Προς το περιεχόμενο

Driver με κάρτα ήχου σε laptop

Blackman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το laptop είναι ένα Fujitsu-Siemens Amilo Si 1520.

Το πρόβλημα. Άλλαξα τα winxp home και έβαλα winxp pro με καθαρή εγκατάσταση. Όλοι οι drivers μπήκαν στην συνέχεια σωστά από το driver-cd του laptop πλυν της κάρτας ήχου.

Η κάρτα ήχου που εμφανίζει είναι μία Conexant. Αυτό το είχα επιβεβαιώσει πριν ξεκινήσω και κάνω όλη την εγκατάσταση. Αλλά από την στιγμή που το cd του laptop την προτείνει ως την κάρτα του συστήματος, μου έφτανε.

Επόμενη κίνηση ήταν να πάω στο http://www.fujitsu-siemens.com και να βρω τους drivers από εκεί. Οι οποίοι ήταν οι ίδιοι με αυτούς που είχα στο cd...έκδοση 3.12.0.50

Το πρόβλημα το ίδιο...

ποιο είναι αυτό?Στο παραθυράκι του conexant που βγάζει και πατάς οκ για να κάνει εγκατάσταση τους drivers μετά από λίγο βγάζει failure. Από το system του control panel αν πας και προσπαθήσεις να βάλεις manualy τους drivers φυσικά δεν βρίσκει τίποτα. Όταν του είπα να διαλέξω εγώ τι θέλω να βάλω (κάρτα ήχου) ή από που να το πάρει (τους drivers δηλαδή), πάλι μου έριξε άκυρο, όπως έριχνα σε μερικούς στο στρατό.

Ψάχνοντας στο google παρατήρησα ότι σχεδόν το 99% που έβρισκα ψάχνοντας με conexant ήταν modem και όχι audio.

Επόμενη κίνηση...το site της conexant...άκυρο ...μία από τα ίδια...

μετά...

κατέβασμα του προγράμματος hwinfo.exe για να πάρω τα στοιχεία του μηχανήματος.

Κάρτα ήχου: Intel 82801gb ich7

Codec: conexant

Πάμε μία βόλτα με το πατίνι από Intel.com...ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε κάτι.

Παρατηρώ ότι αναφέρεται για την AC'97 τύπου κάρτα, όπου υπάρχει και στην Realtek και φυσικά για το 945gt chipset καθώς είναι onboard (laptop όπως είπαμε).

Πάμε μία βόλτα από Realtek.com (βόλτα σε όλο τον κόσμο έκανα αν δείτε που είναι ο κάθε server)...ρίχνω μία ματιά, βρίσκω κάτι...το κατεβάζω, αλλά πάλι άκυρο γιατί κάτι δεν πήγε καλά.

Από το cd δοκίμασα και όλους τους υπόλοιπους drivers που είχε μέσα για κάρτες ήχου και η πόρτα παρέμενε κλειστή στα μούτρα μου. Φυσικά έκανα ΟΛΑ τα updates των windows...critical και μη. Αλλά δεν έγινε τίποτα.

Στο ψάξιμο έπεσα στο http://www.majorgeeks.com το οποίο είναι ένα σούπερ site και το οποίο περιέργος δεν ήξερα ή δεν είχα πλησιάσει αν το είχα ακούσει. Στα downloads έχει πραγματικά πολύ πράγμα...στην κατηγορία drivers βρήκα έναν για Realtek που αναφέρει ότι κάνει για όλα τα chipsets και είναι AC'97 και τον οποίο κατεβάσω αυτή την στιγμή.Αλλά διότι η κάρτα την έχει δει στρατηγός και επιμένει να μου ρίχνει άκυρα...το βύσμα μου...που κατεβάζω τώρα δεν προβλέπω να παίζει, οπότε είπα να ρωτήσω μήπως και κάποιος χριστιανός...μουσουλμάνος...σατανιστής...άθεος...ή ότι άλλο υπάρχει σε θρησκεία...μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κατάσταση.

Σκεφτείτε ότι ο driver στα home ήταν εγκατεστημένος κανονικότατα και ο ήχος δούλευε κανονικά...τώρα είμαστε στην μούγκα.

φαντάζομαι ότι την λύση θα την δώσει μόνο κάποιος που έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο.

Αυτά τα ολίγα...ήδη είμαστε δύο άτομα που το ψάχνουμε (πάλι καλά που σήμερα στο γραφείο είναι ήρεμα τα πράγματα και έχουμε την ώρα να ασχοληθούμε)

Ευχαριστώ όποιον το διάβασε...και όποιον ασχοληθεί.

• 3 μήνες μετά...
  • 1 χρόνο αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...