admin.iekep Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Να ρωτησω κατι παιδια γιατι ειλικρινα η θα τρελλαθω με την εδω πολιτικη των εταιρειων η θα κανω κατι που δεν θελω. εχω (2) δυο σκληρους δισκους μαρκας MAXTOR μου χαλασε ο ενας οπως προσφατα ειδατε στην παρων περιοχη με αποτελεσμα οσα φορματ και να του κανω να μην δουλευει σωστα χανει τα δεδομενα μαλλον εχει μηχανικο προβλημα (χανει στροφες) και λεω κατσε να επικοινωνησω με το καταστημα αγορας το οποιο ειναι ενα καταστημα της περιοχης οπου μενω (οχι αλυσιδα καταστηματων). μιλαω με το μαγαζι μου λενε οτι δεν μπορουν να βρουν τα στοιχεια μου στο συστημα τους και να ψαξω να βρω την αποδειξη και αν ο δισκος ειναι εντος εγγυησης θα τον στειλουν στην αντιπροσωπια για αλλαγη ολα ωραια μεχρι εδω. αρχιζουν τα κουφα τωρα ρωταω και εγω επειδη λεω αγοραστηκε το 2005 εχει ακομα εγγυηση απο οσο φανταζομαι μου απαντανε οτι κυριε το συγκεκριμενο μοντελο ανηκει σε ειδικη παρτιδα και ισως εχει εγγυηση 1-1.5 χρονο μετα απο αυτο τελος. τους απανταω καλα ομως η MAXTOR στην σελιδα τους οταν εκανα καταχωρηση των στοιχειων του δισκου γιατι λεει 2 χρονια εγγυηση μου απαντανε επειδη συντρεχουν ειδικοι λογοι παραγγελιας των δισκων αυτων και με την συμφωνη γνωμη της εδω αντιπροσωπιας η εγγυηση ειναι αυτη που σας ειπα. βεβαια τωρα το τι θα κανω ειλικρινα το σκεφτομαι γιατι αν μπλεξω παλι με τις νομικες διαδικασιες αντε παλι χασιμο χρονου/αντε παλι επιστολες/φωτοτυπιες κτλ. και λεω για 70 ευρω που εχει αξιζει ολη αυτη η ταλαιπωρια η να παω να αγορασω 2 δισκους ιδιους μαρκας SEAGATE (το ξερω οτι ειναι στο ιδιο ομιλο με την MAXTOR) η εστω WD και να τελειωνει το ζητημα γιατι ο συγκεκριμενος δισκος μου ηταν απαραιτητος διοτι ηταν ο ΕΦΕΔΡΙΚΟΣ (backup) και τωρα ειμαι αναγκασμενος να μαζεψω χρηματα για αγορα δυο ιδιων δισκων σε IDE (ATA) μιας και ο υπολογιστης ειναι παλιος και να αγορασω και μια καρτα SATA μαζι με δυο δισκους SATA της ιδιας χωρητικοτητας με τους IDE η μεγαλυτερους και να τα δουλευω ως RAID. εσεις τι λετε ρε παιδια να κανω. παντως ξερω οτι οι σκληροι δισκοι εχουν το λιγοτερο 2 χρονια εγγυηση τωρα το τι εγινε αυτο δεν ξερω. Σημειωση το μοντελο των δισκων της MAXTOR ειναι 6Y120P0 (120gb)
poulinos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 tha kaneis kati to poli aplo pou ixa kanei me disk toshiba otan mou ta ekanan min po pos edo stin ellada.mpeneis maxtor simplironeis rma apo ekei ton stelneis exoteriko kai mesa se kamia 10 meres tha exeis ton disko piso kai den mplekeis oute me apodixeis oute blakies oti exei ligoteri eggiisi.emena den mou ton allazan dioti elegan oti theloun olo to laptop estila ton disko germania mesa se 10 meres piso olokainourios xoris na me kouraosun ma mou sou tou.
Goddess Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Για την ιστορία : Yπήρξε μία μικρή χρονική περίοδος που ούτε οι κατασκευαστές δεν ήξεραν τι τους γινόταν. Αν θυμάμαι καλά ήταν το φθινόπωρο του 2004 περίπου, που μέσα σε 3 μήνες οι εγγυήσεις είχαν ακολουθήσει την πορεία: 3 χρόνια 1 χρόνος 5 χρόνια Για το δικό σου θέμα : Από τη στιγμή που το επίσημο Site της Maxtor σου δίνει 2 χρόνια, ότι και να σου λένε είναι βερεσέ! Απευθύνσου στην αντιπροσωπεία της Maxtor (η Οκταβιτ είναι απ'ότι ξέρω) και απαίτησε να σου αντικατασταθεί. Αν όχι, στείλε ένα mail στη Maxtor έξω και ζήτα το δίκιο σου. Ότι και να γίνει, μη το αφήσεις!
poulinos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 i oktabit einai stin gounari stin agia paraskeui opote ama ise konta pernas kai apo ekei.
kage Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 tha kaneis kati to poli aplo pou ixa kanei me disk toshiba otan mou ta ekanan min po pos edo stin ellada.mpeneis maxtor simplironeis rma apo ekei ton stelneis exoteriko kai mesa se kamia 10 meres tha exeis ton disko piso kai den mplekeis oute me apodixeis oute blakies oti exei ligoteri eggiisi.emena den mou ton allazan dioti elegan oti theloun olo to laptop estila ton disko germania mesa se 10 meres piso olokainourios xoris na me kouraosun ma mou sou tou. auto einai to pio swsto...k p telika einai h monh lush paketo gia thn bash me kana 10e?k ola ok.k gw twra p blepw problhma etsi 8a kanw an me prixoun apo plaisio
poulinos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 sinithos otan kaneis deal me to exoteriko xemperdeueis eukola
admin.iekep Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 ευχαριστω παιδια αυτο θα κανω αφου τον εχω καταγραψει στην σελιδα τους θα βγαλω RMA θα τους πω και το προβλημα και εφοσον με καλυπτει η εγγυηση θα τους το στειλω και θα ξεμπερδευω μια και καλη διοτι τελικα οι περισσοτερες "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ" αντιπροσωπειες ειναι για τα ΜΠΑΖΑ δεν ξερουν τι σημαινει AFTER SALES SUPPORT μου φαινεται τους ενδιαφερει μονο να πουλανε. για αυτο δεν υπαρχει περιπτωση η αγορα πληροφορικης στην ελλαδα να παει μπροστα αν δεν φυγουν οι ασχετοι απο την αγορα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ δεν μου εχει τυχει να απευθυνθω ποτε σε αντιπροσωπεια της ελλαδας για προσωπικο θεμα μια που μου ειχε χαλασει ενα DVR-RW Plextor το ειχα στειλει εξω το ιδιο και με μια LG TFT εδω περα μονο με ενα φορητο TOSHIBA πηγα στην αντιπροσωπεια τους και μου εδωσαν νεα μπαταρια γιατι η δικη του ηταν DOA.
poulinos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 DOA ti einai?pantos sto exoteriko briskeis grigora akri opote min agxonesai pou den exes kanei deal me edopera.kalitera i eukoli lisi.tora na xathei sto taxidromeio xlomo.
MariaTs. Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Χμ! Κι εμείς αγοράσαμε Maxtor όταν ο προηγούμενος σκληρός βγήκε εκτός κι όταν παρουσίασε πρόβλημα, ο καταστηματάρχης που τον αγοράσαμε δεν έφερε καμία αντίρρηση να μας τον αντικαταστήσει γιατί -όπως μας είπε- αυτό καλυπτόταν απ'την εγγύηση του σκληρού! Προφανώς μερικοί καταστηματάρχες δεν θέλουν να μπλέκουν με εγγυήσεις και τους νοιάζει να βγάλουν επιπλέον κέρδος με την αγορά νέου σκληρού απ'τους απογοητευμένους πελάτες!
poulinos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 ama ton kratisei ton disko o katastimatarxeis ton allazei meta autos kai tou menei
dpolal Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 DOA ti einai? Dead On Arrival... Θεωρείται ένα μηχάνημα που είτε είναι χαλασμένο από το κουτί είτε χαλάει μερικές μέρες μετά την αγορά (το πόσες μέρες ποικίλει). Σε αυτήν την περίπτωση στο αλλάζουν αμέσως με άλλο καινούργιο. (στις πολιτισμένες χώρες φυσικά, μην παρασυρόμαστε... )
admin.iekep Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 from MAXTOR Warranty Status Warranty Services Check Warranty Print Step 2: Review Warranty Status - ATA Drive Serial Number Drive Type TLA Number Status/Message Expiration Date (mm/dd/yyyy) Y3NYLWPE ATA 6Y120P0132811 In warranty 02/14/2008
poulinos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 ara tous to kopanas stin mouri i alios epitopou exoteriko ton disko
admin.iekep Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 neotera sxetika me ton provlimatiko disko. milisa me tin edo antiprosopeia tous eipa oti epikoinonhsa me tin MAXTOR tous esteila me FAX ta stoixeia tou diskou kai mexri pote isxyei i eggyhsh me piran tilefono eipan na to doso sto katastima pou ton agorasa gia na tous to steiloun rotao na sas steilo apodeixh agoras apantisi oxi den mas xreiazetai tha sas ton antikatastisoume me kainourgio. ax pos linoun stomata otan milas me tin mama etaireia eno prin mia evdomada tous leo mou legate peri 1-1.5 xronoy eggyhsh ti allaxe apantisi mperdeytike o ypallhlos kai den katalave to montelo. (tin dikaiologia etoimh thn eixan) ola kala pisteyo an kai ego tha paro 2 neous diskous SEAGATE or WD kai se IDE kai se SATA me controller oste na to kano RAID giati den me pairnei na ksanaxaso dedomena. anyway eyxaristo paidia telika to systima doyleyei an anoixeis kapoies portes lol
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.