Προς το περιεχόμενο

Windows Upgrade

JohnL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα laptop και προσανατολίζομαι σε κάποιο Vaio. Απότι έxω δει αυτά είναι Vista Capable.

1) Οπότε αυτό σημαίνει ότι θα μπορώ να εγκαταστήσω κανονικά τα Vista, είτε με upgrade είτε με clean install? Το ρωτάω αυτό επειδή εφόσον τα Vaio δε δίνουν cd με drivers (αν έχω καταλάβει σωστα), είναι σίγουρο ότι τα Vista θα βρουν όλους τοus drivers?

2) Μπορώ να αγοράσω μια έκδοση upgrade των Vista και να την εγκαταστήσω αφού θα έχω αυθεντικά XP (από το laptop)? Γενικότερα, μπορεί κανείς να κάνει clean install από έκδοση upgrade, και αν ναι πώς βλέπει ο installer αν πράγματι έχεις προηγούμενη έκδοση?

Δημοσ.

1) Όντως συνήθως τα laptops συνοδεύονται με boot cds (recovery cds) που στην ουσία είναι οι ΟΕΜ εκδόσεις του λειτουργικού + drivers + software που θέλει ο κάθε κατασκευαστής. Έτσι, μόλις γίνει το restore και ξεκινήσει το laptop έχεις ολόκληρο το περιβάλλον όπως όταν πήρες το laptop την πρώτη φορά.

Οι drivers για τα Vista είναι ασύμβατοι με αυτούς των XP, κατά συνέπεια δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι τα Vista θα βρουν και θα λειτουργεί σωστά το hardware σου.

2) Clean install δεν μπορεί να γίνει από upgrade version

Περίμενε λιγάκι ακόμα να βγουν στην αγορά για να δεις τι έκδοση θα μπορείς να εγκαταστήσεις στο laptop

Δημοσ.

Οι drivers για τα Vista είναι ασύμβατοι με αυτούς των XP' date=' κατά συνέπεια δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι τα Vista θα βρουν και θα λειτουργεί σωστά το hardware σου.

[/quote']

Drivers των XP κάνουν και στα Vista, απλά όχι όλοι.

Τουλαχιστον στο δικό μου μηχάνημα που έβαλα τα Vista BETA2 το 90% των drivers ήταν από τα XP.

Δημοσ.
Drivers των XP κάνουν και στα Vista' date=' απλά όχι όλοι.

Τουλαχιστον στο δικό μου μηχάνημα που έβαλα τα Vista BETA2 το 90% των drivers ήταν από τα XP.[/quote']

Nai mono pou sto final build 8a 8elei i drivers na einai signed for vista opote mallon den 8a pezoun!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...