Προς το περιεχόμενο

Xbox γιατί δεν τρέχει το bootcd?

Tarafos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά παιδιά και καλός σας βρήκα

Αν και είναι το πρώτο μου post εδώ θα μπώ κατευθείαν στο ζουμί :mrgreen:

Λοιπόν έχω ένα τσιπαρισμένο XBOX (δεν ξέρω ποιο modchip φοράει) και θέλω να του εγκαταστήσω το XBMC.

Αφού κάθισα λοιπόν σχεδόν μία μέρα και διάβασα όλα τα σχετικά θέματα από το SourceForge.net (τα έσωσα και τα εκτύπωσα και όλας για γρήγορη πρόσβαση στις οδηγίες) και κατέβασα όλα τα σχετικά προγράμματα με μουλάρι και torrents, είπα σήμερα να αρχίσω την διαδικασία και να περάσω το evolutionX dashboard, για να να μπορέσω να δουλέψω μέσω FlashFxp.

Εδώ λοιπόν αρχίζουν τα προβλήματα.

Έχω κατεβάσει το EvolutionX Build 3935 το οποίο ήταν σε rar, και αφού το αποσυμπίεσα το έκανα iso με το xiso και το έγραψα με το nero σε cdrw. Το βάζω όμως να φορτώσει και το xbox δεν αναγνωρίζει το cd (σε αυτό το cd είχα γραμμένο παιχνίδι για xbox το οποίο έπαιζε κανονικά οπότε δεν τίθεται θέμα μη συμβατότητας του cdrw) Επίσης το ξαναέκανα iso με το craxtion μπας και έφταιγε το xiso αλλά και πάλι τα ίδια. Έγραψα το iso σε DVD-R & DVDRW αλλά τίποτα.

Έπειτα κατέβασα το Evolutionx Boot Cd v1.8.458 το οποίο ήταν έτοιμο iso για xbox, το έγραψα με το nero αλλά και πάλι δεν μπορεί να το διαβάσει. Να σημειώσω εδώ ότι έχω πολλά παιχνίδια σε DVDR(+ & -) και CDRW τα οποία παίζουν άψογα (είναι όλα γραμμένα με το nero επίσης). Να σημειώσω ότι κάποτε είχα τρέξει το xbox media player μαζί με ταινία από cdrw όπως και το mameX (πάλι από cdrw μαζί με κάποια roms) και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ( αυτό το αναφέρω γιατί φαίνεται ότι δεν είναι πρόβλημα του modchip)

Εδώ και 4 ώρες κάνω συνέχεια δοκιμές αλλά δεν έχω καταφέρει να ξεφορτωθώ το καταραμένο ms dashboard. :evil:

Καμιά ιδέα :confused:

Ευχαριστώ

Δημοσ.

1.Pws kais to iso.prepi sto nero na pas recorder-->burn image ktl

2.Gia des pws einai onomasmeno to xbe tou evox.Kanonika gia na bootarei prepi na legete default.xbe.

kai oi 2 periptwseis pou anefera einai ligo akraies alla gia dokimase tes.Kanonika apo ayta pou les tha eprepe na trexei.

Δημοσ.

Αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι πώς δεν έχεις βάλει "dummy files" στο ISO σου, δηλαδή κάποια άσχετα αρχεία μόνο και μόνο για να μεγαλώσει ο χώρος του ISO.

Αυτό γίνεται γιατί πολλά xbox drives αρνούνται να διαβάσουν cd - dvd (θα σου συνιστούσα να κάνεις τις εγγραφές σε dvd για να είσαι σίγουρος οτι δεν φταίει αυτό), με μικρό μέγεθος αρχείων.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρείς ένα αρχείο .zip 300-400 MB ή να φτιάξεις ένα μόνος σου. Βαλε το μαζί με τα αρχεία του evolution στο ISO και ξανασώσε το ISO.

Κάψε το σε ένα DVD και κατά 99% θα δουλέψει.

Δημοσ.

Dummy File Maker (20k) είναι ένα από αυτά.

Θα χρειαστεί να φτιάξεις ένα αρκετά μεγάλο dummy file ώστε το αρχείο που σε ενδιαφέρει να μείνει σχεδόν στο τέλος του cd/dvd,

ώστε να μπορέσει να διαβαστεί από το drive.

To cd/dvd γράψτο με όσο χαμηλότερη ταχύτητα μπορείς. Α και μπορεί να χρειαστείς αρκετά on/off μέχρι να το "δει" το xbox σου.

Σε μένα έχει τύχει να το δει κ με τη 12η!

Το *.iso μπορείς να το φτιάξεις/κάνεις extract με το SimpleX ISO.

/sc

Δημοσ.

Φίλε μου DIMERR δεν ξέρω πώς να σε ευχαριστήσω έχεις δίκιο τώρα που βλέπω το directory του evox υπάρχει το evox.ini αλλά το .xbe λέγεται evoxdash.xbe. Μα πως δεν το πήρα χαμπάρι (και το είχα διαβάσει και σε κάποιο tutorial) αυτό πρέπει να είναι το πρόβλημα θα το δοκιμάσω και θα σας πω τι έγινε. (Επίσης πολύ χρήσιμο αυτο για τα dummy files που είπατε).

Σας ευχαριστώ όλους

(DIMERR είσαι φοβερός φίλε μπράβο σου!!! κερνάω ότι γουστάρεις) :wink:

Δημοσ.
Ενημέρωσε μας ε;

Να δούμε ποιός έδωσε την πιό σωστή συμβουλή :D

Gabriel όλες οι συμβουλές ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες σας ευχαριστώ. Το βασικό πρόβλημα ήταν ότι δεν είχα κάνει μετονομασία σε default.xbe το evoxdash.xbe και γι αυτό δεν bootαρε. Τώρα γιατί δεν έτρεχε και το Evolutionx Boot Cd v1.8.458 που επίσης δοκίμασα αυτό δεν το καταλαβαίνω (αλλά δεν με ενδιαφέρει πια, μιας και με FTP τώρα μπορώ να περάσω ότι θέλω.)

Κάτι άλλο που θα ήθελα την βοήθεια σας είναι το εξής

Θα ήθελα να αλλάξω τον σκληρό του (με έναν αρκετά μεγαλύτερο) αλλά δεν ξέρω τι modchip «φοράει» το xbox μου. (Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω τι modchip έχω ή ποιό bios και αν υποστηρίζει hd swap?)

Τώρα που έχω το evoxdashboard μήπως μπορώ να αλλάξω τον σκληρό (με βάση τις οδηγίες που έχω από internet) ή πρέπει να flashάρω το modchip απαραίτητα.

Το evolutionx 3935 που έχω μου δίνει επιλογή να flashάρω το modchip ( με το EvoxM7 bios).

Να το flashάρω ή μπορεί να μου χαλάσει το modchip?

Υπάρχει δυνατότητα να γυρίσω στο παλιό bios αν κάτι πάει στραβά?

Και το κυριότερο υποστηρίζει αλλαγή σκληρού δίσκου το συγκεκριμένο bios?

Ξέρετε κάποιον καλύτερο τρόπο ?

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και πάλι

Δημοσ.

Αν δεν ξέρεις τί τσιπάκι φοράει καλύτερα να μην προβείς σε αναβάθμιση bios. Άσε που υπάρχουν και κάτι απατεώνες που σου πουλάνε τσιπάκι και το μόνο που κάνουν είναι να σου flash-άρουν το TSOP.

Στο λέω από προσωπική εμπειρία.

Για σκληρό δεν είμαι σίγουρος οπότε δέν θα μιλήσω :D

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ gabriel, οπότε μάλλον ξεχνάμε την αλλαγή σκληρού? :(

Η δοκιμάζουμε και αν κάτσει έκατσε?

Δημοσ.

Πάντως και εγώ τώρα έχω ένα box φίλου που όπως έλεγε είναι chipαρισμένο αλλά chip πουθενά. Και για να περάσει άλλο TSOP θέλει κάποια mod στην mainboard.

Δημοσ.
e koita afou 8a to anoi3eis des an exeis tsipaki traba to mia pic kai kanto post h checkare edw http://www.xbox-scene.com[/url'] gia na deis pio einai, pote to tsipares?

Το xbox είναι αγορασμένο πρίν 3 χρόνια το chip πρέπει να το έβαλα κανένα χρόνο μετά.

Από ότι βλέπω εδώ το Evox M7 bios που έχω μπορεί να περαστεί σε οποιοδήποτε modchip και δίνει δυνατότητα swap HD (δεν ξέρω αν flasάρει σκέτο TSOP χωρίς modchip) οπότε το μόνο που χρειάζεται να ξέρω είναι αν πραγματικά έχω modchip.

Δημοσ.
Φίλε μου DIMERR δεν ξέρω πώς να σε ευχαριστήσω έχεις δίκιο τώρα που βλέπω το directory του evox υπάρχει το evox.ini αλλά το .xbe λέγεται evoxdash.xbe. Μα πως δεν το πήρα χαμπάρι (και το είχα διαβάσει και σε κάποιο tutorial) αυτό πρέπει να είναι το πρόβλημα θα το δοκιμάσω και θα σας πω τι έγινε. (Επίσης πολύ χρήσιμο αυτο για τα dummy files που είπατε).

Σας ευχαριστώ όλους

(DIMERR είσαι φοβερός φίλε μπράβο σου!!! κερνάω ότι γουστάρεις) :wink:

Tipota re file na eisai kala gia auto eimaste edw :-D ;)

oso gia to skliro an exeis skopo na baleis mikrotero skliro apo 136gb tote den iparxei prob me to bios.An thes na baleis megalitero tote isws xreiastei allagi tou bios(na baleis diladi kapoio pio kainourio)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...