετά απο λίγο όλα τα υπόλοιπα...

Αλλά ο PRESCOTT σκυλί...ούτε πρόβλημα θερμοκρασίας ούτε τίποτα..Πάντα με την ψύκτρα της μάνας του και πολύ καλή απαγωγή θερμότητας στο κουτί..

Δημοσ.

Παιζει και το κουτι το ρολο του.Εγω αν διαβασες παραπανω ειχα κανει κατι τρελα στο κουτι, τοσο απελπισμενος ημουνα!

Δημοσ.

S2Katana και εγώ τρελά έκανα στο κουτί αλλά παλι τα ίδια σκατα :)

καινούριο πήρα, thermaltake, μεγάλο, πολλουσ ανεμιστίρες, πατέντες που έκανα, φασαρία και κακό... Αλλα και πάλι δεν νιώθει ο pres"HOT".

Κατι άσχετο. πρόσεξε την υπογραφή σου. :)

Δημοσ.

Aστα, αυτα επαθα και εγω και πηγα στους διαφορους AMD!

Οσον αφορα την υπογραφη, δεν ξερω τι προβλημα εχει αλλα παω να βαλω κινουμενες userbars 100x90 και μεγεθος 32kb και εξακουλουθει να μην τα εμφανιζει!!!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγω πηρα την Noctua NH-U9 και εβαλα 2x90mm Silent fans στις 1500rpm να διωχνουν την ζεστη του Prescott 3,0GHz s478 εξω απο το κουτι και εχει με το κουτι κλειστο idle: 55c / load: 75c και με το πορτακι ανοικτο 50c/70c. H Noctua NH-U12 ηταν θηριωδης με 2x120mm fans: δεν επαιρνε την ψυκτρα στο υψος το κουτι Cube μου....

http://www.thelab.gr/reviews/noc_01gr.php

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...