Προς το περιεχόμενο

15 μήνες η θητεία

Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εγω που εκανα 18 δηλαδη να τους ζητησω μισθους 6 μηνων!

Πλακα στην πλακα κανενας δεν πιανει δουλεια αμεσως μετα το στρατο ολοι μετα απο 5-6 μηνες!

Οποτε 1500 euro δεν χαλανε κανενα!

Εμενα παντως η δουλεια μου θα με περιμενει με 1000 ευρω απο την πρωτη μερα που θα τελειωσω οποτε φυσικα και με χαλαει. Μην ξεχνας οτι οταν δουλευεις πριν το στρατο, ειναι υποχρεωμενοι να σε ξαναπροσλαβουν μολις γυρισεις.

Και το 1980 κανανε 24 μηνες και πιο παλια 3 χρονια,οποτε να αναστησουμε και τους νεκρους για να τους πληρωσουμε.

Ζητω τα 500 ευρω!Πριν παω φανταρος θα κανω οικογενεια μιας και πλεον δεν θα εχω οικονομικα προβληματα με τη σιγουρια που θα μου προσφερει ο στρατος :P

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Κάθε χρόνο οι αιτήσεις των ΕΠΟΠ είναι περισσότερες από τις θέσεις που ανακοινώνονται.

Το μέγα θέμα είναι πόσοι δηλώνουν παραίτηση μέσα στους επόμενους μήνες.

Critter καταρχάς μην είσαι κορόιδο ρε. Αποκλείεται να γίνει κάτι τέτοιο ενάμιση χρόνο πριν τις εκλογές. Στην Ελλάδα ζεις. Απο κει και πέρα και γω θα συμφωνήσω με τα άλλα παιδιά. Απο το να τρως την τρελή εμπλοκή (σημείωση προς Γυρυόνη: Φίλε το μεγαλο μανίκι δεν είναι τόσο στα σύνορα όσο στα μετόπισθεν απο άποψη εμπλοκής) καλύτερα τρεις μήνες παραπάνω.

Και κάτι τελευταίο. Λες ότι παίρνουν 900 ευρώ ενώ παίζουν τη ζωή τους κορόνα γράμματα. Καταρχάς δε νομίζω ότι κινδυνεύουν και να στο εξετάσω και διαφορετικά ένας Αστυφύλακας (ο οποίος βγαίνει απο Ανώτερη σχολή έτσι?) που βγαίνει περιπολία στο δρόμο κινδυνεύει σαφώς περισσότερο και παίρνει τα ίδια αν όχι χειρότερα.

Δημοσ.

πανω που απογοητευομαι κ λεω οτι θα σταματησω να γραφω πολλα στο μπλα μπλα, σκαει ενα τετοιο μηνυμα,κ μου στελνει τα νευρα διακοπες στο τρινινταντ-τομπαγκο!!!!

αυτα τα πετυχημενα μετρα,ποια...πετυχημενα μυαλα τα σκεφτονται???

δεν επιασαν οι εποπ?

δωστους περισσοτερα,να πιασουν! μου λες οτι θα πληρωνεις τον καθε ενα απο εμας,χοντρικα 1500-1700 ευρω,για 3 μηνες παραπανω θητειας.

σκεψου τωρα οικονομικα φιλε κυβερνητα!!!

θα πληρωνεις ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ατομα που μπαινουν καθε χρονο,με εκατομμυρια ευρω,για ποιο λογο?για να τους χασεις σε 15 μηνες!~!!!

αν με αυτα τα χρηματα,που ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ,εκανες ενα διαγωνισμο προσληψης εποπ,με ενα μεσο μισθο ανωτερο του σημερινου,και με "υποσχεση" οτι οι ντοπιοι θα προσληφθουν στους τοπους διαμονης τους, πολλα απο τα παιδια που δεν εχουν σπουδασει τιποτα,δεν ενδιαφερονται για καριερες κλπ θα πηγαιναν! οταν ομως λεμε για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ,να ειναι οπλιτες,κ οχι στελεχη,οπως σε πολλα στρατοπεδα,ετσι?

γιατι οταν εμενα στη λερο με πηγαινε 40 μεσα, οι εποπ ειχαν το επιλοχαδικο κ ξυνοντουσαν!

αληθεια,γιατι ο στρατος δε δημοσιευει μια μελετη,ποσα κοστιζει ο καθε απλος φανταρος? ο ελαχιστοτατος μισθος των 10 ευρω,ο ρουχισμος του,το φαγητο του,οι εργατοωρες που χαλιουνται στην υποτιθεμενη εκπ/ση του,το γεγονος οτι ΔΕΝ προσεχει κ δεν ενδιαφερεται για τον εξοπλισμο που του δινεται,με αποτελεσμα να φθειρεται...ΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν εχουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ?

απλα,ολα ειναι ζητημα προπαγανδας,πλυσης εγκεφαλου! πρεπει να παμε φανταροι,γιατι εχουμε υποχρεωση στη μαμα πατριδα,γιατι πρεπει να την υπερασπιστουμε απεναντι στους "απεναντι" κακοβουλους ως κακους γειτονες μας...

και σαν να μην εφταναν ολα αυτα,η καθημερινη της κυριακης,την προηγουμενη εβδομαδα δημοσιευεσε αρθρο που επιβεβαιωθηκε ΜΕΣΑ απο την κυβερνηση,για ΑΥΞΗΣΗ των στρατιωτικων δαπανων ....

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Δημοσ.

Κατ αρχας αυτο με τις εμπλοκες δεν το καταλαβα. Γενικα απο τις περιγραφες ολων των γνωστων και φιλων (εχουν δεν εχουν μεσο) ακουγεται τρελο καθισιο ο στρατος. Εκτος απο καποιους που το παιρνουν κατακαρδα και σκεφτονται πολυ (μεγα λαθος στο στρατο) οι οποιοι δεν την παλευουν γενικα και τους φαινονται ολα μανικι.

Οσον αφορα τους μισθους συμφωνω για τους αστυνομικους γιατι ορισμενα πραγματα ειναι αλυσιδα στη ζωη. Αν για παραδειγμα ο αστυνομικος επαιρνε τα λεφτα που επρεπε να παρει, ειναι πολυ πιθανο να μην εκανε και δευτερες δουλειες (που δυστηχως αρκετες απο αυτες ειναι βρωμικες). Βεβαια ο ανθρωπος ειναι απληστος γενικα.

Οσο για τους ΕΠΟΠ, διατρεχουν καθημερινα κινδυνους οι οποιοι προκυπτουν απο παλαια οπλα, βολες, και γενικα κινηση στην υπαιθρο που σιγουρα ειναι πιο επικινδυνη απο το να εισαι σε ενα γραφειο και τα ξυνεις και με τα 2 χερια.

Με λιγα λογια 3 μηνες ξυσιμο παραπανω δεν νομιζω οτι εχουν κανενα νοημα στην εκπαιδευση του στρατιωτη μιας και αν δεν κανω λαθος για να εκπαιδευτουμε σε περιπτωση πολεμου πηγαινουμε εκει και οχι για τπτ αλλο. Ασε που ως παλιος τους 3 τελευταιους μηνες, αν τα εξυνα μια τους προηγουμενους, τοτε θα τα ξυνω 10 (και μαλιστα επι πληρωμη).

Δημοσ.
Το μέγα θέμα είναι πόσοι δηλώνουν παραίτηση μέσα στους επόμενους μήνες.

Το μέγα θέμα είναι γιατί φεύγουνε. Είανι αυτό που είπα πριν, ότι ο στρατός χρειάζεται εκσυγχρόνηση και παιδεία, για να μη φεύγουνε οι ΕΠΟΠ και για να μειωθεί η θητεία. Είναι που είναι μπουρδέλο ο στρατός οι πολιτικοί νομίζουνε ότι θα το λύσουνε αν αυξήσουνε τη θητεία. Αλλά τί περιμένουμε από άτομα που δεν έχουνε πάει ποτέ στρατό στη ζωή τους.

Δημοσ.

Νομίζω οτι αυτό που συζητάνει είναι να μείνει η θητεία όπως είναι και μετά το ΄τελος της όποιος θέλει να μέινει για μερικούς μήνες επι πληρωμή και αν ικανοποιησεί στη συνέχεια να μείνει στον στρατό ,Όπως είπε και ο LL_NEO όταν είναι για ψήφους δεν είναι τόσο ηλίθιοι να αυξήσουν την θητεία έστω και μια μέρα ...

Δημοσ.
δεν επιασαν οι εποπ?

δωστους περισσοτερα,να πιασουν! μου λες οτι θα πληρωνεις τον καθε ενα απο εμας,χοντρικα 1500-1700 ευρω,για 3 μηνες παραπανω θητειας.

σκεψου τωρα οικονομικα φιλε κυβερνητα!!!

θα πληρωνεις ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ατομα που μπαινουν καθε χρονο,με εκατομμυρια ευρω,για ποιο λογο?για να τους χασεις σε 15 μηνες!~!!!

Χμμμμ το "δώσε παραπάνω" ξέρεις είναι μια κουβέντα, ειδικά όταν εδώ μέσα τα μισά μυνήματα στηλιτεύουν τις αμυντικές δαπάνες. Επιπλέον σου ξεφεύγει κάτι άλλο. Το ζήτημα / πρόβλημα της εξέλιξης. Οι ΕΠ.ΟΠ ξέρεις παίρνουν προαγωγές και προβλέπεται να φτάσουν στο βαθμό του Ανθυπασπιστή. Τι θα τους κάνουμε τότε; Σκέψου λοιπόν το μέτρο με τους 3 extra μήνες σαν κάτι ανάλογο του θεσμού των ΔΕΑ που υπάρχουν για τον ίδιο λόγο ακριβώς.

Κατ αρχας αυτο με τις εμπλοκες δεν το καταλαβα. Γενικα απο τις περιγραφες ολων των γνωστων και φιλων (εχουν δεν εχουν μεσο) ακουγεται τρελο καθισιο ο στρατος. Εκτος απο καποιους που το παιρνουν κατακαρδα και σκεφτονται πολυ (μεγα λαθος στο στρατο) οι οποιοι δεν την παλευουν γενικα και τους φαινονται ολα μανικι.

Ναι κάθονται, αράζουν, αλλά κάθονται μέσα και κάνουν κάθε μέρα σχεδόν υπηρεσία. Όταν πας θα καταλάβεις πόσο απάλευτη κατάσταση είναι (ειδικά εγώ που ήμουν στην πόλη μου καλοκαίρι και είχα όλη την Καλαμάτα πιάτο, ήμουν σε απαλεψιόν Mode every day. Έπαιρνα τηλέφωνο τον grigas και του έλεγα "Ήρθε σήμα απο το ΓΕΣ 35 και σήμερα δεν είναι πολλές" μπας και πάρω κουράγιο. Πάλι καλά που είχα αφήσει την κανονική μου άδεια, κάτι ειδικές και κάτι αιμοδοτικές και κάτι τιμητικές του Λαμπρόπουλου και την κοπάναγα)

Δημοσ.
Χμμμμ το "δώσε παραπάνω" ξέρεις είναι μια κουβέντα, ειδικά όταν εδώ μέσα τα μισά μυνήματα στηλιτεύουν τις αμυντικές δαπάνες. Επιπλέον σου ξεφεύγει κάτι άλλο. Το ζήτημα / πρόβλημα της εξέλιξης. Οι ΕΠ.ΟΠ ξέρεις παίρνουν προαγωγές και προβλέπεται να φτάσουν στο βαθμό του Ανθυπασπιστή. Τι θα τους κάνουμε τότε; Σκέψου λοιπόν το μέτρο με τους 3 extra μήνες σαν κάτι ανάλογο του θεσμού των ΔΕΑ που υπάρχουν για τον ίδιο λόγο ακριβώς.

λαθος κανεις! μου λεει οτι θα πληρωνει πανω απο 1500 ευρω τον ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΡΟ,για 3 μηνες! καθε σειρα παιρνει ΠΑΝΩ απο 10000 φανταρους,εχουμε 4 σειρες (στο πεζικο μονο),μιλαμε για χοντρικα 50,000 φανταρους,αρα μιλαμε για 75 εκατ ευρω! με αυτα τα λεφτα (ενος χρονου μισθοι), προσλαμβανεις 5357(!) εποπ ,με 1000 ευρω (14 μισθους υπολογιζω)!

οι εποπ παιρνουν προαγωγη,στα 3 χρονια δεκανεις,και στα 7 ΧΡΟΝΙΑ,οπου γινονται λοχιες!

επισης, οι ΔΕΑ,ειναι κατι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ,ας το κανει προαιρετικο κ αυτο!

κ τελος, οπως ειδες,απο τη στιγμη που θελει να ριξει Κ ΑΛΛΑ χρηματα,(που διαφωνω),μπορει να τα ριξει σε ΑΛΛΗ κατευθυνση!

(κ μην ξεχνας ολα τα υπολοιπα που σου εγραψα...και ειδικα,το κοστος ευκαιριας του καθε αξιωματικου για την εκπ/ση καθε σειρας,τη φθορα που ο καθε ασχετος φανταρος που δεν γουσταρει το στρατο,που προκαλει στα οπλα,το κοστος ρουχισμου του κλπ)!

Δημοσ.

LL_NEO το απαλεψιόν Mode ειναι θεμα χαρακτηρα. Εγω γενικα επειδη ειμαι πολυ σταρχιδιστης οπου πρεπει να ειμαι, στο στρατο θα πουλαω τρελα και γενικα θα εχω φροντισει να κανω βαλω σε μια ταξη ολα αυτα που εβαλε και ο αδερφος μου πριν μπει στρατο και δεν του καιγεται καρφι. Κανει σκοπια με φραπεδακι και εφημεριδα εχοντας χεσμενες και τις εφοδους και οποτε γουσταρει παιρνει και μια αδειουλα να παει και το μπανακι του.

Αλλα ειπαμε...οχι και 15 μηνες φραπεδακι και εφηριδα....δεν ειμαστε ολοι αργοσχολοι...Αυτο πρεπει να καταλαβουν στο υπουργειο....Να ελεγα οτι μαθαινεις και κατι τοτε οκ.

Επισης το ερωτημα ειναι το εξης...αφου οι φανταροι καθονται και δεν μαθαινουν τπτ, τι τους κοφτει αν ειναι αδειο ή γεματο το στρατοπεδο?

Δημοσ.
κανει σκοπια με φραπεδακι και εφημεριδα εχοντας χεσμενες και τις εφοδους και οποτε γουσταρει παιρνει και μια αδειουλα να παει και το μπανακι του.

Αφου για σας παίρνει τηλέφωνο ο "Θείος Ρόκκο" μωρή λουλού :P

Δε μπορούν να πάρουν όλοι άδειες ξέρεις όποτε θέλουν

antreas επανέρχομαι αργότερα

Δημοσ.

lookylook , υποθετω οτι εννοεις ειτε μονιμος υπαξιωματικος,ειτε δοκιμος( αξιωματικος).

υπαξιωματικοι ειναι οι απλοι φανταροι κατα τα αλλα,οπως εγω κ εσυ κλπ.

κανουν ιδια θητεια με τους υπολοιπους.

οσο για τους δοκιμους (ΔΕΑ),αν αυξηθει η θητεια των φανταρων,σχεδον σιγουρα θα αυξησουν κ των ΔΕΑ...

Δημοσ.
Αφου για σας παίρνει τηλέφωνο ο "Θείος Ρόκκο" μωρή λουλού :P

Λίγα για το το θείο :P

P.S:Ενταξει, οχι και οποτε θελει αλλα παιρνει που και που. btw εχει κατσει σκηνικο να κανει εφοδο γυναικα και να πετυχαινει τον αδερφο μου με καφε και playboy στο χερι (αν και με το πλευμποι θα μπορουσε να ειχε κατι αλλο στο χερι) και τον δευτερο με εφημεριδα...και πεταει την ατακα "ολα ενταξει παιδια?"....Αχαχαχαχχαχαχαχαχα....

Με λιγα λογια θα κοροιδευω την κοινωνια 3 μηνες παραπανω...the greek phenomena...

Δημοσ.
Φίλε μου ας μη στριμώχνονται όλα τα βύσματα στις καλύτερες θέσεις της Αθήνας για να υπάρχει κόσμος παντού' date=' ώστε να μη κλείνουνε οι μονάδες. Οι ΕΠΟΠ ήλθανε γι' αυτό ακριβώς το λόγο, για να υπάρχουνε άτομα ώστε να μειωθεί η θητεία, και πέτυχε ο θεσμός (ασχέτως αν οι περισσότεροι είναι καραγκιόζηδες και τρέχουνε τους στρατευμένους). Κάθε χρόνο οι αιτήσεις των ΕΠΟΠ είναι περισσότερες από τις θέσεις που ανακοινώνονται.

Ας υπάρξει πρώτα [b']αξιοκρατεία[/b], οργάνωση και παιδεία των στρατιωτικών και θα δεις ότι δε χρειάζεται αύξηση. Και οι 12 μήνες πολλοί είναι.

Επειδη βεβαια ωραια αυτα που ζητας και μια χαρα και μαζι σου αλλα δυστυχως δεν ζουμε στην Ουτοπια αλλα την Φρουτοπια,και ειλικρινα αν δεν εισαι βυσμα δεν θα περασεις ζαχαρη,μηπως να το ξανασκεφτοσουν?Μηπως θα προτιμουσες να ανταλλαξεις 3 μηνες με πιο ευκολη θητεια?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...