theye Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Η ιστορία ξεκίνησε πριν λίγες μέρες. Έχω ένα παλιό υπολογιστή P4 1.3 128 RΑΜ 423 Socket με ένα 80αρι και ένα 20αρι δίσκο. Κάποια στιγμή είχε κολλήσει το μηχάνημα και από την επόμενη άρχισε να βγάζει μπλε οθόνες. Το κακό ήταν ότι δεν είχα χώρο στους δίσκους και έπρεπε να πάρω άλλο δίσκο να κάνω εγκατάσταση και να κρατήσω back up. Με το που έβαλα δίσκο (έβαλα 120αρι έβγαλα τον 20αρι) άρχισαν τα τρελά. Στην εγκατάσταση των windows σε κάποια στιγμή σβήνει ο υπολογιστής. Πατάω το κουμπί δεν ανοίγει. Τελικά ξαναάνοιξε μόλις τον έβγαλα από την μπρίζα και τον ξαναέβαλα. Από τότε συνέχεια το ίδιο. Σβήνει μόνος του και ανοίγει αφού βγάλω το καλώδιο από την μπρίζα και το ξαναβάλω. Υπέθεσα ότι έφταιγε το καλώδιο και το άλλαξα αλλά πάλι το ίδιο. Τελικά η εγκατάσταση με χίλια ζόρια ολοκληρώθηκε αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται. Μετά από κάποια λεπτά ο υπολογιστής σβήνει μόνος του. Γνώμη μου είναι ότι μάλλον είναι το τροφοδοτικό αλλά είναι σίγουρα ή τζάμπα θα το αγοράσω? Τι άλλο μπορεί να είναι?
S2Katana Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Κανε καταρχας ενα memtest.Απο θερμοκρασιες πως εισαι?Μηπως ειναι πολυ σκονισμενο το κουτι(=χαλια κυκλοφορια αερα)?
theye Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Κανε καταρχας ενα memtest.Απο θερμοκρασιες πως εισαι?Μηπως ειναι πολυ σκονισμενο το κουτι(=χαλια κυκλοφορια αερα)? Ναι σκονισμένο είναι. memtest πως κάνω? Από θερμοκρασίες από το bios που είδα κατά το boot είναι 31 στο κουτί και 52 στη cpu
nontasg Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Ναι σκονισμένο είναι. memtest πως κάνω? Από θερμοκρασίες από το bios που είδα κατά το boot είναι 31 στο κουτί και 52 στη cpu 52 στη CPU??? :shock: OMG!!Είναι πολύ υψηλή,μάλλον θα πρέπει να βάλεις καινούργιο και πιο δυνατό ανεμιστηράκι.Και σίγουρα ρίχτου κι ένα ξεσκόνισμα.:wink:
gio@ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 μαλλον φταει η υπερφορτωση... τα συνδεσες ολα καλα??? γιατι μου το ειχε κανει κ εμενα ενα συστημα κ δεν εφτανε το ρευμα... οπως ειπαν παραπανω ξεσκονισε το καλα........ βαλε κανεναν ανεμηστηρα να φυσαει εκει μεσα κ αν μπορεις δανεισου κανα τροδοτικο για δοκιμη.
Cristina Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 memtest πως κάνω? Δοκίμασε το MemTest86. Παίρνει λίγη ώρα όμως. Btw... Η CPU μου έχει 64 βαθμούς... Να ανησυχώ πολύ;
parisb Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 64 einai polloi... alla oxi kai polloi oi 52.. mia xara einai. Mhn tromazoume ton kosmo adika.
DarkKnight Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Εφόσον full load δεν τρώει κανά restart γιατί πρέπει να ανυσηχεί απλώς άμα δουλευεί όλη μέρα κ όλη νύχτα στους 60+ για αρκετό καιρό ο Cpu θα τα φτύσει σε γρηγορότερο χρονικό διάστημα απότι αν δουλεύει σε 50+ ούτως ή άλλως τώρα είναι καλοκαιράκι κ έχει κάυσωνα.
theye Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δοκίμασε το MemTest86. Παίρνει λίγη ώρα όμως. Btw... Η CPU μου έχει 64 βαθμούς... Να ανησυχώ πολύ; Το κατέβασα το πρόγραμμα αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν προλαβαίνει να τελειώσει το τέστ καθώς σβήνει ο υπολογιστής. Κανένα τέταρτο αν μείνει ανοιχτός είναι θαύμα. Αυτό που με παραξενεύει πάντως είναι ότι μόλις σβήσει δεν ξαναανοίγει (άσχετα το πόσο θα μείνει σβηστός) παρά μόνο εάν βγάλω το καλώδιο και το βάλω ξανά δοκιμάζοντας βέβαια ορισμένες φορές ή όταν ανοιγοκλείσω τον διακόπτη του τροφοδοτικού. Αν ήταν θέμα υπερφόρτωσης γιατί δεν ανοίγει μετά απλά πατώντας τον διακόπτη ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.