Προς το περιεχόμενο

Γραφική αναπαράσταση δικτύου απο configuration file

ΜΑΝΩΛΗΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εστω οτι εχουμε καποια cisco routers συνδεδεμένα μεταξύ τους και εχουμε δώσει ολες τις ρυθμίσεις που πρεπει για διευθυνσιοδοτησεις στις πορτες , access lists , static routes και οτι αλλο πρεπει.Ολες τις ρυθμισεις τις σώζουμε σε ενα txt αρχειακι.Ολα καλα μεχρι εδω

Αυτο που θελω να ρωτησω είναι αν υπάρχει κάποιο προγραμματάκι στο οποίο να δινεις το configuration file του router και να σου βγάζει μια γραφική αναπαράσταση.

Οσο και αν εχω ψάξει δεν μπορω να βρω κατι...

Δημοσ.

Oso gnwrizw egw den uparxei kati tetoio kai tha einai polu duskolo na to diabasei apo mono tou. Best bet einai na uparxei kati etoimo ths idias ths cisco. Dokimase to visio an kai ena pou 3erw oti tha breis polu xrhsimo einai to OPnet. Na 3ereis omws tetoiou eidous programmata einai polu akriba kai mexri kai o theios dyskoleyetai na ta brei ;)

Δημοσ.

πολυ ενδιαφερον θα ηταν ενα τετοιο προγραμματακι αλλα κομματακι δυσκολο να κυκλοφορησει οπως ειπωθηκε. φανταζομαι θα φορτωνεις το config απο καθε network device (οχι απαραιτητα απο router) και θα στηνει το γραφημα της τοπολογιας. ενδιαφερον!

Δημοσ.

Ciscoworks LAN Management λέγεται και σου δίνει σε γραφική μορφή την πλήρη τοπολογία δικτύου - μετάξύ των πολλών άλλων που κάνει. Δε χρειάζεται txt file με τις ρυθμίσεις, καθώς μιλάει απευθείας με swtches/routers.

Δύσκολο να το βρεις, εκτός αν είσαι certified Cisco client, απαιτεί περιβάλλον Server 2000 και άνω, 1 GB μνήμη και τρέχει σε Java platform.

Δημοσ.
Akribestatos o spinmind

Να φανταστείς αγαπητέ φίλε ότι χρειάστηκε να "στήσω" ξεχωριστό μηχάνημα στο δίκτυο που να ασχολείται μόνο με τη διαχείριση. Ασχολήθηκα ιδιάιτερα με τα specs γιατί, πίστεψέ με, κάνει τα πάντα, όπως και το αντίστοιχο της HP, ωστόσο είναι πολύ βαριά εφαρμογή με πάρα πολλά depenencies.

Καλημέρες :)

Δημοσ.

Ευχαριστώ spinmind . Εχω ακρη να το βρω καθως ειμαι σπουδαστης CCNA και ξέρω καποια ατομα τα οποια μπορουν να με βοηθησουν

Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...