Προς το περιεχόμενο

καθυστέρηση πρόσβασης στο desktop

nemos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενα αρκετά περίεργο πρόβλημα, για το οποίο βρήκα κάμποσες αναφορές αλλά καμία λύση...

Εδώ και κάμποσο καιρό όποτε σώζω κάποιο αρχείο στο desktop μέσα από τα μενού "save" "save as" οποιουδήποτε προγράμματος, παρατηρώ μία καθυστέρηση 20-30 δευτερολέπτων μέχρι να δω τα περιεχόμενα του desktop στο παράθυρο αποθήκευσης. Το τελευταίο κρούσμα ήταν και το καθοριστικό: ξεκίνησα να γράψω κάποιο documentation και χρησιμοποίησα το screen capture του IrfanView - τις εικόνες τις έσωζα στο desktop (η διαδικασία έχει γίνει 10δες φορές). Στο 2ο screen capture αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω 1 folder στο desktop, οπότε και η κατάσταση δούλεψε ΟΚ. Το ίδιο παρουσιάζεται και στην λειτουργία "open file": όποτε πάω να ανοίξω ένα αρχείο οποιουδήποτε προγράμματος από το dektop περιμένω 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να δω τα περιεχόμενά του στο παράθυρο ανοίγματος.

Σημειώνω ότι έχω ένα σταθερό σύστημα (και σε σύνθεση sw/hw και σε επιδόσεις) στο οποίο δεν μπαζοβγάζω προγράμματα - κοινώς δουλεύω στο pc και όχι με το pc. Τρέχει Win2000sp4 αλλά διάβασα ότι το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και σε pc με WinXP. Παρότι μία καθαρή εγκατάσταση WinXP είναι στο πρόγραμμα, θα ήθελα να βρω κάποια λύση γιατί από την στιγμή που έτυχε σε μένα που προσέχω είναι θέμα χρόνου να τύχει και σε κάποιον λιγότερο προσεκτικό.

Οποιος έχει ξαναδεί το πρόβλημα και ξέρει κάποια λύση ας ποστάρει pls.

Δημοσ.

Δοκίμασε να καθαρίσεις την registry με κάποιο κατάλληλο πρόγραμμα από περιττές καταχωρήσεις.

Και κάνε και μια ανασυγκρότηση στο partition που έχει το λειτουργικό.

Δημοσ.

@blackwar >> tnx 4 the response ;-)

Εκτός από αυτά που γράφεις...

- έχω καθαρίσει το desktop από κάποιους φακέλους που υπήρχαν εδώ και 6 μήνες (πριν αρχίσει το πρόβλημα)

- έχω καθαρίσει την cache των εικονιδίων

- έχω καθαρίσει τα temp. files

- έκανα άλλη μία ιστορία που βρήκα στο ψάξιμο: edit το γράμμα κάθε partition/drive χωρίς να κάνω καμία αλλαγή - ΟΚ

Κανένα αποτέλεσμα.............

Δημοσ.

Δεν ξέρω τη λύση (έχω δει μερικές φορές κι εγώ να αναφέρεται αλλά κανείς δεν ξέρει τί είναι) αλλά να πω κι εγώ μια ιδέα :)

Μήπως φταίει κάποιο shell extension?

Δημοσ.

@Eusebius >> tnx 4 the response!

Καλή η σκέψη σου. Δεν έχει εγκατασταθεί όμως κάτι καινούργιο. Υπόψη δε ότι κάτι "Google/Yahoo/klp-skat@" toolbars είναι εξορισμένα δια ροπάλου, ενώ προσέχω πάρα πολύ τί τρέχει από κάτω.

Υποψιάζομαι ότι κάτι έχει να κάνει με την χρήση του desktop, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τί.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

To ΕΛΥΣΑ!!!

Είχα στο desktop ένα shortcut για πρόσβαση σε 1 ftp-site - μόλις το έσβυσα η πρόσβαση στο desktop ξανα-έγινε στιγμιαία!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...