Προς το περιεχόμενο

Περίεργα κολλήματα...

cronos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά τζίφος το τροφοδοτικό. Το άλλαξα αλλά δεν είδα αλλαγή. Μάλιστα μπήκα στο BIOS για να τσεκάρω κάτι ρυθμίσεις και κόλλησε στο ΒΙΟS. Δεν δούλευαν τα βελάκια, πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά. Η αναζήτηση του προβλήματος συνεχίζεται...

Δημοσ.

Όλα δείχνουν ότι τα έχει παίξει το mobo ή ο επεξεργαστής. Τα κολλήματα γίνονται όλο και με μεγαλύτερη συχνότητα και πλέον το σύστημα δεν μπορεί να μπεί ούτε στα windows. Ή αν μπεί μετά από μερικά λεπτά κάνει reboot. Αφού είδα και απ'είδα, τελικά βρήκα την λύση. Στο γραφείο υπάρχει ένας ακόμα υπολογιστής ενός ατόμου που για λίγες μέρες θα είναι σε άδεια. Το σύστημα έχει το ίδιο ακριβώς configuration με το δικό μου με μερικές διαφορές στην μνήμη και στα drives. Άλλαξα λοιπόν τους σκληρούς και ούτε format, ούτε τίποτε άλλο. Αλλά στο άλλο σύστημα το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Θα δείξει.

Δημοσ.
απο ότι διάβασα υποθέτω ότι οι μνήμες σου (οι νέες) πιθανόν να έχουν πρόβλημα. Όντως έχεις πρόβλημα στο hardware.

Όχι. Αυτό μου το έκανε και πρίν τις αλλάξω. Όχι βέβαια στην ίδια συχνότητα. Μιά φορά στις δυό μέρες. Από τότε (εδώ και 3 βδομάδες σύνολο) μου το κάνει όλο και πιο συχνά, με αποκορύφωμα εχθές και σήμερα που δε μπορεί να μπεί στα windows ή αν μπεί όχι για παραπάνω από δύο λεπτά.

Δημοσ.

Πρώτα ξεκίνα να δεις αν ο ανεμιστήρας στον επεξεργαστή δουλεύει ή στην κάρτα γραφικών.

Μετά αν δουλεύει ο ανεμιστήρας βγάλε ότι κάρτες έχεις μέσα και άφησε μόνο τα απαραίτητα για να ξεκινήσει το PC, δηλαδή CPU, μία μνήμη, τον boot δίσκο, την κάρτα γραφικών και τίποτα άλλο.

Αν δεν στο ξανακάνει βάζε μία μία τις κάρτες και κοίτα να δεις αν στο κάνει το πρόβλημα μέχρι να βρεις πια είναι η προβληματική.

Αλλά πριν κάνεις όλα αυτά, εκτός από το να ελέγξεις τους ανεμιστήρες, κάνε κι ένα φορμάτ, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Αν δεν βρεις άκρη ίσως είναι προβληματικός ο δίσκος ή το motherboard ή CPU ή η μνήμη, με αυτή την σειρά.

+ Τώρα είδα ότι είναι PC γραφείου στείλτον στον προμηθευτή σας για επισκευή ή να στον αλλάξουν με άλλον παρόμοιο (σου συνιστώ το δεύτερο).

Δημοσ.
Πρώτα ξεκίνα να δεις αν ο ανεμιστήρας στον επεξεργαστή δουλεύει ή στην κάρτα γραφικών.

Μετά αν δουλεύει ο ανεμιστήρας βγάλε ότι κάρτες έχεις μέσα και άφησε μόνο τα απαραίτητα για να ξεκινήσει το PC' date=' δηλαδή CPU, μία μνήμη, τον boot δίσκο, την κάρτα γραφικών και τίποτα άλλο.

Αν δεν στο ξανακάνει βάζε μία μία τις κάρτες και κοίτα να δεις αν στο κάνει το πρόβλημα μέχρι να βρεις πια είναι η προβληματική.

Αλλά πριν κάνεις όλα αυτά, εκτός από το να ελέγξεις τους ανεμιστήρες, κάνε κι ένα φορμάτ, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Αν δεν βρεις άκρη ίσως είναι προβληματικός ο δίσκος ή το motherboard ή CPU ή η μνήμη, με αυτή την σειρά.

+ Τώρα είδα ότι είναι PC γραφείου στείλτον στον προμηθευτή σας για επισκευή ή να στον αλλάξουν με άλλον παρόμοιο (σου συνιστώ το δεύτερο).[/quote']

Φίλε μου, τα γράφω και παραπάνω αλλά να τα ξαναγράψω για να τα διαβάσεις καλύτερα.

Ο υπολογιστής μαζί με την οθόνη και όλα τα παρελκόμενα είναι του χιλιάρικου. Αυτό σημαίνει ότι όλα είναι onboard. Κάρτα γραφικών και ήχου, κάρτα δικτύου τα πάντα. Αν εξαιρέσουμε τα drives, τις μνήμες και τον επεξεργαστή, η μητρική δεν έχει τίποτε άλλο πάνω της.

Τα ανεμηστήρια που έχει δουλεύουν όλα άψογα. Παρόλα αυτά άλλαξα την θερμοαγώγιμη πάστα στο επεξεργαστή. Ταυτόχρονα έλενχα τις θερμοκρασίες με το Everest. Σε καμία περίπτωση δεν έδωσε παλαβές θερμοκρασίες. Ποτέ πάνω από 55 σε full load.

Έβγαλα όλα τα drives και έμεινα μόνο με τον σκληρό και τις μνήμες. Πάλι πρόβλημα. Φορμάτ δε καμία περίπτωση δε μπορώ να κάνω γιατί θα μου πάρει πολλές μέρες να φέρω το σύστημα στην προηγούμενη κατάσταση. Από την άλλη δεν χρειάζεται, γιατί όπως γράφω παραπάνω, μου τα κάνει τα κολλήματα και σε περιβάλλον DOS. Ακόμα και μέσα στο BIOS. Οπότε δεν έχει πρόβλημα ο σκληρός ή το λειτουργικό σύστημα.

Οι μνήμες είναι καινούργιες. Τα κολλήματα όμως, μου τα έκανε και με τις παλιές μνήμες. Όχι όμως με την ίδια συχνότητα αλλά τα έκανε. Τα μόνα που μπορεί να δημιουργούν πρόβλημα είναι η μητρική ή ο επεξεργαστής. Με τον επεξεργαστή να μήν δίνει παλαβές θερμοκρασίες όλα δείχνουν την μητρική. Πρίν όμως πάρω την προμηθευτή θα δοκιμάσω να αλλάξω τον επεξεργαστή, απλά για να επιβεβαιώσω ότι είναι πράγματι πρόβλημα της μητρικής.

Δημοσ.
... Ακόμα και μέσα στο BIOS. Οπότε δεν έχει πρόβλημα ο σκληρός ή το λειτουργικό σύστημα.

...

Δοκίμασες χωρίς σκληρό δίσκο, αφού με το που ξεκινάει το PC ξεκινάει και ο σκληρός είτε μπεις στο bios είτε όχι, μόνο με δισκέτα.

Επιμένω στον δίσκο, γιατί σε μένα παλιότερα, μου έκανε αρκετά κολλήματα το PC και αυτό που έφταιγε ήταν ο δίσκος ή WD ήταν ή Maxtor δεν θυμάμαι ακριβώς, αυτό το συμπέρανα όταν κόλησε όλο το PC και στο reboot, μου έβγαλε μπλε οθόνη που έλεγε ότι έχει πρόβλημα ο boot δίσκος και μετά από μερικά reboot ήταν ένοχος και για το κάψιμο μητρικής και motherboard.

Δημοσ.
Δοκίμασες χωρίς σκληρό δίσκο' date=' αφού με το που ξεκινάει το PC ξεκινάει και ο σκληρός είτε μπεις στο bios είτε όχι, μόνο με δισκέτα.

Επιμένω στον δίσκο, γιατί σε μένα παλιότερα, μου έκανε αρκετά κολλήματα το PC και αυτό που έφταιγε ήταν ο δίσκος ή WD ήταν ή Maxtor δεν θυμάμαι ακριβώς, αυτό το συμπέρανα όταν κόλησε όλο το PC και στο reboot, μου έβγαλε μπλε οθόνη που έλεγε ότι έχει πρόβλημα ο boot δίσκος και μετά από μερικά reboot ήταν ένοχος και για το κάψιμο μητρικής και motherboard.[/quote']

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε γράφω από σύστημα το οποίο έχει ακριβώς το ίδιο configuration με το δικό μου, με μόνη αλλαγή στον σκληρό. (Κοινώς πήρα δανεικό ένα σύστημα, ατόμου που βρίσκεται σε άδεια και έβγαλα τον σκληρό του και έβαλα το δικό μου. Από τη στιγμή που είναι ίδια τα συστήματα δε χρειάζεται format.) Γράφω μια χαρά και δεν έχει κολλήσει ούτε μία φορά από το Σαββατο που του έκανα την αλλαγή. Τώρα αν ο σκληρός κάνει ζημιά και σε αυτό το σύστημα ο χρόνος θα δίξει.

Δημοσ.

αλλαξες κανένα ποντίκι? μήπως πληκτρολόγιο και το έβαλες στη θέση του ποντικιού? μήπως το ποντίκι είναι USB και με τον αντάπτορα το έβαλες σε κανένα keyboard ps2 θύρα?

Δοκίμασε όλα τα πιθανά πρίν πάρεις το αλυσοπρίονο :o

Δημοσ.
αλλαξες κανένα ποντίκι? μήπως πληκτρολόγιο και το έβαλες στη θέση του ποντικιού? μήπως το ποντίκι είναι USB και με τον αντάπτορα το έβαλες σε κανένα keyboard ps2 θύρα?

Δοκίμασε όλα τα πιθανά πρίν πάρεις το αλυσοπρίονο :o

Όχι το πληκτρολόγιο είναι PS2 και το ποντίκι USB με αντάπτορα PS2 και σωστά στη θέση τους (δεν έχω ακόμα αχρωματοψία :-D ). Αυτή τη στιγμή με το προσωρινό σύστημα γράφω και εργάζομαι με τα υπάρχωντα ποντίκι και πληκτρολόγιο. Δε βλέπω προς το παρόν πρόβλημα.

Δημοσ.

Φίλε μου ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ όπως το περιγράφεις και τελικά μετά από άπειρο καιρό είδα ότι έφταιγε η μητρική που τα είχε παίξει. Αλλαξε την και νομίζω πως θα βρεις την υγειά σου.

Δημοσ.

Κάνε και ένα τελευταίο check μήπως και καμιά βιδούλα έπεσε μεταξύ μητρικής και πλάτης του κουτιού σου με αποτέλεσμα να παγώνει από βραχυκυκλώματα...

Σε ένα παλιό pentium @ 1000 μου έκανε τέτοια κόλπα και αποδείχθηκε πως έφταιγε μια βίδα δίσκου που ήταν εκεί "πεταμένη"...

Δημοσ.

Σε δική μου περίπτωση έφταιγε ένας δίσκος.

Μετά από έλεγχο και επιδιόρθωση σφαλμάτων τελείωσε το πανηγύρι :mrgreen:

Όπως βλέπω σε όλους έφταιγε κάτι διαφορετικό, οπότε ώρες να έχεις να ψάχνεις :-D

Δημοσ.
Κάνε και ένα τελευταίο check μήπως και καμιά βιδούλα έπεσε μεταξύ μητρικής και πλάτης του κουτιού σου με αποτέλεσμα να παγώνει από βραχυκυκλώματα...

Σε ένα παλιό pentium @ 1000 μου έκανε τέτοια κόλπα και αποδείχθηκε πως έφταιγε μια βίδα δίσκου που ήταν εκεί "πεταμένη"...

Μπά τις βίδες τις έχω μετρημένες. Αλλά θα το τσεκάρω. Γιατί το PC βρίσκεται στο πάτωμα και βλέπω κατά καιρούς την καθαρίστρια να κάνει ακροβατικά για να καθαρίσει από πίσω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...