Προς το περιεχόμενο

15 μήνες η θητεία

Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επισης οι περισσοτεροι πρωτα πανε στρατο και μετα κανουν μαστερ γι'αυτο ενω πλεον οι μεταπτυχιακοι ειναι παρα πολλοι' date=' αυτοι που πανε στρατο μετα ειναι λιγοι.

Ησουν προφανως εξαιρετικα ατυχος και ετυχες σε σειρα με μεγαλοφυιες και επιστημονες βεληνεκους ;).[/quote']

Aυτό που λες είναι μέγα λάθος. Στη δική μου τη σειρά που μπήκε Ιανουάριο, όπως και στην προηγούμενη αλλά και την επόμενη, οι "υπερήλικες" πτυχιούχοι με μάστερ, Phd κλπ, ήταν σχεδόν η πλειοψηφία. Το αντίθετο συνέβαινε με σειρές που έμπαιναν αμέσως μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς όταν και πήγαιναν όλοι οι πιτσιρικάδες που ήθελαν να τελειώνουν με το στρατό. Τύχαινε δλδ οι "ηλικιωμένοι" να είναι απαλλαγές πιτσιρικάδων και το αντίθετο.

Θα έλεγα ότι συμβαίνει μάλλον το αντίθετο : οι περισσότεροι θέλουν να τελειώνουν όλες τις σπουδές τους και μετά να πηγαίνουν στρατό, αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που υπάρχουν τόσοι ανυπότακτοι. Κανεις δε θέλει να διακόψει το ρυθμό σπουδών του.

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Νομίζω πως τα παραλές, Critter. Έχω σπουδάσει και δουλεύω με ραντάρ πλοίων όταν κάποια στιγμή πήγα στην στρατολογία για να αλλάξω την αναβολή μου, καταθέτοντας τα φτυχία μου, έκανα την αφελή ερώτηση αν γίνεται να αλλάξω σώμα, από πεζικό στο ναυτικό, για να είμαι χρήσιμος...

Με κοιτάει λοιπόν η στρατάρχισσα (θυληκή παγίδα στην στρατολογία) που με εξυπηρετούσε και με ρωτάει: "Ξέρεις κανέναν ταξίαρχο άντε συνταγματάρχη;;;"

Πόσοι στρατεύσιμοι που να έχουν εμπειρία σε ραντάρ υπάρχουν, που χρειάζεται τέτοιο βύσμα;;;

Δημοσ.

Ρε παιδια εμενα ρωτατε?Εγω αυτο που σας ειπα ειναι οτι ο ανθρωπος επι λεξη μου ειπε "Αν χρειαστω θα βοηθησω αλλα θα σε παρουν ουτως ή αλλως"...Δηλαδη δεν μου αρκει μια τετοια απαντηση απο εναν ουσιαστικα φιλο μου και πολυ καλο ανθρωπο που δουλευει στο σώμα αυτο ως μόνιμος?

Ε!Ας μη με παρουν τοτε.Δεν θα πεθανουμε κιολας? Φοβουνται οι ανδριωμενοι? :P

insomniaK? Αυτα που λες ειναι τα παραλογα του στρατου.

Ο αδελφος μου ειναι 1.97 και ξερεις σε πιο σωμα τον βάλανε? Στα τεθωρακισμενα.

Πιστευω να καταλαβαινεις οτι δεν χωραει μεσα σε τεθωρακισμενο και μολις πηγε να παρουσιαστει τον κοιταζανε σαν εξωγιηνο αυτον και ενα αλλο παιδι στο ιδιο υψος.

Το αλλο παιδι ειχε phd απο Αμερικη στις τηλεπικοινωνιες και τον βαλανε με μεταταξη στο αντιστοιχο σωστο σωμα (δεν ξερω ορολογιες) και τον αδερφο μου που ειχε απλο πτυχιο ΤΕΙ τον πηγανε λογο υψους προεδρικη φρουρα, τους ειπε οτι δεν γουσταρει και θελει να γυρισει Χιο και τελικα επειδη ειχαν αναγκη απο κοσμο τον κρατησανε αλλα οχι ως τσολια (λοχο διοικησεως).

Με λιγα λογια τα χαρτια μπορει να μη τα κοιταξουν καν και να σε βαλουν καπου ξεκαρφωτα. Απο εκει και περα μπορει να σου κατσει μεταταξη, μπορει και οχι. ΑΝαλογα που θα πετυχεις. Προσωπικα αυτο που θα φροντισω να κανω μεσω αυτου ειναι να προσεξουν τα χαρτια μου ;)

Δημοσ.
Οι καιροι αλλαζουν αδερφε ;). Σου ειπα' date=' και οι αλλοι χωρις βυσμα μπηκανε. Τουλαχιστον για τον 1 ειμαι 1324135% σιγουρος.

Γενικα δεν ειμαι του βυσματος παντως αλλα αν εχω διαθεσιμο για το συγκεκριμενο σκοπο και μονο θα βαλω.

Επισης οι περισσοτεροι πρωτα πανε στρατο και μετα κανουν μαστερ γι'αυτο ενω πλεον οι μεταπτυχιακοι ειναι παρα πολλοι, αυτοι που πανε στρατο μετα ειναι λιγοι.

Ησουν προφανως εξαιρετικα ατυχος και ετυχες σε σειρα με μεγαλοφυιες και επιστημονες βεληνεκους ;).[/quote']

Τί οι καιροί αλλάζουνε; Πρίν τέσσερις μήνες απολύθηκα (05Β εσσο), τα ίδια σκατά είναι.

Δημοσ.

Critter , σου φαινεται παραλογο να υπηρετουν στις ειδικες δυναμεις; δε ξερω για εσας εγω βρηκα πολυ ενδιαφερον το οτι εμαθα να πετυχενω μια κουκιδα απο 500 μετρα μακρια, το οτι χειριστικα διοπτρες μερας και νυχτας, laser, χειροβομβιδες, το οτι ειδα τα ορια μου κανοντας 10ωρες πορειες σε βουνα με φορτο και πολλα. Συν το οτι μπηκα με λιγους μυς και πολυ λιπος και βγηκα με ΠΟΛΛΟΥΣ΅μυς και λιγο λιπος ολα αυτα δε μου δειχνουν να ειναι παραλογο το να υπηρετησει καποιος στις ειδικες δυναμεις.

Και στο κατω κατω οταν εχω να διαλεξω αναμεσα στο 1 χρονο να σαπισω πινοντας μπυρες και τρωγοντας πιτσες με το να ζησω 1 χρονο μαθαινονττας 10 πραγματα και γυμναζωντας το σωμα μου τοτε βρισκω πολυ καλυτερη τη δευτερη επιλογη.

Δημοσ.
Critter ' date=' σου φαινεται παραλογο να υπηρετουν στις ειδικες δυναμεις; δε ξερω για εσας εγω βρηκα πολυ ενδιαφερον το οτι εμαθα να πετυχενω μια κουκιδα απο 500 μετρα μακρια, το οτι χειριστικα διοπτρες μερας και νυχτας, laser, χειροβομβιδες, το οτι ειδα τα ορια μου κανοντας 10ωρες πορειες σε βουνα με φορτο και πολλα. Συν το οτι μπηκα με λιγους μυς και πολυ λιπος και βγηκα με ΠΟΛΛΟΥΣ΅μυς και λιγο λιπος ολα αυτα δε μου δειχνουν να ειναι παραλογο το να υπηρετησει καποιος στις ειδικες δυναμεις.

Και στο κατω κατω οταν εχω να διαλεξω αναμεσα στο 1 χρονο να σαπισω πινοντας μπυρες και τρωγοντας πιτσες με το να ζησω 1 χρονο μαθαινονττας 10 πραγματα και γυμναζωντας το σωμα μου τοτε βρισκω πολυ καλυτερη τη δευτερη επιλογη.[/quote']

Δεν κατακρινω την επιλογη σου. Απλα μου φαινεται παραλογο για τους εξης πολυ απλους λογους :

1.Ολα αυτα που λες μπορει να ειναι ενδιαφεροντα για σενα και για καποιους αλλους αλλα ο καθενας μας εχει διαφορετικα ενδιαφεροντα και εμενα αυτα που περιγραφεις δεν μου φαινονται καθολου ενδιαφεροντα. Φυσικα εσενα αφου σου αρεσαν καλα εκανες και πηγες στις ΕΔ.

2. Πολλες φορες ωραιο ειναι αν κανεις κατι ενδιαφερον αλλα καλο ειναι να ειναι και χρησιμο. Δεν νομιζω οτι το να πετυχαινω κουκιδα απο τα 500m θα μου χρησιμευσει και σιγουρα δεν θα χρησιμοποιησω και ουτε θελω ποτε μου χειροβομβιδες, διοπτρες και laser. Εκτος αν εξαιρεσουμε τα laser που χρησιμοποιουμε στις παρουσιασεις.

3. Η ζωη θα με φερει πολλες φορες στα ορια μου και δεν θελω να την προκαλω να με φερει περισσοτερες φορες απο αυτες που ειναι γραφτο να μου τυχουν.

4. Αν εννοεις τις αντοχες, και γω αλλα και παρα μα παρα πολυ αλλοι σιγουρα εχουν ασχοληθει με αθλητισμο, εχουν κανει απιστευτα χιλιομετρα και πολλοι που εχουν κανει καλοκαιρινη προετοιμασια εχουν φαει το στιβο κοκο κοκο ξερνωντας και γυρνωντας σπιτι με εγκαυματα (τουλαχιστον στον πανελληνιο το παθαιναμε πολλοι). Παρομοιες δυσκολιες και στις χειμερινες προπονησεις κτλ. Ενταξει, με το χιονι δεν εχω εκοικειωθει. Κανεις δεν ειναι τελειος.

5. Αν καποιος θελει κατι δυναμικο να κανει μυς, να βελτιωσει φυσικη κατασταση και να μαθει και μια τεχνη γιατι να χασει το χρονο τους στις ειδικες δυναμεις? Γραφεται kick boxing και τα αποτελεσματα θα ειναι πολυ καλυτερα. Εκτος βεβαια αν δεν εχει τη δυναμη να κανει πραγματα για τον ευατο του χωρις να τον πιεζουν. Εγω με 2 χρονακια kick εγινα κομπλε παντως.

6. Προτειμω να πινω μπυρες (που δεν πινω) παρα να εχω το καθε αποβρασμα τις κοινωνιας που εχει παιδικα τραυματα και ειναι και αμορφωτος να μου συμπεριφερεται λες και ειμαι εγω το αποβρασμα οταν εχω φαει τα χρονια μου στα θρανια και σεβομαι τους συνανθρωπους μου οντας ευγενικος και σωστος στη καθημερινοτητα μου.

Αυτα, σε μικροτερο βαθμο βεβαια τα ανεχομουνα μεχρι 15-16 χρονων που μου εριχνε παναγιες ο προπονητης μου γιατι δεν καταλαβαινα.

Παντως ειμαστε εκτος θεματος και ουτως η αλλως εχουμε διαφορετικο point of view οποτε δεν εχει και ιδιαιτερο νοημα.

Να εισαι καλα.

P.S:Δεν προλαβαινω να τσεκαρω ορθογραφιες, οποτε επειδη ψιλοσκεφτομαι και greeklish μπορει να δειτε τπτ τερατουργηματα :P

Δημοσ.

1)δηλαδη τι πιο ενδιαφερον θα κανεις στο πεζικο αποτι στις ειδικες δυναμεις;

Γιατι λες οτι δςε χρειαζεται να απς ειδικες δυναμεις για να κανεις ενδιαφεορντα ρπαγματα ουτε και για να φτιαξεις σωμα, το κα;νεις και με κικ μποξ. ναι χερω πολυ αλλα εδω συγκρινουμε στρατιωτικες θητειες,οχι στρατιωτη με πολιτη. Στο πεζικο δηλαδη ειχες πιο ενδιαφεροτνα ρπαγματα να κανεις αποτι εχουν στις ΕΔ;αυτο ρωταω βασικα

2)αμορφωτοι να δινουν διαταγες; αν πιστευεις οτι οι αξιωμτικοι των ειδικων δυναμεων ειναι αμορφωτοι εισαι πολυυυυυ λαθος. το ακριβως αντιθετο.

Αλλα και αμορδφωτος ναταν καποιος σεβεσαι το βαθμο του και οχι τη μορφωση του.

Μου εχει τυχει να γνωρισω διευθυντη εμγαλης εταιριας που ηταν αμορφωτος. Ηθελα δεν ηθελα ομως επρεπε να τον σεβαστω γιατι τηαν διευθυντης μου.

καταλαβες; και στη ζωη το ιδιο γινεται.

εσυ δε θα σεβοσουν το διευθυντη σου επειδη ειναι αμορφωτος;

Δημοσ.
1)δηλαδη τι πιο ενδιαφερον θα κανεις στο πεζικο αποτι στις ειδικες δυναμεις;

Γιατι λες οτι δςε χρειαζεται να απς ειδικες δυναμεις για να κανεις ενδιαφεορντα ρπαγματα ουτε και για να φτιαξεις σωμα' date=' το κα;νεις και με κικ μποξ. ναι χερω πολυ αλλα εδω συγκρινουμε στρατιωτικες θητειες,οχι στρατιωτη με πολιτη. Στο πεζικο δηλαδη ειχες πιο ενδιαφεροτνα ρπαγματα να κανεις αποτι εχουν στις ΕΔ;αυτο ρωταω βασικα[/quote']

Ουτε στο πεζικο υπαρχουν ενδιαφεροντα πραγματα να κανεις. Δεν ξερω αν το καταλαβες αλλα εγω ειμαι κατα του στρατου και αυτο γιατι θεωρω οτι δεν εχει χρησιμοτητα υπο τη μορφη που υφισταται. Ειναι αναγκαιο κακο και γιάυτο θα παω. Αν εβρισκα κατι πιο ενδιαφερον σε καποιο αλλο σωμα θα πηγαινα εκει. Γιατι ομως να παω ΕΔ οταν μου περνανε παγερα αδιαφορες?

Εκει που μειονεκτουνε ειναι στο θεμα της αντιμετωπισης. Ουτε με τα γυμνασια εχω προβλημα ουτε τπτ.

2)αμορφωτοι να δινουν διαταγες; αν πιστευεις οτι οι αξιωμτικοι των ειδικων δυναμεων ειναι αμορφωτοι εισαι πολυυυυυ λαθος. το ακριβως αντιθετο.

Αλλα και αμορδφωτος ναταν καποιος σεβεσαι το βαθμο του και οχι τη μορφωση του.

Μου εχει τυχει να γνωρισω διευθυντη εμγαλης εταιριας που ηταν αμορφωτος. Ηθελα δεν ηθελα ομως επρεπε να τον σεβαστω γιατι τηαν διευθυντης μου.

καταλαβες; και στη ζωη το ιδιο γινεται.

εσυ δε θα σεβοσουν το διευθυντη σου επειδη ειναι αμορφωτος;

Δεν εχω τπτ με τους αμορφωτους. Πολλοι ανθρωποι παραμενουν αμορφωτοι επειδη οι κοινωνικες και οικογενειακες συνθηκες δεν τους ευνοησαν.

Απλα τετοιοι ανθρωποι ή θα ειναι πολυ συμπαθεις και πολυ σωστοι στη ζωη τους ή θα βγαζουν το κομπλεξ τους στους συνανθρωπους τους οπως και γινετε.

Πολλοι αξιωματικοι των ειδικων δυναμεων ειναι αμορφωτοι και το ξερεις και δευτερον εξαρταται τι εννοεις μορφωση. Η στρατιωτικη μορφωση απο την ευρυτερη (μαθηματικα - φυσικη - φιλοσοφια κτλ κτλ) εχει μεγαλη διαφορα. Η στρατιωτικη μορφωση δεν καλλιεργει το πνευμα και δεν γυμναζει το μυαλο οπως οι θετικες και θεωρητικες επιστημες. Δεν κανει το μυαλο να στροφαρει ιπο γρηγορα.

Και εν παση περιπτωση ακομα και αν δεχτω οτι εχουν και διδακτορικα, απο τι στιγμη που συμπεριφερονται ετσι αμεσως κατατασονται στην κατηγορια "Ζωα με διδακτορικο".

Θα μου πεις και στο απλο πεζικο υπαρχουν τετοιες συμπεριφορες αναλογα με την περιπτωση αλλα οχι και ετσι. Εκτος αν πλεον εχουν φλωρεψει τα πραγματα στις ειδικες δυναμεις..Γιατι απο αυτα που εχω ακουσει απο παλαιοτερους...

Οσο για τον διευθυντη που λες συμφωνα με αυτα που ειπα, μπορει να ειναι αμορφωτος λογο οικογενεικων - κοινωνικων ζητηματων αλλα αυτο δεν σημαινει οτι αποκλειται να ειναι τσακαλι και μεσα απο τη δουλεια να εφτασε σε αυτο το σημειο. Αμα εισαι εξυπνος και τα πιανεις ευκολα στην πραξη μαθαινεις πολλα πραγματα. Ξερω και γω γενικο διευθυντη ομιλου ξενοδοχειων που δεν εχει ουτε μισο πτυχιο και ειναι respekt σε ολο τον κλαδο. Αλλα ο ανθρωπος εχει μεγαλωσει στα ξενοδοχεια, ειναι γατονι τρελο και ξερει το παραμικρο για τη δουλεια του ;)

Δημοσ.

Αξιωματικο ειδικων δυναμεων αμορφωτο δεν ειδα παντως πουθενα εκει που ειμουν. Ολοι ειχαν γραφεια γεμααααατα με βιβλια και ηταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να διαβαζουν καποια βιβλια. σχετικα με ιστορια και στρατο.

Μορφωμενος δεν ειναι μονο ο μαθηματικος και ο φυσικος. Υπαρχει διαφορων ειδων μορφωση.

Οσο για το θεμα τις αντιμετωπισης που λες... υποτιθεται εκπαιδευουν κομαντος. Πως να τους εκπαιδευαν; λεγοντας "καθιστε παιδια μου λιγοι πιο κει γιατι μπορει να λερωθειτε εδω στις λασπες";;;; αν ειναι δυνατον.

Στις ειδικες δυναμεις θελουν να εκπαιδευσουν καταδρομεις σκληραγωγημενους που να αντεχουν σε κακουχιες.

Πιστευεις οτι γινεται να "φτιαξουν" ατομα που να αντεχουν σε κακουχιες ΧΩΡΙΣ αυτα τα ατομα να ζησουν κακουχιες;;;;;;;;

Δημοσ.
Αξιωματικο ειδικων δυναμεων αμορφωτο δεν ειδα παντως πουθενα εκει που ειμουν. Ολοι ειχαν γραφεια γεμααααατα με βιβλια και ηταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να διαβαζουν καποια βιβλια. σχετικα με ιστορια και στρατο.

Μορφωμενος δεν ειναι μονο ο μαθηματικος και ο φυσικος. Υπαρχει διαφορων ειδων μορφωση.

Καλα' date=' και γω εχω τους τοιχους μου γεματους πινακες. Δεν σημαινει ομως οτι ειμαι ζωγραφος.

Δεν ειπα μαθηματικος και φυσικος μονο...ειπα θετικες και θεωρητικες επιστημες.Δεν μπορω να καταταξω τη στρατιωτικη εκπαιδευση σε μια απο αυτες τις 2 κατηγοριες.

Οσο για το θεμα τις αντιμετωπισης που λες... υποτιθεται εκπαιδευουν κομαντος. Πως να τους εκπαιδευαν; λεγοντας "καθιστε παιδια μου λιγοι πιο κει γιατι μπορει να λερωθειτε εδω στις λασπες";;;; αν ειναι δυνατον.

Στις ειδικες δυναμεις θελουν να εκπαιδευσουν καταδρομεις σκληραγωγημενους που να αντεχουν σε κακουχιες.

Πιστευεις οτι γινεται να "φτιαξουν" ατομα που να αντεχουν σε κακουχιες ΧΩΡΙΣ αυτα τα ατομα να ζησουν κακουχιες;;;;;;;;

Ειδες γιατι μου φαινεται παραλογο? Το απεδειξες μονος σου.

Να αντεχω ποιες κακουχιες? Στο counter strike (δεν παιζω)? Αυτα ειναι για αυτους που νομιζουν οτι θα μας επιτεθουν οι τουρκοι και θα κατεβουν εξωγηινοι να μας αφανησουν. Ευτυχως εχω τη στοιχειωδη νοημοσυνη να μη πιστευω κατι τετοιο.

Αν ειναι δυνατον να παω να κυλιεμαι στις λασπες και στα σκ@τα για να λεω "ψψψψ ποιος ειμαι ο λουστης?...αντεχω τα παντα....μην παιζετε με τα σιδερα).

Δηλαδη σε τι θα με ωφελησει στη ζωη μου η οποια ειναι στατιστικα 70 χρονια η καταπονηση του οργανισμου μου για κατι μη χρησιμο, ανουσιο κτλ κτλ?

Ο ανθρωπος και τα μηχανηματα εχουν πολλα κοινα. Μεταξυ αυτων οτι οσο πιο πολυ καταπονεις ενα μηχανημα - ανθρωπο, τοσο πιο γρηγορα χαλαει. Για παραδειγμα ο πρωταθλητισμος προκλαει μεγαλο κακο και γιάυτο οι αθλητες βεληνεκους σπανια ζουν μεχρι πολυ μεγαλες ηλικιες.

Την πηγα και σε αλλο επιπεδο να καταλαβεις οτι μια ζωη την εχουμε και πρεπει να τη σεβομαστε. Οχι να την κανουμε ερμαιο του καθε τυχαρπαστου που μας κανει πλυση εγκεφαλου και ολα οσα λεω τοση ωρα.

Δημοσ.
Τί οι καιροί αλλάζουνε; Πρίν τέσσερις μήνες απολύθηκα (05Β εσσο), τα ίδια σκατά είναι.

Οι καιροι αλλαζουνε. Ας πουμε προχθες ειχαμε καυσωνα και σημερα εχουμε 27 βαθμους :P.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τι να πούμε όσοι κάνουμε διδακτορικό (αλλά και προπτυχιακό) στον χώρο της τεχνολογίας ;

Ρίχνουμε τρελό διάβασμα για να μάθουμε την αιχμή της τεχνολογίας, και μας αφήνει ο στρατός να δουλέψουμε όταν οι γνώσεις μας είναι απαρχαιωμένες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...