Προς το περιεχόμενο

βοηθεια για δημιουργια δικτυου

astrea966

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά Καλησπέρα.

Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα.

Έχω δηλ. το ασύρματο Linksys modem/router και ενώ μπορεί ο καθένας από τους 2 υπολογιστές να μπει ασύρματα στο internet μεταξύ τους δεν μπορούν να βρεθούν!

Τι πρέπει να κάνω;

Πώς κάνω ping;

Πώς ελέγχω ποιο είναι το workgroup;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

klise to firewall tou linksys kai pes mas.to workgroup ine dexi klik my computer,meta properties kai computer name kai meta kato kato.dineis karfota ip sta pc,klineis firewall kaneis share tous diskous me to xeraki.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

αγορασα προσφατα ενα ασυρματο μοντεμ-ρουτερ της LINKSYS WAG 200G και θα ηθελα τη βοηθεια σας για να μοιρασω μια συνδεση adsl αναμεσα στο desktop pc μου που εχει xp και στο λαπτοπ με vista.το pc το εχω συνδεσει μεσω ethernet με αυτοματη αποδοση ip.

Συνδεση ιντερνετ εχω και στους 2 η/υ ,και οι δυο ειναι στο ιδιο WORKGROUP,και οταν απενεργοποιω το norton firewall δεν βλεπει ο ενας τον αλλο ,το περιεργο ειναι οτι κανουν ping o ενας στον αλλο.

Το ρουτερ εχει ενσωματωμενο firewall μηπως θα πρεπει να το απενεργοποιησω και αυτο?

επισης μηπως θα πρεπει να βαλω καρφωτες τις ip του καθενα

ο 1ος εχει (συνδεεται απευθειας με ρουτερ)

ip adress: 192.168.1.100

subnet: 255.0.0.0

default gateway:192.168.1.1

και ο 2ος

p adress: 192.168.1.103

θα πρεπει να βαλω και προτιμωμενο διακομιστη dns καθως και ενναλακτικο ? και απο που τα βρισκω ? μεσα απο τις ρυθμισεις του ρουτερ?

Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.
αγορασα προσφατα ενα ασυρματο μοντεμ-ρουτερ της LINKSYS WAG 200G και θα ηθελα τη βοηθεια σας για να μοιρασω μια συνδεση adsl αναμεσα στο desktop pc μου που εχει xp και στο λαπτοπ με vista.το pc το εχω συνδεσει μεσω ethernet με αυτοματη αποδοση ip.

Συνδεση ιντερνετ εχω και στους 2 η/υ ,και οι δυο ειναι στο ιδιο WORKGROUP,και οταν απενεργοποιω το norton firewall δεν βλεπει ο ενας τον αλλο ,το περιεργο ειναι οτι κανουν ping o ενας στον αλλο.

Το ρουτερ εχει ενσωματωμενο firewall μηπως θα πρεπει να το απενεργοποιησω και αυτο?

επισης μηπως θα πρεπει να βαλω καρφωτες τις ip του καθενα

ο 1ος εχει (συνδεεται απευθειας με ρουτερ)

ip adress: 192.168.1.100

και ο 2ος

p adress: 192.168.1.103

θα πρεπει να βαλω και προτιμωμενο διακομιστη dns καθως και ενναλακτικο ? και απο που τα βρισκω ? μεσα απο τις ρυθμισεις του ρουτερ?

Ευχαριστω πολυ

den ise ipoxreomenos na baleis karfotes ip oute ta dns karfota.tora kati se kovei esena.subnet 255.255.255.0 .klise firewall pc kai firewall router idio workgroup share diskous /.dokimase na ine kai ta 2 pc me kalodio gia arxi.

Δημοσ.

Απ'οτι κατάλαβα διαβάζοντας τα προηγούμενα ποστ πρέπει να βάλω όλα τα στοιχεία του cmd του desktop, και στο laptop , η κάνω λάθος?

Προσπαθώ να φιάξω δίκτυο μεταξύ των δύο και δε μου βγαίνει.

Τι θα πρέπει άλλο να τσεκάρω, δεδομένου ότι είμαι αρκετά άσχετος.

Α να προσθέσω οτι έχω και στα δύο XP, ασύρματο ρούτερ Tompson 585, και στον desktop exw Kaspersky 7, ενώ στο λαπτοπ Norton 2007.

Επίσης θα ήθελα να μοιράζονται και τον εκτυπωτή.

Θα μπορούσε καποιος να μου πεί που πιθανόν χαλάει το θέμα και δε "βλέπονται" μεταξύ τους?:o

Ευχαριστώ πολυ

Επίσης μια ακόμη ερώτηση που μπορεί να θεωρηθεί χαζή αλλα: αφού έχω dynamic ip, και αλλάζει κάθε δύο ημέρες από τον πάροχο (απ'ότι με πληροφόρησαν), πως θα βάλω ip address sto laptop και θα τη βλέπει? δε θα μπερδεύεται κάθε φορά που αλλάζει?

Δημοσ.

nai auta tha baleis.meta tha ginoun share oi diskoi.tha einai sto idio workgroup.gia arxi klise ola ta firewall.ton ektipoti ton kaneis share kai meta apo to allo kaneis add network printer briskeis ton printer tou allou pc efoson exeis diktio kai ta alla ta kanei mono tou .oute kan cd tha sou zitisei an ine to idio leitourgiko

Δημοσ.

de tha to pistepseis file pou htan to provlhma!!!!

Empaina se allo diktyo geitoniko me paromoio speedetouch no kai to mperdeva, giauto de leitourgousan ta koinoxrhsta arxeia, dld tou ekleva bandwidth xwris na to katalavw,enw egw to exw kleidwmeno, to laptop embaine sto ksekleidwto. perierga onta ta pc telika:lol:

twra nomizw oti to efiaksa.

pws tha to kanw na mpainei mono sto diko mou diktyo omws?(gia to laptop ennow) prepei kathe fora na elegxw tis syndeseis?

Δημοσ.

sinithos orizeis esi seira protinomenon diktion kai tha baleis to diko sou proto.episis allaxe to ssid se px dikomourouter i inrainbows gia na xereis oti ine to diko sou giati oi misoi to afinoun os default.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...