Προς το περιεχόμενο

BORO Ego ? Prepei ?

overclockerd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα ήθελα να ρωτήσω αν τα Linux ειναι Καλύτερα απο τα Windows ? θα ήθελα να τα δoκιμάσω,Επειδή δεν ξέρω,ποια έκδοση είναι η καλύτερη και θα κρατήσει Χρόνια ? Εχω 32 Βit επεξεργαστή οποτε Να μου Προτείνεται 32 - Bita Linux.:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να δοκιμασεις κατεβασε και βαλε καμια Live εκδοση πρωτα που τρεχει απο cd ολο του λειτουργικο και δες ποσο σε καλυπτει...

Ενδεικτικα:

Kororaa-XGL Livecd-0.2 (εκδοση με πολυ εντυπωσιακο γραφικο περιβαλλον αν εχεις Nvidia ή Ati)

Knoppel 0.6 (Live CD πληρως εξελληνισμενο και αξιολογο)

Κατεβαζεις τα ISO τα καις σε ενα CD και ξεκινας το μηχανημα σου απο αυτα...

Για το αν το Linux είναι καλύτερο από τα Windows, αν το FreeBSD είναι καλύτερο κι απ'τα δύο ή αν το OSX τα βλέπει από ψηλά και γελάει, οι απόψεις διίστανται όσο και οι ανάγκες, η αισθητική, η φιλοσοφία, ο χρόνος και ένα σορό άλλα, του κάθε χρήστη. Το τι θεωρεί ο καθένας καλύτερο, έχει να κάνει με το τι προτεραιότητες βάζει.

Για το ποια διανομή είναι η καλύτερη, μία από τα ίδια. Κάνε ένα search σε παλαιότερα threads του forum και θα βαρεθείς να διαβάζεις απόψεις..

Η γνώμη μου είναι να βάλεις linux αν σου αρέσουν οι υπολογιστές / η πληροφορική, πέρα από μέσον και σαν αυτοσκοπός, και είσαι διατεθειμένος να αφιερώσεις χρόνο. Ανάλογα τις δουλειές που κάνεις στον υπολογιστή ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνεις κάποιες παραχωρήσεις (αν εξαρτάσαι από συγκεκριμένες, εξειδικευμένες windows εφαρμογές που δεν υπάρχουν για Linux -αν και συνήθως υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές), αλλά θα ξεχάσεις τα ασυνάρτητα προβλήματα, την κακομασημένη τροφή, την απλοϊκή νοοτροπία και τις λοιπές λαμακίες των winblows -στο Linux κάθε πρόβλημα είναι λογικό και έχει τη λύση του, και ό,τι εργαλεία ή πληροφορίες χρειαστούν για την επίλυσή του είναι άμεσα διαθέσιμα. Αρχικά ίσως ο όγκος των πληροφοριών να σου φανεί βουνό αλλά αν επιμείνεις και δώσεις χρόνο θα τα δεις διαφορετικά ;)

Τέλος αν βάλεις μια διανομή που να στηρίζεται από ισχυρή κοινότητα (π.χ. debian, slackware, archlinux, gentoo, fedora, κ.α.) δεν θα πρέπει να ανησυχείς καθόλου για το αν η υποστήριξή της θα κρατήσει χρόνια.

Λοιπόν να σου πω κ εγω την γνωμη μου μια και αυτο το ερωτημα (επιθυμια μαλλον) την ειχα τα τελευταια χρονια:

όσες φορές είχα προσπαθήσει να κανω την "αλλαγή" αυτό που με σταματούσε πάντα ήταν ασυμβατότητες στο hardware και κυρίως η απουσία σύνδεσης με το ιντερνετ (κατι μάλλον απαραίτητο για ενα λειτουργικό όπως το linux αφού εκεί θα βασιστείς για πολλές λύσεις σε προβλήματα ή αναζητήσεις που μπορεί να έχεις).

Εφτασε λοιπόν ο καιρός που βγήκε το Ubuntu 6 και αποφάσισα να το δοκιμασω στο ενός έτους laptop με όχι και πολλες ελπίδες αφού ότι είχα δοκιμάσει τον περασμένο χρόνο δεν λειτουργούσε σωστά. Αλλά πλεόν όλα δουλευαν ρολόι με την έκδοση 6! Έχοντας λοιπόν και σύνδεση γρήγορη στο ιντερνετ μπορώ πλέον (όπως θα δεις και στο thread που έχω ανοίξει) να αντιμετωπίζω οποιοδήποτε πρόβλημα με την βοήθεια φίλων από το forum.

Σε λίγες ωρες-μέρες μπορούσα να κάνω σχεδόν ότι και στα windows με σχετική άνεση (ακόμη και αν δεν ήμουν απόλυτα σίγουρος για το τι κάνω πάντα...χεχε).

Για μένα λοιπόν αν:

1.Δεν έχεις προβλήματα hardware (δεν θα βγει το efi; θα βγει που θα παει)

2.Έχεις ιντερνετ.

3.Έχεις κάποιο ελευθερο χρόνο και διάθεση

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ!!!

Προσωπικά εγώ σου προτείνω το Ubuntu με την πολύ καλή online documentation και την εύκολη λειτουργία mp3, wmv, quicktime κτλ μεσω easyUbuntu.

καλό.....ξεστράβωμα.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...