Προς το περιεχόμενο

15 μήνες η θητεία

Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα είμαι λίγο αυστηρός αλλά να χτυπήσετε το κεφάλι σας στον τοίχο ίσως;

Αν ήθελες να κάνεις διδακτορικό και ανησυχούσες για τις γνώσεις σου, ας τις έκανες μετά το στρατό.

(αν και η τεχνολογία δεν είναι ακριβώς κάρτα γραφικών για να θεωρείται ξεπερασμένη ένα χρόνο μετά, αλλά λέμε τώρα)

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Θα είμαι λίγο αυστηρός αλλά να χτυπήσετε το κεφάλι σας στον τοίχο ίσως;

Αν ήθελες να κάνεις διδακτορικό και ανησυχούσες για τις γνώσεις σου' date=' ας τις έκανες μετά το στρατό.

(αν και η τεχνολογία δεν είναι ακριβώς κάρτα γραφικών για να θεωρείται ξεπερασμένη ένα χρόνο μετά, αλλά λέμε τώρα)[/quote']

lol

Βέβαια ότι μετά το στρατό έχεις ξεχάσει αρκετά από όσα ήξερες πριν και έχεις κάψει αρκετά εγκεφαλικά κύτταρα από τα άκυρα, τις απαλεψιές και τα αντιπαλευόν δεν νομίζω ότι αμφισβητείται......

Δημοσ.

Ο στρατος παντα θα υπαρχει οσο η Ελλαδα εχει 10εκ κατοικους.Γιατι απλα στην "στραβη" δεν πανε μονο οι φανταροι και οι μονιμοι, γινετε και draft(δεν θυμαμε το ελληνικο). Οποτε αν περιμενετε να εχουμε μονιμους=φανταρους, χανουμε το εξτρα δυναμικο απο draft.

Δημοσ.

ΕΠΟΠ? ελεος..

Αποτυχία ο θεσμός διότι μάζεψε κυριολεκτικά όσους είχαν αποτύχει οπουδήποτε αλλού.

Το Εφαγα Πορτα Οπου Πήγα ισχύει στο 80% των περιπτώσεων αν αναλογιστεί κανείς το τι άτομα μπαίνουν. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα μερικοί που σώζουν την κατάσταση.

Τους ακούω να μιλάνε όλους για το χαλαρό του στρατού λές και είναι τόσο απλά τα πράγματα.Μετά συνειδητοποιώ οτι δεν έχουν πάει ακόμα φαντάροι, ή αν πήγαν ήταν κάπου που δεν έπαιζε εμπλοκή.

Μόνο όσοι έχουν πάει φαντάροι και έχουν φάει εμπλοκή μπορούν να καταλάβουν το πόσο απάλευτη είναι η κατάσταση, ακόμα και όταν τα ξύνεις allday. Ναι δεν κάνεις τίποτα, αλλα ξεχνάς τα πάντα απο την πολιτική σου ζωή.

Έρχεται αύγουστος, και επείδή απολύεται η 292 και 293_9μηνο θα γίνει πάλι της πτάνας. Η κατάσταση θα γίνει 99% απάλευτη μόλις πάρει και τις μεταθέσεις η 294. Τα λέμε το σεπτέμβρη.

Και κάτι τελευταίο [Τα νούμερα που θα χρησιμοποιηθούν εδώ είναι σε ποσοστό επι τοις εκατό]:

Παλιά ήταν τα πράγματα πολύ σκληρά μεν αλλα ήταν [για παράδειγμα] 100 φαντάροι και τράβαγαν το ίδιο ζόρι.

Σήμερα είναι 60 ΕΠΟΠ που ξυνουν τα γεννητικά τους όργανα όλη μέρα και χώνουν τα φανταρια, είναι τόσο διαδεδομένα τα βύσματα ώστε οι 20 φαντάροι είναι καβατζωμένοι, οπότε μένει όλο το ζόρι στα 20 άτομα. Ναι, δεν την παλεύουν.. Ναι, χτυπάνε αναβολή..

Δημοσ.

lol

Βέβαια ότι μετά το στρατό έχεις ξεχάσει αρκετά από όσα ήξερες πριν και έχεις κάψει αρκετά εγκεφαλικά κύτταρα από τα άκυρα, τις απαλεψιές και τα αντιπαλευόν δεν νομίζω ότι αμφισβητείται......

George μου τα έλεγαν κάποιοι αυτά. Προφανώς και είμαι και γαμώ τα παλικάρια αφού ενώ είμαι καμμένος και έχω ξεχάσει και τα μισά ήρθα και πήρα 70 Μ.Ο.

Δημοσ.
ΕΠΟΠ? ελεος..

Αποτυχία ο θεσμός διότι μάζεψε κυριολεκτικά όσους είχαν αποτύχει οπουδήποτε αλλού.

Το Εφαγα Πορτα Οπου Πήγα ισχύει στο 80% των περιπτώσεων αν αναλογιστεί κανείς το τι άτομα μπαίνουν. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα μερικοί που σώζουν την κατάσταση.

Ή Επειδή Πεινάω Ορκίστηκα Πάλι.

Δημοσ.
Ή Επειδή Πεινάω Ορκίστηκα Π[/b']άλι.

Είναι και κανα δυο ακόμα, που δεν τα θυμάμαι. Δεν είναι αυτό το θέμα όμως.

Το λυπητερό είναι οτι υπάρχουν ΕΠΟΠ που ούτε πεινάνε, ούτε έφαγαν πόρτα όπου πήγαν.

Μπήκαν εποπ διότι έπιασαν το νόημα του ΕΣ: Ελληνικό δημόσιο με ακόμα ευνοικότερες συνθήκες. :(

Μπήκαν με σκοπό να μην κάνουν τίποτα [αφού υπάρχουν τα θύματα οι φαντάροι..] , διότι κανένας δεν μπορεί να τους κουνήσει απο την θέση τους [είναι δημόσιο.. ποιος θα με κουνήσει? ξανασκέψου το.. δη-μο-σι-ο..:-| ]

Παρόλα αυτά για να μην τους αδικώ όλους [και επειδή μια ψυχή με είπε μίζερο-κομπλεξικό-σκαλωμένο-κολλημένο-γαυρο] ξαναλέω οτι δεν έχω πρόβλημα με όλους τους ΕΠΟΠ, αλλα με άτομα. Δηλαδή υπάρχουν ΕΠΟΠ που είναι γαμώ τα άτομα, και μπορώ να κάνω παρέα μαζί τους

Δημοσ.

Με αυτά που έζησα στα 4 στρατόπεδα & 2 φυλάκια που υπηρέτησα θα πω τα εξής:

Οι ΕΠΟΠ δυστυχώς δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Συμπεριφέρονται περισσότερο σαν αξιωματικοί παρά σα στρατιώτες. Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω οι πιο πολλοί μπήκαν για το σίγουρο μισθό και το "ξύσιμο". Τα ανώτερα στελέχη δεν ενδιαφέρονται για αυτή την κατάσταση με αποτέλεσμα οι έφεδροι στρατιώτες να εξαναγκάζονται να ασχολούνται και με τις δουλειές των εποπ! Αυτοί οι άνθρωποι εκπαιδεύονται κάθε χρόνο ώστε να καλύψουν όλες τις θέσεις που απαιτείται μακροχρόνια ενασχόληση και εμπειρία, θέσεις που οι έφεδροι δεν είναι σε θέση να αναλάβουν λόγω της μειωμένης σε σχέση με το παρελθόν διάρκειας της θητείας. Λίγοι όμως ενδιαφέρονται πραγματικά και γίνονται χρήσιμοι στο στρατό.

Περί εμπλοκής. Υπάρχει παντού (ανα περιόδους και μη) και σαν κατάσταση δεν παλεύεται. Ευτυχώς εμένα προσωπικά η υπηρεσία δεν με πήγε ποτέ άσχημα (ΤΧ forever) αλλά έβλεπα τι επικρατούσε σε άλλους λόχους ή άλλα στρατόπεδα. Γνωστός μου (σειρά μου, ΤΘ) έκατσε 39 μέσα! Έλεος... Τώρα αν το 15μηνο θα σώσει την κατάσταση... Μια λύση θα ήταν να κλείσουν όλες οι μικρές μονάδες που βρίσκονται διάσπαρτες σε διάφορα μέρη και απασχολούν κόσμο για το τίποτα (βέβαια το προσωπικό (πολίτες & στελέχη) κάθε τέτοιας μονάδας προσπαθεί με νύχια και με δόντια να την κρατήσει ζωντανη - μη χάσουν το βόλεμα).

Περί κατάργησης... Απλά δεν παίζει. Όποιος έχει πάει στρατό γνωρίζει ότι χωρίς τους έφεδρους τίποτα δεν θα δούλευε. Και μη μου πείτε για μόνιμους - εποπ. Αν οι μόνιμοι έκανα όλες τις δουλειές που χρειαζόταν να κάνει ένας στρατιώτης θα είχαν παραιτηθεί :-|

Δημοσ.

Κακά τα ψέματα, το 90% αυτών που μπαίνουν ΕΠΟΠ είναι all the way fuck ups. Πολλά φεγγάρια πριν ήμουν μαζί με κάτι σειρές μου στα "γυμνάσια" που κάνουν στους υποψήφιους ΕΠΟΠ (τρέξιμο κτλ..) για να τους κρατάω σε μια σειρά και να φωνάζω ονόματα. Αν τους βλέπατε πως έκαναν. Κανένα σεβασμό, έβριζαν έφτυναν και την έλεγαν ακόμα και στο συνταγματάρχη που είχε το χρονόμετρο. Αναρωτιόμουν πώς θα έμπαιναν στη σειρά αυτά τα απειθάρχητα κωλόπαιδα...

Περί εμπλοκής.... σχεδόν 2 μήνες χωρίς κανονική έξοδο στην Ξάνθη. Όποιοι ήταν σειρά 278 μέχρι και 281 και ήταν στο ΤΣΝ της Ξάνθης ξέρουν...

Δημοσ.
Καλά ρε παιδια' date=' εχουν τρελαθει αυτοι στη ΝΔ?Ααχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...

Διαβαζω παντου αυτες τις μερες (και χθες στην Ελευθεροτυπια) οτι εχουν βαλει στοχο να πανε τη στρατιωτικη θητεια στους 15 μηνες [b']και τους 3 τελευταιους μηνες ο στρατιωτης θα παιρνει το μισθο του ανειδικευτου εργατη.[/b] Μουααχαχχαχαχαχα...Μα τι αλλη βλ@κεια θα ακουσουμε?

Εχει κανεις καμμια πληροφορια για το ποτε θα γινε αυτο? Μου φαινεται πρεπει να παραιτηθω σιγα σιγα απο τη δουλεια μου και να μαζευω τα μπογαλακια μου για φανταρος πριν ανακλυψουν οτι ετοιμαζουν επιθεση τιποτα εξωγηινοι και το πανε 34 μηνες.

Ημαρτον θεε μου!Γιατι να μας κυβερνανε όλο ηλλλίθιοι?

Ως ιδέα είναι συζητίσημη, με μια διαφορά. Τυπικά τουλάχιστον κανείς στον Στρατό δεν είναι ανειδίκευτος. πχ κάποιος ΤΤΟ (Τεχνίτης Τροχοφώρων Οχημάτων) γιατί θα πρέπει να πληρώνεται ως ανειδίκευτος ? Ένας με την ειδικότητα του Χημικού (ακούς Vaguras ?) θα πρέπει να πληρώνεται ως Χημικός τουλάχιστον όσο προβλέπει η αντίστοιχη συλλογική σύμβαση. Αλλιώς να τους απαλλάξει τους 3 τελευταίους μήνες από κάθε καθήκον/εργασία σχετική με την ειδικότητά του (πχ να καθαρίζουν μόνο πατάτες) και ας τους έχει με του ανειδίκευτου.

Δημοσ.

Απολύομαι σε 12 μέρες.Υπηρετώ στο εξωτικό Πολύκαστρο!!5 μήνες εκεί έχω πάρει 5 εξόδους!!!Δε μιλάω για άδεια.Τώρα ακούγεται ότι θα ανεβάσουν τη θητεία γιατί απολύεται μια σειρά εποπ και το έχει πάρει χαμπάρι το κράτος ότι από τους εποπ που είναι μέσα ελάχιστοι θα μείνουνε μέσα,οι περισσότεροι θα παραιτηθούνε.Όποιος λέει ότι είναι βλακείες τα 30-1 και διάφορα τέτοια ή δεν έχει πάει στρατιώτης ή έχει ξεχάσει πως ήτανε ή πέρασε καλά.Πάντως εγώ το περισσότερο της θητείας μου το έβγαλα με 4 ώρες ύπνο τη μέρα και ακόμη δεν ξέρω πως πέρασε αυτή η "αιωνιότητα"!!!Τώρα ας το κάνουνε αν θέλουνε και 32 μήνες,εγώ,όπως και πολλοί άλλοι το περάσαμε...Άλλο να λες απ'έξω:"ε,σιγά τι 30-1,δε με νοιάζει και άλλο να το ζεις,γιατί όταν το ζείς,δεν περνάει...

Δημοσ.

12 μέρες????? Πάρα πολλές! Δεν περνάνε με ΤΙΠΟΤΑ! (εκτός αν είσαι σε άδεια...)

Καλός πολίτης φίλε!

Δημοσ.

η 278 έφαγε μεγάλη πίκρα... γιατί ήταν μικρή! όσο για τους εποπ, αφού δεν υπάρχει πειθαρχία στον ΕΣ, τι τα βάζετε μαζί τους;! ήμουν δόκιμος, 19 μήνες θητεία κ σοβαρότητα στον ΕΣ δεν είδα πουθενά! ούτε πειθαρχία! ο καθένας έκανε ότι ήθελε... μείωση θητείας; στα φυλάκιά μου τους στρατιώτες μου τους πήγαινε 50-1. εμένα με είχανε ξεχάσει! χέστηκα βασικά, πληρωνόμουνα κιόλας.

θυμάμαι στρατιώτη μου στο τελευταίο φυλάκιο του δώσανε 2 μέρες του παιδιού να πάει να δει τους γονείς του... στην Κώ, από το Πολύκαστρο! μετά από φασαρία που κανα στο λοχαγό (βασικά τον ειρωνεύτηκα κ την πλήρωσα με 5Φ) πήρε άλλες 3!

μείωση; οκ... αλλά θα καλοπεράσετε... όπως η 278-81

Δημοσ.

Εγω παντως εξακολουθω να πιστευω οτι ολα ειναι θεμα ψυχολογιας. Κ ενα χρονο σερι μεσα να κατσει κανεις μπορει αν το εχει βαλει καλα στο μυαλο του αυτο που παει να κανει να μην το παρει τοσο βαρια.

Τωρα ενταξει το "λιγες ωρες υπνο κτλ" δεν μου λεει τπτ. Ειναι ανθρωποι που δουλευουν μια ζωη με 2 δουλειες τη μερα για να ζησουν την οικογενεια τους, πραγμα που σημαινει οτι κοιμουνται ελαχιστα, τι να μου πει δλδ το να κοιμαμε ενα χρονο 4-5 ωρες τη μερα?

Πλακα πλακα και τωρα 6,5 κοιμαμαι ακομα και τις μερες που δεν εχω δουλεια. Ειναι οργανικο. Δεν μπορω να κοιμηθω παραπανω.

Τελος συμφωνα με τις περιγραφες απο δω μεσα και απο το περιβαλλον καταλαβα οτι και στο στρατο υπαρχει μια "συνισταμενη θητειας". Αλλοι πηγαιναν 30-1, αλλοι 1-30, αλλοι 1-4, αλλοι 4-1 κτλ. Δλδ αλλοι τα ξυναν, αλλοι γ@μιοντουσαν και αλλοι καναν νορμαλ θητεια. Αρα, η "αληθεια" ειναι καπου στη μεση. Ψυχολογια, τυχη και μεσον ειναι οι 3 παραμετροι που χρειαζονται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...