Προς το περιεχόμενο

15 μήνες η θητεία

Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κατ αρχας αυτο με τις εμπλοκες δεν το καταλαβα. Γενικα απο τις περιγραφες ολων των γνωστων και φιλων (εχουν δεν εχουν μεσο) ακουγεται τρελο καθισιο ο στρατος.
Ξερεις ποια ειναι η διαφορα?

Ολες οι περιγραφες μοιαζουν ετσι ΑΦΟΥ τελειωσεις.Και μενα αμα μακουσεις να μιλαω θα πεις "Ω ρε ζωαρα ο Καιζερ στον στρατο".Γιατι μετα σου μενουν τα καλα που ειναι πιο σπανια και πιο χαβαλετζιδικα.Τι να μου μεινει?Το σκοπετακι 4-6 στο πουτσοκρυο της Ξανθης?Αφου τοφαγα στην μαπα,δεν εγινε μια φορα για να μου μεινει ως κατι "σπανιο και εξαιρετικα ενδιαφερον".Ακομα και ετσι,το λεω με μια ας το πουμε νοσταλγια σε φαση "Να τι περασα και γω".

Επρεπε ομως να δεις οταν το ζουσα Οκτωβρη μηνα(αν και αποτι θυμαμαι ειχα μεγαλες αδειες τον Οκτωβρη),δεν μου φαινοταν καθολου καλα

Οχι φιλε,δεν ειναι ζαχαρη ο στρατος.Σαφως παλιοτερα ηταν πιο λουκι αλλα δεν ειναι ζαχαρη,απλα τα σκατα συμβαινανε καθημερινα και γιαυτο δεν εχουν αξια να τα λεει καποιος σε ιστοριες

Παρεπιπτοντως,ενα απο τα καλα τους στρατου που χαθηκε,με την μειωση της θητειας,ηταν η εννοια της παλαιοτητας.Αν εξαιρεσεις περιπτωσης σαν την δικη μου,που γυρισαμε σε κεντρο Εκπαιδευσεως να δεις οντως νεοπες,οχι 1 σειρα μετα απο σενα,αλλα 3,δεν καταλαβαινεις τι σημαινει παλιος.Θα μου πεις καλο ειναι αυτο?Οπως το παρεις,πιο παλια οταν εισουν νεοπας τραβαγες το κερατο σου αλλα ειχες την ελπιδα οτι καποτε θα παλιωσεις και συ,πλεον με το 12μηνο δεν προλαβαινεις και στην πραγματικοτητα δεν χαλαρωνεις ποτε αν δεν πας σε καλη μοναδα στο γυρνα αλλα πας παλι σε τιποτα μαχημες

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι να σου πω. Εγω τι μου λενε σου λεω. Εγω δεν πηγα για να ξερω.

Επισης το μονο σιγουρο ειναι οτι θα ειμαι στο σωμα πληροφορικης του στρατου που προβλεπει να κανω επαρχια σε πρωτευουσα νομου και συνηθως με πολυ μειωμενες εως καθολου σκοπιες (αναλογα τον διοικητη). Οποτε ειναι και αυτο κατι που βασιζομαι.

Δημοσ.

Και πως είσαι τόσο σίγουρος για το που θα σαι???

Διότι κι εγώ το σκέφτομαι πως αν είμαι σε ένα πόστο σύμφωνα με αυτά που έχω σπουδάσει, οτι θα να χαλαρά, αλλά κανείς δε μου το εγγυάται...

Δημοσ.
Τι να σου πω. Εγω τι μου λενε σου λεω. Εγω δεν πηγα για να ξερω.

Επισης το μονο σιγουρο ειναι οτι θα ειμαι στο σωμα πληροφορικης του στρατου που προβλεπει να κανω επαρχια σε πρωτευουσα νομου και συνηθως με πολυ μειωμενες εως καθολου σκοπιες (αναλογα τον διοικητη). Οποτε ειναι και αυτο κατι που βασιζομαι.

Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι. Ακόμα και τον πρωθυπουργό να έχεις βύσμα, μέχρι να πας μπορεί να έχει φύγει. Καλύτερα να προετοιμάζεσαι για τα χειρότερα.

Δημοσ.

μα ποιος λεει οτι ο θεσμος των ΕΠΟΠ δεν επιασε?επειδη ειμαι τωρα φανταρος και εχω γυρισει αρκετες μοναδες μπορω να σ πω μια χαρα επιασε. Το προβλημα δεν ειναι οτι δεν θελουν να πανε ΕΠΟΠ στην τελευταια προκυρηξη γινοταν το ελα να δεις. Το προβλημα ειναι οτι το κρατος δεν εχει αλλα λεφτα να προσλαβει νεους ΕΠΟΠ!Για αυτο και κολλησε το θεμα με την επιπλεον μειωση της θητειας στο 6 μηνο μεχρι το 2008. Ο μισθος τους ειναι μια χαρα, κανουν παρα πολυ λιγα πραγματα, εχουν τις απαλλαγες τους καθε μηνα, αδειες, συνταξιμα χρονια σχετικα νωρις, επιδοματα, τσαμπε φαρμακα και περιθαλψη στα στρατιωτικα, ΕΥ απο τους ιατρους μοναδος και αλλα χιλιαδες που μπορω να σου πω. Και δεν τα φανταζομαι οι ιδιοι μου τα λενε οταν μου εξηγουν γιατι παρατησαν τις δουλειες τους και πηγαν ΕΠΟΠ. Καλυτεροι απο δημοσιοι υπαλληλοι γιατι οι τελευταιοι πλεον ειναι με συμβασεις αοριστου ενω ο ΕΠΟΠ πρεπει να κανει τρελες λακαμιες για να τον διωξουν.Οσοι δεν εχουν την οικονομικη ανεση ή την δυνατοτητα ή την ορεξη να σπουδασουν δηλωνουν ΕΠΟΠ και εχουν το κεφαλι τους ησυχο. Ελα ομως που τα ευρια δεν βγαινουν!Μαλιστα τωρα προκειται να αλλαξουν τις συνταξεις τους γιατι ειδαν οτι δεν εχουν λεφτα να τους δωσουν , που να προσλαβουν αλλους.

Στην παραμεθωριο σε καμια μοναδα δεν παει 30-1 και αυτα ειναι εξωγηινα. Το μονο που μπρει να συμβει ειναι εμπλοκη σε μοναδες 10-12 ατομων (ελαχιστες) οποτε και εκει σε μια 20-1 παιρνουν υπηρεσιακα καθε μερα και οταν ερθουν οι νεοι παιρνουν μεγαλη αδεια. Παντως να αυξηθει η θητεια το θεωρω απιθανο γιατι το πολιτικό κοστος θα είναι τραγικο. Το πολυ πολυ να ενωσουν λιγο καποιες μοναδες. Γιατι δηλαδη πχ στν εβρο να εχει τοσους ΛΜΧ?Την μειωση μεχρι και 3μηνης θητειας για ορισμενες κατηγοριες τις ειδατε?ε αντε λοιπον να μαζευτει κοσμος

Δημοσ.

Παιδια πρεπει να σταματησει αυτη η καραμελα "και οι 12 μηνες πολλοι ειναι".

Καθηστε ρε παιδια στρατος δεν ειναι μονο το πεζικο που πανε,ξυνονται για 12 μηνες και απολυονται. Στρατος ειναι και οι ειδικες δυναμεις. Εγω ειμουν αλεξιπτωτιστης πριν απο καμποσα χρονια και εμεις περναγαμε καπια σχολεια (ΠΕΝ, ΣΧΑΛ κτλ) τα οποια απαιτουν κοντα στους 2 μηνες το καθενα για να παρεις τουλαχιστον καποια σεβαστη εκπαιδευση. Βαλε και 1,5 μηνα το κεντρο φτασαμε μανι μανι στους 6 μηνες σχεδον. Ε και μετα ξεκιναει το παιχνιδι, στη μοναδα. Εκει πρεπει να καθομαστε τουλαχιστον αλλους 8 μηνες για να πουμε οτι εκπαιδευτηκαμε σωστα.

12 μηνες δεν ειναι ΤΙΠΟΤΑ για σωστη εκπαιδευση.

Δημοσ.

Ναι και μαζί με εσένα υπήρχαν άλλοι 999 ανα 1000 στρατώτες που το μόνο που έμαθαν είναι να λύνουν το όπλο τους ,να χαιρετούν - α ίσως έριξαν και 2-3 βολές - οπότε ας αυξήσουμε την θητεία σε όλους ,ωστέ να έχουν την χαρά οι υπόλοιποι να βελτιώσουν την τεχνική τους στις σκοπιές .....λογικό ακούγεται (και πάνω από όλα δίκαιο ) :-p

Δημοσ.

@hamurabi : Έλα όμως που οι ειδικές δυνάμεις ειναι μια μικρή πλειοψηφία μεσα στη γενική σαπίλα του στρατού.

Πόσα και πόσα στρατόπεδα άδεια, αδύνατον να φυλαχθούν αλλά και να μπορούσε να γινει κάτι τέτοιο, να φυλάξεις τί? 10 παμπάλαια όπλα και μερικά πυρομαχικά? Καλύτερα να κλείσουν όλες οι άχρηστες μοναδες και να δημιουργηθούν μεγαλύτερα στρατόπεδα όπως στον Λαγό.

Με καλύτερη οργάνωση και μηχανοργάνωση, ο κανονικός στρατός δεν χρειάζεται τόσο κοσμο. Εμεις θυμαμαι, κάναμε κάποτε έναν Πέλεκυ και μας πήρε 2 (!!) ώρες να βγούμε απ' το στρατόπεδο μια και τα τζιμάνια έψαχναν ακόμη άτομα που είχαν απολυθεί.

Δεν ειναι εύκολο βέβαια να γίνουν όλα αυτά. Ο στρατός εχει εκφυλιστεί σε δημόσια υπηρεσία και λίγοι είναι πραγματικά αυτοί που αξιζουν, γνωστό τοις πάσι άλλωστε τί γίνεται με τα βύσματα. Και δεν εννοώ των στρατιωτών αλλά των αξιωματικών....

Δημοσ.

zaxoys, ουτε το αντιθετο θα ηταν δικαιο ομως. Αυτοι που φτυνουν ιδρωτα και αιμα να κανουν παραπανω θητεια και οι υπολοιποι που ξυνονται να μπουν και να βγουν τσακ μπαμ. Αυτο ειναι δικαιο;

Δημοσ.

Όσοι πάνε ειδικές δυνάμεις κλπ απόσο γνωρίζω ειναι ΕΠΙΛΟΓΗ τους , οι υπόλοιποι "απλοί" στρατιώτες πάνε απλώς επειδή είναι υποχρεωτικό δηλαδή να τους μεγαλώσουμε την θητεία για να μην νιώθουν αδικημένοι οι άλλοι που το επέλεξαν - ήμαρτον ,αν δεν τους αρέσει ας μείνουν απλοί φαντάροι

Δημοσ.

Ρε Παιδια πλάκα κάνετε?

1.Ποιος ο λογος να γινει 15μηνο??Εγω οταν ημουν φανταρος με πηγαινε 15-20 μεσα και ημουν 18μηνο.Τοτε ποιος ο λογος να γινει για να τα ξυνουν οι ΕΠ.ΟΠ περισσοτερο??

2.Οι ΕΠ.ΟΠ δεν εποιασαν.Τι εννοειτε οτι δεν μας εσωσαν.Γιατι οτι θα μπουν κατι τεμπελικα ρεμαλια και θα κολοβαρανε και θα γαμανε τα φανταρια δεν το περιμεναμε???Οτι οι περισσοτεροι ειναι βυσματα και τσακονονται ποιοι θα πανε στο φυλακιο εξω απο το σπιτι τους ουτε αυτο το περιμεναμε???Ε. μην τρελαθουμε κιολας.

3.Να δωσουμε μεγαλυτερο μισθο στους ΕΠ.ΟΠ.Ε οχι.Να παρουν μισθο 1500? και να αυτοεξωρισθω στην Τζαμάικα.Γιατι να παρουνε μαγαλυτεο μισθο για να το ξυνουν περισσοτερο.Και τι προσοντα εχουν να παρουν μεγαλυτερο μισθο?Ατακα γνωστου μου που ειναι στην αεροπορια."Ελα και εσυ ρε ειναι γαματα μπαινω το πρωι και να αργισω δεν μου λενε τπτ και δεν κανω τπτ,ολη μερα παιζω ταβλι".Ναι εχετε δικιο πρεπει να παρουν κατι παραπανω και ειδικα αν καποιανου δεν του αρεσει το ταβλι πρεπει να παιρνει επιδομα βαρεμαρας.

και 4.Ο σκοπος των ΕΠ.ΟΠ ειναι να βοηθουν τους φανταρους και να κανουν σκοπιες και οτι κανει ενας κοινος φανταρος τπτ παραπανω κ τπτ λιγοτερο.

Να διευκρινισω οτι καμια δουλεια δεν κατηγορω ουτε ειρωνευομαι αλλα οτι αξιζουμε να περνουμε και να μην ζηταμε τα πολλα επειδη εχουμε κακομαθει.

Δημοσ.
Και πως είσαι τόσο σίγουρος για το που θα σαι???

Διότι κι εγώ το σκέφτομαι πως αν είμαι σε ένα πόστο σύμφωνα με αυτά που έχω σπουδάσει' date=' οτι θα να χαλαρά, αλλά κανείς δε μου το εγγυάται...[/quote']

Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι. Ακόμα και τον πρωθυπουργό να έχεις βύσμα, μέχρι να πας μπορεί να έχει φύγει. Καλύτερα να προετοιμάζεσαι για τα χειρότερα.

Τα πραγματα ειναι απλα. Δεν χρειαζεται κανενα βυσμα.

Εκανα ενα μεταπτυχιακο στο ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ πανω στην πληροφορικη στο οποιο ειχαν στειλει απο το στρατο εναν δικο τους μονιμο (απο σχολη αξιωματικων) για μετεκπαιδευση.

Φυσικα επιασα με αυτον τις καλυτερες δυνατες σχεσεις μιας και ηταν και μικρος (33) και καφρος ολυμπιακος (:P) οποτε με συμπαθησε (ξανα :P).

Αλλα το θεμα δεν ειναι εκει...Αν χρειαστει να βοηθησει θα βοηθησει, το ζητημα ομως ειναι οτι ακομα και προχθες που τον πηρα τηλεφωνο να τον ρωτησω για το 15μηνο μου ειπε κατηγορηματικα οτι με το πτυχιο αυτο θα με παρουν χωρις κανενα απολυτως βυσμα στο σωμα αυτο. Το ξερει απο πρωτο χερι γιατι για αυτο το σωμα δουλευει. Ακομα και μαλακιες να πει καποιος οτι μου ελεγε, αποδυκνειεται απο το οτι 2 παιδια που καναμε πολυ παρεα απο το μεταπτυχιακο τους πηρανε στο σωμα αυτο χωρις κανενα απολυτως μεσο και τωρα βρισκονται και οι 2 στην ορεστιαδα και μιλαμε στο νετ ολη μερα :P.

Παρολα αυτα ακομα και βοθρατζη να με κανουν στο στρατο δεν θα εχω κανενα απολυτως προβλημα. Ευτυχως με την ψυχολογια μου δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα και ειχα παντα τον ελεγχο. Εχω τη δυνατοτητα να πειθω τον ευατο μου οτι πχ τα σκ@τα που καθαριζω ειναι σοκολατα με σαντιγυ η οποια ομως εχει ληξη και δεν τρωγεται :P.

Ξεφυγαμε απο το θεμα παντως .:)

Δημοσ.
zaxoys, ουτε το αντιθετο θα ηταν δικαιο ομως. Αυτοι που φτυνουν ιδρωτα και αιμα να κανουν παραπανω θητεια και οι υπολοιποι που ξυνονται να μπουν και να βγουν τσακ μπαμ. Αυτο ειναι δικαιο;

Σορυ κιολας, αλλα το να φτυσεις αιμα για το στρατο ειναι πραγματικα οτι πιο παραλογο εχω ακουσει και πραγματικα δεν βρισκω καμμια λογικη σε αυτους που πηγαινουν ειδικες δυναμεις που οπως ειπωθηκε σωστα ειναι επιλογη τους και στην τελικη καλα να παθουν.

Τουλαχιστον αλεξιπτωτιστης παιρνεις και καλα λεφτα για καθε πτωση αλλα και παλι τη ζωη μου για το στρατο δεν τη ρισκαρω. Επιλογες ζωης ειναι αυτες.

1 στις 1000 μπορει να την παθω τη στραβη αλλα υποθετω οτι αυτη η πιθανοτητα ισχυει και για εμενα και για αυτον που τελικα θα την παθει.Αρα παραμενει μια σημαντικη πιθανοτητα την οποια δεν μπορω να αγνοήσω.

Δημοσ.
ειπε κατηγορηματικα οτι με το πτυχιο αυτο θα με παρουν χωρις κανενα απολυτως βυσμα στο σωμα αυτο. Το ξερει απο πρωτο χερι γιατι για αυτο το σωμα δουλευει.

Αχαχαχαχα α ρε κρίτερ είσαι ωραίος, με έκανες και γέλασα πρωί πρωί :D :D. Καλά πήγαινε στρατό φίλε μου και μη βάζεις βύσμα να δούμε αν θα πας εκεί που θέλεις. Εγώ με πτυχίο, με μεταπτυχιακό και με πεντέμιση έτη εργασιακής εμπειρίας (και χωρίς βύσμα εννοείται) δεν μπόρεσα να πάω. Τέλος πάντων, θα με θυμηθείς όταν κάνεις τη θητεία σου.

Δημοσ.

Οι καιροι αλλαζουν αδερφε ;). Σου ειπα, και οι αλλοι χωρις βυσμα μπηκανε. Τουλαχιστον για τον 1 ειμαι 1324135% σιγουρος.

Γενικα δεν ειμαι του βυσματος παντως αλλα αν εχω διαθεσιμο για το συγκεκριμενο σκοπο και μονο θα βαλω.

Επισης οι περισσοτεροι πρωτα πανε στρατο και μετα κανουν μαστερ γι'αυτο ενω πλεον οι μεταπτυχιακοι ειναι παρα πολλοι, αυτοι που πανε στρατο μετα ειναι λιγοι.

Ησουν προφανως εξαιρετικα ατυχος και ετυχες σε σειρα με μεγαλοφυιες και επιστημονες βεληνεκους ;).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...