Προς το περιεχόμενο

Καλές προσφορές ή μούφες ;

javaneze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκρουτζαροντας ανακαλυψα αυτα τα δυο:

Aspire 3004WLMi 591 ευρω τελικη τιμη, και

Aspire 3633WLMi 515 ευρω. (!!!)

και σε αλλα eshops που κοιταξα στο σκρουτζ βρηκα παρομιες τιμες, οποτε δεν ειναι προσφορα του καταστηματος που παραθετω τα λινκς. (εκτος απο το πλαισιο που το δευτερο με τα 515 ευρω το εχει κοντα στα 700 :mrgreen: )

Ειναι οντως καλες ευκαιριες ή ειναι τοσο χαλια τα μηχανακια που τα χαριζουν;

Το πρωτο που εχει sempron, υποθετω οτι ειναι ο αντιστοιχος celeron της AMD, σωστα;

Απο τα δυο ποιο θα προτιμαγατε; ενταξει, η ευκολη απαντηση ειναι το πρωτο που εχει μεγαλυτερο σκληρο και διπλασια μνημη, μα μηπως θα προτιμουσατε το δευτερο λογω ιντελ επεξεργαστη; μου φαινεται διαβασα καπου οτι ο sempron εχει L2 128 kb, ενω ο celeron 1mb...

A και btw εστω και με αυτη την 64αρα καρτα, κανα παλιο παιχνιδακι τυπου age of mythology, θα τρεχει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκρουτζαροντας ανακαλυψα αυτα τα δυο:

Aspire 3004WLMi 591 ευρω τελικη τιμη' date=' και

Aspire 3633WLMi 515 ευρω. (!!!)

και σε αλλα eshops που κοιταξα στο σκρουτζ βρηκα παρομιες τιμες, οποτε δεν ειναι προσφορα του καταστηματος που παραθετω τα λινκς. (εκτος απο το πλαισιο που το δευτερο με τα 515 ευρω το εχει κοντα στα 700 :mrgreen: )

Ειναι οντως καλες ευκαιριες ή ειναι τοσο χαλια τα μηχανακια που τα χαριζουν;

Το πρωτο που εχει sempron, υποθετω οτι ειναι ο αντιστοιχος celeron της AMD, σωστα;

Απο τα δυο ποιο θα προτιμαγατε; ενταξει, η ευκολη απαντηση ειναι το πρωτο που εχει μεγαλυτερο σκληρο και διπλασια μνημη, μα μηπως θα προτιμουσατε το δευτερο λογω ιντελ επεξεργαστη; μου φαινεται διαβασα καπου οτι ο sempron εχει L2 128 kb, ενω ο celeron 1mb...

A και btw εστω και με αυτη την 64αρα καρτα, κανα παλιο παιχνιδακι τυπου age of mythology, θα τρεχει;

το 3633 το πηρε το αισθημα απ το πλαισιο,499 με δωρο τσαντα για 17αρι,το εχω στα χερια μου.Ομορφη οθνη 0 pixel καμμενα,δισκος Hitachi 5400στροφων 8mb ,ησυχο,δεν ανεβαζει πανω απο 59βαθμους,εχει ενσωματωμενο μικροφωνακι και εισοδο/εξοδο ηχου,ειναι ελαφρυ για τον ογκο του,τα πλαστικα ειναι σχετικα καλα,οπως του Toshiba Satellite που επισης εχω,απο κατω εχει παντου πορτακια κι ευκοη προσβαση,μικρη μπαταρια 2000mah εν ολιγοις δουλευει αψογα και κανεις τη δουλεια σου.Παιχνιδια σαν αυτα που λες τα παιζει,οπως και tv με μια usb καρτα Pinnacle DVB-T που το δοκιμασα...Το θεωρω πολυ καλη αγορα για τα λεφτα του,κι αν δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις σε καλυπτει μια χαρα

Ναι' date=' το πλαισιο το εχει 700 γιατι το εχει με 1024 ram και 80GB hdd

ενω το mysystems με 512 και 60GB... ;-)[/quote']

Σωστος! μπερδευτικα με το 2303WLMI που εχει τα ιδια χαρακτηριστικα αλλα και 680 ευρω :oops:

Mac4all 499;;; μαλλον ειμαι να περναω απο το πλαισιο μια βολτα ...

Δεν εννοεις φανταζομαι με τα χαρακτηριστικα που αναφερει ο neofix ε;

αυτο εδω δλδ ...

το πλαισιο την προηγουμενη εβδομαδα ειχε και ενα 3633 με 499ευρω με 512mb και 60αρι Hitachi,8mb buffer στις 5400 αλλα τωρα δεν το βλεπω,μαλλον εξαντληθηκε

αν θες τη γνωμη μου,αναμεσα στο ιντελ με 700 και στο AMD με 590,ιδια μνημη ιδιο σκληρο παιρνεις χωρις σκεψεις το AMD,ακομα και ιδια τιμη να εχουν,αν βεβαια δινεις τα 590-515=75ευρω παραπανω,που πιστευω τα αξιζουν

Σήμερα παρήγγειλα το acer 3004wmli με 593,45€ και θεωρώ οτι για τα λεφτά του είναι ότι καλήτερο.

Θα συμφωνίσω επίσης με τον προηγούμενο και θα σου πρότεινα να πάρεις amd sempron αντί για intel celeron.

Mac4all εννοειται οτι θελω την γνωμη σου/σας. ;)

Δεν ειμαι αντιθετος ουτε δυσπιστος, απλα για να καταλαβαινω και 2 πραγματα, για πιους λογους προτεινεται καλυτερα τον sempron απο τον celeron;

δεν σας προβληματιζει καθολου η διαφορα στην L2 που αναφερω στο πρωτο ποστ; γμτ εγω μονο σε αυτο κολλαω... αδικα δινω τετοιο βαρος σε αυτο το θεμα;

A, και τελος, στο λινκ του Aspire 3004WLMi δινει στα χαρακτηριστικα, "CPU AMD Sempron 3100+ (25W)" τι ειναι αυτο ρε παιδια και που με απασχολει και το αναφερει ... γιατι στον σελερον δεν αναφερει πουθενα τα watt ...

fwtonio απο που το παρηγγειλες btw;

Kυριοι ευχαριστω για τις απαντησεις σας ...

To αγόρασα από το Hardshop

http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=4056&catid=77

Γενικά από τα desktop συστήματα οι sempron είναι πολύ καλήτεροι από τους αντίστοιχους celeron. Χωρίς να το ψάξω (ειλικρινά) προτίμησα την AMD.

η L2 εχει σημασια μεχρι ενα σημειο,συνηθως χρησιμευει για εφαρμογες Video και οταν οι pipelines ειναι μεγαλες για ανακτηση λαθων που μπορουν να προκυψουν.Το θεμα ειναι οτι πρακτικα ο Sempron παει καλυτερα....μην συγκρινεις τις διαφορετικες αρχιτεκτονικες...αλλωστε ουτε ο Athlon64 εχει 2Μβ και δεν σε προβληματιζει...τα 25W ειναι το TDP του επεξεργαστη,μην σε απασχολει,οι διαφορες με Celeron θερμικα ειναι μικρες,καλες αγορες!

Mac4all ή ευχη σου επιασε τοπο :D να σαι καλα φιλε.!

Μολις σημερα το πηρα στα χερια μου... και βεβαια εχω και καποιες αποριες, που θα ηθελα καποια βοηθεια απο οποιον ξερει.

- Στο πρωτο λινκ που δινω, αναφερει καρτα γραφικων "64MB SIS shared". Εγω μεσα απο το BIOS της εδωσα 128 MB και το πηρε σαν ρυθμιση. Απλα κοροιδευω τον εαυτο μου γιατι το τσιπακι οντως υποστηριζει 64mb ή οντως επεκταθηκε αλλα τοσα;

fwtonio αν το παρελαβες κιολας, αυτη η θυρα στο πλαι δεξια, που την αναφερει σαν "1xPC Card Slot" τι ειναι; τι μπορει να παρει εκει; δεν ειναι η "pcmcia" με αλλο ονομα ε... (; )

- Και τελος επειδη δεν θα μπορεσω να συνηθισω με τιποτα τα ελληνικα windows, λεω να προχωρησω σε φορματ (να χωρισω και σωστα τα παρτισιονς που μου εχει το σκληρο κομμενο στην μεση ακριβως...) και να περασω τα winXP pro SP2. Θα αντιμετωπισω καποιο προβλημα ή ειναι οπως σε PC; Εχετε καποια συμβουλη, κατι να προσεξω, πριν κανω το βημα του "format C:";

Eυχαριστω κυριοι... !

Καλορίζικο :) !!!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι να καταβάσεις όλους τους drivers για τις "κάρτες" του laptop. Άλλο πρόβλημα δεν νομίζω να υπάρχει...

Η θύρα κάτω είναι η pcmcia...τι άλο να ειναι;;;

Τα 64ΜΒ από τα 128ΜΒ ΔΕΝ έχουν διαφορά αν η κάρτα δεν σηκώνει πολλά ή δεν φορτώνεις βαριά παιχνίδια...

Να σαι καλα φιλε μου, φανταζομαι οτι μεχρι τωρα θα το εχεις παραλαβει και συ, οποτε καλοριζικο και το δικο σου! :)

Η θυρα και γω pcmcia υποθετω πως ειναι, μα γιατι να μην την αναφερουν ετσι;;; και την αποκαλει 1xPC Card Slot ;;;; ελα ντε ...

Το φορματ εγινε χωρις τοπαραμικρο προβλημα. Χωριστηκαν προπερ τα παρτισιονς, και μετα οι ντραηβερς περαστηκαν μια χαρα.

Πρωτες εντυπωσεις:

Το μονο απογοητευτικο ειναι τα ηχεια ! Η αποδοση των ενσωματομενων ηχειων ειναι μονο για παιχνιδια και ηχους windows. Για μουσικη ειναι απαραιτητη η χρηση εξωτερικων ηχειων, για να μην αναφερω προβολη divX οπου εκει ειναι απαραιτητα ηχεια με ενισχυση. (δλδ οχι απλα usb χωρις ρευμα/μετασχηματιστη)

Χωρις να προβληματιζει, θα ηθελα ισως και λιγο μεγαλυτερη φωτεινοτητα στην lcd οθονη του.

Windows και προγραμματα τρεχουν ικανοποιητικα γρηγορα.

Επισης ετρεξε πολυ καλα το max payne 1 (φουλ 3d παιχνιδι του 2000 βεβαια, αν θυμαμαι καλα) καθως και σε φουλ αναλυση και γραφικα το Age of mythology. Θελω να δοκιμασω ακομα και το command and conquer generals αλλα φοβαμαι εκει ισως κωλωσει.

Παντως και σε HP με ηχεία από την JBL παρακαλώ, ο ήχος είναι σαν "τρανσιστοράκι"...

Αν θελεις καλό ήχο τότε σίγουρα πας σε εξωτερικά ηχεία με subwoofer.

Για την φωτεινότητα έχεις δίκιο αλλά τα laptop με καλήτερες οθόνες έχουν μάκραν μεγαλήτερες τιμές.

CardBus is a bus mastering architecture for PC-cards, which allows

for 32 bit PC-cards (the original PCMCIA standard specifies only

a 16 bit wide bus). Many newer PC-cards are actually CardBus cards. (Από το help του Linux Kernel).

Ίσως αυτό να έχει σχέση με το Card Slot.

Ωραιος ο Ather! Τhanx.! ;)

Φωτονιο, τελικα μια χαρα ειναι η οθονη! Και οσο φωτεινη θελεις!!!

Απλα μην αρκεισαι στο brightness που ρυθμιζεται απο το keyboard με το fn και τα βελακια.

Δεν σου κανω τον εξυπνακια, και γω τωρα και τυχαια το ανακαλυψα ψαχνοντας.

Δεξι κλικ πανω στο εικονιδιο της SIS που φορτωνει στο system tray, διπλα στην ωρα. Επιλεγεις Display Property>Desktop gamma correction. Στο παραθυρακι που σου εμφανιζει επιλεγεις το color calibration tab, και εκει μεσα εχει αλλη επιλογη brightness που στο κανει οπως θες. ;)

Αλλη ερωτηση. Εκεινο που μου εντυπωσιασε αρνητικα και δεν το ειχα προσεξει πριν την αγορα ειναι η οθονη του, που παρολο που ειναι TFT-LCD, το κρυσταλο της καθρεφτιζει σαν μια κανονικη CRT σε αντιθεση με την TFT που εχω στο pc, η οποια οσο φως και να εχει το περιβαλλον δεν καθρεφτιζει με τιποτα.

Αυτο ειναι ετσι σε ολα τα laptop, ή ειναι ας πουμε μια μορφη φθηνων TFT και συμβαινει; Το να μην καθρεπτιζει δλδ το πληρωνεις extra;

Kαι μου κανει φοβερη εντυπωση επειδη δεν εχω δει ποτε tft οθονη σε PC να καθρεπτιζει ....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...