Προς το περιεχόμενο

15 μήνες η θητεία

Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά ρε παιδια, εχουν τρελαθει αυτοι στη ΝΔ?Ααχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...

Διαβαζω παντου αυτες τις μερες (και χθες στην Ελευθεροτυπια) οτι εχουν βαλει στοχο να πανε τη στρατιωτικη θητεια στους 15 μηνες και τους 3 τελευταιους μηνες ο στρατιωτης θα παιρνει το μισθο του ανειδικευτου εργατη. Μουααχαχχαχαχαχα...Μα τι αλλη βλ@κεια θα ακουσουμε?

Εχει κανεις καμμια πληροφορια για το ποτε θα γινε αυτο? Μου φαινεται πρεπει να παραιτηθω σιγα σιγα απο τη δουλεια μου και να μαζευω τα μπογαλακια μου για φανταρος πριν ανακλυψουν οτι ετοιμαζουν επιθεση τιποτα εξωγηινοι και το πανε 34 μηνες.

Ημαρτον θεε μου!Γιατι να μας κυβερνανε όλο ηλλλίθιοι?

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εχεις παει φανταρος?

Εχεις δει ποσο λιγο κοσμο εχουν τα στρατοπεδα?

Εχεις παρει πρεφα ποσες μοναδες κλεισανε?

Στην παραμεθωριο ακους για 20 και 30-μια να τους πηγαινει.Καλα κανουν και το αυξανουν.Απο το να πηζει το...μην πω των φάνταρων δεν ειναι καλυτερα πιο χαλαρα και να καθεσαι 3 μηνες?

Οκ,αν το πηγαινανε στους 18 ξερω γω να ελεγα "Χμμ,θαμαι χαλαρα αλλα θα φαω 1,5 χρονο" Αλλα πιστευω οτι 3 μηνακια δεν ειναι τοσο φοβερο

Δημοσ.

Κοίτα, με τον τόσο λίγο κόσμο που κατατάσσεται σε κάθε ΕΣΣΟ, η λύση για να μην καταρρεύσουν τα στρατόπεδα (άσχεται με το αν επιθυμεί ο καθένας την κατάρρευση αυτή :razz: ) είναι η αύξηση της θητείας.

Απ' την άλλη όμως, ο στρατός αποτελεί παραβίαση κάποιων στοιχειωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου (δεν θα μπω στην διαδικασία να το αναλύσω), και η τάση σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο θα έπρεπε να ήταν η περαιτέρω χρονικά μείωσή του, κι όχι το ανάποδο...

Δημοσ.

Γενικά από ράδιο αρβύλλα έχω ακούσει διάφορα.

18μηνο, 14μηνο κτλ.

Αν δε κάνω λάθος η ΝΔ γενικά ήταν κατά της μείωσης της θητείας οπότε δε θα μου κάνει εντύπωση αν την αυξήσει.

Τπτ συγκεκριμένο πάντως...

Δημοσ.

Eγω λεω να υπογραψουμε ενα συμφωνο ειρηνης με τη Τουρκια με τη παρουσια Ευρωπαικης Ενωσης και Αμερικης και να κανουμε το στρατο 6μηνο και το σημαντικοτερο απ'ολα να σταματησουν τα στρατιωτικα κονδυλια και να πανε στη παιδεια.Τωρα για το αν θα κουραστουν οσοι ειναι να πανε φανταροι για 3 μηνες παραπανω δε νομιζω πως ειναι τοσο σοβαρο ζητημα.

Δημοσ.

Ρε παιδια πλακα μου κανετε οσοι λετε οτι πρεπει να αυξηθει επειδη δεν εχει κοσμο?Ελεος και πολυελεος δλδ.Τι αλλο θα ακουσουμε? Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ και να γινει μισθοφορικος.

Ετσι θα καταπολεμηθει και η ανεργια και επιτελους ο στρατος θα ειναι σοβαρος και οχι οπως ο τωρινος που το μονο που μαθαινουν ειναι πως θα στριβουν μπαφους. Θεε και κυριε.

Οσο για το 30 - 1 εγω εχω και τον αδερφο μου παραμεθωριο και σχεδον οι μισοι φιλοι μου ειναι φανταροι. Το οτι καθονται και τα ξυνουν ολοι μερα ειναι πολυ λιγο μπροστα σε αυτο που γινεται. Το περισσοτερο που εχω ακουσει ειναι 5 μεσα 1 εξω και αυτο για λιγο. Ο αδελφος μου ειναι 2-1.

Δηλαδη να παω φανταρος 15 μηνες για να κανω τι?Να τα ξυνω 3 μηνες παραπανω και να χασω επαφη με καθε εξελιξη στο χωρο της δουλειας μου παίρνοντας τα μισα λεφτα απο αυτα που παίρνω τωρα για 3 μήνες?

Δεν το θετω πολιτικα το ζητημα. Η ΝΔ κυβερναει γι'αυτη λεω...Οποιος και να κυβερνουσε τα ιδια θα ελεγα.Αλλωστε γραμμενους τους εχω ολους σε σημειο που πιο πολυ δεν υπαρχει.

Δημοσ.

Εν τω μεταξυ μολις πηρα ενα γνωστο που ειναι στελεχος στο στρατο και μου λεει οτι δεν ξερει τπτ και δεν εχει ακουστει τπτ. Αλλα ακουστε τι μου ειπε :

Ο Νομος δεν εχει αλλαξει τις τελευταιες 10ετιες.Ακομα προβλεπει 24 μηνες θητεια. Το οτι αυτη τη στιγμη ειναι 12 ειναι ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ με την οποια ουσιαστικα μας χαριζει 12 μηνες. Κατι που σημαινει οτι μπορει ανα πασα στιγμη και πανευκολα να το παει στους 15 χωρις πολλα πολλα και ιστοριες με τπτ πολυπλοκα ψηφισματα στη Βουλη κτλ....Να δεις που θα την παθω και θα το φυσαω και δεν θα κρυωνει....γκρρρρρρρ...

Δημοσ.
Ρε παιδια πλακα μου κανετε οσοι λετε οτι πρεπει να αυξηθει επειδη δεν εχει κοσμο?Ελεος και πολυελεος δλδ.Τι αλλο θα ακουσουμε? Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ και να γινει μισθοφορικος.
Μα ρε συ,αυτο ειναι το θεμα!!

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΠ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ!

Ο σκοπος ηταν να μπουν ΕΠΟΠια και να μειωθει η θητεια.Ε,αυτο δεν πετυχε,απλα δεν μπηκαν μισθοφοροι

Ωραιο το "Καντε τον μισθοφορικο"...στα λογια.Ετσι ευκολο ειναι?Ετσι ευκολα νομιζεις οτι καλυπτονται οι αναγκες μονο απο μισθοφορους??Για να δουμε,ποσοι θα μαζζευτουν...

Κριτερ

Και γω 2-1 και 1-1 πηγαινα ομως τα παιδια στην Κω ας πουμε πηγαιναν 20 και 30-1

Δημοσ.

Αυτό που συζητάνε μέσα στ' άλλα είναι η υποχρεωτική θητεία στα 19 μια και δεν έχει δοθεί ουσιαστικά καμμία λύση για τους ανυπότακτους και βλέπεις κόσμο και κοσμάκη να απέχει απ' το στρατό έως και μεγάλη ηλικία.

Απ' την άλλη όμως, το να έχεις ένα ειδικευμένο πτυχιούχο στο στρατό, σου λύνει τα χέρια από άποψη ειδικευμένου προσωπικού μια και ο 19άρης δεν ξέρει στην ουσία τίποτα.

Όπως και νά'χει δεν είναι ωραίο για τον πολίτη να ξέρει ότι από εκεί που θα πήγαινε για ένα χρόνο μετά θα έχει άλλους 3 μήνες στο κεφάλι. Βέβαια, οι 3 αυτοί μήνες θα είναι με ένα μισθό που ούτε οι ΔΕΑ δεν βλέπουν.

Και πάλι όμως, προσωπικά δεν θα ήθελα να κάτσω ούτε μέρα παραπάνω μέσα στη σαπίλα του στρατού.

Και το γεγονός ότι δεν φτάνουν οι φαντάροι για επάνδρωση των μονάδων, οφείλεται στο ότι οι μονάδες είναι υπερβολικά πολλές και δεν υπάρχει λόγος πλέον για κάτι τέτοιο. Απλούστατα, οι τοπικές κοινωνίες, όπως και στην περιπτωση των πανεπιστημιακών σχολών, πιέζουν για να μη χάσουν τα χρήματα που αφήνουν οι φαντάροι.

Θα έπρεπε λοιπόν να γίνει συγχώνευση δυνάμεων. Δε χρειάζεται να υπάρχει πυροβολικό σε κάθε πόλη από Θεσσαλονίκη έως Ορεστιάδα. Είναι βλακώδες.

Δημοσ.

Εγω που εκανα 18 δηλαδη να τους ζητησω μισθους 6 μηνων!

Πλακα στην πλακα κανενας δεν πιανει δουλεια αμεσως μετα το στρατο ολοι μετα απο 5-6 μηνες!

Οποτε 1500 euro δεν χαλανε κανενα!

Δημοσ.

ναι σιγά το τραγικό δηλαδή αυτοί οι 3 μήνες.

πάντως και μισθοφορικός να ήταν αυτό που είπαν και παραπάνω πόσοι θα μαζευόντουσαν, πολύ (δε μιλάω συγκεκριμένα για άτομα στο φόρουμ, γενικότερο είναι) έχουν πάθει μια ψύχωση με το στρατό χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, απλα επειδή είναι της μόδας

Δημοσ.

Το θεμα ειναι να ψαξουν να βρουν γιατι δεν επιασαν οι ΕΠΟΠ και οχι να αυξησουν τη θητεια. Με κατω απο 900 ευρω μισθο (εχω φιλο στα μεγαρα και παιρνει καθαρα 800 κατι)τι θες να κανουν και οι ΕΠΟΠ?

Αυτοι ρισκαρουν τη ζωη τους και παιρνουν 800 και ο υπαλληλος του υπουργειου οικονομικων παιρνει πρωτο μισθο 1500 (χωρις υπερβολες) και συνηθως τα ξυνει.

Δημοσ.
Εχεις παει φανταρος?

Εχεις δει ποσο λιγο κοσμο εχουν τα στρατοπεδα?

Εχεις παρει πρεφα ποσες μοναδες κλεισανε?

Στην παραμεθωριο ακους για 20 και 30-μια να τους πηγαινει.Καλα κανουν και το αυξανουν.Απο το να πηζει το...μην πω των φάνταρων δεν ειναι καλυτερα πιο χαλαρα και να καθεσαι 3 μηνες?

Οκ' date='αν το πηγαινανε στους 18 ξερω γω να ελεγα "Χμμ,θαμαι χαλαρα αλλα θα φαω 1,5 χρονο" Αλλα πιστευω οτι 3 μηνακια δεν ειναι τοσο φοβερο[/quote']

Φίλε μου ας μη στριμώχνονται όλα τα βύσματα στις καλύτερες θέσεις της Αθήνας για να υπάρχει κόσμος παντού, ώστε να μη κλείνουνε οι μονάδες. Οι ΕΠΟΠ ήλθανε γι' αυτό ακριβώς το λόγο, για να υπάρχουνε άτομα ώστε να μειωθεί η θητεία, και πέτυχε ο θεσμός (ασχέτως αν οι περισσότεροι είναι καραγκιόζηδες και τρέχουνε τους στρατευμένους). Κάθε χρόνο οι αιτήσεις των ΕΠΟΠ είναι περισσότερες από τις θέσεις που ανακοινώνονται.

Ας υπάρξει πρώτα αξιοκρατεία, οργάνωση και παιδεία των στρατιωτικών και θα δεις ότι δε χρειάζεται αύξηση. Και οι 12 μήνες πολλοί είναι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...