poulinos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 apla ama tous pas stoixeia tote ola ok.b.raid 1 na ipotheso gia na min xaseis dedomena an kai ego tha protimousa na ta eperna se exoteirko disko ta backup
admin.iekep Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 ela autos empene se external case o diskos pou mou xalase. tora tha agoraso 2 ide gia antikatastasi ton diskon pou exo sto mhxanima kai 2 sata se raid os backup kai oi 3 pou tha meinoun tha mpoun se external case formarismenoi etoimoi gia ola 2 x 160gb Seagate IDE tha antikatastisoyn ton BOOT (WD 30gb) kai ton APPLZ/GAMES (MAXTOR 120gb) kai oi 2 x 160gb Seagate SATA (me controller syndemenoi se RAID) tha antikatastisoun ton BACKUP (MAXTOR 120gb) dioti den me pairnei na xaso dedomena pali. pisteuo oti einai oi pio kali idea vlepeis den exo kai allo mhxanima tora emeina monaxos me to PIII 1ghz ta 2 P4 kai ta 2 AMD is DEAD (logo zesths paradosan psyxi) to laptop den mou kanei pou exo stin douleia mou ara meiname me to P3 spiti an mas pesei sta xeria allo pc new o P3 tha ginei me linux (FILE SERVER) akoma poio asfalestero. to xrisimopoio auto stin douleia mixanima me LINUX se RAID kai ektelei tin douleia FILE SERVER + BACKUP
pigeon Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Να ρωτήσω κατι ψιλο-σχετικό; Αν εχεις φτιαξει αυτο το raid 1 και σου χαλάσει ο controller ή εχεις κανει raid με intel chipset και σου χαλάσει η mobo, τα δεδομένα διαβάζονται απο αλλο controller ή θες οπωσδηποτε τον controller που εφτιαξες το raid; Παντα ειχα αυτη τη (χαζη) απορία αλλα ντρεπόμουν να ρωτήσω... Παντως η maxtor κανει πατάτες με την εγγύηση , εμενα με εβαλαν απο το support να ανοίξω το εξωτ. κουτι για να το συνδέσω στο IDE γιατι φυσικα το πρόγραμμα ελέγχου που εχουν δεν δουλεύει με USB/FW . Μετα λοιπον που το άνοιξα μου λένε "τώρα δεν ισχύει η εγγύηση". Απάτη καραμπινάτη , εχω και τα email που συνομιλούσα με τον Ινδο (??) αλλα τι να κανεις, τρεχαγύρευε....
admin.iekep Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 loipon gia tin aporia pou les ta dedomena diavazontai apo opoion controller valeis SATA den ta xaneis arkei ta settings na einai sosta stous diskous opos kai o analogos driver na fortothei sto systima. episis gia auto pou eipes an exeis dei to site tis http://www.maxtor.com leei kathara ti kaneis (symvoulh mou min akoys kanenan pou to paizei sxetikos empistosini se oti grafoun sto site tous) an ekei elege oti DEN PREPEI NA TO ANOIXEIS TO CASE KAKOS TO EKANES tous stelneis EMAIL kai tous eksigis akrivos oti den mporeis na kaneis auto pou leei kai to stelneis ton disko etsi. ego prota milisa me MAXTOR tous eipa oti sto TEST (powermax) o HDD pernaei ola 100% alla xanei to partition kai ta dedomena kai mou eipan akrivos ti na po stin edo antiprosopeia oste na to allaxoyn xoris na perimeno. asxeta an h edo antiprosopeia kai to magazi to epaizan kinezoi tora exoyn skistei na me exypiretisoyn.
poulinos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Να ρωτήσω κατι ψιλο-σχετικό; Αν εχεις φτιαξει αυτο το raid 1 και σου χαλάσει ο controller ή εχεις κανει raid με intel chipset και σου χαλάσει η mobo' date=' τα δεδομένα διαβάζονται απο αλλο controller ή θες οπωσδηποτε τον controller που εφτιαξες το raid; Παντα ειχα αυτη τη (χαζη) απορία αλλα ντρεπόμουν να ρωτήσω... Παντως η maxtor κανει πατάτες με την εγγύηση , εμενα με εβαλαν απο το support να ανοίξω το εξωτ. κουτι για να το συνδέσω στο IDE γιατι φυσικα το πρόγραμμα ελέγχου που εχουν δεν δουλεύει με USB/FW . Μετα λοιπον που το άνοιξα μου λένε "τώρα δεν ισχύει η εγγύηση". Απάτη καραμπινάτη , εχω και τα email που συνομιλούσα με τον Ινδο (??) αλλα τι να κανεις, τρεχαγύρευε....[/quote'] stilton kai tha ston allaxoun.b.sto raid 1 logika tha ginei mia xara i douleia kai na allaxeis controller.sto raid 0 tha exeis provlima dioti poloi controlers sou lene na kanoun format tous diskous opos kai dipote.
admin.iekep Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 stilton kai tha ston allaxoun.b.sto raid 1 logika tha ginei mia xara i douleia kai na allaxeis controller.sto raid 0 tha exeis provlima dioti poloi controlers sou lene na kanoun format tous diskous opos kai dipote. swsto auto pou eipe o filos o poulinos to ksexasa na to anafero isxyei gia raid 1 oxi gia 0 eytyxos me prolave. :oops:
dpolal Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Παντως η maxtor κανει πατάτες με την εγγύηση , εμενα με εβαλαν απο το support να ανοίξω το εξωτ. κουτι για να το συνδέσω στο IDE γιατι φυσικα το πρόγραμμα ελέγχου που εχουν δεν δουλεύει με USB/FW . Μετα λοιπον που το άνοιξα μου λένε "τώρα δεν ισχύει η εγγύηση". Απάτη καραμπινάτη , εχω και τα email που συνομιλούσα με τον Ινδο (??) αλλα τι να κανεις, τρεχαγύρευε.... Δεν έχει καμμία σχέση η εγγύηση του κουτιού με την εγγύηση του δίσκου... Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο.
pigeon Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 σας ευχαριστω για τις απαντήσεις, πίστευα οτι ημουν οκ και στο raid 0 αλλα τελικά το ρίσκο ειναι μεγάλο, δεν αξίζει. Δικιο εχετε για το δίσκο, το εγραφε επάνω αλλα οταν μιλας με το support και σου λένε "κανε αυτο" , το κανεις εστω και χαζομάρα.. Τελικά μαλλον μιλούσα με την καθαρίστρια της maxtor. Δεν έχει καμμία σχέση η εγγύηση του κουτιού με την εγγύηση του δίσκου...Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο. Οχι δεν τα εχω μπερδέψει καθολου. Maxtor Onetouch II , χαλασε ο δίσκος. πως να το επιβεβαιώσω τους λεω αφου το powermax δεν δουλευει με USB/FW; μου λένε ανοιξε το κουτί και βαλε το δίσκο σε IDE. Το βάζω και το περνάω απο powermax. Μετα με αναλαμβάνει αλλος και μου λεει οτι χάθηκε η εγγύηση επειδη ανοιξα το κουτι και η εγγυηση ειναι ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΟΛΟ ΜΑΖΙ κι οχι για το δίσκο. Τι λαθος να κανεις, απλα ...αγγλικά... μιλαγαμε! Η φουστιά ειναι φουστιά!
kosmasgr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 e nai re file ti perimenes pou na deis kai i plextor sou stelnei se 3 meres apo ekswteriko kainourio proion
pigeon Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 e nai re file ti perimenes pou na deis kai i plextor sou stelnei se 3 meres apo ekswteriko kainourio proion το εχω ζήσει :D :D :D :D
poulinos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 σας ευχαριστω για τις απαντήσεις' date=' πίστευα οτι ημουν οκ και στο raid 0 αλλα τελικά το ρίσκο ειναι μεγάλο, δεν αξίζει. Δικιο εχετε για το δίσκο, το εγραφε επάνω αλλα οταν μιλας με το support και σου λένε "κανε αυτο" , το κανεις εστω και χαζομάρα.. Τελικά μαλλον μιλούσα με την καθαρίστρια της maxtor. Οχι δεν τα εχω μπερδέψει καθολου. Maxtor Onetouch II , χαλασε ο δίσκος. πως να το επιβεβαιώσω τους λεω αφου το powermax δεν δουλευει με USB/FW; μου λένε ανοιξε το κουτί και βαλε το δίσκο σε IDE. Το βάζω και το περνάω απο powermax. Μετα με αναλαμβάνει αλλος και μου λεει οτι χάθηκε η εγγύηση επειδη ανοιξα το κουτι και η εγγυηση ειναι ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΟΛΟ ΜΑΖΙ κι οχι για το δίσκο. Τι λαθος να κανεις, απλα ...αγγλικά... μιλαγαμε! Η φουστιά ειναι φουστιά![/quote'] kai otan to stileis pou xeroun autoi ama einai diko sou i oxi?opote to klineis kai to stelneis .min agxonesai tha sto allaxoun.kai ama sou poun tipota tous les oti o ipalilos to ipe.den einai toso ilithioi sto finale.exoteriko as figei i piso ekei pou ton agorases.
pigeon Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Καλα τωρα πρεπει να εχει περάσει 1+ χρονος οποτε δεν εχει εγγυηση σαν box , ευχαριστω πολυ παντως για τις συμβουλες. Εχω βγάλει ενα μικρο στρογγυλο στικερ που ηταν πανω στις 2 βιδες! Και μου εγραψε" remove the small round stickers carefully and..." το carefully μαλλον για να τα ξαναβάλω εννοούσε ο mr. απάτης τελοςπαντων μηπως τον εκαιγε; εμενα που μ'εκαιγε ας πρόσεχα περισσοτερο...
poulinos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 ego tha elega oti autos mu ipe na to bgalo.o diskos prepei na exei 3 xronia eggiisi.
dpolal Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Οχι δεν τα εχω μπερδέψει καθολου. Maxtor Onetouch II ' date=' χαλασε ο δίσκος. πως να το επιβεβαιώσω τους λεω αφου το powermax δεν δουλευει με USB/FW; μου λένε ανοιξε το κουτί και βαλε το δίσκο σε IDE. Το βάζω και το περνάω απο powermax. Μετα με αναλαμβάνει αλλος και μου λεει οτι χάθηκε η εγγύηση επειδη ανοιξα το κουτι και η εγγυηση ειναι ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΟΛΟ ΜΑΖΙ κι οχι για το δίσκο. Τι λαθος να κανεις, απλα ...αγγλικά... μιλαγαμε! Η φουστιά ειναι φουστιά![/quote'] Λάθος μου, δεν κατάλαβα ότι μίλαγες για εξωτερικό δίσκο... Αν πάντως δεν είχες σκίσει κανένα στικεράκι τον έβαζες πάλι στη θέση του και έστελνες το κουτί όπως είναι για αλλαγή... Επίσης μπορούσες να δοκιμάσεις να δεις αν είχε ο δίσκος εγγύηση από το δικό του s/n και να έστελνες μόνον αυτόν και όχι το κουτί... Κρίμα πάντως, αφού έληξε η εγγύηση.
panosvlass Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Πριν απο αρκετο καιρο ειχα δει ενα thread που ελεγε αρκετες πληροφοριες για τις εγγυησεις, τα RMA και τους τροπους αποστολης των σκληρων στο εξωτερικο. Τωρα που δημιουργηθηκε αναγκη να στειλω εναν "χτυπημενο" σκληρο δεν το βρησκω οσο και να το αναζητησω. Ξερει κανεις που πηγε??(Εβγαλε φτερα και πεταξε?!) Θελω να στειλω εναν WD και εχω καποιες απορειες για την συσκευασια.Ωστε πριν βγαλω RMA να ειμαι σωστα ενημερωμενος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.