Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια με MATLAB σε Linux...

xaxa1982

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά, βοηθήστε λίγο εδώ please. Έχω βάλει την Matlab 7 στο Ubuntu 5.10 και δεν μπορώ να έχω γραφικό περιβάλλον. Την τρέχω και μου την δουλεύει μόνο από terminal. Μου βγάζει τα παρακάτω:

>
./MATLAB
Warning: latest version of matlab app-defaults file not found.
Contact your system administrator to have this file installed.
Warning: Unable to load Java Runtime Environment: libjvm.so: cannot open shared object file: No such file or directory.
Warning: Disabling Java support.
Warning: Could not access OpenGL library

< M A T L A B >
                 Copyright 1984-2004 The MathWorks, Inc.
                        Version 7.0.0.19901 (R14)
                               May 06, 2004

??? Undefined function or variable 'matlabrc'.

>>

Πώς λύνεται αυτό?Απ'ότι καταλαβαίνω έχει πρόβλημα με τον OpenGL driver, αλλά η κάρτα γραφικών μου δεν έχει drivers και δεν ξέρω τι να κάνω. Κάπου μέσα στο Synaptic βρήκα κάτι πακέτα που έλεγαν ότι δείχνουν σε προγράμματα ότι δουλεύει το OpenGL και τα εγκατέστησα(δε θυμάμαι πώς λέγονταν), αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Τι άλλο μπορώ να κάνω?

Βοηθήστε λίγο please....Τα'χω παίξει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι, δε φταίει ο driver. Φταίει ότι πας να εκτελέσεις κατευθείαν το binary 'MATLAB', χωρίς να έχεις καθορίσει πρώτα που είναι οι βιβλιοθήκες, με αποτέλεσμα να μη βρίσκει το java runtime environment (το GUI της είναι java-based). Ο σωστός τρόπος να τρέξεις τη Matlab είναι να τρέξεις το $MATLABROOT/bin/matlab, όπου $MATLABROOT ο κατάλογος που έχεις εγκαταστήσει τη Matlab.

• 1 μήνα μετά...
Όχι, δε φταίει ο driver. Φταίει ότι πας να εκτελέσεις κατευθείαν το binary 'MATLAB', χωρίς να έχεις καθορίσει πρώτα που είναι οι βιβλιοθήκες, με αποτέλεσμα να μη βρίσκει το java runtime environment (το GUI της είναι java-based). Ο σωστός τρόπος να τρέξεις τη Matlab είναι να τρέξεις το $MATLABROOT/bin/matlab, όπου $MATLABROOT ο κατάλογος που έχεις εγκαταστήσει τη Matlab.

Το θέμα είναι ότι τρέχω την Matlab από το φάκελο $Matrlabroot/bin/matlab και το κάνει αυτό...

Δώσε java -version σε κονσόλα και πες μας τι επιστρέφει.

Αυτό βγάζει...

Την java δεν την έχω βάλει από τα repos γιατί δεν βρίσκω το πακέτο(έχω Mandriva 2006,τώρα δεν έχω πλέον Ubuntu,γιατί είχα διάφορα προβλήματα).Ψάχνω με την ονομασία jre ή j2re ή java και δεν βρήκα τίποτα...

# java -version

bash: java: command not found

Γιατί δεν κατεβάζεις java από εδώ: http://www.java.com/en/download/linux_manual.jsp

και κάνε εγκατάσταση χειροκίνητα

http://www.java.com/en/download/help/5000010500.xml

Από'κει την έχω κατεβάσει, αλλά πάλι τίποτα δεν έχω καταφέρει.

Αποκλείεται να την έχεις εγκαταστήσει σε σημείο μέσα στο path και όταν γράφεις στο command prompt java να σου λέει οτι δεν τη βρίσκει!

Επομένως κάτι παίζεται...

Αποκλείεται να την έχεις εγκαταστήσει σε σημείο μέσα στο path και όταν γράφεις στο command prompt java να σου λέει οτι δεν τη βρίσκει!

Επομένως κάτι παίζεται...

Εδώ την έχω βάλει : /usr/java/jre1.5.0_07

Ωραία λοιπόν. Εκεί αν γράψεις echo $PATH θα δείς οτι το :/usr/java/jre1.5.0_07/bin (εκεί δηλαδή που βρίσκονται τα εκτελέσιμα αρχεία της java) δεν υπάρχει μέσα στο $PATH. Πρέπει να το προσθέσεις. Αν δώσεις

export PATH=$PATH:/usr/java/jre1.5.0_07/bin θα προστεθεί στο $PATH σου. Δώσε πάλι μετά echo $PATH να σιγουρευτείς οτι προστέθηκε και δοκίμασε με Matlab στη συνέχεια.

Ωραία,βγήκε αυτό:

>[g-k@192 ~]$ export PATH=$PATH:/usr/java/jre1.5.0_07/bin
[g-k@192 ~]$ echo $PATH
/usr/bin:/bin:/usr/bin:/usr/local/bin:/usr/X11R6/bin/:/usr/games:/home/g-k/bin:/usr/java/jre1.5.0_07/bin
[g-k@192 ~]$ java -version
java version "1.5.0_07"
Java(TM) 2 Runtime Environment, Standard Edition (build 1.5.0_07-b03)
Java HotSpot(TM) Client VM (build 1.5.0_07-b03, mixed mode, sharing)
[g-k@192 ~]$

Θα δοκιμάσω σε λίγο την Matlab και θα σας πω...

Μου βγάζει το παρακάτω:

>[root@192 glnx86]# ./MATLAB
Warning: latest version of matlab app-defaults file not found.
Contact your system administrator to have this file installed.
Warning: Unable to load Java Runtime Environment: libjvm.so: cannot open shared object file: No such file or directory.
Warning: Disabling Java support.
Warning: Could not access OpenGL library

< M A T L A B >
                 Copyright 1984-2004 The MathWorks, Inc.
                        Version 7.0.0.19901 (R14)
                               May 06, 2004

??? Undefined function or variable 'matlabrc'.

>> 

Καμιά ιδέα?

Στο προηγούμενο post τρέχεις τις εντολές ως χρήστης, ενώ στο τελευταίο ως root. Σωστά; Την εντολή που σου είπα παραπάνω για το $PATH πρέπει να την ξαναγράψεις αν κάνεις login σε άλλο account ή κλείσεις την κονσόλα και την ανοίξεις πάλι. Επομένως φαντάζομαι πάλι δε βρίσκει java

Για να είναι μόνιμες οι αλλαγές νομίζω οτι πρέπει να βάλεις την εντολή με το export στο /etc/profile

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...